KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinden, AGT, TEMSA, Shell, Türk Telekom, TSKB, Setur, STFA ve Ford Otosan'da üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz.


DİDAR SEVDİL YILDIRIM, AGT’NİN GENEL MÜDÜRÜ 
Ulusal ve uluslararası pazarlarda mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörlerinde; MDF, MDF-LAM, panel, profil ve parke üretimiyle 5 kıtada 70’ten fazla ülkeye ihracat yapan AGT'de önemli bir atama gerçekleşti. Yatırımlarına paralel olarak gelişen organizasyonel yapılanması kapsamında “Genel Müdürlük”e Didar Sevdil Yıldırım getirildi.

EĞİTİM HAYATI
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İşletme Bölümü’nden mezun. “Establishment and Design of a Financial Futures-Options Market in Turkey 1997” ve “Risk Management Through Futures Markets in Agricultural Sector and Evaluations for Turkey 1997” adlı iki kitabı var.

KARİYER YOLCULUĞU
Kariyerine 1988’de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’da uzman olarak başladı. 1999-2009 arasında Yapı Kredi Yatırım, Turkish Yatırım ve BGC Partners'da “Genel Müdür Yardımcılığı” yaptı. Sonrasında “Yıldız Holding Kurumsal Finansman ve Sermaye Piyasaları Finans Koordinatörlüğü”nü üstlendi. Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nı kurdu. 2012-18 döneminde, TAV Havalimanları Holding A.Ş., İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Denizli Cam A.Ş. ve AGT A.Ş.’de “bağımsız yönetim kurulu üyesi”ydi. Evli ve iki çocuk annesi.


SHELL'DEN ASYA PASİFİK'E YENİ ATAMA: YİĞİT GÜVEN
Shell’in, Japonya başta olmak üzere Asya Pasifik Bölgesi’ndeki yeni enerji çözümlerini Yiğit Güven geliştirecek. Güven, Shell’in, Mart 2019’da satın aldığı Alman yenilenebilir enerji şirketi Sonnen’in “Yeni Pazarlar Geliştirme ve Uluslararası Satış Kanalları Strateji Direktörü” oldu. Tüketici İş Kolu, Enerji Platformu ve Pazarlama ekipleriyle iş birliği yaparak Shell’in bölgedeki varlığını güçlendirmeyi hedefleyecek. Görevini Hollanda’dan yürütmeye devam edecek.

EĞİTİM HAYATI
Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi ve Bilkent Üniversitesi MBA mezunu.

KARİYER YOLCULUĞU
16 yıllık Shell tecrübesiyle perakende, strateji, iş geliştirme, kurumsal birleşme ve satın alma (M&A), tedarik zinciri ve pazarlama bölümlerinde görev aldı. İstanbul, Londra, Rotterdam ve Lahey ofislerindeydi. Shell bünyesindeki Entegre Enerji Çözümleri biriminin ilk çalışanlarından biri olarak Eylül 2017’de görevine başladı. Shell’de Yeni Enerjiler, Avrupa Entegre Enerji Çözümleri-Ürünler Bölüm Başkanı’ydı. 


TEMSA’NIN YENİ CEO’SU ASLAN UZUN
Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen otobüs üreticilerinden TEMSA’nın Yönetim Kurulu Temsilcisi ve CEO pozisyonuna Aslan Uzun atandı.

EĞİTİM HAYATI
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Yüksek Mühendisliği Bölümü’nden mezun. 

KARİYER YOLCULUĞU
Kariyerine 1988’de, Koç Grubu’nda Ford Otosan’da başladı. 17 yıllık bu süreçte, son olarak Ram Dış Ticaret Başkan Yardımcısı ve TNT Lojistik İş Geliştirme Direktörü’ydü. 2004’ten itibaren Ceva Lojistik’in Türkiye, Yunanistan, Balkanlar, Mısır ve Orta Asya’dan Sorumlu Başkanı görevini yürüttük. Sonrasında Toros Tarım’ın Başkanı oldu. 2013’ten itibaren STFA Grubu’nda yer alan Enerya Eneriji’nin “Genel Müdürü”ydü. Son olarak CEO ve İnşaat Grubu Başkanı’ydı.


TÜRK TELEKOM’DA YENİ CEO: ÜMİT ÖNAL
Türk Telekom’da, Dr. Paul Doany görevinden ayrılması üzerine CEO’luğa, 31 Temmuz 2019 tarihi itibariyle Ümit Önal getirildi. 2016’dan bu yana Satış, Pazarlama ve Müşteri Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcı’ydı.

EĞİTİM HAYATI 
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu.

KARİYER YOLCULUĞU
Kariyerine medya ve iletişim sektöründe başladı. 2015’te Digitürk Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü’ydü. Digitürk’ün BeIN gruba satış sürecini başarıyla yönetti. 2016 yılı sonunda katıldığı Türk Telekom ailesinde, Aralık 2018’den itibaren aynı zamanda, Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı’ydı.


