KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz......


Beril Alakoç Orhonoğlu / Akbank Marka ve İletişim Başkanı

Beril Alakoç Orhonoğlu, Akbank’ın tüm marka ve iletişim çalışmalarından sorumlu olacak.

EĞİTİM HAYATI
İngiltere’de, University of Kent at Canterbury Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Pazarlama alanında, master programını University of the West of England, Bristol Business School’da tamamladı.

KARİYER YOLCULUĞU 
24 yıllık kariyerine başladığı Unilever’de, 1998-2009 arasında, 3 senesi Dubai’de olmak üzere, çeşitli marka müdürlüğü pozisyonlarını yürüttü. Ardından, 2017’ye kadar gıda, deterjan ve kişisel öakım kategorilerinde Türkiye, Kuzey Afrika, Orta Doğu Bölgesi’nden Sorumlu Marka Geliştirme Direktörlükleri’nde görev aldı. 2017’de Petrol Ofisi CMO’su olarak atandı.

Ömür Tan / QNB Finansbank Genel Müdürü
QNB Finansbank’ta, yaklaşık 12 yıldır Genel Müdürlük görevini yürüten Temel Güzeloğlu, bayrağı 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren, Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ömür Tan’a devrediyor. 

EĞİTİM HAYATI
Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümü'nde tamamladı. Bilgi Üniversitesi'nden İşletme Yüksek Lisans (MBA) derecesi aldı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Bankacılık kariyerine, 1995’te, Yapı ve Kredi Bankası'nda MT olarak başladı. 1998’de Finansbank A.Ş ailesine katıldı. 2011’den bu yana Proje Finansmanı, Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret Finansmanı fonksiyonlarını da yürütüyor. QNB Finansleasing, QNB Finansfaktoring, QNB Finansinvest ve QNB eFinans yönetim kurulu üyesi. 

Tolga Ünvan / ZUBİZU Genel Müdürü

Tolga Ünvan, şirketin yeni dönemdeki büyümesine liderlik edecek. 

EĞİTİM HAYATI
Koç Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu. Yeditepe Üniversitesi MBA derecesine sahip. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Çalışma hayatına, 2002 yılında Procter & Gamble’da başladı. Henkel, The Coca-Cola Company ve Nestlé’de, birçok markanın satış-pazarlama stratejisi ve uygulamalarına başarıyla liderlik etti. Getir’de son 2 yıldır Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı’ydı. 

Igor Kolesnikov / BAT Türkiye, Kafkaslar ve Kuzey Afrika Bölgesi (TCNA) Finans Direktörü
Igor Kolesnikov, 15 yılı aşkın süredir British American Tobacco’da (BAT), finans alanında pek çok önemli rol üstlendi.

EĞİTİM HAYATI
Donetsk National Üniversitesi Ekonomi ve Finans mezunu. 

KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına PWC’de atıldıktan sonra 2005 yılında BAT Ukrayna bölgesinde görev yapmaya başladı. 2017’den bu yana Özbekistan, Güney Orta Asya ve Ermenistan’dan Sorumlu Genel Müdür’dü.

Ayşegül Arıcan Şeker / Vodafone Türkiye IT İş Biriminden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı
Vodafone Türkiye İcra Kurulu’ndaki dördüncü kadın yönetici olan Ayşegül Arıcan Şeker, şirketin bilgi işlem altyapısının yönetilmesinden sorumlu olacak.

EĞİTİM HAYATI
Çok sayıda büyük ölçekli teknoloji ve dijital dönüşüm projesinin yanı sıra, inovasyon odaklı yeni kanalların geliştirilmesi ve yönetimine liderlik etti. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine Yapı Kredi Bankası’nda başladı. ING Bank ve Akbank gibi sektörün önde gelen kurumlarında çalıştı. Son olarak Akbank’ta “Teknoloji, Strateji, Yönetişim ve Veri Teknolojilerinden Sorumlu Bölüm Başkanı”ydı.

Ümit Nuri Yıldız / Alarko Holding İcra Kurulu Başkanı
Alarko Şirketler Topluluğu’nda, Ayhan Yavrucu’nun emekli olmasıyla boşalan İcra Kurulu Başkanlığı görevine Ümit Nuri Yıldız getirildi.

EĞİTİM HAYATI
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. University of Illinois’te yüksek lisans eğitimini tamamladı.

KARİYER YOLCULUĞU 
1998’den bu yana çalıştığı Alarko’ya katılmadan önce Maliye Bakanlığı Baş Hesap Uzmanı ve İş ve İşçi Bulma Kurumu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. 

Ercan Öz / Eti Satış Grup Başkanı
Ercan Öz, Eti’nin stratejik hedefleri doğrultusunda, satış organizasyonuna liderlik edecek. 

EĞİTİM HAYATI
Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nden, 1992 yılında mezun oldu.

KARİYER YOLCULUĞU 
Hızlı tüketim sektöründeki kariyerine, 1997’de Pepsi Bottling Group’ta başladı. 1999-2001 yıllarında Coca-Cola’da, 2001-2010 döneminde Frito-Lay’daydı. 2010-2017 arasında Danone’de farklı birimlerde yöneticilik yaptı. 2017’de Getir’in ortakları arasında yer aldı. 2017-2021’de Düzey Pazarlama’da “Genel Müdür”dü.

Ünver Şahin / Coşkunöz Savunma Havacılık (CSH) & UAVERA Genel Müdürü
Coşkunöz Holding CEO’su Erdem Acay “Yerli mühendislerimizce geliştirilen yeni projelere imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ünver Şahin’in aramıza katılmasıyla, bu kabiliyetlerimizi daha da artıracağımıza inanıyorum” dedi.

EĞİTİM HAYATI
ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği lisans mezunu. Boston Hult International Business School’da MBA programını tamamladı.

KARİYER YOLCULUĞU 
Çalışma hayatına, 1997 yılında Toyota’da başladı. Ardından sırasıyla Nokia, Enerjisa ve General Electric ve Türkerler Grup’ta görev aldı. Son olarak, Aktif Elektroteknik’te “Genel Müdür”dü.

Gürhan Öztürk / ESCON Enerji İK Direktörü
Gürhan Öztürk, işe alım ve işveren markası yönetimi başta olmak üzere, tüm insan kaynakları süreçlerinden sorumlu olacak. 

EĞİTİM HAYATI
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı üniversitede, Davranış Bilimleri üzerine yüksek lisans yaptı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine, Koç Grubu şirketlerinden Beko Elektronik’te başladı. Ardından Sütaş ve Fortis Bank’ta işe alım süreçlerinden sorumlu oldu. 2009 yılında Garanti Portföy Yönetimi A.Ş.’ye geçti. Bir yıl süren dünya turundan sonra Türkiye’ye döndü.