KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine ve kurumlarına başarılar diliyoruz....


VINCENZO VENTRICELLI - PHILIPS ORTA DOĞU VE TÜRKİYE CEO’SU

Son 3 yıldır “Philips, Sağlık Sistemleri, Orta Doğu ve Türkiye Satış Lideri ve Pazarlama Bölümü Başkanı” olan Vincenzo Ventricelli, yeni görevini Dubai’den yürütecek. 
EĞİTİM HAYATI 
Bocconi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. 
KARİYER YOLCULUĞU 
1996 yılında Philips İtalya’ya katıldı. 2004’te pazarlama departmanı için Viyana’ya taşındı. 2006’da “Orta ve Doğu Avrupa Pazarlama Direktörü” oldu. 2008’de “Philips Tüketici Ürünleri Orta Doğu ve Afrika Pazarlama Direktörü” olarak Dubai’ye geçti. 2011’de “Philips Tüketici Ürünleri Orta Doğu ve Türkiye Satış Direktörü”, 2015’te ise ‘Philips Kişisel Sağlık Orta Doğu ve Türkiye Pazar Lideri’ olarak atandı.

ERAY KARADUMAN - KORDSA İK, HUKUK VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ GMY.
Eray Karaduman, Kordsa ailesine katılmadan önce Unilever’de “İnsan Kaynakları Direktörü”ydü.
EĞİTİM HAYATI 
Çukurova Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 1999’da mezun oldu. Aynı üniversitede yüksek lisansını 2004’te tamamladı. 
KARİYER YOLCULUĞU 
Profesyonel iş hayatına 1999 yılında başladı ve 2002’de Sabancı Topluluğu’na katıldı. Bossa, Temsa ve Enerjisa’de insan kaynakları alanında görev aldı. 2020 yılına kadar farklı şirketlerin İK departmanındaydı.

ALEX FROMENT-CURTIL - VODAFONE TÜRKİYE CEO’SU
2018’den bu yana Vodafone Mısır CEO’su olan Froment-Curtil, Vodafone Türkiye CEO’luğunu 1 Kasım 2020 itibarıyla Colman Deegan’dan devralacak. 2016’dan bu yana görevde olan Deegan ise Vodafone İspanya CEO’su olacak.
KARİYER YOLCULUĞU
2003’ten bu yana Vodafone Grubu, Vodafone Malta ve Vodafone Macaristan’da üst düzey rollerde yer aldı. 2016-2018 arasında Vodafone Macaristan CEO’suydu. 
PROJELERİ
Türkiye’deki yatırımlarının 15. yılını kutlayacak Vodafone Türkiye’ye katılmaktan ötürü çok mutluyum. Vodafone Türkiye, yıllar boyunca büyük başarılara imza attı. Son dönemde “teknoloji iletişim şirketi” olma yolunda gerçekleştirdiği önemli dönüşüm ile beraber, topluma sunduğu kritik dijital hizmetler ile herkes için kesintisiz iletişim sağlamada merkezi bir role sahip.

BARIŞ MURAT KARAADAK - COŞKUNÖZ METAL FORM GENEL MÜDÜRÜ
Barış Murat Karaadak aynı zamanda. holding şirketlerinden Coşkunöz MA’nın da “Genel Müdürlüğü”nü üstlenecek.
EĞİTİM HAYATI 
Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü mezunu. İyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor. Evli ve 1 çocuk babası. 
KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine 2002’de Mercedes-Benz bünyesinde “Proje&Kalite Mühendisi” olarak başladı. Autoliv’in ardından Hyundai KIA’da “Global Müşteri Kalite Müdürü” oldu. 2011-2016 yılları arasında Türkiye’de çeşitli sektörlerde fabrika müdürlüğü görevlerini üstlendi. 2016-2018’de Autoliv Macaristan ve Aptiv Macaristan’ın “Genel Müdürü” oldu. Nisan 2019’dan günümüze kadar Metalfrio Solutions’ta “Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı (COO)”ydı.

SİNEM TÜRÜNG - METRO TÜRKİYE CEO’SU
Metro Türkiye’de 20 yılı aşkın bir süredir önemli görevler üstlenen Sinem Türüng, 2018’den bu yana “Metro Türkiye Operasyon Direktörü”ydü.
EĞİTİM HAYATI 
1999 yılında, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. 
KARİYER YOLCULUĞU 
Metro Türkiye’ye, Ekim 1999’da Türkiye’de “Bütçe Planlama ve Raporlama Departmanı”n katıldı. Metro Global’de “Asya, Rusya ve Ukrayna Bölgesi Bütçe Planlama ve Raporlama Grup Müdürlüğü” yaptı. Mayıs 2006’da, Metro Hırvatistan’a “İdari İşler Grup Müdürü” olarak atandı. Nisan 2008’de, Metro Hırvatistan’da “Finans Direktörlüğü”ne terfi etti. 2014’te “Finans Direktörü” oldu.

