KAR ÜSTÜNDE DOĞAYLA DANS

Senkronize Kayak Milli Takımımız, Nisan 2019'da Amerika ASPEN'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor. Tüm Türkiye'nin dikkatini çeken Ay-Yıldızlı kadro içerisinde Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, Alkoçlar Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar ve Setur Yönetim Kurulu Üyesi Üstün Özbey gibi ünlü iş insanlarının yanı sıra sanatçı Mustafa Sandal gibi tanınmış simalar yer alıyor.

Türkiye, 11 kişinin senkronize bir şekilde belirli bir koreografiye bağlı kalarak gerçekleştirdikleri “Alp disiplini” olan “Senkronize Kayak” branşında yeniden aktif rol almaya başlıyor. Senkronize Kayak Milli Takımımız, başkanlık koltuğunda Ali Oto’nun oturduğu Türkiye Kayak Federasyonu bünyesinde 17 yıl sonra oluşturuldu. Ay-Yıldızlılar, 11-13 Nisan 2019 tarihinde ABD’nin Colorado eyaletindeki Aspen şehrinde düzenlenecek ve 3 farklı disiplinde gerçekleşecek Dünya Senkronize Kayak Şampiyonası’na katılacak. Yoğun bir antrenman programına başlayan sporcular, 6 Şubat’ta Uludağ’da kampa girdi.

KADRODA KİMLER YOK Kİ…
Türkiye Senkronize Kayak Milli Takımı kadrosunda; Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, Alkoçlar Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar ve Setur Yönetim Kurulu Üyesi Üstün Özbey ve sanatçı Mustafa Sandal’ın dışında Doruk Kaya, Atakan Alaftargil, Arif Alaftargil, Doç. Dr. Fatih Kıyıcı, Metin Polat, Tunç Taşdemir ve Çetin Şirvani gibi önemli kayakçıların bulunması büyük ilgi oluşturdu.
Alkoçlar Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar & Türkiye Senkronize Kayak Milli Takımı Genel Direktörü Ender Alkoçlar: 

‘BAYRAĞIMIZI ABD’DE DALGALANDIRMAK GURUR VERİCİ’
”Doğa, kar, kayak; doğup büyüdüğüm denklem. 2 yaşından beri Uludağ’da, doğada kaymaya başladım. 5’imde ilk birinciliğimi aldım ve senelerce yarıştım. Hâlâ performans kaymaya çalışıyorum ve Milli Takım’a çağırmalarından dolayı çok mutluyum. Şanlı bayrağımızı ABD’de dalgalandıracak olmak gurur verici. Bu hislerin ticaretle, kariyerle bağlantısı yok, bu amatör spor ruhu. Ruh ve beden sağlığı için spor şart.”

Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı & Senkronize Kayak Milli Takımı Kaptanı Cem Hakko:
‘MİLLİ TAKIM’DA YER ALMAKTAN ONUR DUYUYORUM’

“3 yaşından bu yana kayakla iç içeyim. Üniversite yıllarımda uzun zaman Avrupa dağlarında, çığ ekibinde çalıştım. Türkiye’de 15 sene boyunca Karadam Yarışları’nı organize ettim. Türkiye’ye “Heliski’yi (Helikopterle Kayak) uzun çabalar sonunda lanse ettim. Dünya Kayak Şampiyonu Carole Montillet ve Cecile Magnin ile kişiye özel kayak tasarımları yapan CT SKIS adında bir marka yarattık. Kayakla doğmuş ve büyümüş biri olarak Milli Takım’da yer almaktan ve Ay-Yıldızlı formayı taşımaktan büyük onur duyuyorum.”

