KARİYER YOLCULUĞU

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde ve kurumlarında yeni atamalar gerçekleşti. Burcu Ayöz, Four Seasons Hotels Istanbul'un İK Direktörü; Mehmet Sezgin, SOCAR Türkiye'nin Kurumsal Finansman ve Yatırımcı İlişkileri Direktörü; Yılmaz Ertürk, Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü; Aşkın Güngör, Divan Pazarlama ve Kurumsal İletişim Grup Direktörü; Kerem Ongan, Mitsubishi Electric Turkey Elektrik Ürünleri A.Ş., Kurumsal Finans Bölümü Genel Müdürü; Meriç Kaptan, Marmara Forum Müdürü; Füsun Kuran, Bir Dilek Tut CEO'su; Cem Öksün, HSBC Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü oldu.

SOCAR TÜRKİYE'DE ÜST DÜZEY ATAMA: MEHMET SEZGİN
SOCAR Türkiye’nin Kurumsal Finansman ve Yatırımcı İlişkileri Direktörlüğü’ne, 20 yıldan fazla profesyonel tecrübesi bulunan Mehmet Sezgin getirildi. 
EĞİTİM HAYATI
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunub MBA eğitimini Fransa’da bulunan ve dünyanın önde gelen işletme okullarından biri olan INSEAD’de tamamladı. 
KARİYER YOLCULUĞU
Kariyerine, bankacılık sektöründe analist olarak başladı. Garanti Yatırım’da ve ABN Amro Bank’ta başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2010’de direktör olarak başladığı ÜNLÜ & Co.’da yaklaşık 9 yıl çalıştı ve bu şirkette son olarak “yönetici direktör” pozisyonunu üstlendi. 


DİVAN’DA AŞKIN GÜNGÖR’E ‘DİREKTÖR’LÜK UNVANI
2017’de Divan Pazarlama ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü olarak Divan Grubu’nda çalışmaya başlayan Aşkın Güngör, Ağustos 2019’da Divan Pazarlama ve Kurumsal İletişim Grup Direktörü görevine getirildi. E
EĞİTİM HAYATI
Londra Üniversitesi Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden dereceyle mezun oldu. 2007’de Sabancı Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamladı.
KARİYER YOLCULUĞU
Kariyerine 1999’da Koç Holding’de başladı. 2000’de Sabancı Holding’de İş Geliştirme ve Stratejik Planlama Uzmanı oldu. Mudo, Bilim İlaç, Kopaş Kozmetik gibi şirketlerde pazarlama, ticari pazarlama, iş geliştirme ve satış geliştirme konularında müdürlük ve direktörlük görevlerinde bulundu. 


FOUR SEASONS HOTELS ISTANBUL’UN İK DİREKTÖRÜ BURCU AYÖZ
Four Seasons Hotels Istanbul’un İnsan Kaynakları Direktörlüğü’ne, bu alanda deneyimli bir isim olan Burcu Ayöz atandı. 
EĞİTİM HAYATI
Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü mezunu. Hâlâ Bilgi Üniversitesi’nde Psikoloji yüksek lisansı yapıyor. İngilizce biliyor. 2016’tan bu yana VATEL Istanbul’da otelcilik öğrencilerine İK yönetimi dersleri veriyor.
KARİYER YOLCULUĞU
İnsan kaynakları kariyerine 2004’te başladı. The Ritz Carlton Istanbul, The Istanbul EDITION Hotel, Soho House Istanbul ve son olarak Fairmont Quasar Istanbul gibi markaların İK departmanlarında çeşitli yönetim kademelerinde görev yaptı.


ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK’İN YENİ GENEL MÜDÜRÜ YILMAZ ERTÜRK
Bireysel emeklilik ve hayat sigortası fon büyüklüğü toplamında sektör lideri olan Anadolu Hayat Emeklilik’te, “Genel Müdürlük” görevine Yılmaz Ertürk getirildi.
EĞİTİM HAYATI
1964 yılında İstanbul’da doğdu. 1985’te, İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 1988’de İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisat Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı.
KARİYER YOLCULUĞU
Bankacılık kariyerine 1987’de, Türkiye İş Bankası A.Ş İktisadi Araştırmalar Bölümü’nde “Stajyer İktisat Uzman Yardımcısı” olarak başladı. 2017’den itibaren Sermaye Piyasaları ve Özel Bankacılık Bölümlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.


