KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz.


SAVAŞ CENEVİZ - Trouw Nutrition Türkiye Pazarlama Müdürü

Savaş Ceneviz, hayvan besleme ve balık yemi konusunda global bir lider olan Nutreco’ya bağlı Trouw Nutrition Türkiye’nin “Pazarlama Müdürü” oldu. 

EĞİTİM HAYATI 
Mersin Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi mezunu. Marmara Üniversitesi’nde “Üretim Yönetimi ve Pazarlama Yüksek Lisansı”nı tamamladı. Galatasaray Üniversitesi’nde “Pazarlama İletişimi” eğitimi de aldı. Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” programında eğitimini sürdürüyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Reklam ve Halkla İlişkiler Bölümü “Sektör Temsilcisi”. Business Life’ın “Basın Dostu 50 İletişim Lideri” araştırması listesinde de yer aldı.

KARİYER YOLCULUĞU 
Meslek hayatına Petrol Ofisi’nde “Saha Marka Sorumlusu” olarak başladı. Sonrasında Yaşar Holding Gıda Grubu- Yaşar Birleşik Pazarlama’da (Pınar) “Operasyonel Pazarlama Sorumlusu” olarak çalıştı. Ardından KlimaPlus A.Ş.’de “Pazarlama Uzmanı” olarak görev aldı. Son olarak “Mitsubishi Electric Türkiye”de “Reklam ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı”ydı.

AVERY BAKER - Tommy Hilfiger Başkan ve Marka Üst Yöneticisi
Baker, yeni oluşturulan “Başkanlık” görevi kapsamında, markanın tüm kategoriler, bölgeler ve kanallar genelindeki ürünlerinin, pazarlama ve deneyim çalışmalarının yönetiminden sorumlu olacak. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Tommy Hilfiger’a 1998 yılında katıldı. Şirketin uluslararası ofislerinde çeşitli pozisyonlarda çalıştı. 2019’un ortalarında ailesine odaklanmak amacıyla çalışma hayatına ara verdi. Tommy Hilfiger’ın geleceğinde yeni bir sayfanın yazılmasına katkıda bulunmak üzere geri döndü.

“2020’Lİ YILLARIN ŞİRKETİ OLACAĞIZ” 
Aksiyonlarımız kadar tasarladığımız ürünlerle de çok sevilen Tommy Hilfiger’ın muazzam pozitif etki yaratabileceğine inanıyorum. Tommy, Martijn ve Avrupa, Asya-Pasifik ve Amerika bölgelerindeki yönetim ekiplerimizle birlikte bu yeni yolculuğa çıkmak beni çok heyecanlandırıyor. Her açıdan bir dönüşüm yaratacak ve 2020’li yılların şirketi olacağız.

ROLAND GOMBAS - Novartis Türkiye İlaç Ve Ülke Finans Direktörü (Cfo) 
2017 yılından bu yana Novartis Türkiye İlaç ve Ülke CFO'su görevini sürdüren Petra Wittlin, Novartis Almanya’ya atanmıştı.

EĞİTİM HAYATI 
İsviçre Luzerne Üniversitesi İşletme ve İngiltere Abertay Üniversitesi Yönetim bölümlerinden üstün başarıyla mezun oldu. 2011’de INSEAD’de Yöneticiler için İşletme (EMBA) yüksek lisans programını tamamladı. Aynı zamanda “Yetkili Finansal Analist”. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine, 2000’de ABB'de “İşletme Danışmanı” olarak başladı. Hoerbiger'de “Grup Kontrol Başkanı” olarak çalıştı. 2006’da katıldığı Novartis’te “Çin BPA Başkanlığı”, “Sıtma Girişimi Global Finans Başkanlığı” ve “APMA bölgesi BPA Başkanlığı” olmak üzere çeşitli görevler üstlendi. Son olarak Novartis Hollanda’da CFO’ydu.

LEE HAEWON - Lg Electronıcs Türkiye Cfo’su
Yeni stratejiler ve planlamaları kapsamında LG Electronics Türkiye’ye “CFO” olarak atanan Lee Haewon, görevi Weonhyun Lee’den devraldı. 

EĞİTİM HAYATI 
İşletme eğitimi aldı.