LEVENT ÖZBİLGİN - MICROSOFT TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ
Bilişim ve iletişim teknolojileri alanında 20 yılı aşkın tecrübeye sahip bir isim olan Levent Özbilgin “Türkiye’de güçlü ve yaratıcı bir ekibe sahibiz. Çıtayı birlikte daha da yukarı taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.
EĞİTİM HAYATI 
1996 yılında İTÜ Mühendislik Yönetimi Bölümü’nden lisans derecesini aldı. 1998’de George Washington Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde Bilişim Sistemleri alanında yüksek lisansını tamamladı.
KARİYER YOLCULUĞU 
Microsoft’tan önce, Ericsson İngiltere’de, Vodafone Satış ve Dijital Servislerden Sorumlu Global Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Kariyeri boyunca HP ve Alcatel-Lucent gibi global bilişim şirketlerinde ülke yönetimi ve satış gibi kilit pozisyonlarda bulundu. Batı Avrupa, İngiltere, ABD, Orta Doğu, Güney Doğu Asya ve Türkiye bölgelerinde yoğun satış deneyimine sahip.

OĞUZ ALDEMİR - TAT GIDA GENEL MÜDÜRÜ
Üst düzey organizasyon yapısını güçlendirmek üzere yeni atılımlarda bulunan Tat Gıda, hızlı tüketim ve perakende sektörlerinin deneyimli ismi Oğuz Aldemir’i bünyesine kattı. 
EĞİTİM HAYATI 
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde işletme eğitimi aldı.
KARİYER YOLCULUĞU 
P&G, Coca-Cola, Mey İçki’de çeşitli pozisyonlarda görev aldı. Son olarak Yıldız Holding’te “Grup Başkanlığı” ve “Yönetim Kurulu Üyesi” sorumluluğu taşıyordu.

AHMET CANBEYLİ - TÜRKTRAKTÖR TİCARİ GMY.
2014’ten bu yana “Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı” olan Ahmet Canbeyli, bu görevi Federico Pamfili’ye devretti. TürkTraktör’ün satış, satış sonrası ve pazarlama çalışmalarının tamamından sorumlu olacak.
EĞİTİM HAYATI 
Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu.
KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına, 1995’te Ram Dış Ticaret’te muhasebe uzmanı olarak başladı. 2002-2005 arasında Tanı Pazarlama ve İletişim Hizmetleri’nde “Mali İşler Yöneticisi”ydi. 2005’ten itibaren 9 yıl boyunca KoçSistem’de farklı pozisyonlarda görev yaptı. 2014’te TürkTraktör’e geçti.

DOĞAN KAŞIKÇI - MV HOLDİNG İŞ GELİŞTİRME VE İŞTİRAKLER YÖNETİCİ DİREKTÖRÜ
Doğan Kaşıkçı son olarak, Bilgili Holding ve Abraaj Capital’in ortak yatırımı olan akademik konaklama markası “Republika”nın “Genel Müdürü”ydü. 
EĞİTİM HAYATI 
Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezunu.
KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına Hatemoğlu Tekstil'de başladı. 2000 yılında transfer olduğu Gillette Türkiye'den 2004’ün sonunda ayrıldı ve Reckitt Benkiser Türkiye'de “Modern Kanal Ülke Satış Müdürü” oldu. Daha sonra şirketin Londra'daki merkezine “Global Müşteriler Ticaret Pazarlama Müdürü” olarak atandı. 2008'de ise Boyner Holding bünyesindeki T-Box markasının “Genel Müdürlüğü”nü üstlendi.

ÇAĞANUR ATAY UÇTU - MEDIAMARKT TÜRKİYE PAZARLAMA, KURUMSAL İLETİŞİM VE E-TİCARET OPERASYONLARINDAN SORUMLU İCRA KOMİTESİ ÜYESİ
MedIaMarkt Türkiye İcra Komitesi Üyesi ve MediaMarkt Türkiye ve İsveç Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü olan Çağanur Atay Uçtu, MediaMarkt Türkiye’de e-ticaret’i de yönetecek.
EĞİTİM HAYATI 
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu.
KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. pazarlama departmanında başladı. Sırasıyla Anadolu Hayat Emeklilik ve HSBC Türkiye’de görev aldı. 2013’ten bu yana MediaMarkt’ta. MediaMarkt Türkiye’nin müşteri odaklı dönüşüm sürecinde önemli bir sorumluluk üstlendi. Bu alanda Türkiye’de yapılan çalışmaların, globale ihraç edilmesinde önemli bir örnek teşkil etti.

