KARİYER YOLCULUĞU

Türkiye'nin ekonomisine değer katan şirketlerde, kimler hangi görevlere atandı?


SIGNIFY TÜRKİYE’YE YENİ İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRÜ
Küresel aydınlatmada lider marka Signify Türkiye’nin İnsan Kaynakları Müdürü Zeynep Deniz Gediz oldu.

EĞİTİM HAYATI 
Boğaziçi Üniversitesi, Felsefe Bölümü’nden 2005’te mezun olduktan sonra 2005-07 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde Yönetim Ve Organizasyon Yüksek Lisansını tamamladı. 

KARİYER YOLCULUĞU
İş hayatına 2007’de, Marsh Sigorta ve Reasurans Brokerliği’nde İnsan Kaynakları departmanında başladı. Başarılı çalışmaları sayesinde Novartis Fabrika İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne atandı. Daha sonra yine Novartis’te, NBS Divizyonu İK Müdürlüğü ve Global Finans Transformasyon Projesi Değişim Yönetimi Müdürlüğü görevlerini üstlendi.


DEMİR ŞARMAN; ANADOLU GRUBU TARIM, ENERJİ VE SANAYİ GRUBU BAŞKANI
Anadolu Grubu’nda “Tarım, Enerji ve Sanayi Grubu Başkanlığı”na, Temmuz 2019 itibarıyla Demir Şarman geldi. Tarım, Enerji ve Sanayi Grubu’nda, Anadolu Etap’ın yanı sıra Adel Kalemcilik, McDonald’s, AND Gayrimenkul, Efestur ve enerji şirketleri yer alacak.

EĞİTİM HAYATI
1993’te Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Aynı zamanda Chicago Üniversitesi’nden İşletme Yüksek Lisans derecesi ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavir sertifikasına sahip.

KARİYER YOLCULUĞU
İş hayatına 1993’te Arthur Andersen Türkiye’de, Finansal Denetim Uzmanı olarak başladı. 1997’de Finansal Kontrolör olarak Anadolu Grubu İçecek Bölümü’ne (Anadolu Efes) katıldı. 1997-09 arasında Efes International’da CFO, Efes Bira Grubu’nda Strateji ve İş Geliştirme Direktörlüğü gibi çeşitli görevlerde bulundu. Anadolu Etap’ta, şirketin faaliyetlerine başladığı 2010’dan bugüne “Genel Müdürlük” görevini başarıyla yürütttü. 1 Nisan itibarıyla Anadolu Grubu enerji şirketlerinin de sorumluluğunu üstlendi. 


SAP TÜRKİYE’DE, KAMU İLİŞKİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ GÖREVİ DR. ONUR YILDIRIM’IN 
Dr. Onur Yıldırım, SAP Türkiye’nin Kamu Ilişkileri Direktörü oldu. SAP EMEA’nın Dijital Kamu yapılanması içerisinde göreve başlayan Yıldırım, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerinden; kamu politikası ve regülasyonlarla ilgili çalışmalarından sorumlu olacak.

EĞİTİM HAYATI 
Harvard Üniversitesi’nde 2008-10 arasında tamamladığı Kamu Yönetimi / Uluslararası Ekonomik Kalkınma master derecesi öncesinde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’den İnşaat Mühendisliği lisans, Hacettepe Ünivesitesi’nden İşletme Yönetimi alanında yüksek lisans ve Ankara Ünivesitesi’nden İşletme Bölümü’nde doktorası bulunuyor.

KARİYER YOLCULUĞU
SAP’ye katılmadan önce McKinsey & Company’nin Türkiye Kamu ve Sosyal Sektör İş Geliştirme Lideri’ydi. Kamuda kariyerine 2005’te, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda (TCMB) başladı. Daha sonra Philip Morris Sabancı’da Kurumsal İlişkiler Müdürü ve Intel Corporation’da Kurumsal ve Kamu İlişkileri Direktörü olarak görev yaptı.


