KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz.


SAP TÜRKİYE OPERASYONLARDAN SORUMLU GMY. / (COO) ERDEM ŞEKEROĞLU
Teknoloji sektöründe 20 yıla yakın deneyime sahip olan Erdem Şekeroğlu, yeni görevinde SAP Türkiye’de tüm fonksiyonların verimliliğinden ve operasyonel yönetiminden sorumlu olacak.
EĞİTİM HAYATI  
2000 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi’nde Mühendislik Yönetimi ve Middlesex Üniversitesi’nde Satış Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. 
KARİYER YOLCULUĞU  
SAP Türkiye’ye 2002 yılında katıldı. Sırasıyla danışmanlık, proje yönetimi, iş geliştirme yöneticisi, çözüm yöneticisi, satış destek direktörü, profesyonel hizmetler satış direktörü ve son olarak da kurumsal müşteriler satış direktörü pozisyonlarında görev aldı.


BEYMEN GRUP İK’DAN SORUMLU GMY. BANU CENGİZ
Banu Cengiz, tüm Beymen grup şirketlerinin İnsan Kaynakları fonksiyonlarını yönetecek. 
EĞİTİM HAYATI 
İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili Edebiyatı Bölümü mezunu. Bilgi Üniversitesi’nde ‘İşletme’ ve Middlesex Üniversitesi’nde ‘Organizasyonlarda Koçluk, Danışmanlık ve Liderlik’ programlarına katılarak iki alanda “master”ını tamamladı. 
KARİYER YOLCULUĞU 
25 yılı aşkın kariyere sahip. Vodafone’da “Ticari Fonksiyonlardan Sorumlu İK Kıdemli Müdürü”ydü. QNB Finansbank'ta İK Grup Müdürü, Aktifbank’ta İK Kıdemli Direktörü olarak görev yaptı. Beymen Grup’a katılmadan önce Sofra/Compass Group’ta İK’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak sorumluluk üstlendi. 


SANKO ENERJİ CEO’SU ZİYA ERDEM 
Aynı zamanda yönetim kurulunda üye olarak yer alacak Ziya Erdem, bilgisi ve tecrübesiyle Sanko Enerji’nin önümüzdeki dönem faaliyetlerini yönetecek.
EĞİTİM HAYATI 
1984 yılında U.S. International University San Diego İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 1986’da U.S. National University San Diego’da aynı bölüm üzerine yüksek lisans yaptı. 2012’de Columbia Üniversitesi’nde Üst Düzey Yönetim Programı’nı tamamladı. 1963 doğumlu, evli ve bir çocuk babası.
KARİYER YOLCULUĞU 
Çalışma hayatına, 1988’de, Pabalk Şirketler Grubu’nda Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak başladı. Sonrasında sırasıyla Mansan Mantar Gıda Sanayi, TicaretNet, Türk Nokta Net, Sabancı Telekomünikasyon ve İnterkom Telekomünikasyon gibi şirketlerde üst düzey yöneticilik yaptı. 2010-2017 arasında Ericsson Türkiye Başkanı ve “Ericsson Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı”ydı. Son olarak, EnerjiSA Enerji A.Ş. CEO’suydu.


SANKO ENERJİ GMY. HAKAN YILDIRIM
Halihazırda Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği Başkanı olan Hakan Yıldırım, Sanko Enerji’ye Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.
EĞİTİM HAYATI 
Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını işletme alanında Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. Evli ve iki çocuk babası.
KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına, 1998 yılında ASELSAN’da başladı. Ardından Gama Güç Sistemleri’nde saha mühendisi olarak görev yaptı. 2005’te, Siemens Türkiye’de proje yöneticisi oldu. 2018’de Siemens Gamesa Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su iken ayrıldı. 2018-2020 arasında Kalyon Enerji Yatırım A.Ş.’de CEO’ydu. 2019-2020 döneminde DEİK Enerji İş Konseyi Başkanlığı yaptı.


