KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz...


Gül Sağır Aydın / Hopi Genel Müdür Yardımcısı

Aydın, Hopi’nin tüketiciye dokunan tüm faaliyetlerinden sorumlu olacak.

EĞİTİM HAYATI
Ege Üniversitesi’nde ekonomi, Cavendish College London’da İşletme eğitimini tamamladı. Koç Üniversitesi’nden MBA derecesi aldı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına, 2003 yılında British American Tobacco’da başladı. Ardından, Kutas Teekanne Gıda ve Gıdasa Sabancı Gıda’da çalıştı. 2007-2016 döneminde Turkcell’deydi. Seramiksan ve Kiğılı’da “Pazarlama Direktörlüğü” ve “İcra Kurulu Üyeliği” görevlerini üstlendi. Son olarak Gratis’te “Pazarlama ve E-Ticaretten Sorumlu Direktör” ve “İcra Kurulu Üyesi”ydi.

Roşan Dilek / AgeSA Pazarlama ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı
AvivaSA, Sabancı Holding ile Belçikalı sigorta şirketi Ageas’ın eşit oranlı ortaklık prensibi doğrultusunda yola “AgeSA” ismiyle devam ediyor. “AgeSA Pazarlama ve Strateji Genel Müdür Yardımcılığı”na Roşan Dilek atandı.

EĞİTİM HAYATI
Mimar Sinan Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunu. İTÜ ve Louis Pasteur Üniversitesi’nde “Bilim Toplum Teknoloji”; Oxford Üniversitesi’nde ise “Yönetim Araştırmaları” alanında yüksek lisans yaptı.

KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına medya sektöründe başladı. Farklı gazete ve dergilerde çalıştı. TÜBİTAK’ta pekçok kuruma proje ve danışmanlık yaptı. Sonrasında TEB’e geçti. 2012 yılında AgeSA’da “Strateji ve Değişim Yönetimi Danışmanı” oldu. 2017’den beri de “İş ve Ürün Geliştirme Grup Müdürü”ydü. 

Ayşe Ketenci / Mindshare Türkiye İcra Kurulu Üyesi
Mindshare Türkiye, Ayşe Ketenci’yi İcra Kurulu Üyesi / Unilever Client Lead göreviyle ekibine kattı. 

EĞİTİM HAYATI
Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü mezunu. Galatasaray Üniversitesi Pazarlama İletişimi Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine Fida Film’de başladı, Rekta Reklam’a geçti. 2008 yılında Starcom Mediavest Group’daydı. 2016’dan itibaren Vodafone Türkiye’de “medya kıdemli müdürü” olarak çalıştı. Vodafone’dayken “IAB Yönetim Kurulu Üyesi”ydi.

Zeynep Ergenç / AXA Sigorta İK Direktörü
Zeynep Ergenç, İnsan Kaynakları Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi olarak görevine başladı. 

EĞİTİM HAYATI
Özel Saint-Benoit Fransız Lisesi’nde eğitim aldıktan sonra, Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. İyi derecede Fransızca ve İngilizce biliyor. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine başladığı ilaç sektöründe, 7 sene Pfizer ve GlaxoSmithKlein gibi devlerde çalıştı. 2017’de Allianz Worldwide Partners’a transfer oldu ve sigortacılıkla tanıştı. 2018’den beri “AXA Sigorta İK Müdürü”ydü.

Tuğba Çamlı Cantürk / Amgen Global Savunuculuk İlişkileri Direktörü
İletişim, hasta ilişkileri, savunuculuğu ve kurumsal vatandaşlık alanlarında 17 yıllık tecrübeye sahip Cantürk, Amgen Global Kurumsal İlişkiler’de, yeni oluşturulan “Global Savunuculuk İlişkileri Direktörü” oldu. 

EĞİTİM HAYATI
Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği’nden ön lisans, Kanada Saint Mary’s Üniversitesi İşletme Bölümü’nden lisans ve MBA yüksek lisans derecesine sahip. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Sanofi, Abbvie ve GSK gibi ilaç sektörünün önde gelen firmalarında çeşitli görevlerde bulundu. 2020 yılında Amgen Türkiye ailesine katıldı. Son terfisinden önce, “Amgen Türkiye ve Gensenta Kurumsal İlişkiler Kıdemli Müdürü”ydü.

Ender Özgün / Hepsiburada CMO’su
Özgün, Hepsiburada’nın yeni pazarlama stratejilerinin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi konularında öncülük yapacak. 

EĞİTİM HAYATI
Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinden çift ana dal yaparak mezun oldu. Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Marka Yönetimi ve Pazarlama Stratejileri” konularında yüksek lisans yaptı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
İş yaşamına 2005’te Procter & Gamble’da başladı. Son olarak Vodafone Türkiye’de “Kurumsal Satış Direktörü”ydü.

Özge Zengil / Toyota Türkiye Pazarlama Direktörü
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.’de, 2016 yılından bu yana “Pazarlama Direktörü” olan Barış Erdim ise “Satış Direktörü” olarak atandı.

EĞİTİM HAYATI
2003 yılında, İTÜ Makine Mühendisliği’nden mezun oldu. New York Üniversitesi’nde, MBA İşletme Master’ını tamamladı. Evli ve bir kız çocuğu annesi.

KARİYER YOLCULUĞU 
2008’den beri Toyota Türkiye’de “Pazarlama Ürün ve Stratejik Planlama Bölümü”nde görev alıyordu. Türkiye’de ağır ticari pazarında ürün bölümü deneyimine de sahip.

Özgür Canşe / Opet Fuchs Genel Müdürü
Son olarak, “OPET Yatırımlar ve Mühendislikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı” olan Canşe, Murat Seyhan’ın ayrılmasının ardından atandı.   

EĞİTİM HAYATI
1995’te, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği’nden mezun oldu.

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine Bateks’te başladı. 1998-2000 yılları arasında Mobil Oil Türk A.Ş-BP’de görev yaptı. Ardından, Exxon Mobil’de, BP Türkiye-Castrol’de çalıştı. 2005’te, Opet Madeni Yağlar’a geçti. 2007’de OPET Petrolcülük ailesine katıldı.