KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz.


ENGİN AKSOY
Vodafone Türkiye Ceo’su

Engin Aksoy görevi, Vodafone Grubu Ticari Operasyonlar ve Stratejiden Sorumlu İcra Kurulu Üyeliği’ne getirilen Alex Froment Curtil’den, 1 Şubat 2021 itibariyla devralacak. 

EĞİTİM HAYATI 
İstanbul Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu ve Oxford Business College Pazarlama alanında yüksek lisans derecesi sahibi. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Vodafone Türkiye ailesine 2008 yılında katıldı. 2017’den bu yana “Vodafone Türkiye Bireysel İş Birimi’nden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı”ydı. Aksoy, Vodafone Yanımda platformunun oluşturulması gibi pek çok projeye liderlik etti. Coca-Cola İçecek, Michelin ve Nike’da da üst düzey sorumluluklar üstlendi.

AYŞEGÜL ADACA OĞAN
Aktif Bank Genel Müdürü

2015 yılından bu yana “Genel Müdür” olan Serdar Sümer, Aktif Bank’ın bağlı bulunduğu Çalık Holding yönetim kurulu üyeliği başta olmak üzere, grubun tüm finans ve telekom sektörlerindeki şirketlerinin yönetim kurulu üyeliklerine atandı. 

EĞİTİM HAYATI 
Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde tamamladıktan sonra, Stanford Üniversitesi Mühendislik Yönetimi’nde ve Işık Üniversitesi İşletme Bölümü’nde iki farklı yüksek lisans eğitimi aldı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
22 yıllık bankacılık tecrübesine sahip. Kariyerine 1998’de başladı. Türkiye ve yurt dışında bireysel bankacılık ve tüketici finansmanı alanlarında çeşitli kurumlarda edindiği tecrübelerden sonra 2015’te Aktif Bank ailesine “Bireysel ve Dijital Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı” olarak katıldı. Yaklaşık 6 aydır Aktif Bank Yönetim Kurulu Murahhas Azası’ydı. 


EVREN GÜZEL
Brisa Pazarlama ve Uluslararası Pazarlar Gmy.

2017 yılından itibaren “Pazarlama Direktörü” olarak önemli başarılara imza atan Evren Güzel, yeni oluşturulan “Pazarlama ve Uluslararası Pazarlar Genel Müdür Yardımcısı” görevine atandı. 

EĞİTİM HAYATI 
Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra Birmingham Üniversitesi Avrupa Birliği Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatının başlangıcında ITO Emniyet ve Güvenlik Sis. San. Tic. A.Ş. bünyesinde Dış Ticaret Yönetmeni olarak çalıştı. Brisa bünyesine Mayıs 2006’da Dış Satış Koordinatörü görevi ile kaltıldı. 2010-2017 yılları arasında Dış Satışlar Müdürü (Bölge 1)’ydü.

ALİ EMİR EREN
Netaş Ceo’su

C. Müjdat Altay’ın Netaş CEO’luğundan kendi isteğiyle ayrılırken, görevi Ali Emir Eren’e devretti. 

EĞİTİM HAYATI 
Marmara Üniversitesi Enformatik Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversiteden MBA derecesi aldı. KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına 1997 yılında Türkiye’de başladı. Daha sonra Almanya’ya giderek Deutsche Telekom Grubu’na katıldı, çeşitli ülkeleri kapsayan yönetici pozisyonlarında 2008’e kadar görev aldı. Türk Telekom için Türkiye’ye döndü. 2018’den bu yana Innova CEO’suydu.

BSH GLOBAL’İN DOĞRUDAN TÜKETİCİ STRATEJİLERİ, AYŞENUR EVCİL’E EMANET
2017 yılından bu yana Türkiye, CIS, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde Dijital Dönüşüm Direktörü olan Ayşenur Evcil, BSH Grubu’nun Global “Direct-to-Consumer” stratejisinin oluşturulması ve hayata geçirilmesi sorumluluğunu üstlenecek. Direkt olarak BSH Global CEO’su Carla Kriwet'e rapor edecek.

EĞİTİM HAYATI 
Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. CUNY Baruch College’da, Pazarlama ve Uluslararası Ticaret alanında master yaptı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
20 yılı aşkın Amerika gibi gelişmiş ve gelişmekte olan piyasalarda uluslararası iş tecrübesine sahip. Sırasıyla; International Masters Publishers, Kraft Foods, Citigroup, Eaglemoss Publishing Group, Accenture Digital gibi şirketlerde çeşitli üst düzey pozisyonlarda yer aldı.

ORÇUN GÜVEN
Zer Satış ve Promena Hizmetleri Direktörü

Orçun Güven, stratejik satın alma platformu Promena’nın yanı sıra, Koç Topluluğu bünyesindeki Türkiye’nin lider satın alma şirketi Zer’in de satış, iş geliştirme ve ürün geliştirme faaliyetlerini yürütecek. 2018’den bu yana Zer’de “Satış Direktörlüğü” sorumluluğunu üstlenen Mert Atılgan ise Otokoç Otomotiv’e bağlı Birmot’ta “Otomotiv Perakendeciliği Direktörü” oldu.

EĞİTİM HAYATI 
Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Almanca İşletme Enformatiği Bölümü’nde, yönetici yüksek lisansını Koç Üniversitesi’nde tamamladı.

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine ilk adımı, 2007 yılında Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş.’de Sistem Geliştirme Uzmanı olarak attı. 2018’den beri “Promena Hizmetleri Direktörü”ydü.

SELEN MURATOĞLU
Goodyear Lastikleri T.a.ş Grup  İletişim Müdürü

Selen Muratoğlu, tüm iletişim faaliyetlerinden sorumlu olacak.

EĞİTİM HAYATI 
İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunu. University of California San Diego Pre-MBA ve Marmara Üniversitesi Ürün Yönetimi ve Pazarlama Yüksek Lisans derecesine sahip. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Hayat Kimya ve Citroen’de görev aldı. Michelin Lastikleri Tic. A.Ş’de 2010 yılından bu yana sorumluluk üstendi.

NURTAÇ ZİYAL AFRİDİ
Godiva Ceo’su

Nurtaç Ziyal Afridi, Yıldız Holding’in Strateji ve Büyümeden Sorumlu Başkanlığı’nın yanı sıra, GODIVA Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev üstleniyor.

EĞİTİM HAYATI 
Üniversite eğitimini pazarlama ve finans alanında İstanbul’da yaptı. MBA derecesini Almanya’da aldı.

KARİYER YOLCULUĞU 
Accenture ve Arthur Andersen & Co gibi global şirketlerde yönetici olarak görev yaptı. Yıldız Holding’in 120’den fazla ülkede 300’ü aşkın markayla global bir Türk şirketine dönüşmesinde önemli bir rol oynadı. 2008’de GODIVA’nın, 2014’te McVitie’s, Carr’s, Jacobs ve BN (United Biscuits) gibi ikonik markaların satın alım; ŞOK Marketler’in ve Bizim Toptan’ın halka arz süreçlerini yönetti.

ERİM TAMER
Doğtaş Genel Müdür Yardımcısı

Erim Tamer, mobilya sektöründeki geniş bilgi ve birikimiyle, Doğtaş’ın yeni döneminin bir parçası olmaktan memnuniyet duyacağını söyledi.

EĞİTİM HAYATI 
Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Fakültesi’nde tamamladı.

KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına Koleksiyon Mobilya’da başladı. Mudo Concept markası çatısı altında farklı görevlerde 7 yıllık bir süreci geride bıraktı. Ardından Yataş Grup’ta Ürün Yönetim Direktörü oldu.