SHELL & TURCAS MADENİ YAĞLAR GM. MEHMET ÜNAL
Shell bünyesinde 15 yıldır önemli görevler üstlenen Mehmet Ünal, 2015’ten bu yana “Shell & Turcas Filo Çözümleri Direktörü”ydü.
EĞİTİM HAYATI 
İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu. Sonrasında Indiana Üniversitesi’nden MBA diplomasını aldı.
KARİYER YOLCULUĞU 
2006’da Shell & Turcas bünyesine katıldı. 2010’a kadar “Shell Perakende Satışlar İstanbul Bölge Müdürü”ydü. Shell Ukrayna’ya, satış artışı konusunda “Proje Lideri” olarak atandı. 2011’de “Perakende Satışlar Operasyon Müdürü” oldu. 2013’te Shell Bulgaristan’a “Satış Müdürü” olarak geçiş yaptı. Mart 2015’te Türkiye’ye döndü. Filo çözümlerinde müşteri ve büyüme odaklı bir strateji uyguladı. Değer yaratan ürünlerin sunulmasına öncülük etti.


BANVİT BRF ÜST YÖNETİMİNE İKİ YENİ ATAMA
Banvit BRF yönetim ekibine iki yeni isim katıldı. Banvit Pazarlama Direktörlüğü’ne Yasemin Gürleroğlu, İnsan Kaynakları Direktörlüğü’ne ise Behiç Gülşen atandı. 
EĞİTİM HAYATI (Yasemin Gürleroğlu)
Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği mezunu. 9 Eylül Üniversitesi’nde pazarlama üzerine yüksek lisansı ve Koç Üniversitesi’nde Executive MBA dereceleri bulunuyor.
KARİYER YOLCULUĞU (Yasemin Gürleroğlu)
İş yaşamına Pınar Gıda Grubu’nda başladı. Sütaş’ta ürün müdürlüğü yaptıktan sonra 2007-2019 yılları arasında Nestle Türkiye’de yöneticilik görevleri üstlendi. Son olarak aynı şirkette “Sütlü İçecekler iş birimi Pazarlama Müdürü”ydü. 

EĞİTİM HAYATI (Behiç Gülşen)

Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunu. Aynı üniversitede İK Yönetimi ve Gelişimi master programına devam etti. 
KARİYER YOLCULUĞU (Behiç Gülşen)
Kariyerine, 1992’de Olmuksa Kağıt Sanayi’nde başladı, ardından Uyar Grup İK Müdürlüğü’ne atandı. 2001-2005 yılları arasında Kanada’da değişik şirketlerde çalıştı. Türkiye’ye dönüşünün ardından Kıraça Holding, Mondi Tire Kutsan ve Kastamonu Entegre’de İK Direktörlüğü yaptı.


GENEL ENERGY CHRO’SU BERNA ÖZTINAZ
PERYÖN-Türkiye İnsan Yönetimi Derneği’nin son iki dönem başkanı Berna Öztınaz, Genel Energy’nin CHRO (İnsan Kaynakları Başkanı) görevine getirildi. Öztınaz, CEO Bill Higgs’e bağlı çalışacak ve Yürütme Kurulu’nda olacak.
EĞİTİM HAYATI 
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 2007'de, Sabancı Üniversitesi Executive MBA programını tamamladı. 
KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine, 1998’de Kordsa A.Ş.’de başladı. 2007’de Enerjisa Enerji A.Ş.’ye geçti. 2007’de “İnsan Kaynakları ve İş Destek Direktörü” oldu. 2012 yılında Stratejik İş Destek Bölüm Başkanı görevine geterildi. Aynı dönemde Ayedaş ve Toroslar A.Ş. yönetim kurullarında da görev yaptı. Ardından “STFA Holding Strateji ve İK Başkanlığı”nı üstlendi. Son olarak, DeFacto İK’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı (CHRO) pozisyonundaydı. 


SOFRA/COMPASS GROUP İK GMY. NECLA AKSOY 
Necla Aksoy, Sofra/Compass Group Türkiye’de, insan kaynaklarındaki tüm yönetim ve geliştirme faaliyetlerini yönetecek.
EĞİTİM HAYATI 
1992 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.
KARİYER YOLCULUĞU 
Ticaret ve sigorta hukuku alanlarında 5 yıllık avukatlık deneyiminin ardından, 1998 yılında MAPFRE Sigorta’ya katıldı. 2010-2020 arasında tüm İK süreçlerinin yanı sıra, iç iletişim, sürdürülebilirlik ve KSS faaliyetlerine liderlik etti.


