KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinden, Hepsiburada, Generali Sigorta, Doğa Sigorta, Samsung Electronics Türkiye, Enerjisa, Dedeman Turizm Grubu, Bahçeşehir Koleji ve TFI TAB Gıda'da üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz.


HEPSİBURADA STRATEJİ GRUP BAŞKANI MURAT BÜYÜMEZ
Türkiye’nin lider e-ticaret platformlarından Hepsiburada’da “Strateji Grup Başkanı” pozisyonuna, halihazırda Doğan Online Şirketleri’nin yurt içi ve yurt dışı yatırım süreçlerinin planlanması ve yeni StartUp projelerin yönetimi görevini yürüten Murat Büyümez getirildi. 2018 yılı başında Doğan Online ailesine katılan Büyümez, önceki sorumluluklarına ek olarak, Hepsiburada’da, strateji ve planlama, insan kaynakları, hukuk ve regülasyon, e-ihracat iş kollarının yönetiminden de sorumlu olacak.
EĞİTİM HAYATI
Bilkent Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği lisans eğitimi aldı.
KARİYER YOLCULUĞU
Kariyerine J.P. Morgan Yatırım Bankası Londra ofisinde şirket birleşmeleri ve satın almaları alanında başladı. Sonrasında Mid Europa Partners’da farklı yönetsel rollerde çalıştı. Eş zamanlı olarak Türkiye, Romanya ve Sırbistan’da Kent Sağlık Grubu, Regina Maria, CMC Turkey, Medigroup gibi uluslararası şirketlerin Yönetim Kurulu Üyesi’ydi.


GENERALİ SİGORTA GENEL MÜDÜR YARDIMCISI SUAT ORUÇ
Türkiye’de 150 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ve dünyanın önde gelen sigorta kuruluşlarından olan Generali Sigorta’da, Teknik ve Reasüranstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na; UW, reasürans, risk yönetimi, hasar yönetimi ve satış alanlarında uzmanlığı bulunan Suat Oruç getirildi. 
EĞİTİM HAYATI
1993 yılında, İTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2012’de Stratford Üniversitesi’nde pazarlama alanında eğitim aldı. Sonrasında American Institute of CPCU’da Chartered Property Casualty Underwriter (CPCU) ve Associate of Reinsurance (ARe) eğitimlerini tamamladı.
KARİYER YOLCULUĞU
Profesyonel kariyerine 1993’te, Mapfre Sigorta’nın teknik departmanında başladı. Son olarak Ergo Sigorta A.Ş.’de UW, Hasar, Operasyon, Reasürans, Aktüeryal Fiyatlandırma ve Tarife Yönetiminden Sorumlu Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi görevini yürüttü.


DOĞA SİGORTA’DA YENİ CFO: FEHMİ ÖZBALKAN
Kurulduğundan bugüne emin adımlarla büyüyen ve güçlenen, sigorta sektörünün lider markalarından Doğa Sigorta, kurum strateji ve hedeflerine yönelik atamalarla insan kaynağını güçlendirmeye devam ediyor. Doğa Sigorta’da, Finanstan Sorumlu Yeni Genel Müdür Yardımcısı Fehmi Özbalkan oldu. 
EĞİTİM HAYATI
1999 yılında, State University of New York’ta lisans eğitimi aldı. Boğaziçi Üniversitesi’nde, Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler okudu. University of Illinois’de Siyasal Bilim ve Finans üzerine yüksek lisans yaptı.
KARİYER YOLCULUĞU
Kariyerine, University of Illinois’de, araştırma ve öğretim görevlisi olarak başladı. 2006’da İş Assest Management’ta Fon Operasyon Sorumlusu oldu. Sonra Garanti Assest Management’ta Yatırım Uzmanı unvanını aldı. 2009’da, HSCB Global Assest Management’ta Sabit Gelir departmanında Müdür Yardımcılığı yaptı. Ardından Allianz Life & Pension’da Uzman Fon Operasyon Sorumlusu oldu. 2011’de ERGO Sigorta’ya geçip Yatırım Uzmanı ve Kurumsal Yatırım Müdürü görevlerinde bulundu.


SAMSUNG ELECTRONICS TÜRKİYE’DEN GLOBALE YÖNETİCİ İHRACI
Samsung Electronics Türkiye, şirketin global organizasyonunda görevlendirdiği üst düzey yöneticilerinin uluslararası deneyimlerini zenginleştiriyor. “Strateji Direktörü” Can Kuterdem, Samsung’un MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) “Mobil Cihazlar Bölge Başkanı” oldu. “Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü” olan Burçin Arabul ise Samsung Gulf Electronics’in “Tüketici Elektroniği Beyaz Eşya Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Direktörü” olarak atandı.
KARİYER YOLCULUĞU (CAN KUTERDEM)
Kore’de, Samsung’un ana merkez ofisinde dört yıl stratejik öneme sahip büyüme inisiyatifleri üzerinde çalıştı. Sonra Samsung Electronics Türkiye’ye “Strateji Direktörü” oldu. 
KARİYER YOLCULUĞU (BURÇİN ARABUL)
Samsung Electronics Türkiye çatısı altında 7 yıl satış, ürün pazarlama, stratejik planlama ve perakende yönetimi alanlarında çalıştıktan sonra 4 yıl Beyaz Eşya Satış ve Pazarlama Birimi’nin lideri olarak görev yaptı. 