Setur Yönetim Kurulu Üyesi & Senkronize Kayak Milli Takımı Teknik Direktörü Üstün Özbey: 

‘AY-YILDIZLI FORMAYI  35 YIL SONRA GİYMEK  BÜYÜK MUTLULUK’ 
“Zor doğa şartlarında kayaklar, insanı; sağlıkla, mutlulukla başarıya taşıyan en sadık dostlar. Çocuk denecek yaşta Türkiye Şampiyonu oldum ve ilerleyen dönemlerde de yıllarca milli formayı giyerek ülkemizi dünyada temsil etme gururunu yaşadım. Kayağa, doğaya olan bağım, özel ve iş hayatımda her zaman daha iyiye, başarıya ve güzele ulaşmam için en büyük desteklerden biri oldu. 35 yıl sonra tekrar milli forma altında böyle güzide bir takımla olmanın mutluluğunu anlatmaya kelimeler yetmez.”

SANATÇI MUSTAFA SANDAL:
‘KAYAK BENİM İÇİN BİR YAŞAM BİÇİMİ’

“7 yaşımdan bu yana her yıl 3 ay kayak yapıyorum. Kayak benim için bir yaşam biçimi. Sanatçı olmasaydım kayak hocası olurdum. İsviçre'de okuduğum 9 yıl boyunca her yıl okulun kayak takımıyla İsviçre, Avusturya ve İtalya Alpleri”nde kayak kamplarına katıldım. Bu iş bana büyük haz veriyor. Hayâlim çocuklara örnek milli bir kayakçı olmaktı ve bu gerçek oldu.

ALKOÇLAR’IN ULUDAĞ TUTKUSU
Ünlü sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit'in damadı olan Alkoçlar Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar için kayak, vazgeçilmez bir spor. Üstelik eşi Gülşah Alkoçlar ile de 1984’te Uludağ'da tanışmışlar. Stili dikkat çeken Ender Bey’e, Gülşah Hanım o dönem, “Siz kayak öğretmeni misiniz?" diye bile sormuş ki, “Hayır" cevabını almış.

Ender Alkoçlar’ın kızı, oyuncu Engin Altan Düzyatan’ın milli kayakçı eşi Neslişah Alkoçlar Düzyatan da kayak ve snowboard’daki Türkiye şampiyonluklarının babasının sayesinde olduğunu vurguluyor. Ender Bey’in yurt içi ve yurt dışındaki bütün antrenman ve yarışlarına geldiğini belirtiyor. Ender-Gülşah Alkoçlar çiftinin kızları Neslişah ile Aslı ve damat Engin Altan Düzyatan, Uludağ’da sıkça bir araya geliyor.

KAYAK SEVDALISI BİR ÇİFT: CEM & RONİT HAKKO
Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, çocukluğundan itibaren sporla iç içe büyüdü. Eşi Ronit Hakko’yla bembeyaz karın keyfini çıkardığı kayak sporunun yanı sıra yelken, rüzgâr sörfü, ralli, karting, Formula 3 ve motocross ile de profesyonel olarak uğraşıyor. 1987 ve 1988 Türkiye Karting Şampiyonası 1.liği, 1988 Uluslararası Karting Şampiyonası 2.liği, 1990 İstanbul Ralli Şampiyonluğu, 1991 Türkiye Ralli Cros Şampiyonluğu, 1994 Uluslararası 19. Bursa Rallisi 4.lüğü var. 
Karadam, Class 1 Dünya Offshore Şampiyonası ve Türkiye Yelken Yarışları gibi birçok büyük organizasyonu da ülkemize getirdi. İstanbul Kurtköy’deki Formula 1 pisti ve tesisi, onun Türkiye Formula 1 Komisyonu üyeliği döneminde kuruldu.

***

GELECEĞİN ŞAMPİYONLARINA MADDİ-MANEVİ DESTEK
Senkronize Kayak Milli Takımımız, geleceğin şampiyonlarına manevi desteğini vermek ve spora olan tutkunun artmasını sağlayacak tüm temelleri oluşturmayı hedefliyor. Bir diğer amaç ise markalar ile iş birliktelikleriyle sporculara maddi katkı vermek ve Türkiye’nin farklı bölgelerindeki çocukları kamplarda buluşturarak, modern tesislerle tanıştırmak.