TADIM KURUMSAL İLETİŞİM YÖNETİCİSİ HANDAN DÜZGÜN
Tadım, insan kaynağını Handan Düzgün ile güçlendirdi. 
EĞİTİM HAYATI  
Kocaeli Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nde İşletme ve Hakla İlişkiler lisansı sonrasında, Maltepe Üniversitesi’nde MBA yüksek lisansını tamamladı. 
KARİYER YOLCULUĞU  
Kariyerine, 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak başladı. Daha sonra Sabancı Holding’de Kurumsal İletişim İş Ortağı olarak aldı. 2013-2017 yılları arasında Anadolu Grubu’nda çalıştı. Tadım’dan önce, Anadolu ISUZU’da Kurumsal İletişim Yöneticisi’ydi.


BOSCH GRUBU YÖNETİM KURULU’NDA FİLİZ ALBRECHT
31 Aralık 2020 itibarıyla emekliye ayrılan Christoph Kübel’in yerine, İK’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Filiz Albrecht geçecek. Böylelikle, Bosch tarihinde ilk defa yönetim kurulunda bir kadın üye olacak. Albrecht, 1 Ocak 2021’de “Endüstriyel İlişkiler Direktörü” olarak da görev yapacak.
EĞİTİM HAYATI  
1971 Almanya doğumlu. Almanya’da Westfälische Hochschule Üniversitesi’nde İşletme Hukuku eğitimi gördü. ABD’deki Pfeiffer Üniversitesi'nde MBA’ini tamamladı.
KARİYER YOLCULUĞU  
Profesyonel kariyerine otomotiv tedarik endüstrisinde Hukuk Müşaviri olarak başladı. Mann + Hummel şirketinde yönetim kurulu üyesi ve endüstriyel ilişkiler direktörü oldu. Bosch Grubu’na 2017 yılında katıldı.  


ORKA HOLDİNG PAZARLAMA İLETİŞİM DİREKTÖRÜ VİLDAN YILDIRIM
Vildan Yıldırım, 1 Temmuz tarihi itibariyla, Damat, Tween ve D'S Damat markaları ile dünya moda perakendesinde söz sahibi olan Orka Holding’te “Pazarlama İletişim Direktörü” olarak göreve başladı. Yıldırım, yurt içi ve yurt dışı tüm iletişim faaliyetlerinden sorumlu olacak.
EĞİTİM HAYATI
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Sabancı Üniversitesi EDU Liderlik Geliştirme Programı’nda Süreç Yönetimi, Veriye Dayalı Karar Verme, Vuca ve Stratejileri Yönetimi ile Çağdaş Liderlik Yaklaşımları eğitimleri aldı. İstanbul doğumlu. Evli ve 2 çocuk annesi.
KARİYER YOLU
Star TV ve AnıTur’da Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü, BN Etkinlik ve Organizasyon’da Kurumsal İletişim Müdürü ve Proje Direktörü olarak üst düzey sorumluluklar üstlendi. En son çalıştığı Kiğılı Giyim’de “Kurumsal İletişim Müdürü” olarak başarılı işlere imza attı. İş hayatı boyunca birbirinden değerli projeler ve etkinlikler gerçekleştirdi. 2019 yılında, Business Life’ın “Basın Dostu 50 Kurumsal İletişim Lideri” araştırmasında da kendisine yer buldu.


FORD OTOSAN KURUMSAL İLETİŞİM MÜDÜRÜ BURÇAK TÜRKERİ
Burçak Türkeri, Ford Otosan’ın kurumsal iletişim, medya ilişkileri, sosyal medya yönetimi, kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik, iç iletişim, etkinlik ve sponsorluk süreçlerinden sorumlu olacak. Türkeri’nin görevi devraldığı Gonca Sofuoğlu Temiz ise “Müşteri Deneyimi Müdürlüğü”nü yürütecek.
EĞİTİM HAYATI 
Koç Üniversitesi’nden Uluslararası İlişkiler lisans ve Boğaziçi Üniversitesi’nden Avrupa Çalışmaları yüksek lisans derecelerine sahip.
KARİYER YOLCULUĞU 
15 yılı aşkın mesleki tecrübesi var. Kariyerine Zarakol Halkla İlişkiler’de başladı. Ardından gayrimenkul ve hızlı tüketim malları sektörlerinde iletişim alanında farklı roller üstlendi. Ford Otosan’a katılmadan önce, 11 sene çalıştığı Coca-Cola İçecek’te en son 10 ülkeden sorumlu “Grup Kurumsal İletişim Müdürü”ydü.


