KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz....


MELTEM BAKİLER ŞAHİN
Vodafone Türkiye Bireysel İş Biriminden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı

Vodafone Türkiye’nin tüm bireysel satış ve pazarlama faaliyetlerinin yönetimini üstlene Şahin “Kurumsal İş Biriminden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı” görevini vekaleten yürütecek.

EĞİTİM HAYATI 
Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü mezunu. Bilkent Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansı programını tamamladı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Sony Ericsson ve Procter & Gamble şirketlerinde çeşitli yerel ve global görevlerde bulundu. 10 yıl boyunca Turkcell bünyesinde pazarlama ve müşteri deneyimi alanlarında farklı sorumluluklar üstlendi. EWE Turkey Grup bünyesindeki Millenicom’da “Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi”ydi. Vodafone Türkiye ailesine 2017 yılında katıldı.

CHOI BYUNG HEE
Samsung Electronics Türkiye Başkanı

Hee görevi, 2016 yılından bu yana Samsung Electronics Türkiye’de başkanlık yapan DaeHyun Kim’den devraldı.

KARİYER YOLCULUĞU 
1996 yılında fiber optik ve kablo mühendisi olarak Samsung Electronics’in Güney Kore’deki genel merkezinde göreve başladı. 2015’te Samsung Electronics genel merkezinde “Satış ve Pazarlama” ekibi içerisinde görev aldı. Aralık 2015’ten bu yana Samsung Electronics Baltık Ülkeleri Başkanlığı’nı yapıyordu.

BÜLENT PEHLİVAN
Henkel Türkiye Cfo’su & Orta Doğu, Afrika ve Hindistan Bölge Cfo’su

Henkel’de, 1 Aralık 2020’de Türkiye CFO’su olan Pehlivan, 1 Mart 2021’den itibaren de Orta Doğu, Afrika ve Hindistan Bölge CFO’su görevine başlayacak. Bayrağı, Şubat 2021 sonunda emekliye ayrılacak Erdem Koçak’tan devralacak. 

EĞİTİM HAYATI 
1978 doğumlu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu. Boğaziçi Üniversitesi’nde “İşletme” dalında yüksek lisans derecesini tamamladı. İngilizce ve Almanca biliyor.

KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına Türk Henkel'in finans organizasyonunda başladı. Türkiye ve Mısır CFO’luğu rollerini de üstlendi. Bon olarak BSH Türkiye'de CFO görevinde, çeşitli fonksiyonlardan sorumlu “Yönetim Kurulu Üyesi”ydi. Evli ve 1 çocuk babası.

FİLİZ OVA
Zorlu Psm Genel Müdürü

Zorlu Performans Sanatları Merkezi (PSM) çalışmalarına, Filiz Ova yönetiminde devam edecek.

EĞİTİM HAYATI 
Lise öğrenimini Almanya’nın Esslingen şehrinde tamamladıktan sonra Tübingen Üniversitesi’nde Sanat Tarihi ve Amerikan Edebiyatı eğitimi aldı. İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin “Sanat ve Kültür Yönetimi” bölümünde misafir öğretim görevlisi olarak “Mekan ve Lojistik” dersi veriyor. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine 2006 yılında İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nda (İKSV) başladı. Medya ilişkileri bölümünde aldı. 2008’de İş Sanat’a “Sanat Yönetmeni Yardımcısı” unvanıyla transfer oldu. Görevini kurumdan ayrıldığı 2018’e kadar “Sanat Yönetmeni” olarak sürdürdü. 

AYLİN ALPAY
Tav İşletme Hizmetleri Cmo’su 

Alpay; TAV İşletme Hizmetleri A.Ş bünyesindeki yeni görevinde Primeclass, TAV Passport, Tavport, Lounge Me, Airport Easy markalarının entegre yönetimi ve global platformda dijitalleşme sürecine liderlik yapacak.      

