KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz.......


Hande Altan / Signify İnsan Kaynakları Direktörü

Mart 2021’de Signify bünyesine katılan Hande Altan, Türkiye ve Magrep bölgelerinden sorumlu olacak.

EĞİTİM HAYATI 
Ortaokul ve liseyi Robert Kolej’de bitirdi. Lisans eğitimine Boğaziçi Üniversitesi’nde psikoloji alanında devam etti. 2008’de Doğuş Üniversitesi’nde klinik psikoloji yüksek lisansını tamamladı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Nisan 2010’da D&R’da “İK Uzmanı” olarak çalışmaya başladı. Kasım 2010’da Roche Diagnostik’e geçti. 2019 sonunda “İK Lideri” olarak Johnson & Johnson’a katıldı.

Doğuş Kuran / SabancıDX CEO'su
Doğuş Kuran, SabancıDX’i 50’nci yıla hazırlayacak.

EĞİTİM HAYATI 
1995’te İTÜ Elektrik & Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1997’de, Portland State Üniversitesi’nde İşletme Mühendisliği Master derecesini tamamladı.

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine Alcatel-Teletaş’ta başladı. Cisco Systems ve Microsoft Türkiye’de yönetim pozisyonlarında bulunduktan sonra Ericsson Türkiye’de “Genel Müdür Yardımcısı” olarak çalıştı. “Accenture Türkiye Ofisi”nde görev yaptı. 2015’te Turkcell’de Genel Müdür Yardımcısı oldu. 2019’da uluslararası alanda telekom şirketlerine danışmanlık yaptı. 

Sedef Karagöz / Sanko Enerji Grubu Genel Müdürü
Sedef Karagöz, Sanko Enerji Grubuna Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. 

EĞİTİM HAYATI 
ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden yüksek lisans derecesiyle mezun oldu. ODTÜ İşletme Fakültesi’nde MBA programını tamamladı. Evli ve bir çocuk annesi.

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine, 1988 yılında Barmek Holding’te başladı. 2003’te Siemens’e katıldı. 2013-2015 arasında Siemens A.Ş. İcra Kurulu Üyesi ve Enerji Sektöründen Sorumlu Ülke Lideri olarak görev yaptı. 2015 Siemens’ten ayrılarak, Türkiye ve Hollanda merkezli, mühendislik çözümleri geliştiren şirketler kurdu.

Beyza Gödekmerdan Kantar / JW Marriott İstanbul Bosphorus ve Sheraton İstanbul City Center Satış ve Pazarlama Direktörü
Beyza Gödekmerdan Kantar, 17 yıllık sektör deneyimine sahip. 

EĞİTİM HAYATI 
2002’de İstanbul Üniversitesi Turizm İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Halen aynı üniversitenin İK Yönetimi Bölümü’ne devam ediyor. Çok iyi derece İngilizce biliyor.

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine, 2004’te Renaissance Polat İstanbul Otel’de başladı. 2012’ye kadar, Renaissance Polat Istanbul & Bosphorus ve Erzurum Otelleri’nin “Satış Müdürü”ydü. 2012’de Radisson Blu Airport Istanbul’a, 2013’te ise Radisson Blu Otel Pera’ya geçti. 2015-2019 arasında Hyatt Regency Istanbul Otel’de “Satış ve Pazarlama Direktörü”ydü.

YoshIyukI Kato / Panasonic Life Solutions Türkiye Başkanı
30 yıldır Panasonic’e bağlı farklı şirket ve birimlerde görev alan Yoshiyuki Kato, Panasonic Life Solutions Türkiye’nin başkanlık görevine getirildi.

EĞİTİM HAYATI 
Osaka Teknoloji Enstitüsü Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden 1991’de mezun oldu. Evli ve iki çocuk babası.

KARİYER YOLCULUĞU 
1991’de Matsushita Electric Works LTD’de (Panasonic Corporation) profesyonel iş hayatına adım attı. Son olarak, Professional Lighting Business şirketinin “Başkan”ıydı.

Hakan Aran / İş Bankası Genel Müdürü
Türkiye İş Bankası’da Adnan Bali, Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, Hakan Aran “Genel Müdür” olarak atandı.

EĞİTİM HAYATI 
1968 yılında Antakya’da doğdu. 1990’da ODTÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2000-2001 arasında Başkent Üniversitesi’nde “işletme yüksek lisans programı”nı tamamladı. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde bankacılık doktorasını sürdürüyor. 

KARİYER YOLCULUĞU 
1990’da, İş Bankası’nda “Yazılım Uzmanı” olarak göreve başladı. 2005’te “Yazılım Geliştirme Bölüm Müdürü” oldu. 2008’de “Genel Müdür Yardımcılığı”na atandı. Halen Softtech, LiveWell, GullsEye şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı.

BARIŞ TEZMEN / Ay Marka Genel Müdürü
Barış Tezmen, Beymen Grup’a bağlı Ay Marka bünyesindeki Türk perakendesinin en önde gelen markalarından Network ve Divarese’e liderlik edecek.

EĞİTİM HAYATI 
Koç Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Boğaziçi Üniversitesi’nde Ekonomi ve Finans yüksek lisansı yaptı.

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine PwC’de başladı. Turkcell’de çalıştı. 2003 -2012 yılları arasında Yargıcı CFO’suydu. Ardından günümüze kadar “Yargıcı Genel Müdürü”ydü.

Didem Oral / Arzum İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı
Arzum’un İK Genel Müdür Yardımcılığı görevine Didem Oral atandı. 

EĞİTİM HAYATI 
Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Bölümü’nden lisans derecesiyle mezun olduktan sonra, Koç Üniversitesi’nde Executive MBA yaptı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine 2000’de Ram Dış Ticaret’te başladı. 2008’e kadar TNT Lojistik, Turkcell ve Wyeth İlaçları şirketlerinde “İK Uzmanı” rollerinde çalıştı. 2008-2012 arasında MSD’ye geçti. 2012-2014 döneminde TAV Havalimanları Holding İK Koordinatörü’ydü. 2015’ten itibaren, Borusan Otomotiv Grubu’nda İK ve İş Sağlığı & Güvenliği Direktörü’ydü.

Dr. Murat Aşık / Novartis Türkiye Sağlık Çözümleri Direktörü
Dr. Murat Aşık, Tedavi Hizmetleri ve Yeni Moleküller ekiplerine liderlik edecek. 

EĞİTİM HAYATI 
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Uzmanlık eğitimini, aynı üniversitede İç Hastalıkları alanında aldı. Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA programını tamamladı. Evli ve bir çocuk babası.

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine, 2000’de çeşitli özel ve kamu kuruluşlarında hekim olarak başladı. Özel Okmeydanı Hastanesi’nin “Başhekimi”liğini yaptı. 16 yıl boyunca MSD’de çalıştı. 2011’de MSD’nin İsviçre ofisine transfer oldu. 2019’da Türkiye’ye dönerken, Acıbadem Sağlık Grubu’nda görev üstlendi.