MUSTAFA NEVZAT FABRİKA DİREKTÖRLÜĞÜ’NE İREM YENİCE ATANDI
Türk ilaç sektörünün köklü markası Mustafa Nevzat’ın yeni fabrika direktörü, ilaç konusunda 20 yıllık deneyime sahip olan İrem Yenice oldu. 

EĞİTİM HAYATI
Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun. Aynı üniversiteden doktora derecesine sahip. 1999-07 arasında, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarda bulundu.

KARİYER YOLCULUĞU
2007-19’da sırasıyla Sanovel İlaç ve Arven İlaç’ta Ar-Ge ve Biyoteknoloji fonksiyonlarında liderlik rolleri üstlendi. Biyoteknoloji ve Ar-Ge Direktörü olarak görev yapıyordu. 


METRO TÜRKİYE’NİN YENİ CFO’SU, ASLI YILMAZ ARACIOĞLU 
Türkiye genelinde 21 şehirdeki 37 mağazasıyla sektör profesyonellerine ve tüketicilere on binlerce ürün sunan Metro Türkiye’de üst düzey bir atama gerçekleşti. Finansın tecrübeli ismi Aslı Yılmaz Aracıoğlu, 10 Haziran 2019 itibarıyla Metro Türkiye CFO’su olarak çalışmalarına başladı.

EĞİTİM HAYATI
Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 2002 yılında mezun oldu.

KARİYER YOLCULUĞU
Deloitte’ta adım attığı iş hayatına, PricewaterhouseCoopers’ın denetim bölümünde devam etti. Yaşar Holding’de çeşitli görevlerde bulundu. Son 10 yıldır Finans Direktörü’ydü.


ÖYKÜ DALGÜN ACAR, PIERRE FABRE İLAÇ VE DERMO-KOZMETİK TÜRKİYE İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRÜ 
Pierre Fabre İlaç Türkiye, üst düzey atamalarına bir yenisini daha ekledi. Öykü Dalgün Acar, İnsan Kaynakları Müdürü oldu.

KARİYER YOLCULUĞU
Kariyerine Eczacıbaşı-Baxter’da başladı. İnsan kaynaklarının işe alım, ücret ve yan haklar, eğitim, yetenek yönetimi, performans değerlendirme, iç ve dış iletişim gibi birçok farklı fonksiyonunda görev aldı. Sonrasında Shire İlaç’ın, dönüşüm ve birleşme süreçlerinde etkin rol oynadı. Son olarak İsrail İnsan Kaynakları Müdürü ve EAMEA Bölgesi İnsan Kaynakları Proje Lideri görevlerini eş zamanlı yürütüyordu. 


NISSAN TÜRKİYE’DE GENEL MÜDÜR DEĞİŞİMİ
Nissan, 10 Haziran 2019 itibariyle Türkiye’deki satış operasyonlarını gerçekleştiren Nissan Otomotiv A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine Emre Doğueri’yi atadı. İstanbul’da görev yapacak olan Doğueri, Kuzey Afrika ve BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) ülkelerinden sorumlu olacak. Doğueri’nin bayrağı devraldığı Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök ise Nissan Hindistan Başkanı oldu.

KARİYER YOLCULUĞU (EMRE  DOĞUERİ)
Son olarak Citroen Türkiye’nin ülke operasyonlarından sorumlu Genel Müdürü’ydü.

KARİYER YOLCULUĞU (SİNAN ÖZKÖK)
2017’den bu yana Hindistan operasyonlarını “Başkan” seviyesinde yürüten Thomas Kuehl’in yerine atandı. Gurgaon şehrindeki Nissan Motor India Private Ltd. şirketinde görev yapacak. Nissan ve Datsun markaları için satış ve pazarlama, Ar-Ge ve üretimi kapsayan tüm fonksiyonlardan sorumlu olacak. Otomotiv sektöründe 26 yıllık deneyime sahip. Kariyerine 1993’te Renault’da başladı. Pazarlama, distribütör ağı yönetimi, perakende operasyonları ve satış alanlarında üst düzey pozisyonlarda görev yaparken, 2015’te Nissan’a katıldı.