KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinden, Sabancı, Garanti BBVA, Çimsa, Nişantaşı Hastanesi, Doğan Holding'de üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz.


SABANCI, GELECEĞE CENK ALPER İLE KOŞACAK
30 Mart 2017’den bu yana Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Chief Executive Officer (CEO) olarak görev yapan Mehmet Göçmen, 31 Temmuz 2019 itibarıyla görevlerinden ayrılma kararı aldı. Sabancı Holding CEO’luğuna, halen Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı olan Cenk Alper atandı.

EĞİTİM HAYATI
1991’de, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitede Makine Mühendisliği Yüksek Lisansı ve Sabancı Üniversitesi’nde MBA yaptı. 

KARİYER YOLCULUĞU
Sabancı Topluluğu’na 1996’da, Beksa bünyesinde Proses Mühendisi olarak katıldı. Yurt içi ve yurt dışı çeşitli kademelerde bulunduktan sonra, 2007’de Kordsa’ya Global Teknoloji Direktörü olarak atandı. Kordsa’da çeşitli üst düzey görevlerde bulundu ve 2013-17 arasında da Kordsa CEO’su olarak görev yaptı. 2017’de Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı oldu. Sabancı Holding CEO’luğunun yanı sıra, bu görevine de devam edecek. 

SABANCI HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI GÜLER SABANCI: 
16 yıl önce aramıza katılan ve çeşitli üst düzey görevlerin ardından son iki yıldır Sabancı Holding CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak topluluğumuza katkı yapan Mehmet Göçmen’e teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz. “Yeni Neslin Sabancı’sı” vizyonuyla çıktığımız yola, yeni bir liderle devam ediyoruz. Bu atama kararı, Sabancı Holding’i farklılaştıran, daha ileriye taşıyan kurumsal yönetim kültürümüzün sürekliliğinin de önemli bir göstergesi. 1996’da topluluğumuza katılarak, çeşitli yurt dışı ve yurt içi sorumluluklar üstlenen Cenk Alper; tecrübeleri, teknoloji ve inovasyon odaklı bakış açısı ve vizyonuyla devam eden stratejik dönüşüm yolculuğumuza liderlik edecek. Cenk Alper’in önümüzdeki dönemde tüm paydaşlarımıza daha fazla değer yaratacağına ve Topluluğumuzu daha da ileriye taşımaya devam edeceğine inanıyoruz.

GARANTİ BBVA’NIN YENİ CEO’SU: RECEP BAŞTUĞ 
Garanti BBVA’nın yeni CEO’su, bankacılık ve finans alanında uzun yıllara dayanan tecrübeye sahip Recep Baştuğ oldu. Baştuğ, aynı zamanda BBVA Türkiye Ülke Müdürü görevine de atandı. Fuat Erbil ise 4 yılı genel müdürlük olmak üzere, bankadaki 20 yıllık başarılı kariyerinin ardından emekli olacak.
 
KARİYER YOLCULUĞU
Garanti BBVA’ya 1989’da kadıldı. Uzun yıllar çeşitli üst düzey pozisyonlarda görev aldı. 2013-2018 arasında “Ticari Bankacılık ve Tüketici Finansmanı” alanlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı’ydı. Bankadaki kariyerinin ardından Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden biri olan Ciner Grubu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak profesyonel yaşamına devam etti.
- RECEP BAŞTUĞ: Uzun yıllar görev aldığım, hem kişisel hem de profesyonel anlamda kariyerime önemli katkılar sunan Garanti BBVA’ya dönmekten büyük heyecan duyuyorum. Aynı zamanda Fuat Erbil’in görevi süresince imza attığı başarılı çalışmaları sürdürme fırsatı bulacağım için çok mutluyum.
- FUAT ERBİL: Garanti BBVA'nın topluma ve Türkiye ekonomisine sunduğu katkılardan ötürü gurur duyuyorum.

BORA YALINAY DOĞAN HOLDİNG CFO’SU
Enerji, akaryakıt perakendesi, finans, internet-eğlence, sanayi, otomotiv, turizm, ticaret ve gayrimenkul alanlarında faaliyet gösteren Doğan Holding’de, Bora Yalınay, CFO ve Mali İşlerden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi oldu.