KARACA MARKA VE KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRÜ CENNET MELİS USLUKILINÇ
Cennet Melis Uslukılınç, Karaca’da, “Marka ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü” görevine atandı.
EĞİTİM HAYATI  
Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. London College of Fashion'dan Visual Merchandising ve Display eğitimi aldı. Central Saint Martins’de “Perakendede Deneyim Tasarımı” eğitimini tamamladı. Sabancı Üniversitesi EDU’da ve Bilgi Üniversitesi’nde aynı alanda ders verdi.
KARİYER YOLCULUĞU  
İş hayatına Evyap'ta “Ürün Müdür Yardımcısı” olarak başladı. Buradaki pazarlama deneyiminin ardından, 2007’de başladığı Unilever yolculuğu 11 sene sürdü. Tecrübe ve birikimlerini aktarmak için Retail Guru Academy'i kurdu.


ESAS HOLDİNG CFO’SU MUSTAFA TERCAN
Mustafa Tercan, Esas Holding’in yurt içi ve uluslararası yatırımlarının finans yönetimine liderlik edecek. 
EĞİTİM HAYATI 
1996’da, Ankara Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu.
KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine Deloitte’ta başladı. 2010’da Yıldız Holding bünyesine katıldıktan sonra sırasıyla Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, Mali İşler Başkan Yardımcılığı ve son 5 yıl boyunca Global CFO görevlerinde bulundu.


BRİSA GENEL MÜDÜRÜ HALUK KÜRKÇÜ 
2018 yılından itibaren “CTO Yardımcılığı”nda önemli başarılara imza atan Haluk Kürkçü, “Brisa Genel Müdürlüğü”ne atandı. 
EĞİTİM HAYATI 
1984’te, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde lisans derecesini tamamladı. 
KARİYER YOLCULUĞU 
1986’da Brisa'da göreve başladı ve ardından 20 yıllık süreçte, üretim planlama, endüstri mühendisliği ve üretim alanlarında yöneticilik pozisyonları üstlendi. 2006’da “Üretim Direktörü” oldu. 2015-2018 arasında, “Mühendislik Direktörü”ydü.


NOBEL İLAÇ MALİ İŞLER DİREKTÖRÜ ESRA EKE 
Farklı sektörlerde 20 yıllık geniş bilgi ve deneyime sahip Esra Eke, Ulkar-Nobel İlaç Mali İşler Direktörü olarak atandı. 
EĞİTİM HAYATI  
2001’de Marmara Üniversitesi Enformatik (Almanca) Bölümü’nden mezun oldu. 2007’de Marmara Üniversitesi İşletme (İngilizce) masterı yaptı.
KARİYER YOLCULUĞU  
2000 yılında Honda, ardından Colgate Palmolive ve Yudum Gıda şirketlerinde maliyet muhasebesi, bütçe raporlama, ticari finans ve hazine gibi alanlarda önemli roller üstlendi. 2009’da The Coca-Cola Company’e geçti. Avrasya ve Afrika Bölgesi merkez ofisinde çalıştı. 2017’den beri Coca-Cola İçecek Finansal Planlama ve Analiz Müdürü olarak görev yapıyordu.


ZADE VİTAL PAZARLAMA VE KURUMSAL İLETİŞİM MÜDÜRÜ EMEL KAR KUTAN 
Emel Kar Kutan, Helvacızade Grubu’nun sağlık kanadı Zade Vital’de, global ve yerel pazarlama iletişimi, kanal kampanyaları ve iç iletişim aktivitelerini yönetecek. 
EĞİTİM HAYATI  
Yeditepe Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün yanı sıra “Psikoloji Bölümü”nde çift anadal eğitimi gördü. Marmara Üniversitesi Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. 
KARİYER YOLCULUĞU  
2009’da, Yıldız Holding bünyesinde sırasıyla Rozi ve Komili’de farklı pozisyonlarda kariyerine başladı. Ardından ABC Deterjan’da görev aldı. 2015’te Artsana Türkiye’nin Chicco markasında “Kategori Müdürü” oldu.