KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz.


CANSEN BAŞARAN-SYMES, TEKFEN HOLDİNG YÖNETİMİNDE 

Tekfen Holding ve çeşitli grup şirketlerinin yönetim kurullarında görev alan Dr. M. Ercan Kumcu “Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili” oldu. Bir önceki dönemde bu koltukta oturan Osman Birgili ise “Yönetim Kurulu Üyesi” oldu. “Bağımsız Üye” Çiğdem Tüzün’ün görev süresinin dolmasıyla yerine yine başarılı bir iş insanı olan Cansen Başaran-Symes geldi. 
TEKFEN HOLDİNG YÖNETİMİ:
Murat Gigin (Başkan), Cansevil Akçağlılar (Başkan Vekili), Dr. M. Ercan Kumcu (Başkan Vekili), Ali Nihat Gökyiğit (Kurucu Onursal Başkan, Üye), Sinan K. Uzan (Üye), Osman Birgili (Üye), Dr. Ahmet İpekçi (Üye), Neriman Ülsever (Bağımsız Üye), Gülsüm Azeri (Bağımsız Üye), Şevki Acuner (Bağımsız Üye), Cansen Başaran-Symes (Bağımsız Üye).


SCHNEIDER ELECTRIC TÜRKİYE SATIŞLARI GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ERHAN KAYA
Erhan Kaya, Türkiye’deki dağıtım ve müteahhit kanalı ile panocu kanallarının tamamı ve son kullanıcıların büyük bir kısmının satış faaliyetlerine liderlik edecek. Buralarda, tüm Schneider Electric ürün gruplarının satışlarının yönetilmesinden sorumlu olacak.
EĞİTİM HAYATI 
1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektrik Bölümü’nden mezun oldu.
KARİYER YOLCULUĞU 
2006’dan bu yana Schneider Electric bünyesinde çeşitli rol ve sorumlulukları başarıyla yerine getirdi. Proje yönetimi ve satış alanında güçlü bir deneyime sahip. 2014’te “Partner İş Birimi”, 2016’da “Ticari Ürünler İş Birimi” ve 2017’de “Partner ve Dijital Enerji İş Birimi”nin “Genel Müdürlüğü” görevlerini üstlendi.


YILDIZ HOLDİNG KURUMSAL İLETİŞİM GRUP DİREKTÖRÜ TUĞÇE ALTINSOY
Basın ve iletişim dünyasının yakından tanıdığı bir isim olan Tuğçe Altınsoy, Yıldız Holding’in tüm iletişim stratejilerinin oluşturulmasına ve uygulanmasına liderlik edecek.
EĞİTİM HAYATI 
2003’te Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun oldu. 2010’da, Columbia Üniversitesi’nin Citi Group iş birliğiyle dünya çapında ekonomi gazetecileri için açtığı “Citi Journalistic Excellence Award” yarışmasında Türkiye’den birinci seçilerek New York’taki Columbia Üniversitesi Gazetecilik Yüksekokulu’nda eğitim hakkı kazandı. 
KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine, üniversite yıllarında TRT Ankara’da muhabir olarak başladı. 2001-2003 arasında İş Bankası iştiraklerinden İşnet A.Ş.’de “Web Editörü”ydü. 2003-2009’da Bersay İletişim Danışmanlık’a bağlı Kesişim Yayıncılık’ta “Kıdemli Editör” olarak çalıştı. 2009-2013’te Para Dergisi’nde gazetecilik yaptı. 2013-2017’de sırasıyla Turkcell’de “Kıdemli Kurumsal İletişim Uzmanı”, Ogivly PR’da “Account Direktörü” ve Sütaş’ta “Kurumsal İletişim Yöneticisi” olarak görev yaptı. Son olarak, Siemens Türkiye’de “Kurumsal İletişim Müdürü”ydü.


BIGCHEFS CEO’LUĞUNA TERFİ ETTİ ALTAN KOSOVA 
Şirketin büyümesinde etkin rol oynayan Altan Kosova, yurt içinde 55, yurt dışında 9 şubesi bulunan BigChefs ile birlikte markanın çatısı altındaki BigCatering ve Buselik’in yönetiminden de sorumlu olacak.
EĞİTİM HAYATI 
Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu.
KARİYER YOLCULUĞU 
Çalışma hayatına Efes Pilsen’de “Pazarlama Yöneticisi” olarak başladı. Heineken’de “Ülke Müdürlüğü”, Doğadan’da “Satış Direktörlüğü” yaptı. Coca Cola İçecek’te “Yerinde Tüketim Satış Direktörü”ydü. Yörsan’daki CSO’luk görevinin ardından Balparmak’ta “Genel Müdür Yardımcısı” oldu. 2018 yılından bu yana BigChefs COO’suydu.