KARİYER YOLCULUĞU 
1995 yılı itibarıyla LG Electronics bünyesinde çalışmaya başladı. CFO olarak atanmadan önce, Kore’de bulunan LG Electronics’in genel merkezinde farklı yönetim görevlerinde bulundu. Hindistan’daki LG Pune Fabrikası’nın da CFO’luğunu yürüttü.

EYÜP BABÜR - Elite World Otelleri Ceo’su
12 yıldır önemli projelere imza atan ve CEO görevini Eyüp Babür’e devreden Ünsal Şınık, icra kurulu üyesi olarak Elite World Otelleri ile deneyimlerini paylaşmaya devam edecek. 

EĞİTİM HAYATI 
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Neoma Business School’da MBA yaptı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine Hilton’da başladı. Swissotel’in Atlanta’daki otelinde de çalıştı. İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nda kuruluş genel müdürüydü. 2001’de Çırağan Palace Hotel Kempinski’de “Otel Müdürü” oldu. 2009-2014 arasında Kempinski Residences portfolyosundan sorumlu başkan yardımcılığını üstlendi. Ardından 5 yıl, Kempinski ve Mandarin Oriental otel ve rezidanslarından oluşan portföyden sorumlu turizm ve konut işletmeleri koordinatörü; akabinde Shaza Hotels’de “Türkiye ve BDT Direktörü” pozisyonlarındaydı.

TAHİNCİOĞLU’NDA İKİ ÜST DÜZEY ATAMA 
“Tahincioğlu Hizmet ve Yönetim A.Ş Genel Müdürlüğü”ne Niyazi Eyilikbilir, “Nidapark Gayrimenkul Danışmanlık A.Ş Genel Müdürlüğü”ne ise Aykut Celep atandı.

EĞİTİM HAYATI (Niyazi Eyilikbilir)
Süleyman Demirel Üniversitesi Yapı Eğitim Bölümü mezunu.

KARİYER YOLCULUĞU (Niyazi Eyilikbilir)
Kariyerine 2007’de Soyak Holding’te başladı. 2015’te Tahincioğlu Gayrimenkul’de “Müşteri Hizmetleri Müdürlüğü”ne başladı. 2018’de “Müşteri Hizmetleri Direktörlüğü”ne atandı. 

EĞİTİM HAYATI (Aykut Celep) 

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu.

KARİYER YOLCULUĞU (Aykut Celep)
Uzun seneler optik sektöründe ithalatçılık görevini yürüttü. Daha sonra gayrimenkul sektörüne geçti. Remax Taksim Merkez ofisinin sahibi oldu. 17 yıl boyunca önemli projelere imza attı.

ENGİN İNAL - Aksa Elektrik Finansal Yönetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı (Cfo) 
Aksa Elektrik, sürdürülebilir büyümesine devam etmek ve enerji sektöründeki konumunu güçlendirmek adına yönetim kadrosunu güçlendiriyor. 

EĞİTİM HAYATI 
İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği’nden mezun oldu.

KARİYER YOLCULUĞU 
Yöneticilik kariyerine 2004 yılından itibaren “Ak Enerji Finans Müdürlüğü” pozisyonunda 10 yıl boyunca çalışarak başladı. Ardından ‘Ak-Kim Kimya’da hazine, operasyon, finansal analiz, proje yönetimi ve proje finansmanı faaliyetleri ağırlıklı olmak üzere ‘Finans Müdürlüğü’ görevini yürüttü. Son olarak Zülfikarlar Holding’de CFO’ydu.

NİHAN BURCU ÖNEM - Novartis Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü
Nihan Burcu Önem, aynı zamanda, Kamu İletişimi ve Kurumsal İlişkiler Yönetimi Derneği (KİYED) Yönetim Kurulu Üyesi.

EĞİTİM HAYATI 
2002’de Orta Doğu Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2020’de Bilkent Üniversitesi Ekonomi Hukuku yüksek lisans programını tamamladı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nda “Proje Yöneticisi” olarak başladı. Daha sonra “Kalite Mühendisi” olarak Siemens’te çalıştı. 9 yıl boyunca Siemens Kurumsal İlişkiler departmanında farklı görevler üstlendi. 2015’te Siemens Healthcare’ye “Kamu İlişkileri Müdürü” olarak atandı. 2017’den bu yana Vodafone’da “Kamu İlişkileri Kıdemli Müdürü”ydü.