KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine ve kurumlarına başarılar diliyoruz....


WAEL ABDULAZIZ A. RAIES- TÜRKİYE FİNANS YKB.

Wael Abdulaziz A. Raies, 1 Mart 2020 itibarıyla “NCB Kurumsal Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcılığı”nı da yürütüyor.
EĞİTİM HAYATI 
1996’da “King Fahd University of Petroleum and Minerals”in Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2004’te “King Saud Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansı”nı tamamladı. 
KARİYER YOLCULUĞU 
Bankacılık kariyerine 1999’da, Citibank iştiraklerinden Saudi American Bank’ın Ticari Bankacılık bölümünde başladı. 2002 yılı itibarıyla katıldığı The National Commercial Bank’ta (NCB) çeşitli üst düzey kademelerde görev aldı. Ekim 2016-Şubat 2020 tarihleri arasında Türkiye Finans’ta “Genel Müdür” oldu.


YENAL GÖKYILDIRIM - MEDİAMARKTSATURN PERAKENDE GRUP COO’SU
MedİaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, 13 ülkede, 1.000’in üzerinde mağaza ve 65’ini aşkın çalışan ile faaliyet gösteren MediaMarktSaturn Perakende Grubu’nun COO’su olarak; Türkiye, Belçika, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Polonya ve Portekiz’den sorumlu olacak.
EĞİTİM HAYATI 
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra yine aynı üniversitede MBA derecesini aldı.
KARİYER YOLCULUĞU 
25 yılı aşan kariyeri süresince çok sayıda uluslararası şirkette üst düzey görevlerde bulundu. “MediaMarkt Türkiye”de, Eylül 2015’te İcra Kurulu Başkanı (CEO) olarak göreve başladı. 2018’de şirketin “Global İcra Kurulu Üyeliği”ne ve “Doğu Bölgesi Operasyon Başkanlığı”na atandı.


DEMET İKİLER - WPP KAPSAYICILIK KONSEYİ ÜYESİ
WPP Türkiye Ülke Başkanı ve GroupM EMEA CEO’su Demet İkiler, bu görevlerinin yanı sıra; WPP’nin kapsayıcılık, çok seslilik ve ırkçılık karşıtlığı alanında hayata geçirdiği “Kapsayıcılık Konseyi”nin üyeliğine getirildi. 
EĞİTİM HAYATI 
1993 yılında, İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 
KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine, 1993’te “Ajanstek Reklamcılık”ta “Medya Planlama” uzmanı olarak başladı. Sürdürülebilirlik, cinsiyet eşitliği ve çeşitlilik ve kapsayıcılık konularında son derece tutkulu. 2019’da “Global HERoes Top 100” listesinde yer alan iki Türk kadından biri oldu. Ad Age tarafından 2013’te, global lider kategorisinde “Women to Watch” (Takip Edilecek Kadın) olarak belirlendi. Ayrıca BM Global Compact Türkiye Başkan Yardımcısı.


FAHRETTİN GÜNALP ERTİK - YILDIZ HOLDİNG MALİ İŞLER BAŞKANI
Grup şirketlerinde 18 yıl boyunca farklı pozisyonlarda görev alan Fahrettin Günalp Ertik, 65 milyar TL ciroya sahip Yıldız Holding’in tüm mali süreçlerini yönetecek.
EĞİTİM HAYATI 
Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. 2011’de INSEAD Liderlik programını tamamladı. Ardından “Wharton Business School ve Kellogg School of Management”ta finans, satış, pazarlama ve liderlik alanlarında eğitim aldı.
KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına, Finansbank’ta “Finansal Kontrolör” olarak başladı. 2002-2019 yılları arasında Yıldız Holding’te sırasıyla İç Denetçi, Kellogg Finans Müdürü, Ülker Mali İşler Koordinatörü, Gıda Grubu Mali İşler Koordinatörü, Gıda & İçecek ve Perakende Grup CFO’su, Besler Genel Müdürü ve Önem Gıda Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 2019’dan bu yana Azersun Holding’te “Mali İşler Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi”ydi.