EĞİTİM HAYATI 
1997’de, Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. SMMM belgesi sahibi. İyi derecede İngilizce biliyor ve bir çocuk babası.

KARİYER YOLCULUĞU
Uluslararası ve halka açık yerel ve uluslararası şirketlerde 20 yılı aşkın deneyime sahip. Kariyerine 1997’de, Deloitte İstanbul ofisinde başladı ve en son kıdemli müdür pozisyonunda bulunarak, 2000-02’de Deloitte Kanada ofisinde de görev yaptı. 2010-16 yılları arasında Ülker Bisküvi CFO’suydu. En son 2016-19’da Gürallar Grubu’nun CFO’suydu. İlk yurt dışı finansman ve yurt dışı büyüme projelerini yürüttü.

ÇİMSA KURUMSAL İLETİŞİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE, BANU UYAN ATANDI
50 yıla yakın bir süredir çimento ve yapı malzemeleri sektörünün global bir oyuncusu olarak faaliyetlerini sürdüren Çimsa’nın yeni Kurumsal İletişim Müdürü Banu Uyan oldu. Banu Uyan, Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa’nın, ulusal ve uluslararası tüm iletişim stratejilerinden sorumlu olacak.

EĞİTİM HAYATI
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü mezunu. İngiltere’de Northampton Üniversitesi’nde pazarlama eğitimi aldı. 

KARİYER YOLCULUĞU
Profesyonel iş yaşamına Boyner Grup’ta Yurt Dışı Pazarlama’da başladı. 7 yıl Kurumsal İletişim ve Reklam Müdürü çalıştı. Türk Telekom’da Kurumsal İletişim Yöneticisi ve ardından TEMSA A.Ş’de Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü olarak görev aldı. Marka iletişimi, iç iletişim, sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk ve pazarlama gibi alanlarda deneyimli.

NİŞANTAŞI HASTANESİ’NE DENEYİMLİ ÜÇ YENİ DOKTOR 
Ortadoğu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Nişantaşı Hastanesi; “Obezite ve Estetik Enstitüleri” ile Türkiye’de bir ilke imza atıyor. “Obezite ve Metabolik Cerrahi” ameliyatlarının yanı sıra, sayısız revizyon cerrahisi geçmişine ve tecrübeye sahip Doç. Dr. Bora Koç, Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Doç. Dr. Özay Özkaya ve Dermatoloji ve Kozmetoloji alanında deneyimli Uzm. Dr. Yusuf Topal görevine başladı.

EĞİTİM HAYATI (DOÇ. DR. BORA KOÇ)
1980 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nde ihtisasını tamamladı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Silivri Ceza İnfaz Kurulu Devlet Hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Başkent Üniversitesi İstanbul Uygulama Hastanesi’nde Genel Cerrahi uzmanı olarak görev aldı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Yardımcılığı yaptı. Nişantaşı Hastanesi Obezite ve Metabolik Cerrahi Bölümü’nde.

EĞİTİM HAYATI (DOÇ. DR. ÖZAY ÖZKAYA)
Hatay’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nde ihtisasını tamamladı. 

KARİYER YOLCULUĞU
2013’te, abdominoplasti operasyonlarıyla ilgili çalışmasıyla, Estetik Plastik Cerrahi Derneği’nin “Best of Turkey” yarışmasında birincilik ödülüne sahip oldu. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği’nde eğitim sorumlusuydu. Nişantaşı Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nde.

EĞİTİM HAYATI (UZMAN DR. YUSUF TOPAL)
1981’de Kocaeli’nde doğdu. GATA Tıp Fakültesi’nden mezunu. Yine aynı üniversite “Dermatoloji” dalında ihtisasını tamamladı. 

KARİYER YOLCULUĞU
Van Asker Hastanesi, Çanakkale Asker Hastanesi ve Antalya’da özel muayenehanesinde dermatoloji uzmanıydı. Nişantaşı Hastanesi’nde, Dermatoloji ve Kozmetoloji Bölümü’nde...