KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz....


Ayça Kaşıkcı / BSH Gelişmekte Olan Pazarlar Bölgesi İK Kıdemli Direktörü

20 yılı aşkın sektör tecrübesiyle Ayça Kaşıkcı, BSH Grubu’nda 130 ülkeyi kapsayan geniş bir coğrafyanın insan kaynaklarından sorumlu olacak. 

EĞİTİM HAYATI 
Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu.

KARİYER YOLCULUĞU 
Koç Grubu şirketlerinden Otokar'da, profesyonel İK kariyerine başladı. 2001’de, 14 yıl boyunca PepsiCo'da kariyer yolculuğuna devam etti. BSH Türkiye’den önce Koton'da, İK ve Transformasyon Genel Müdür Yardımcısı olarak, İK, IT ve Proje Yönetimi alanlarına liderlik etti.

Hasan Ulutürk / Tchibo Türkiye Genel Müdürü
2007’den bu yana Tchibo’nun çeşitli departmanlarında yer alan Hasan Ulutürk, son olarak “Tchibo Türkiye Mağazalar ve Operasyon Direktörü”ydü.

EĞİTİM HAYATI 
Sakarya Üniversitesi Mühendislik Yönetimi Bölümü’nü bitirdikten sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı yaptı.

KARİYER YOLCULUĞU 
Tchibo Türkiye okul yıllarında katılırken, kariyerine mağazada başladı. Birçok farklı pozisyonda görev aldı. Perakende sektöründe satış, iş geliştirme, lojistik, ithalat ve tedarik zinciri operasyonların yönetilmesi konularında 13 yıldan fazla süredir çalışmalarını sürdürüyor.

Joel Zara / Shell & Turcas CFO’su
Joel Zara, aynı zamanda, Shell & Turcas İcra Kurulu ve Shell & Turcas İştirakleri Yönetim Kurulu üyesi oldu. Yeni görevinde; finans, bilişim teknolojileri ve satın alma operasyonlarından sorumlu olacak. Sürdürülebilir büyümede önemli bir liderlik rolü üstlenecek. Son olarak, “Yeniden Yapılanma” projesinde, “Finanstan Sorumlu Proje Müdürü”ydü. 

EĞİTİM HAYATI 
Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Bilimi ve Yöneticilik mezunu. 

KARİYER YOLCULUĞU 
1989’da Shell’de çalışmaya başladı. 30 yılı aşkın Shell kariyerinin yaklaşık 8 yılını Shell’in Londra’daki merkez ofisinde geçirdi. Shell & Turcas Perakende Finans Müdürü, Avrupa & Güney Amerika Ham Petrol & Rafineri Marjlarından Sorumlu Finans Müdürü, Orta ve Doğu Avrupa & Türkiye’den Sorumlu Hazine Müdürü, Birleşme & Satın Alma, Ticaret & İkmal olmak üzere finans ekibinde birçok farklı rol üstlendi.

KOÇSAVUNMA’NIN YÖNETİMİ MEHMET HAKAN ÖKTEM’E EMANET
Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri A.Ş.’de “Savunma Teknolojileri Yönetici Direktörlüğü”ne, halihazırda Teknoloji ve Mühendislik Yönetimi Grup Yöneticisi olan Mehmet Hakan Öktem getirildi. 

EĞİTİM HAYATI 
Hacettepe Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Lisans ve Yüksek Lisans bölümlerini tamamladı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
1999 yılında, kariyerine Roketsan’da başladı. 2003-2008 arasında Amerika’da, Boeing’te görev yaptıktan sonra tekrar Türkiye’ye döndü. 2008-2009 döneminde Havelsan’da “Grup Lideri” olarak çalıştı. Kariyerine Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri’nde devam etti. Sırasıyla Proje Yöneticisi, Sistem Mühendisliği Kıdemli Uzmanı, Sonar Sistemler Birim Yöneticiliği, Teknoloji ve Mühendislik Grup Yöneticiliği görevlerini yürüttü.