TSKB’DE ÇİFTE DEĞİŞİKLİK
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB)’de, Kurumsal Bankacılık Pazarlama Müdürlüğü’ne Hüseyin Gürel, Kurumsal Bankacılık Satış Müdürlüğü’ne Volkan Karaben atandı.

EĞİTİM HAYATI (HÜSEYİN GÜREL)
2007 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 

KARİYER YOLCULUĞU
2007’de, TSKB Mali Analiz Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı olarak işe başladı. 2015’ten itibaren Kurumsal Pazarlama Müdürlüğü’nde görev aldı. 2017’de Kurumsal Pazarlama Grup Yöneticiliğine getirildi. 2017’den bu yana TSKB GYO Yönetim Kurulu Üyesi.

EĞİTİM HAYATI (VOLKAN KARABEN)
2006’da Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Ardından Bahçeşehir Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisans programını tamamladı. 

KARİYER YOLCULUĞU
2006’da çalışma hayatına TSKB Kurumsal Pazarlama Müdürlüğ’nde Uzman Yardımcısı olarak baladı. 2015’te Kurumsal Pazarlama Grup Yöneticisi oldu.


SETUR’UN MALİ İŞLER’DEN SORUMLU GENEL MÜDÜR YARDIMCISI: ARDAN AKSADE
Türkiye’nin önde gelen turizm şirketlerinden Setur’da, Ardan Aksade, Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu.

EĞİTİM HAYATI 
İzmir Bornova Anadolu Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu. Aktif olarak yelken sporuyla ilgileniyor.

KARİYER YOLCULUĞU
İş yaşamına Deloitte İstanbul ofisinde Bağımsız Denetim Bölümü’nde başladı. 2005’te Koç Holding Denetim Grubu’na katıldı. Dayanıklı Tüketim Grubu bünyesindeki şirketlerin yurt içi ve yurt dışında denetim çalışmalarında bulundu. 2007’de Tüpraş’ta Denetim Müdürü görevini üstlendi. 2017’de Tüpraş’ın iştiraki olan Ditaş Deniz İşletmeciliği ve Tankerciliği’ne Genel Müdür Yardımcısı oldu.


STFA’DA, İNŞAAT GRUBU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE RECEP ÇİMEN GELDİ
STFA İnşaat Grubu Genel Müdürlüğü’ne Recep Çimen atandı. 2013’ten bu yana STFA Grubu’nda yer alan, en son CEO’luğu ve İnşaat Grubu Genel Müdürlüğü’nü yürüten Aslan Uzun, görevlerinden ayrıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Nas, “Sayın Recep Çimen’i değer katmaya devam edeceği ve başarılı olacağı inancıyla kutluyorum” dedi.

EĞİTİM HAYATI 
Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. 

KARİYER YOLCULUĞU
1986’da STFA Grubu’na katıldı. Sırasıyla STFA İnşaat Grup şirketleri bünyesinde Mekanik İşler Direktörlüğü, STFA Makine Grubu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Son olarak, Umman Bölge Başkanlığı’nı da kapsayan STFA İnşaat Grup Başkan Yardımcılığı yapıyordu.


DAVE JOHNSTON FORD OTOSAN GENEL MÜDÜR BAŞYARDIMCISI
Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcılığı’na, Dave Johnston atandı. Bugüne kadar Ford bünyesinde finans alanında önemli sorumluluklar üstlenen Johnston, son olarak Ford Çin’de (Mali İşler Başkanı)’ydı.

EĞİTİM HAYATI 
Kuzey İrlanda doğumlu Dave Johnston, Cambridge Üniversitesi Ekonomi bölümünde lisans, aynı üniversitenin İmalat Liderliği bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

KARİYER YOLCULUĞU
Kariyerine 1995’te Ford İngiltere’de, Finans ve Maliyet Analisti olarak başladı. 2001-2010 arasında farklı otomotiv firmalarında çalıştıktan sonra 2010’da yeniden Ford ailesine katıldı. 2010-11’de Ford Asya Pasifik Şangay’da Binek Araç Ürün Geliştirme Finans Müdürü, 2011-13’te Ford Asya Bangkok’ta CFO olarak görev yaptı. 2016’ya kadar Ford Avrupa’da Ürün Geliştirme Finans Müdürlüğü’nü ve İmalat Finans Müdürlüğü’nü yürüttü. Sonrasında Global Araç Programları Finans Müdürü olarak Ford Motor Company’deydi. Çin’den önce iki yıl süreyle yine CFO olarak Ford Asya Pasifik Şangay’daydı.

Mehmet Tufan 
m.tufan@businesslife.com.tr