EBRU VARDAR - ODEABANK İK DİREKTÖRÜ VE İCRA KOMİTESİ ÜYESİ
İK alanında çeşitli kademelerde 20 yılı aşkın deneyime sahip olan Ebru Vardar, Odeabank’ın tüm kurumsal insan kaynakları süreç ve uygulamalarından sorumlu olacak. 
EĞİTİM HAYATI 
İstanbul Teknik Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.
KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına Vestel’de başladı. Arthur Andersen ve Ernst & Young’un ardından 2013 yılında Yapı Kredi Bankası’na geçerek “İK Direktörlüğü”nü üstlendi. İşe alımdan başlayarak birçok İK fonksiyonun yönetimini üstlendi. Son olarak Boyner Büyük Mağazacılık İK Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Kariyeri boyunca kurum kültürü, işveren markası, performans yönetimi ve ödüllendirme sistemleri, işe alma, yetenek yönetimi konularında projeler yaptı.

BURCU GÜVENÇ DEMİRYONTAR - GOODYEAR TÜRKİYE MALİ İŞLER DİREKTÖRÜ
Burcu Güvenç Demiryontar, Goodyear’ın Türkiye’deki tüm finansal konularına liderlik edecek. 
EĞİTİM HAYATI 
Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. 
KARİYER YOLCULUĞU 
Goodyear’a, 4 Kasım 2019’da “Finansal Kontrolör” olarak katıldı. Öncesinde “Colgate-Palmolive”de farklı görevlerde yer aldı. Son olarak şirketin New York genel merkezinde, kurumsal finans departmanında “Finansal Planlama Direktör Yardımcısı”ydı.

GAMZE HALİDE BERBEROĞLU - TEB CETELEM GENEL MÜDÜRÜ
TEB Cetelem'de, Genel Müdürlük görev süresi dolan Stephane Becoulet, çalışma hayatına “BNP Paribas Personal Finance İskandinav Ülkelerinden Sorumlu CEO Vekili” olarak devam edecek.
EĞİTİM HAYATI 
1995 yılında, İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Fakültesi’nden mezun oldu.
KARİYER YOLCULUĞU 
Denetim ve bankacılık sektörünün önde gelen firmalarında çeşitli görevler üstlendi.  2007’den bu yana TEB Finansman A.Ş. bünyesinde çalışıyor. Son olarak “Mali İşler ve Yönetim Destek Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı”ydı.

SERDAR YILMAZ - FİBABANKA BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE BANKACILIK OPERASYONLARI GMY.
Dijital altyapı teknolojilerine yatırımlarını sürdüren Fibabanka, bu alandaki insan kaynağını da güçlendirecek önemli bir transfer gerçekleştirdi. 
EĞİTİM HAYATI 
1973 doğumlu. 1995’te Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Ardından aynı üniversitede Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında yüksek lisan yaptı. 2014’te, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamladı.
KARİYER YOLCULUĞU 
25 yıllık mesleki kariyerinde Softech ve Türkiye İş Bankası’nda çeşitli görevlerde çalıştı. 2015’ten bu yana, Türkiye İş Bankası Veri Yönetimi Departmanı Chief Data Officer ve Anadolu Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Üyesi. 2019’da Türkiye İş Bankası Yapay Zekâ Alan Lideri rolünü de üstlendi.

ALPEREN ÖZKAN - JOHNSON&JOHNSON TÜKETİCİ ÜRÜNLERİ GRUBU PAZARLAMA DİREKTÖRÜ
Pazarlama alanında öncü uluslararası şirketlerde başarıyla görev yapan Alperen Özkan, iki yıldan uzun süre çalıştığı J&J bünyesinde aldığı terfi ile yeni görevine atandı. 
EĞİTİM HAYATI 
2011 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 
KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına 2011’de başladı. Unilever ve Roche’ta, Türkiye ve İran’da marka yönetimi alanında üst düzey sorumluluklar aldı. 2018’de J&J bünyesine katıldı. Le Petit Marseillais lansmanı ve sonrasındaki çalışmaları ile Türkiye’yi pazar payı büyüklüğü sıralamasında J&J’in faaliyet gösterdiği bölgeler arasında 1. ülke konumuna getirdi.

DORUK ARBAY - MONDELĒZ INTERNATIONAL TÜRKİYE KURUMSAL İLİŞKİLER MÜDÜRÜ
Doruk Arbay, Mondelēz International Türkiye’de kurumsal ilişkilerin yanı sıra tüm iletişim faaliyetlerinden de sorumlu olacak.
EĞİTİM HAYATI 
Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. Yüksek lisans eğitimini Bentley College, McCallum Graduate School of Business’da “İş idaresi” ile tamamladı.
KARİYER YOLCULUĞU 
İş yaşamına HSBC’de başladı. 2002’de CNBC-e’de “İçerik ve Pazar Araştırması” bölümlerinde yardımcı yöneticiydi. 2006-2015 arasında Turkcell’deydi. 2015’te Türk Telekom’da “Regülasyon Politikaları Grup Müdürü”, 2016’da da “Imperial Tobacco”da “Doğu Akdeniz Bölgesi Kurumsal ve Yasal İlişkiler Direktörü” oldu.