MITSUBISHI ELECTRIC TURKEY’DE FİNANS, KEREM ONGAN’A EMANET
Klima, endüstriyel otomasyon, robot teknolojileri ve CNC mekatronik sistemler gibi pek çok farklı sektörde faaliyet gösteren yüksek teknoloji şirketi Mitsubishi Electric Turkey Elektrik Ürünleri A.Ş., Kurumsal Finans Bölümü’nün Genel Müdürlük koltuğunu, Kerem Ongan’a emanet etti. Ongan, multi-milyar dolar değerindeki global kuruluşlarda ve StartUp’larda finans ve operasyon yönetimi alanında 25 yıllık deneyime sahip.
EĞİTİM HAYATI
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. New York Institute of Technology Üniversitesi’nde Finans MBA programını tamamladı. İleri derecede İngilizce’nin yanı sıra İspanyolca da biliyor. Hobileri arasında scuba dalış, seyahat, yelkencilik ve balık tutmak yer alıyor.
KARİYER YOLCULUĞU
Finansal analist olarak 1992-97 arasında Türkiye, Rusya ve ABD’de farklı şirketlerde görev aldı. Ardından yaklaşık 17 yıl boyunca Coca-Cola’da üst düzey pozisyonlarda bulundu. Daha sonra Sütaş Süt ve Süt Ürünleri A.Ş.’de Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. Yıldız Holding’te Performans Yönetimi ve Gözde Girişim Sermayesi bünyesinde CFO oldu. 


FÜSUN KURAN 'BİR DİLEK TUT' CEO’SU OLDU
Hayati tehlikesi olan hastalıklarla mücadele eden çocuklara yönelik uluslararası bir oluşum olan Bir Dilek Tut Derneği (Make-A-Wish® Türkiye) yönetim kurulu, Bir Dilek Tut CEO’luğuna iş dünyasının deneyimli ismi Füsun Kuran’ı getirme kararı aldı.
EĞİTİM HAYATI 
İzmir Amerikan Koleji ve Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Marmara Üniversitesi İşletme ve Organizasyon Bölümü’nde doktora çalışmasını sürdürüyor.
KARİYER YOLCULUĞU
İş hayatına Arthur Andersen’da denetimci olarak baladı. Ocak 2019’da dek, Brooks Brothers ve Edwards markalarının olduğu RMK Classic’te CEO olarak görevini yürüttü. 2010-12 ve 2014-16 arasında iki dönem Tescilli Markalar Derneği (TMD) Başkanlığı yapan yaptı. Şu anda ise başkan yardımcısı.


MARMARA FORUM MÜDÜRÜ MERİÇ KAPTAN
İstanbul Bakırköy’de eşsiz bir AVM deneyimi yaşatan Marmara Forum’un müdürlüğüne, organize perakende sektörünün deneyimli isimlerinden Meriç Kaptan atandı. Kaptan, yeniden yapılanma sürecine liderlik edecek ve toplumsal faydaya hizmet sunan yeni nesil projeleri yönetecek.
EĞİTİM HAYATI 
Ankara Yükseliş Koleji mezunu. 1998’de, İş Yönetimi ve Turizm İşletmeciliği lisanslarını Hacettepe Üniversitesi’nde tamamladı. İşletme politikaları, inovasyon ve dijitalleşme konularında akademik çalışmalar içerisinde de yer aldı. Lisans eğitimine işletme fakültesinde devam etti.
KARİYER YOLCULUĞU
Profesyonel iş yaşamına, 2000’de Boyner Grubu’nda insan kaynakları yönetimiyle başladı. 2014’ten beri müdürlüğünü yaptığı Başkent’teki Gordion AVM’nin kiralama ve mimari birimlere öncülük etti. Varlık yönetiminin beklentilerinin üzerinde sonuç alınmasını sağladı. 


HSBC YATIRIM GENEL MÜDÜRÜ CEM ÖKSÜN
HSBC Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne, hisse senetleri alanında 22 yıllık deneyime sahip olan Cem Öksün atandı.
EĞİTİM HAYATI 
Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. The George Washington Üniversitesi’nde Finans ve Uluslararası İş İdaresi çift ana dalda yüksek lisans yaptı.
KARİYER YOLCULUĞU
1996-02 yılları arasında New York’ta SG Cowen Securities ve MFI Securities LP yatırım şirketlerinde görev aldı. HSBC Türkiye bünyesine katılmadan önce, BNP Paribas TEB Yatırım Menkul Değerler’de Genel Müdür Yardımcısı’ydı.