ECE BÖRÜ - TSKB GENEL MÜDÜRÜ
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB)’de “Genel Müdür Vekilliği” görevlerini yürüten Ece Börü, “Genel Müdür” olarak atandı. Börü’nün, yönetim kurulunun doğal üyesi olarak görev yapmasına karar verildi.
EĞİTİM HAYATI 
1966 İstanbul doğumlu. 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.
KARİYER YOLCULUĞU 
Çalışma hayatına, 1989 yılında TSKB bünyesinde “Mali Kontrol Uzman Yardımcısı” olarak başladı. 1 Aralık 2013'te “Genel Müdür Yardımcısı” görevine terfi etti. TSKB’de “Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanlığı”, “Emekli ve Munzam Vakıfları Yönetim Kurulu Başkanlığı” ve “Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı”nı da yapıyor.


YILMAZ VE KAYGALAK - İŞ BANKASI GMY.
Türkiye İş Bankası’nda Sezgin Yılmaz ve Serkan Uğraş Kaygalak “Genel Müdür Yardımcılığı” görevlerine atandı. Yılmaz; Bankacılık Temel Operasyonları, Dış İşlemler ve Ticari Kredi Operasyonları, İç Operasyonlar, İnşaat ve Gayrimenkul Yönetimi, Destek Hizmetleri ve Satın Alma’dan; Kaygalak ise Kartlı Ödeme Sistemleri, Bireysel Kredi ve Kart Operasyonları, Sermaye Piyasaları, Özel Bankacılık Pazarlama ve Satış bölümlerinden sorumlu olacak.
EĞİTİM HAYATI (SEZGİN YILMAZ)
Kırcaali’de, 1975 yılında doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 
KARİYER YOLCULUĞU (SEZGİN YILMAZ)
1997’de, İş Bankası Bursa Şubesi’nde memur olarak göreve başladı. 29 Mart 2019’da “İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği”ne seçildi.

EĞİTİM HAYATI (SERKAN UĞRAŞ KAYGALAK)
Bingöl’de, 1975 yılında doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 
KARİYER YOLCULUĞU (SERKAN UĞRAŞ KAYGALAK)
1997’de “İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı”nda “Müfettiş Yardımcısı” olarak göreve başladı. 2013’te “Kartlı Ödeme Sistemleri Müdürü” oldu.


ZEKİ DAVUT - YATIRIM FİNANSMAN GMY.
Türkiye İş Bankası ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın iştiraki olan “Yatırım Finansman”da Zeki Davut, 2015’ten beri “Koordinatör” olarak görev yapıyordu.
EĞİTİM HAYATI 
1975 Kırıkkale doğumlu. Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni tamamladı. “University of San Diego”da “Uluslararası İşletme” alanında yüksek lisans derecesi aldı. 
KARİYER YOLCULUĞU 
İş yaşamına 1999’da “Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı”nda “Müfettiş Yardımcısı” olarak başladı. 2008-2012 yılları arasında “Türkiye İş Bankası İştirakler Müdürlüğü”nde “Müdür Yardımcısı”ydı. Bankanın muhtelif iştiraklerinin yönetim ve denetim kurullarında görev aldı. 2012’de “Yatırım Finansman”da “Teftiş Kurulu Başkanı” oldu.


SELCEN SEÇGİNLİ - GROUPAMA SİGORTA GMY.
Groupama Sigorta “Hasar ve Rücu Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı” pozisyonuna Selcen Seçginli’yi getirdi.
EĞİTİM HAYATI 
Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 
KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine, 2000 yılında “İsviçre Sigorta”da “Hasar Uzmanı” olarak başladı. Sektörde Teknik Hasar Müdürlüğü, Hasar Direktörlüğü gibi farklı pozisyonlarda deneyimi var. Son olarak “Generali Sigorta”da “Oto Underwriting ve Hasar Direktörü”ydü.