Özlem Zülal / Arzum Pazarlama Direktörü
Özlem Zülal, markanın tüm pazarlama ve iletişim süreçlerinde bulunacak. 

EĞİTİM HAYATI 
Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine, üniversite yıllarında, Unilever’de başladı. Gıda, kişisel bakım ve ev bakım kategorilerinde Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da deneyim kazandı. 2006-2015 yılları arasında, pazarlama ve satış departmanlarında farklı pozisyonlarda aldı. 2015’de dahil olduğu Hayat Kimya’da, Molfix, Papia ve Familia markalarının Rusya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinin “Global Stratejilerinden Sorumlu Pazarlama Müdürü” oldu.

Merve Seçkin’e, Hilton Grubu otellerinde “Pazarlama ve İletişim Direktörü” unvanı
Merve Seçkin; Hilton İstanbul Bosphorus, Conrad İstanbul Bosphorus, Susona Bodrum, LXR Hotels & Resorts, DoubleTree by Hilton Bodrum Işıl Club Resort ve DoubleTree by Hilton Bodrum Marina Vista “Pazarlama ve İletişim Direktörü” oldu. 

EĞİTİM HAYATI 
İstanbul Üniversitesi, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Yüksek lisansa, aynı üniversitenin Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde devam ediyor. 

KARİYER YOLCULUĞU 
2013’te Hilton ailesine katıldı. 2016’da “Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü”ne atandı. Dört yıl boyunca Hilton İstanbul Bomonti’deydi. 2020’de Conrad İstanbul Bosphorus ve Hilton İstanbul Bosphorus’un “Pazarlama ve İletişim Müdürlüğü”ne getirildi.

Hande Yalgın / Modanisa İK Ekibi Lideri
Modanisa, VP of People rolüne Hande Yalgın’ı getirdi.

EĞİTİM HAYATI 
İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden, ardından İÜ İK ve Organizasyonel Gelişim programından mezun oldu. 

KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatında sırasıyla; Peryön, Avis Rent a Car ve Turkcell’de görev aldı. Kariyerine “Yıldız Holding Orta Doğu ve Avrupa’dan Sorumlu İK Direktörü” olarak devam etti. Vodafone’da, farklı direktörlük rollerinde, sorumluluklar üstlendi. Son olarak “Logo Grup İnsan ve Organizasyonel Dönüşüm Başkanı”ydı.

Derya Demirer / Borçelik İK ve Kurumsal İletişim Müdürü
Borçelik, Türkiye’nin en büyük ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi.. 

EĞİTİM HAYATI 
Lisans eğitimini, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı.

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine, Eti Şirketler Grubu’nda başladı. 2006-2012 yılları arasında “İK Yöneticisi” olarak görev yaptı. 2012’de “Kerim Çelik İK Yetkili Uzmanı” olarak Borusan Holding bünyesine katıldı. 2014-2018 döneminde “Borusan Holding İşe Alım Müdürü”ydü. 2018-2021’de Borusan Cat İK Müdürü’ydü.

Gamze Numanoğlu / Aktif Bank Müşteri Deneyimi ve İletişim Grup Başkanı
Aktif Bank’ta yeni kurulan Müşteri Deneyimi ve İletişim Grubu Başkanlığı’na; reklam, pazarlama ve iletişim sektöründe önemli deneyimlere sahip olan Gamze Numanoğlu getirildi. 

EĞİTİM HAYATI 
Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra, lisans eğitimini Fransa’da, Université de Nice Sophia Antipolis’te iletişim üzerine tamamladı.

KARİYER YOLCULUĞU 
17 yıllık iş deneyiminde, Euro RSCG ve Leo Burnett başta olmak üzere önemli uluslararası ajanslarda yöneticilik yaptı. Trompet Reklam Ajansı’nın Strateji ve Müşteri İlişkilerinden sorumlu kurucu ortağı oldu.