Soldan sağa: Enerjisa Enerji A.Ş. CEO’su Murat Pınar, Eski Enerjisa Enerji A.Ş. CEO’su Ziya Erdem, Enerjisa Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erik Rene C. Depluet, Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı ve Enerjisa Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler
ENERJİSA ENERJİ’DE BAYRAK DEĞİŞİMİ
Sabancı Holding ve E.ON iştiraki Enerjisa Enerji A.Ş.’nin 2018 yılından bu yana CEO’su olan Ziya Erdem, görevinden ayrılma kararı aldı. CEO’luğa, 1 Kasım 2019 itibarıyla, halen Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü olan Murat Pınar atandı.
EĞİTİM HAYATI (MURAT PINAR)
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. MBA diplomasını London School of Commerce & University of Wales’ten aldı.
KARİYER YOLCULUĞU
Kariyerine, 1998’de Siemens’te başladı. 2005’ten 2010’e kadar Nokia NSN’de 13 farklı ülkede saha operasyon müdürlüğü ve telekomünikasyon, fiber optik, altyapı, inşaat ve entegrasyon süreçlerinde program yöneticiliği görevlerini üstlendi. 2010’da Enerjisa bünyesine dahil oldu. 2015’e dek 14 il, 9 milyon müşteri ve 21 milyon kişiye elektrik dağıtım hizmeti veren Enerjisa dağıtım bölgeleri Başkent, Ayedaş ve Toroslar organizasyonlarında çeşitli üst yönetici rollerinde bulundu. 2015’te “Genel Müdür” olduğu Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve ELDER (Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği) Yönetim Kurulu üyesi. Ayrıca EUROGIA2020’nin Başkanlığı’nı yürütmekte.


DEDEMAN TURİZM GRUBU’NDA BANU DEDEMAN CEO DA OLDU
Dedeman Turizm Grubu’nda “Yönetim Kurulu Başkanı” olan Banu Dedeman, mevcut görevine ek olarak kurumun CEO’luğunu da üstlendi. Sürdürülebilir büyüme ve değişim stratejisine uygun olarak “İcra Kurulu” oluşturuldu ve birçok atama hayata geçirildi. İbrahim Gündüz Yeşil, Dedeman İstanbul Otel Genel Müdürlüğü’ne asaleten ve Park Dedeman Levent Otel Genel Müdürlüğü’ne vekaleten; Elçin Malkır Kırlağaç, Mali İşler Direktörlüğü’ne; Gülhan Balta Kuzu, Satış ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyeliği’ne ve Ertuğrul Çataltepe, İnsan Kaynakları ve Satın Almadan Sorumlu İcra Kurulu Üyeliği’ne atandı. 


BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NE BASIN DOSTU İLETİŞİMCİ
Bahçeşehir Koleji, Kurumsal İletişim ve Pazarlama Departmanı’nı, pazarlama iletişimi konusunda deneyimlerine güvendiği Esin Alptekin İncediken’e emanet etti.
EĞİTİM HAYATI
Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü mezunu. Yeditepe Üniversitesi’nde pazarlama üzerine MBA yaptı. İyi derecede İngilizce ve Almanca biliyor.
KARİYER YOLCULUĞU
İş hayatına, 1999’da Siemens’te Satış ve Pazarlama uzmanı olarak başladı. Daha sonra sırasıyla Kurumsal İletişim departmanında E-pazarlama, Reklam ve Pazarlama İletişimi Uzmanı olarak çalıştı. 2003’te Publicis Groupe ajanslarından Starcom’a giriş yapıp P&G markalarının iletişim planlama faaliyetlerinde CEEMEA bölgesi de dahil olmak üzere çeşitli görevler aldı. 2010-16 yılları arasında yine Starcom’da Ferrero, Borusan, Halk Bankası gibi birçok markanın müşteri grupları direktörlüğünü yaptı. 2013’te ZenithOptimedia’nın Türkiye’de bir network ajansı olarak yeniden yapılanmasını yönetti ve Nisan 2014 itibariyle de “Genel Müdür” oldu. Son olarak, ajansın Publicis One dönüşümünde, P&G operasyonlarından sorumlu yönetici direktör idi.


TFI TAB GIDA’NIN YENİ CMO’SU SİNAN ÜNAL
TFI TAB Gıda Yatırımları’nda üst düzey atama gerçekleşti. CMO koltuğuna, alanında 15 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Sinan Ünal getirildi. TFI TAB Gıda Yatırımları, Türkiye’de, Burger King, Popeyes, Sbarro, Arby’s, Usta Dönerci, Usta Pideci, Döner Stop markalarını yönetiyor. 
EĞİTİM HAYATI
Galatasaray Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitede Executive MBA programını tamamladı.
KARİYER YOLCULUĞU
Total Oil, The Coca-Cola Company gibi global şirketlerde stratejik görevlerde bulundu. Son olarak Coca-Cola Stratejik Müşteriler ve Yerinde Tüketim Kanalı Direktörü olarak görev yapıyordu.