KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz...


Özlem Kestioğlu / Vodafone Türkiye Kurumsal İş Biriminden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı
Vodafone Türkiye İcra Kurulu’ndaki üçüncü kadın yönetici olan Kestioğlu, şirketin yenilikçi endüstriyel ürün ve çözümlerinin hayata geçirilmesinden sorumlu ekiplerine ve kurumsal programlarına liderlik edecek. 

EĞİTİM HAYATI
Üniversite teknoloji kuluçka merkezlerinde aktif mentor ve danışman olarak da çalışıyor. Arya Kadın Yatırım Platformu Üyesi, TurkishWIN Üyesi ve WEConnect Mentoru olarak kadınların iş hayatına, ekonomiye kazandırılmasını amaçlıyor.

KARİYER YOLCULUĞU 
Satış ve pazarlama alanında 22 yılı aşkın deneyime sahip. SAP, Oracle, KoçSistem ve Accenture gibi teknoloji ve hizmet sektörünün önde gelen şirketlerinde görev yaptı.

Dr. Mehmet Barutçugil / Novartis İlaç Bilimsel Operasyonlar Direktörü 
Barutçugil, Novartis İlaç Medikal Bölümü’nde, İmmünoloji-Hepatoloji-Dermatoloji Terapötik Alan Müdürlüğü görevini başarıyla yürütüyordu.

EĞİTİM HAYATI
2000 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Aile Hekimliği” üzerine tamamladı ve Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Uzman Hekim” olarak çalıştı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
2007’de Novartis’te “Bölgesel Medikal Müdür” olarak sorumluluk üstlendi. Temmuz 2020’den itibaren “Asya Pasifik, Ortadoğu ve Avustralya Bölgesi (APMA) Medikal Temsilcisi” olarak görev yaptı. 

Pelin Şeker / Infobip Türkiye Genel Müdürü 
Şeker, enerji ve telekomünikasyon sektörlerinde 20 yıllık tecrübeye sahip. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine başladığı ALSTOM’dan 2001’de ayrıldıktan sonra Turkcell’e geçti. 2011’de “Turkcell Kurumsal Çözümler Satış Direktörü” oldu. 2015’de Ericsson’da “Ortadoğu Bölgesi Pazarlama Direktörü” oldu. 2018’de “FLO Mağazacılık Pazarlama ve Kurumsal İletişim Genel Müdür Yardımcısı” görevini üstlendi. Ocak 2021’de Infobip Türkiye ekibine katıldı.

“TÜRKİYE’DE BÜYÜYECEĞİZ”
Türkiye, çok kanallı etkileşimde küresel bir lider konumunda olan Infobip için en önemli ülkeler arasında. Infobip, Türkiye pazarına yaptığı yatırımları gün geçtikçe artırıyor. Türkiye’de büyümeye ve iş ortaklarımız için en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Nilgün Aydın Türkücü / Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Finans Direktörü 
Son 5 yıldır Renault Grubu’nda “Mali İşler Direktörü”ydü.

EĞİTİM HAYATI
İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat mezunu. Evli ve ikiz çocuk annesi.

KARİYER YOLCULUĞU 
2004-2007 yılları arasında “BDO Türkiye”deydi. Ardıdan “News Outdoor Türkiye”de görev üstlendi. 2009’dan itibaren Renault Grubu’nda yöneticilik yaptı.

Serhad Öktem / Moonline Travel Türkiye Ofisi Genel Müdürü
2010’da Irak’ta kurulan Moonline Travel, 2016’da Türkiye turizm pazarına giriş yaptı. Faaliyetlerini, Irak, Türkiye, Dubai ve Almanya ofislerinde 250’den fazla çalışanıyla sürdürüyor. 

KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına 1995’te adım attı. Özellikle son 10 yıldır turizm ve reklamcılık alanında birçok ulusal ve uluslararası şirkette üst düzey yöneticilik yaptı.
“İDDİALIYIZ”
Pazardaki en iddialı B2B uçak bileti satış platformu “Babylon Booking” gibi bir ürüne sahibiz. Bir başka B2B ürünümüz de Mart 2021’de kullanıma açılan otel rezervasyon sistemi Babylon Holiday. Her iki ürünle, sektörün en önemli unsurlarının başında gelen seyahat acenteleri ile iyi ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi hedefliyoruz.

Moonseok ChoI / Abdi İbrahim Otsuka Genel Müdürü
ChoI, 2017 yılında Japonya’dan, Türkiye’de Abdi İbrahim Otsuka’ya geçiş yapmıştı.

EĞİTİM HAYATI
Kore’de-, Kyungpook National Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Ana dili Korece dışında İngilizce ve Japonca biliyor.

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine, 2008’de Seul merkezli Korea Otsuka Pharmaceutical’da başladı. 2013’ten 2016’ya kadar, Korea OIAA’de görev yaptı. 2016’da Kore’den Japonya’ya Otsuka Pharmaceutical’a gitti.

Mert Dernek / Avansas IT Direktörü
Tüm teknoloji operasyonlarını denetleyecek olan Dernek, IT (Bilgi Teknolojileri) organizasyonunun şirket stratejilerine göre tasarlanmasında görev alacak. 

EĞİTİM HAYATI
İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü mezunu. Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölümü’nde MBA programını tamamladı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına 2002 yılında Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.’de başladı. Ardından sırasıyla; Teknoloji Holding Embrio, Milliyet Gazetesi, Trendyol, Sahibinden Bilgi Teknolojileri, Fırsat Elektronik, Teknasyon Yazılım Sanayi ve Ticaret şirketlerinde farklı unvanlar ile görev aldı. Kurucu ortağı ve geliştiricisi olduğu Digital Peax OU firmasında 2019’da beri çalışıyor.

Hakan Yüksel / TKG Otomotiv Bursa Genel Müdürü
Yüksel’e bayrağı devreden Tayyar Katrancı ise görevine TKG Otomotiv Grup İcra Kurulu Başkanı olarak devam edecek. 

EĞİTİM HAYATI
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü mezunu.

KARİYER YOLCULUĞU 
Arçelik Global ve Teklas gibi şirketlerin ardından kariyerini Toyota Motor’da sürdürdü. Yaklaşık 20 yıl boyunca Toyota Motor Avrupa’nın Brüksel ve Türkiye ofislerinde sorumluluk üstlendi. 1,5 yıldır TKG Otomotiv Bursa’da “Genel Müdür Yardımcısı”ydı.