KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz...

Arzu Aslan Kesimer/ Northstar YK. Üyesi ve ‘Murahhas Aza’sı
Yıldız Holding’in inovasyon şirketi Northstar’da, YK. Üyeliği ve “Murahhas Aza” görevlerini Arzu Aslan Kesimer yürütecek. 

EĞİTİM HAYATI
Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nden, 1991 yılında mezun oldu. 1994’te, Boğaziçi Üniversitesi’nde “Ekonomi” alanında yüksek lisansını tamamladı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine, 1992’de Marmara Bankası’nda başladı. Ardından Koçtaş’ta farklı görevler aldı. 2011-2020 arasında Tat Gıda Genel Müdürü’ydü. Nisan 2021 itibarıyla Söktaş Bağımsız YKÜ. ve Akkök Holding Akkim YKÜ. oldu. Yönetim Kurulunda Kadın Derneği (YKKD) Başkan Yardımcısı ve Kurucu Üyesi. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TÜSİAD ve İSO Meclis Üyesi.

Uğur Sakarya / Doğan Trend Otomotiv Perakende Operasyonları, Araç Kiralama ve Suvmarket’ten Sorumlu GMY.
Uğur Sakarya, 20 yıllık sektör tecrübesine sahip.  

EĞİTİM HAYATI
İTÜ Makina Mühendisliği Bölümü mezunu.

KARİYER YOLCULUĞU 
Mühendislik ile başladığı kariyerinde, otomotiv sektörüne ilk adımını, 2000’de Koç Grubu’nda attı. 2014 yılında Borusan Oto Genel Müdürü oldu. 2019’da VavaCars’ın Kurucu Genel Müdürlüğü’nü üstlendi. 2020-21 arasında Otomol Genel Müdürü’ydü.

Fulya Banu Sürücü / Ülker Bisküvi CFO’su
Ülker Bisküvi’de son 5,5 yıldır CFO olarak görev yapan Cenker Uçan, Yıldız Holding’e bağlı pladis Global’in Finans Transformasyon Başkan Yardımcısı oldu.

EĞİTİM HAYATI
ODTÜ İşletme Bölümü’nden 1997 yılında mezun oldu. University of Wisconsin-Milwaukee’de “Finans” odaklı MBA programında yüksek lisans yaptı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Profesyonel kariyerine 1999’da, Coca-Cola İçecek Türkiye’de başladı. 2001 yılında Manpower, U.S. Bank ve MillerCoors’ta görev aldı. 2003 yılında katıldığı PepsiCo Türkiye’de, 12 yıl boyunca üst düzey birçok sorumluluk üstlendi. 2015’de General Electric bünyesine geçti. 2018 yılında Borusan’daydı. Son olarak EnerjiSA Üretim CFO’suydu.

Birsen Çevik Akgünlü / Diageo Kuzey Avrupa Bölgesi İK Direktörü
2018’den bu yana Mey|Diageo İK Direktörü olan Birsen Çevik Akgünlü, 11 Avrupa ülkesinde, yetenek ve kültür stratejilerinin oluşturulması ve hayata geçirilmesinden sorumlu olacak.

EĞİTİM HAYATI
Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu.

KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına PwC’de başladı. 2 yıl sonra Hewlett Packard’a geçti. 2001’de British American Tobacco’da (BAT) görev üstlendi. 2016’da PepsiCo Türkiye’ye İK Kıdemli Direktörü oldu.

Sezai Sevgin / İş Bankası GMY.
Karar, 28 Aralık 2021 tarihli yönetim kurulu toplantısında alındı.

EĞİTİM HAYATI
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden 1990 yılında mezunu.

KARİYER YOLCULUĞU 
1990’da, Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda “Stajyer Müfettiş Yardımcısı” olarak göreve başladı. 2015 yılından bu yana bankanın iştiraki Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü’ydü.

Osman Nuri Vardı / Biotrend Enerji CEO’su
Biotrend Enerji YK. Başkan Yardımcısı olan Osman Nuri Vardı, eş zamanlı olarak CEO’luk görevini de üstlenecek.

EĞİTİM HAYATI
Lisans eğitimini “elektrik ve elektronik mühendisi” olarak tamamladıktan sonra, üniversitede öğretim görevlisi oldu. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Yenilebilir enerji sektöründeki girişimleri 2012 yılında Karya Güç Sistemleri Enerji Mühendislik firmasını kurmasıyla başladı. 2017’de, Biotrend’in kurulmasıyla kurumsallaşma süreci başladı.

Burcu Yüksel Kocagöz / Petrol Ofisi CHRO’su
Burcu Yüksel Kocagöz, Petrol Ofisi bünyesinde Satın Alma Kıdemli Müdürü’ydü. 

EĞİTİM HAYATI
İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezunu. Yönetim, İK, pazarlama, finans, kişisel gelişim olmak üzere birçok eğitim ve sertifika programına katıldı.

KARİYER YOLCULUĞU 
12 yıl kimya, 12 yıl boya ve son 2 yıldır da akaryakıt ile madeni yağ sektörlerinde yöneticilik pozisyonlarında çalıştı. 26 yıllık kariyeri süresince, Türkiye’nin yanı sıra uluslararası farklı görevler de üstlendi.

Tuba Güven Saraçoğlu / Yemeksepeti Kurumsal İletişim Direktörü
Tuba Güven Saraçoğlu, Yemeksepeti’nin marka stratejisi doğrultusunda, kurumsal iletişim süreçlerini yönetecek.

EĞİTİM HAYATI
2001 yılında Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu.

KARİYER YOLCULUĞU 
2005’de medya sektörüne girerek NTV’de görev aldı. 2008’de Lobby PR’a geçti. 2014-2018 arasında n11.com’daydı. 2019’dan bu yana CGV Mars Cinema Group’ta sorumluluk üstlendi.

Selda Başaran Ocak / Hopi Pazarlama Direktörü
Selda Başaran Ocak, Hopi  Ürün Yönetimi, Pazarlama ve CRM'den Sorumlu GMY. Gül Sağır Aydın'a bağlı çalışacak. 

EĞİTİM HAYATI
İstanbul Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. Yüksek lisansını, aynı üniversitede pazarlama alanında yaptı.

KARİYER YOLCULUĞU 
2007’de, Eczacıbaşı Sigorta’da iş hayatına başladı. 2008’de katıldığı Avea'da, 2018 yılına kadar görev aldı. 2019-2020 yıllarında Fenerbahçe Spor Kulübü’ndeydi. 2020’de Hedef Filo’ya geçti.