KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz.


YÜNSA GENEL MÜDÜRÜ MUSTAFA SÜRMEGÖZ
Halen “Yünsa Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği”ni yürüten  Mustafa Sürmegöz, yönetim kurulu kararı ile “Genel Müdürlük” görevini de üstlendi.
EĞİTİM HAYATI 
1968 doğumlu. 1985’te Kabataş Erkek Lisesi’nden, 1989’da İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. Londra’da bir süre yabancı dil eğitimi aldı.
KARİYER YOLCULUĞU 
1991’de tekstil sektöründe çalışma hayatına başladı. 29 yıldır yünlü kumaş sektöründe üst düzey yöneticilik yapıyor. 2019 sonunda Sabancı Holding bünyesinde faaliyet gösteren Yünsa’yı satın alan Sürmegöz Tekstil’in ortaklarından...


ANADOLU SİGORTA YK. BŞK. FÜSUN TÜMSAVAŞ 
Füsun Tümsavaş “Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı” görevni halen sürdürüyor.
EĞİTİM HAYATI 
1957 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat ve Maliye Bölümü’nden mezun oldu. 
KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına 1979’da T.C. Merkez Bankası Ankara Şubesi'nde atıldı. İş Bankası'ndaki kariyerine 1981’de I. Krediler Müdürlüğü'nde başladı. “Servis yetkilisi yardımcısı” ve “kredi uzman yardımcısı” oldu. 1994’te “müdür yardımcısı” ve 1999’da “birim müdürü” görevlerinde bulundu. 2004’te “Ticari Krediler Müdürlüğü”ne müdür olarak atandı. 2008-2019 yılları arasında “Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi”ydi.

TOGG CMO’SU TALİN YILDIZ
Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Talin Yıldız’ı CMO olarak ekibine kattı. Yıldız; ürün yönetimi, ürün planlama, fiyatlama, pazarlama, satış, marka yönetimi ve iletişimi gibi alanlardan da sorumlu olacak. Müşteri ilişkileri yönetimi, pazar araştırmaları ve analizi ile müşteri bilgi yönetiminin de başında olacak.
EĞİTİM HAYATI 
Lisansı Galatasaray Üniversitesi’nde tamamladı. Yüksek lisans eğitimini ise Fransa’nın başkenti Paris’teki Sorbonne Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.
KARİYER YOLCULUĞU 
20 yılı aşkın global deneyimi, Türkiye ve Avrupa’da pazarlama faaliyetlerinde aldığı önemli sorumluluklarla biliniyor. Son olarak Paris’te “Renault Global Pazarlama Direktörü” olarak görev yaptı. Müşteri ihtiyaçlarını anlama ve analiz etmeye yönelik kullandığı yapay zekâ ve iş zekâsı araçlarıyla elde ettiği başarılarla yurt içi ve yurt dışında adından söz ettirdi.


BEYMEN PAZARLAMA İLETİŞİM GMY MIRELLA KASPI
BEYMEN Pazarlama İletişim Genel Müdür Yardımcısı olan Miralla Kaspi; marka ve iletişim stratejilerinin geliştirilmesi, medya iletişimi, reklam ve halkla ilişkiler aktiviteleri ile etkinlik yönetiminden sorumlu olacak ve pazarlama iletişimi ekibine liderlik edecek.
EĞİTİM HAYATI 
Koç Üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı.
KARİYER YOLCULUĞU 
Sırasıyla Unilever Fransa’da saç kategorisi için “proje liderliği”, Unilever Türkiye’de Elidor ve Clear’dan sorumlu marka müdürlüğü, Omo, Rinso ve Yumoş’dan sorumlu “pazarlama müdürlüğü”, Cif ve Domestos’tan sorumlu “global / bölge pazarlama müdürlüğü”nü yürüttü. BEYMEN’e katılmadan önce Arçelik'te “Global Pazarlama Direktörü”ydü. 


FİBABANKA HAZİNEDEN SORUMLU GMY İBRAHİM TOPRAK
Sektördeki istikrarlı büyümesini sürdüren ve müşterilerinin ihtiyaç duyduğu her an ve her yerde yanında Fibabanka’nın “Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı” görevini İbrahim Toprak yürütecek.
EĞİTİM HAYATI 
Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yine aynı üniversitede İşletme Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. 
KARİYER YOLCULUĞU 
2003’te Akbank AŞ’de Sabit Getirili Menkul Kıymetler Bölümü’nde bankacılık hayatına başladı. 2020’ye kadar hazine pazarlama, türev ürünler, trading ve aktif-pasif yönetimi bölümlerinde çesitli kademelerde yöneticilik yaptı. Son olarak “Bilanço Yönetimi Müdürü”ydü.


P&G TÜRKİYE, KAFKASLAR VE ORTA ASYA PAZARLAMA DİREKTÖRÜ DR. ONUR YAPRAK
Procter & Gamble (P&G) Türkiye, Kafkaslar ve Orta Asya Pazarlama Direktörlüğü’ne Dr. Onur Yaprak getirildi. 
EĞİTİM HAYATI 
Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu. Yeditepe Üniversitesi’nde “pazarlama yönetimi” alanında doktora yaptı. 2014-2018 yılları arasında Sabancı Üniversitesi’nde “marka pratikleri yüksek lisans” programında ders verdi.
KARİYER YOLCULUĞU 
İş yaşamına 2003’te P&G’de “Marka Müdür Yardımcısı” unvanıyla başladı. 2009’da İsviçre’de, “P&G Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesinden Sorumlu Marka Müdürü” oldu. 2013’te Arbora & Ausonia (A&A) markalarının P&G’ye entegrasyonunu yöneten ekipte bulundu. 2014’te Türkiye’ye geri dönüp “P&G Türkiye ve Kafkaslardan Sorumlu Markalar Direktörü olarak atandı. 2016’da “P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Cumhuriyetleri Bebek Bakım ve Kadın Bakım Kategorilerinden Sorumlu Satış Direktörü” oldu.


SCHNEIDER ELECTRIC TÜRKİYE, ORTA ASYA VE PAKİSTAN BÖLGESİ İK GMY YILDIZ ESTREYA HAYIM 
Yıldız Estreya Hayim, Türkiye’de öncü kurumlarda, insan kaynakları ve yetenek yönetimi alanlarında sorumluluk üstlendi. 
EĞİTİM HAYATI 
1998’de, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden mezun oldu.
KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine 1998’de başladı. 20 yıllık deneyimiyle Schneider Electric’e “Manisa Fabrikası İnsan Kaynakları Müdürü” olarak katıldı. Gösterdiği başarı doğrultusunda yeni görevine getirildi.


ALLİANZ TÜRKİYE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ GMY EVREN AYORAK 
Allianz Türkiye Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak atanan Evren Ayorak, Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Fahri Kaan Toker’e bağlı çalışacak.
EĞİTİM HAYATI 
Lisans ve yüksek lisansı, Boğaziçi Üniversitesi  Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. 
KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine 2000’de Finansbank’ta sistem ve uygulama mimarı olarak başladı. 2006-2007 arasında Fiba Holding’in “kurumsal mimarı”ydı. 2012’ye kadar Hollanda’da, Credit Europe Bank’taydı. Fibabank’ın analiz ve geliştirme bölüm yöneticisi ve departman müdürü pozisyonlarında görev aldı. 2016’dan bu yana bünyesinde yer aldığı Allianz Türkiye’de, 2018’den beri “Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü”nü üstleniyordu.