KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz....


OZAN GÜRSOY / İŞ BANKASI GMY.

Ozan Gürsoy, “Kurumsal Bankacılık Pazarlama ve Satış, Ticari Bankacılık Satış Bölümleri” ile “Sınır Ötesi Bankacılık Birimi ve Serbest Bölge Şubeleri”nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapacak.
EĞİTİM HAYATI 
1974 yılında Adana’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 2003’te Birmingham Üniversitesi’nde Uluslararası Bankacılık ve Finans alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.
KARİYER YOLCULUĞU 
1996 yılında İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı. 2006’da Kurumsal Krediler Tahsis Bölümü’nde Müdür Yardımcısı oldu. Ardından “Birim Müdürü” unvanını aldı. 2011’de Ticari Bankacılık Ürün Bölümü Müdürü, 2015’te Gebze Kurumsal Şube Müdürü oldu.


RASİM EĞRİ / SAS KAMU SEKTÖRÜ VE ORTA ASYA BÖLGESİ SATIŞTAN SORUMLU GMY.
SAS Ankara ofisini yönetecek olan Rasim Eğri, veri analitiği, telekom ve bilgi teknolojileri sektöründe 24 yıllık tecrübeye sahip. 
EĞİTİM HAYATI 
Ankara Atatürk Lisesi’ni bitirdi. ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu. Aynı bölümde yüksek lisans yaptı. Ayrıca, Atılım Üniversitesi MBA derecesine sahip. 
KARİYER YOLCULUĞU 
Nokia’da, Türkiye ve Orta Asya bölgelerinde 8 ülkeyi kapsayan Çekirdek Şebeke Çözümleri İş Geliştirme ekibine liderlik etti. Son olarak, Türk Telekom Grubu’nda Kıdemli Müşteri Yöneticisi’ydi.


AGAH UĞUR / BOĞAZİÇİ VENTURES YKB.
İş dünyasının önemli ve deneyimli üst düzey yönetici isimlerinden Agah Uğur, aynı zamanda Boğaziçi Ventures yatırımcılarından biri olarak şirketin ortakları arasına katıldı. 
EĞİTİM HAYATI 
İngiliz Erkek Lisesi ve Birmingham Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun oldu. Evli ve iki kız çocuk babası.
KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine Deloitte Birmingham, Londra ve Jersey ofislerinde başladı. Türkiye’de Arthur Andersen ve Emlak Bankası’nda çalıştıktan sonra 1989’da Borusan Holding’de CFO oldu. 1995’te Borusan Holding Genel Müdürlüğü’nü üstlendi. 2001-2018 yılları arasında Borusan Grubu’nun CEO’luk görevini yürüttü. Halen Borusan Holding, Pegasus Havayolları ve Doğan Holding A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi.


NAZAN SOMER ÖZELGİN / MAPFRE SİGORTA YKB.
Emekliye ayrılan MAPFRE Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi, koltuğunu Nazan Somer Özelgin’e devretti. 
EĞİTİM HAYATI 
Orta ve lise öğrenimini İstanbul Amerikan Robert Lisesi’nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu. 
KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine 1988’de Arthur Andersen’in İstanbul ofisinde “Bağımsız Denetçi” olarak başladı. Aynı şirkette, 1999-2000 yılları arasında Finans Sektöründen Sorumlu Ortak olarak görevini sürdürdü. 2000-2017’de Yapı Kredi Bankası’nda Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi’ydi. Kasım 2018’den itibaren MAPFRE Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi.


EMRE TURANLI / SHELL & TURCAS PETROL A.Ş. CEO’SU
Shell & Turcas’da 5 yıldır CEO’luk görevini yürüten Felix Faber’in yerine Emre Turanlı atandı. Turanlı, 2018’den bu yana Avrupa ve Güney Afrika -21 ülkeden oluşan- Shell Filo Çözümleri Genel Müdürü’ydü.
EĞİTİM HAYATI 
Robert Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Manchester Business School’dan MBA diploması aldı. Hamburg Üniversitesi’nde, pazarlama alanında ziyaretçi öğretim görevlisi olarak ders veriyor. Almanya Pazarlama Direktörleri Konseyi Üyesi. “Milli sutopu oyuncusu” olarak Türkiye’yi dünya ve Avrupa şampiyonalarında genç takımlar düzeyinde temsil etti. Evli ve iki çocuk babası.
KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine 2003’te, Shell Almanya’da Finansal Analist olarak başladı. Almanya, İngiltere ve Türkiye’de strateji yönetimi, satış ve pazarlama alanlarında yönetici olarak görev aldı. 2014’nün sonunda, Almanya, Avusturya ve İsviçreyi kapsayan bölgenin, “Perakende Pazarlama Direktörü” oldu. 


AHMET GÜRKAN ERGENEKON / AYAKKABI DÜNYASI GENEL MÜDÜRÜ
Ahmet Gürkan Ergenekon, 2010-2015 yılları arasında Esas Holding’e bağlı Medline Sağlık Grubu’nun CEO’su olarak görev yaptı.
EĞİTİM HAYATI 
İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü mezunu. Aynı üniversitede elektronik ve haberleşme alanında yüksek lisansını yaptı. Evli ve 2 çocuk babası.
KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına Alcatel Teletaş’ta başladı. Türkiye ve Belçika’da görev yaptıktan sonra KoçSistem ve CPG Ericsson’da çalıştı. Kuruluşunda yer aldığı Sabancı Telekom’da ve İşNet’te Genel Müdür Yardımcısı’ydı. Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği Telkoder’de Yönetim Kurulu Üyesi. 2007’de Esas Holding’e ait Medline Acil Sağlık’ta Genel Müdür Yardımcısı oldu. Esas Private Equity’de “Direktör” unvanını aldı.


TULU KARAGÖZ / VODAFONE TÜRKİYE FİNANSTAN SORUMLU İCRA KURULU BŞK. YRD.
Tulu Karagöz, Vodafone Türkiye’nin, finans alanındaki tüm fonksiyon ve operasyonlarının yönetiminden sorumlu olacak. 
EĞİTİM HAYATI 
Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümü mezunu. Evli ve bir çocuk annesi. 
KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına Ernst&Young’da başladı. Daha sonra sırasıyla Gillette, P&G ve Shaya’da çalıştı. Vodafone bünyesine katılmadan önce Coca-Cola İçecek Türkiye Finans Direktörü’ydü. “Paylaşılan Hizmetler Projesi”nde liderlik rolünü üstlendi. 


ÇAĞRI SÜZER / GARANTİ ÖDEME SİSTEMLERİ GENEL MÜDÜRÜ
Garanti Ödeme Sistemleri A.Ş (GÖSAŞ), Bonus, Miles&Smiles, American Express ve Money Card gibi köklü markaları bünyesinde barındırıyor. 
EĞİTİM HAYATI 
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. INSEAD’ın Fransa ve Singapur kampüslerinde öğrenim görerek MBA derecesi aldı. 
KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine 2006’da Danone’de başladı. 2008-2013 yılları arasında McKinsey’de Kıdemli Danışman ve Proje Müdürü’ydü. 2013-2017’de GÖSAŞ’ta farklı pozisyonlarda görev yaptı. 2017-2020’de BBVA Amerika’da Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı’ydı.