KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz...

Evren Diker / Shell & Turcas Perakende Satışlar Şirket Operasyonları ve Akaryakıt Dışı Gelirler Direktörü
Evren Diker, daha önce Shell Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesel Lisans Müdürü olarak görev yapıyordu. 
EĞİTİM HAYATI
Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği'nde tamamladı. Yeditepe Üniversitesi İngilizce İşletme Yüksek Lisans mezunu. 
KARİYER YOLCULUĞU 
20 yıllık Shell kariyerine, Filo Çözümleri ekibinde başladı. 
6 yılda, satış organizasyonunda “bölge müdürlüğü”ne kadar yükseldi. Sonrasında Global Ticari Satışlar bünyesinde, Satış Destek ve Fiyatlandırma Müdürü olarak çalıştı. Ardından Türkiye’de “Ticari Yakıtlar Direktörlüğü”nü üstlendi. 2019 yılından itibaren, Global Pazarlama Lisanslı Marketler Yönetim Ekibi’nin üyesiydi.

Buluş Fidan Tüfekçi / SAP SEFA Bölgesi Finans Direktörü (CFO)
Buluş Fidan Tüfekçi, SAP’nin Güney Avrupa (İspanya, Portekiz, İsrail, Türkiye) ve Frankofon Afrika ülkelerini kapsayan SEFA Bölgesi’nin, finans stratejisi ve dönüşümü ile birlikte, bölgenin büyüme hedeflerinin gerçekleştirilmesinde önemli bir rol üstlenecek.
EĞİTİM HAYATI
Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. İngiltere’deki Birmingham Üniversitesi’nde, MBA eğitimini tamamladı. 
KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine, Hewlett-Packard’da (HP) “finans analisti” unvanıyla başladı. 10 yıla yakın bir süre, Türkiye ve İrlanda’daydı. SpenglerFox’ta, ülke finans müdürü ve global mali kontrolördü. Sonrasında Microsoft Türkiye’ye geçti. SAP Türkiye’ye, 2018’de “Finansal Kontrol Müdürü” olarak katıldı, Ekim 2019’da “Türkiye CFO’su” oldu.

Onur Altürk / Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü
30 yıldır grup içinde çeşitli pozisyonlarda başarılı hizmetler veren Tuğrul Ağırbaş, 31 Aralık 2021 itibarı ile Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürlüğü’nden ayrılmaya karar verdi. 
EĞİTİM HAYATI
ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunu. İngilizce biliyor. 
KARİYER YOLCULUĞU 
“Hızlı Tüketim Malları” sektöründe 15 yılın üzerinde tecrübesi var. İş hayatına, 1998 yılında Turkcell’de başladı. Avea’da pazarlama, Frito Lay/PepsiCo Türkiye’de satış ve diğer fonksiyonlardaki farklı rollerde bflrihrç Mart 2018’de Anadolu Efes’e katıldı. 4 yıldır, Anadolu Efes Türkiye’nin Satış Direktörlü.

Ali Kohen / HSBC Türkiye Kurumsal İletişim Grup Başkanı
Kurumsal iletişim alanında 20 yılı aşkın tecrübesi bulunan Ali Kohen, HSBC Türkiye’de, kurum içi ve dışı iletişim faaliyetlerine ilişkin stratejilerin oluşturulmasına ve hayata geçirilmesine liderlik edecek. 
EĞİTİM HAYATI
Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden “onur derecesi”yle mezun oldu. Robert Kennedy–University of Wales’ten işletme yüksek lisans derecesine sahip. 
KARİYER YOLCULUĞU 
HSCB’ye katılmadan önce, yurt içi ve yurt dışında yatırımcı ilişkileri, strateji & kurumsal iletişim, uluslararası bankacılık ve sürdürülebilirlik gibi farklı pozisyonlarda yönetici olarak görev aldı.

Ebru Bakanay / Sinoz Pazarlama ve Marka Direktörü
Ebru Bakanay, 2018 yılından bu yana kurumu farklı alanlarda temsil ediyordu. 
EĞİTİM HAYATI
Beykent Üniversitesi Uluslararası Lojistik Bölümü mezunu. 2012 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nı bitirdi. Evli ve bir çocuk annesi.
KARİYER YOLCULUĞU
Çalışma hayatına CarrefourSA’da başladı. Coca Cola’da çalıştı. Destek Patent’te, firmaların çeşitli süreçlerinde projeler yürüttü.

Şafak Savcı / Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü
Şafak Savcı, Çelik Motor bünyesinde, sırasıyla Satış Direktörlüğü ve Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonlarında birçok başarıya imza attı.
EĞİTİM HAYATI
2002 yılında İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2009’da, Koç Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamladı.
KARİYER YOLCULUĞU 
2004’te “satış uzmanı” unvanıpla başladığı kariyerine, 2005’te “strateji uzmanı” olarak devam etti. 2009-2016 arasında “Filo Satış Müdürü”ydü. Ağustos 2016’da, Anadolu Grubu iştiraki Çelik Motor ailesine katıldı.

Banu Kiper / Wilo Türkiye Pazarlama Müdürü
Banu Kiper, Wilo Türkiye’nin güçlü büyüme hedefleri kapsamında yürütülecek pazarlama ve ürün-iş geliştirme faaliyetlerine liderlik edecek.
EĞİTİM HAYATI
Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde lisans, Bahçeşehir Üniversitesi’nde ise “işletme” alanında yüksek lisansını tamamladı. İyi derecede İngilizce biliyor.
KARİYER YOLCULUĞU 
Eagle Burgmann Türkiye’de başladığı kariyerine, Bosch Türkiye’de devam etti. 2015-2021 yılları arasında “Pazarlama Müdürlüğü” ve “Online Satış Müdürlüğü” görevlerini üstlendi. Çalıştığı markalara, birçok referans ödül kazandırdı.

Ece Döker / Cargill Gıda METNA Biyoendüstriyel Ürünler Bölge Direktörü
Ece Döker, Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) Yönetim Kurulu Üyesi de oldu. Cargill böylece, globalde yönetim kurulundaki kadın yönetici oranını yüzde 50’ye çıkarma taahhüdünü, Türkiye’de gerçekleştirmiş oldu.
EĞİTİM HAYATI
1998 yılında ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Evli ve bir kız çocucu annesi.
KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine Betek Boya’da başladı. 1999-2002 yılları arasında Organik Kimya’da çalıştı. 2002-2007 döneminde Clariant’ta görev yaptı. Cargill’e katılmadan önce, 2007-2015’te Wacker Chemie AG’deydi. 2016 yılından bu yana, Cargill Türkiye’nin biyoendüstriyel iş kolundaydı.

Alişan Çapan / Schneider Electric’te, Wiser Global İş Lideri
Wiser, Schneider Electric’in IoT (Nesnelerin İnterneti) platformu ve bağlantılı cihazlar ekosistemi. Alişan Çapan, Paris’teki Schneider Electric genel merkezinde göreve başladı.
EĞİTİM HAYATI
Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunu. Yüksek lisans eğitimini, Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde aldı. Koç Üniversitesi Executive MBA programını tamamladı.
KARİYER YOLCULUĞU 
Çalışma hayatına, 2006 yılında, Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak başladı. 2009’da Alstom Grid’te “Teklif Mühendisi” oldu. Bu şirkettin Kanada organizasyonunda çeşitli görevlerde bulundu. Ünika Üniversal Kablo ve 2M Kablo’da sorumluluk üstlendi. 2017’den bu yana Günsan Elektrik CMO’suydu.