KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz...


Mehmet Ünal / Shell & Turcas Perakende Satışlar Yatırımlar Direktörü

Mehmet Ünal, sürdürülebilir büyüme hedefiyle yatırımlara devam edilmesinde, ürün ve hizmet portföyünün farklılaşan ihtiyaçlara cevap verecek şekilde geliştirilmesinde önemli bir liderlik rolü üstlenecek. 

EĞİTİM HAYATI
İTÜ mezunu. Indiana Üniversitesi'nden MBA diplomasını aldı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Shell & Turcas bünyesine 2006 yılında katıldı. 2010’a kadar Perakende Satışlar İstanbul Bölge Müdürü’ydü. Shell Ukrayna'ya “Proje Lideri” olarak atandı. 2011’de Perakende Satışlar Operasyon Müdürü oldu. 2013’de, Shell Bulgaristan’a Satış Müdürü olarak geçti. 2015’te Türkiye’ye döndü ve Shell & Turcas Filo Çözümleri Direktörü unvanını aldı. 2020’de Madeni Yağlar Genel Müdürü sorumluluğunu üstlendi.

Enerjisa Enerji Liderlik Takımında Üst Düzey Atamalar
Enerjisa Enerji’nin oluşturduğu “Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanlığı”na Ebru Taşcıoğlu; “İnsan ve Kültür Bölüm Başkanlığı”na ise Yakup Aydilek atandı.

KARİYER YOLCULUĞU (EBRU TAŞÇIOĞLU)

Enerjisa Enerji kariyerinde 2010 yılında başladı. 2012’den itibaren Enerjisa Satış ve Dağıtım şirketlerinin İK departmanlarında üst düzey yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini üstlendi.

KARİYER YOLCULUĞU (YAKUP AYDİLEK)

2010’dan beri Enerjisa Enerji satış şirketlerinde operasyon, kanal yönetimi ve regülasyon alanlarında üst düzey yöneticilik yaptı.

Cem Öztürk / Sanofi Türkiye, Afrika ve Orta Doğu Başkanı 
Cem Öztürk; Türkiye, İran ve Levant bölgesine ek olarak, Afrika ve Orta Doğu’dakiler de dahil, 63 ülkenin yöneticisi oldu.   

EĞİTİM HAYATI
Sorbonne Üniversitesi MBA yüksek lisans derecesine sahip. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine, 2000 yılında bankacılık sektöründe başladı. Sanofi bünyesine 2002’de katıldı. 2018’de Sanofi Türkiye Ülke Başkanı ve Yerleşik Reçeteli İlaçlar (Rx) Genel Müdürü olarak atandı. 2019’da sorumluluk alanına Levant bölgesi ve İran da eklendi.

Emre Altunal / Divan Grubu Oteller ve Rezidanslar Direktörü
2011-2017’de Divan Grubu bünyesinde çeşitli sorumluluklar üstlenen Emre Altunal, 2017-2021’de New York’ta, Simit & Smith şirketindeydi.

EĞİTİM HAYATI
American Hotel & Lodging Educational Institute ve Kansas State Üniversitesi’nde “Otel Yönetimi” eğitimi aldı.

KARİYER YOLCULUĞU 
Meslek hayatına, 2000 yılında Swissotel The Bosphorus’ta başladı. 2001-2003’te Fairmont Hotels & Resorts Kansas’ta, 2003-2004 arasında Çırağan Palace Kempsinki’de, 2005-2008 döneminde Frankfurt Messe’de görev aldı. 2008-2011’de Four Seasons Hotels & Resorts’ın Istanbul, Paris ve Lübnan otellerindeydi. 

Sitare Sezgin / Teknosa Genel Müdürü
Sabancı Topluluğu bünyesinde farklı pozisyonlarda üst düzey sorumluluklar da üstlenen Sitare Sezgin, Teknosa’nın ilk kadın Genel Müdürü oldu. 

EĞİTİM HAYATI
İzmir Amerikan Koleji’nin ardından, 1997 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Manchester Üniversitesi’nde finans ağırlıklı tamamladı.

KARİYER YOLCULUĞU 
İş yaşamına, 1999 yılında Bain&Company’de başladı. 2001-2004 arasında The Boston Consulting Group’ta görev yaptı. 2004’te Sabancı Topluluğu’na katıldı. Ağustos 2011-2018’de Boyner Grup’taydı. Mart 2016-2018’da CarrefoursA ve AgeSA’da Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi’ydi. Şubat 2018’den bu yana Akbank iştiraki AkÖde’nin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyordu.

Yiğit Çağlayan / Getir’in finans şirketinin CEO’su
Yiğit Çağlayan, Getir’in finansal servisler alanında hizmet vermek üzere kuracağı yeni şirketinin CEO’su oldu.

EĞİTİM HAYATI
Marmara Üniversitesi’nde, işletme eğitiminin ardından Yeditepe Üniversitesi’nde MBA derecesini aldı.

KARİYER YOLCULUĞU 
HSBC Türkiye ve İngiltere genel merkezlerinde 15 yıl çalıştı. 2011’den bu yana görev üstlendiği Mastercard’ta, son olarak Türkiye ve Orta Asya Ülkeleri Genel Müdürü’ydü.

Ingrun Alsleebn / Bayer Türkiye CEO'su
Ingrun Alsleben’in bayrağı devraldığı, 2014’ten bu yana Bayer Türkiye’de CEO ve CFO görevini yürüten Hubert Braun, 30 yılı aşan Bayer kariyerinin ardından emekli oldu.

EĞİTİM HAYATI
1991-1997 döneminde, Hannover Üniversitesi’nde eğitim aldı.

KARİYER YOLCULUĞU 
İş yaşamına, 1997’de Bayer’in Almanya’daki genel merkezinde başladı. 1999’de atandığı Bayer’in Çin’in başkenti Beijing’deki ofisinde 13 yıl kaldı. 2005-2012 arasında Bayer Hong Kong’daydı. 2013’te Almanya’ya döndü. 2017’de Bayer İtalya’ya CFO olarak gitti ve Ağustos 2021’e kadar görev yaptı.

Sinem Sandıkçı Gökçen / L’Oréal Türkiye Genel Müdürü
Sinem Sandıkçı Gökçen, L'Oréal Türkiye tarihinin ilk Türk kadın Genel Müdürü oldu. 

EĞİTİM HAYATI
Tarsus Amerikan Koleji ve ODTÜ İşletme Fakültesi mezunu. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine ve L’Oréal Türkiye’ye, 2000 yılında başladı. Şirketin ilk Kurumsal İletişim Direktörü oldu. L’Oréal’in “1 numaralı tekno-güzellik şirketi olma” yolculuğunda Kurumsal Dijital Direktörü (CDO) sorumluluğunu üstlendi. Son olarak, Tüketici Ürünleri Divizyonu Genel Müdürü’ydü.