KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz


DanIel KorIoth / Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı

Halen Bosch Macaristan’da Genel Müdür olan Korioth, görevini Steven Young’dan, 1 Ağustos 2021 tarihinde devralacak.

EĞİTİM HAYATI 
1964’te, Peru’nun başkenti Lima’da dünyaya geldi. Lima Üniversitesi’nde ekonomi eğitimi aldı.

KARİYER YOLCULUĞU 
Bosch Grubu’na 1989 yılında katıldı. “Macaristan ve Adriyatik Bölgesi Temsilciği”ne ve “Robert Bosch Kft Genel Müdürlüğü” görevine Kasım 2016’da başladı. Öncesinde, İspanya, Arjantin, Almanya ve Brezilya’da üst düzey pozisyonlarda bulundu.

Arzum’a, İki Yeni Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi 
Arzum’un yeni bağımsız yönetim kurulu üyeleri Ahmet Cüneyt Yavuz ve Elif Ateş Özpak oldu. 

EĞİTİM HAYATI (Elif Ateş Özpak)
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1992’de mezun oldu. 2000’de Harvard Ünivesitesi Uluslararası Ticaret Programı’nı (PIL) tamamladı.

KARİYER YOLCULUĞU (Elif A. Özpak)
Hâlihazırda Kybele Consulting Limited UK’de yönetici ortak, Globalturk Capital’da ortak, Crescent Capital CETF‘de (Temiz Enerji Fonu), BN Telekom 11880 ve bulurum.com‘da ise kurucu ortak. 

EĞİTİM HAYATI (Ahmet Cüneyt Yavuz)

Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi eğitimini tamamladıktan sonra Johns Hopkins Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi alanlarında yüksek lisans yaptı. 

KARİYER YOLCULUĞU (Ahmet C. Yavuz)
Kariyerine 1992’de, Gillette Türkiye’de başladı. 16 yıl boyunca Gillette, Duracell, Oral-B ve Braun’da yöneticilik yaptı. 2006’daki P&G satın almasını takiben Gillette’te, Polonya ve Baltık ülkelerini yönetti. Kasım 2008’den bu yana Mavi CEO’su.

Gökhan Ertürk / Fibabanka Ekosistem ve Platform Bankacılığından Sorumlu GMY.
Ertürk, Fibabanka İcra Kurulu Üyesi olarak da görev yapacak. 

EĞİTİM HAYATI 
1970 doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi Elektronik ve İş İdaresi bölümlerini çift anadal programıyla tamamladı. Yine aynı üniversitede Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine, 1993’te THY’de başladı. 1996-1997 arasında İktisat Bankası’nda, 1997-2002’de Türk Ekonomi Bankası’nda, 2002-2006’de Akbank’ta, 2006-2014’te DenizBank’ta, 2014-2019’da Şekerbank’ta çalıştı. Son olarak Türk Holding A.Ş.’de “Genel Müdür” pozisyonundaydı. 

Sıla Yağmur Kurt / Philip Morris / Sabancı Müşteri İlişkileri ve İşletmeler Direktörü
Philip Morris / Sabancı yönetim ekibinde bir kadın lider daha... 

EĞİTİM HAYATI 
Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu. Boğaziçi Üniversitesi’nde ekonomi alanında yüksek lisans derecesine sahip.

KARİYER YOLCULUĞU 
Planlama, strateji, lojistik, S&OP, müşteri servisi ve üretim alanlarında; lokal, bölgesel ve global rollerde yer aldı. Kurt, 16 yıldır, Unilever’de operasyonun ve organizasyonun çeşitli alanlarında görev yapıyordu. 

Tuğba Paşalı Karacan / Borusan Otomotiv İK, İş Sağlığı ve Güvenliği GMY.
Karacan, Borusan Otomotiv Grubu çatısı altında, İcra Kurulu’nda görev yapan üçüncü kadın yönetici.

EĞİTİM HAYATI 
Lisans eğitimini, 1998 yılında, Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nde tamamladı. Evli ve bir kız çocuğu annesi.

KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına, Borusan Otomotiv İK bölümünde adım attı. 23 yıldır Borusan Grubu’nun farklı şirketlerinde görev aldı. Son olarak Borusan Lojistik’te “Stratejik Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı”ydı.

Cem Oğuz / Aras Kargo Operasyon GMY.
Oğuz, “Sektördeki kapasite liderliğimizi devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

EĞİTİM HAYATI 
Ankara Üniversitesi Mülkiye mezunu.

KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına Ziraat Bankası’nda başladı. IBM’de ve Türk Telekom’da çalıştıktan sonra Aras Kargo’ya geçti. Kariyerine, sektördeki farklı bir firmada devam etti.

Altan Kolbay / Aydem Enerji Kamu İlişkileri Grup Direktörü
KOLBAL, enerji sektöründe, kamu ilişkileri alanında 15 yıllık deneyime sahip.

EĞİTİM HAYATI 
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. Galatasaray Üniversitesi’nde “İletişim Stratejileri ve Halkla İlişkiler” ile ODTÜ’de Executive MBA yüksek lisans programlarını tamamladı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Son olarak Turcas Petrol’de “Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Müdürü & İcra Kurulu Üyesi”ydi.

Fisun Koç Doğan / Allianz Türkiye Hayat Sigortaları ve Bireysel Emeklilik Ekibi Lideri
Doğan, Allianz Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Taylan Türkölmez’e bağlı İcra Kurulu Üyesi olarak çalışacak. 

EĞİTİM HAYATI 
Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden 1999’da mezun oldu. 2006’da, Bahçeşehir Üniversitesi Aktüerya Bilimi yüksek lisans programını tamamladı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine 1999’da, Yapı Kredi Bankası’nda “Ürün Müdürü” olarak başladı. Ardından sırasıyla; AK Emeklilik, AvivaSA ve Aviva Londra’da çalıştı. 2019’dan bu yana AvivaSA’da “Doğrudan Satış, Acenteler ve Kurumsal Bölümlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı”ydı.

Nevzat Şahin / Coşkunöz Holding Mali İşler Direktörü
Şahin, 2018 yılından bu yana, Saint-Gobain Weber’de hem CFO hem de grubun “Türkiye Şirketleri Hazine Birimi Ülke Direktörü”ydü.

EĞİTİM HAYATI 
Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu.

KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına Deloitte Türkiye’de başladı. P&G, Polat Holding, Nortel Networks Netaş’ta üst düzey yöneticiydi. 2005-2009 arasında Rexam Beverage Can’de, 2009-2011’de Yıldız Holding'e ait Bizim Toptan Cash&Carry ve iştiraklerinde, ardından da Türk Telekom’da sorumluluk üstlendi. 2014-2018’de Avrupa merkezli girişim sermayesi yatırım fonlarında çalıştı.