SAMSUNG ELECTRONICS TÜRKİYE KURUMSAL İLETİŞİM VE PAZARLAMA İLETİŞİMİ LİDERİ SİBEL HÜR
Kurumsal iletişim alanında yaklaşık 15 yıllık tecrübeye sahip olan Sibel Hür, 2014’ten bu yana Samsung Electronics Türkiye’de Kurumsal İletişim Departmanı’nda yöneticilik yapıyordu. 
EĞİTİM HAYATI 
2006’da Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden mezun oldu. MBA programını Bilgi Üniversitesi’nde tamamladı. 
KARİYER YOLCULUĞU 
Profesyonel iş hayatına 2005’te Siemens’te başladı. Yıldız Holding’te, 2011 ve 2014 arasında, iletişim departmanında yöneticilik yaptı. 2013’te “ Kurumsal İletişim Müdürü” oldu. 2014’te Samsung Electronics Türkiye’ye iç iletişim müdürü olarak katıldı. 


SAP’DE ÖZLEM KESTİOĞLU VE RITA TECER’E GLOBALDE ÜST DÜZEY GÖREV
Özlem Kestioğlu, 2020 itibarıyla SAP SEFA Bölgesi’nin Müşteri Deneyimi Çözümleri Direktörü olarak atandı. Rita Tecer ise SAP Güney EMEA Bölgesi (Güney Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi) Çözüm Grupları Satış Destek Operasyonları Direktörü oldu.
KARİYER YOLCULUĞU (Özlem Kestioğlu)
1999’da SAP’de “SAP Danışmanı”ydı. Dünya lideri teknoloji firmalarında satış yöneticiliği rollerinde görev yaptıktan sonra Accenture’da şirket ortağı olarak çalıştı. GrowRide Danışmanlık’ın kurucu ortağı ve Genel Müdürü oldu. 2018’de SAP’ye Türkiye’nin de içinde yer aldığı “SEFA Bölgesi Pazarlama Direktörü “olarak katıldı. 

KARİYER YOLCULUĞU (RIta Tecer)
Kariyerine, 2011’de, Hewlett-Packard’da “Finans Lideri” olarak başladı. SAP’ye 2013’te “Servis Operasyonları Müdürü” olarak katıldı. SAP Türkiye’de “Global İş Operasyonları Müdürü” görevini üstlendi. 2018’den beri “SAP SEFA Bölgesi Global İş Operasyonları Müdürü”ydü.


KARSAN PAZARLAMA VE İHRACAT DİREKTÖRÜ ASLI ÖR
Otomotiv sektöründeki deneyimi ile başarılı çalışmalara imza atan Aslı Ör, Karsan’ın, yurt dışı pazarlarındaki büyüme hedeflerinin sorumluluğunu aldı. 
EĞİTİM HAYATI 
Marmara Üniversitesi Almanca İşletme Bölümü mezunu. Koç Üniversitesi MBA yüksek lisans derecesine sahip.
KARİYER YOLCULUĞU 
Sırasıyla Turkcell ve Anadolu Isuzu’da çalıştı. Kariyerine, 2007’den itibaren Tofaş’ta devam etti. Tofaş’ta CRM, fiyatlandırma, pazarlama programları ve kampanya yönetimi gibi pek çok farklı alanlarda çalışmalar gerçekleştirdi. 2014-2017 yıllarında “Ürün Pazarlama Yönetmeni ve Pazarlama İş Geliştirme Yöneticisi” pozisyonlarında görev aldı. 2017’den bu yana da Karsan’da “Pazarlama Müdürü”ydü.


MEDIAMARKT TÜRKİYE’NİN YENİ CFO’SU SPYROS XENOS
Spyros Xenos, 2004 yılından beri MediaMarkt Yunanistan’da CFO’ydu.
EĞİTİM HAYATI 
Öğrenim hayatını Güney Afrika'da tamamladı. Muhasebe bölümünde denetim ve vergilendirme alanında lisans ve yüksek lisans derecesi aldı. Güney Afrika Yeminli Mali Müşavirler ve Denetçiler Enstitüsü'nün nitelikli bir üyesi.
KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine, Güney Afrika’da PricewaterhouseCoopers’da (PwC) başladı. 1991’de doğduğu ülke olan Yunanistan’a geri döndü ve Ernst & Young’da çalıştı. 1993-1996 arasında Makro Cash & Carry Yunanistan bünyesinde “İç Denetim ve Sistem Müdürlüğü”ne getirildi. 1996-1999’da Nokia Yunanistan’da, 1999-2004 aralığında da Nokia Balkan Hub bölgesinde CFO’ydu.