EĞİTİM HAYATI 
Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nün ardından Harvard Business School   ve Northwestern Üniversitesi’nde “dijital pazarlama” stratejileri üzerine eğitim aldı.
KARİYER YOLCULUĞU 
2003-2005 yılları arasında, Beko’da iş hayatına başladı. 2005’te Samsung Electronics’te “Ürün Müdürlüğü” yaptı. 2009’da Metro Cash&Carry’e geçti. 2012’de Sony Eurasia’da “Grup Pazarlama ve Satış Müdürü” olarak olarak görev yaptı. Whirlpool Corporation’da “Pazarlama ve Perakende Geliştirme Direktörü”ydü. 2019’da Signify Türkiye’de “Pazarlama Direktörlüğü”nü üstlendi. Son olarak Vodafone’da “Kıdemli Pazarlama Müdürü”ydü.

BEGÜM ARŞ TÜRK
Logo Grup Pazarlama Başkanı (CMO)

Türk, Logo Grup bünyesinde oluşturulan Logo Grup Pazarlama Başkanı (CMO) rolüne atandı. Logo Grup CEO’su M. Buğra Koyuncu’ya doğrudan bağlı olan Türk, Logo Grup Komitesi’ne dahil oldu. Logo Liderler Platformu üyeliğini de sürdürüyor. 

EĞİTİM HAYATI 
Yeditepe Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede yüksek lisansını, MBA alanında tamamladı. 
KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına 2003’te başladı. 2004’de Zorlu Moskova, Rusya operasyonlarında “Pazarlama Müdürü”ydü, 2007-2015 yılları arasında Turkcell’de çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra “Ticari Pazarlama Müdürü” oldu. Logo Yazılım’a 2016’da “Pazarlama Müdürü” olarak katıldı. 2019’da “Logo Yazılım Türkiye Pazarlama ve Sadakat Yönetimi Direktörü” olarak atandı

AYŞEM SUNER
Saat&Saat Pazarlama Direktörü

Suner, çok uluslu şirketlerde 15 yıllık deneyimini Saat&Saat’e aktaracak. 

EĞİTİM HAYATI 
Galatasaray Üniversitesi’nde “Ekonomi” lisansını tamamladıktan sonra eğitimini Kuzey Karolina Üniversitesi’nde “İşletme” üzerine sürdürdü. İyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Pazarlama alanındaki kariyerine Renault’ta “Ürün Müdürü” olarak başladı. Ardından Michelin Lastikleri’nde Satış Destek, Operasyon ve Pazarlama Direktörlüğü’ne kadar pek çok üst düzey pozisyonda görev yaptı. En büyük hobisi seyahat etmek. 2 çocuk annesi. Eski lisanslı yüzücü ve tiyatrocu.

ENİS AMASYALI
Borusan Enbw Enerji Genel Müdürü

Amasyalı, 2011’den bu yana, Borusan EnBW Enerji Yatırımlar Genel Müdür Yardımcılığı görevini başarıyla üstleniyordu. 

EĞİTİM HAYATI 
Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Sabancı Üniversitesi’nde, Executive MBA programını tamamladı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
1996-2000 yılları arasında Baytur İnşaat’ın alt yüklenicilerinde ve Baytur İnşaat’ta görev yaptı. 2000’de Siemens Türkiye’ye katıldı. Proje Yönetim Ofisi’nin ve Endüstri Satış Grubu’nun yönetimini de üstlendi.

ESRA BEYZADEOĞLU
Hepsiburada İnsan Kaynakları Grup Başkanı

Beyzadeoğlu’nun; iş analizi, proje yönetimi, yönetim ve teknoloji danışmanlığı gibi farklı alanlarda 20 yılı aşkın sektörel tecrübesi bulunuyor. 

EĞİTİM HAYATI 
Lise eğitimini İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nde, lisans eğitimini ise Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nde tamamladı. Sabancı Üniversitesi’nden “İşletme Yüksek Lisansı”na sahip. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Çalışma hayatına 2000’de Osmanlı Bankası’nda teknoloji organizasyonunda “Proje Yetkilisi ve İş Analisti” olarak başladı. Ziraat Teknoloji ve Accenture Consulting’de farklı yönetici kademelerinde çalıştıktan sonra 2011-2018 arasında Akbank Bilgi Teknolojileri’nde “Bölüm Başkanı” olarak görev yaptı. 2018’den bugüne dek Alternatif Bank’ta “Bilgi Teknolojileri, Dijital Bankacılık, CRM ve Operasyonlar’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı” olarak görev yapıyordu.