LİDERLERİN YENİ YÜZYIL ROTASI

İnsan doğar, etkilenir, büyür, etkilenir ve etkiler. Yaşamın akışında ilham kaynaklarımız olan insanlar çeşitli. Aile, öğretmenler, arkadaşlar, sanatçılar, iş yaşamı ilişkileri, mentorlar, şimdiki ve geçmiş zamanlardan liderler. Kurumsal veya sosyal yaşamda liderlik yapmak gereken her anda aklımızdan veya bilinçaltımızdan ilham kaynağımız olan insanların liderliği devreye girer. Doğal olarak ?Yerimde o olsa ne yapardı?? diye düşünürüz. Cumhuriyetimizin 100. yılını geride bırakırken ?O?, Mustafa Kemal Atatürk, yerimizde olsa ne yapardı? İş yaşamında, şirket yönetiminde, kamu görevlerinde ve sivil toplumda nasıl bir ülke için çalışırdı?

CUMHURİYETİMİZİN 100’ÜNCÜ YILINI TÜRK HALKI GİBİ TÜRK İŞ DÜNYASI DA

BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLUYOR. BUGÜNLERDE HİÇBİR LİDERİN AKLINDAN İLHAM ALINAN LİDER OLARAK BAŞKA BİR İSİM GEÇMİYOR: ATATÜRK’TEN İLHAM ALAN LİDERLERDEN BOYNER HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI CEM BOYNER, “İKİNCİ YÜZYILA BÜYÜK UMUTLARLA GİRİYORUZ” DERKEN ORKA HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI SÜLEYMAN ORAKÇIOĞLU, “YENİ YÜZYILDA CUMHURİYET DEĞERLERİNE SADIK KALINMALI” DİYOR. GÜROK GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI ESİN GÜRAL ARGAT, YENİLİKÇİLİĞİ ODAĞA ALDIKLARINI BELİRTİYOR.
İNCİ HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI NEŞE GÖK, “ÖNÜMÜZDEKİ YÜZYILDA DA CUMHURİYET’LE BİRLİKTE BÜYÜYECEĞİZ” DİYOR.


Neşe Gök
İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı:
“CUMHURİYET’LE BİRLİKTE BÜYÜYORUZ”
Geleceğin iş alanlarında, uluslararası yatırımlarla, şirket değerini katlayarak yeni nesillere aktarıyoruz. Önümüzdeki 100 yılda da güçlü finansal yapımızla, üretim ve ihracatımızla ülke ekonomisini desteklemeyi sürdürmeyi, değer ve istihdam yaratmaya büyüyerek devam etmeyi hedefliyoruz.

İnci Holding olarak Cumhuriyet’le birlikte büyüyoruz. 11 şirketimiz, 9 fabrikamız ve 3 bin çalışanımızla Türkiye ekonomisi için değer yaratan global bir oyuncuya dönüştük. İstikrarlı başarımızın yanı sıra, değişim ve gelişim felsefemizi sürdürerek yeni yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Cumhuriyet’in 100 yıllık ışığıyla, geleceğe güvenle ilerliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıldönümünde, İnci Holding olarak Cumhuriyet’in sağladığı imkanlarla 71 yıllık deneyimimizle büyüyerek, dünya devleri arasında yer almayı sürdürüyoruz.

YENİ YATIRIM

Sektörümüzde birçok alanda öncü konumdayız. Akü ve jant üretimimizle otomotiv tedarik sanayi sektörünün önemli tedarikçisi ve sektörümüzde dünya devi şirketlerin güvenilir iş ortağı olarak kararlılıkla ilerliyoruz. İstihdam, üretim ve ihracat gücümüz, inovasyon ve sosyal yatırımlarımızla hayatın her alanına dokunuyoruz. Gelecek yüzyılda da Türkiye’nin gelişimi için yeni yatırımlarla büyümeyi hedefliyoruz. Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin öncü atılımlarından biri olarak 71 yıl önce Cevdet İnci tarafından tohumları atılan İnci Holding bugün, 11 şirketi, 9 fabrikası ve 3 bin 200 çalışanıyla Türkiye ekonomisi için değer yaratıyor. İnci Holding, yaptığı yatırımlar, kurduğu güçlü global ortaklıklar, sağladığı istihdamla ülkemizin kalkınmasına önemli katkılarda bulunuyor.

İSTİHDAM VE DEĞER

100 yıllık Cumhuriyet’in 71 yılına tanıklık ettik. 3. nesle geçen yönetimimizle ülkemize yarattığımız değerlerle gurur duyuyorum. Köklü geçmişimizden ve alanında uzman profesyonel çalışanlarımızdan aldığımız güçle kesintisiz üreten, Türkiye ekonomisi için değer yaratan bir grup olmanın sorumluluğunun önemini hissediyorum. Vizyonumuzda da belirttiğimiz gibi ‘Geleceğin iş alanlarında, uluslararası yatırımlarla, şirket değerini katlayarak yeni nesillere aktarıyoruz.’ Ülkemiz için gençlerimize daha iyi bir gelecek inşa etmek ve Atamızın emanetine sahip çıkmak konusunda kararlıyız. Önümüzdeki 100 yılda da güçlü finansal yapımızla, üretim ve ihracatımızla ülke ekonomisini desteklemeyi sürdürmeyi, değer ve istihdam yaratmaya büyüyerek devam etmeyi hedefliyoruz.

100’DEN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında üretimimizin yüzde 60’ını 6 kıtada 100’ün üzerinde ülkeye ihraç eden güçlü bir global oyuncuya dönüştük. Otomotiv tedarik sanayisinde Maxion İnci Alüminyum, Maxion İnci Çelik ve Maxion Jantaş şirketleriyle jant üretimi yapıyoruz. İnci GS Yuasa şirketiyle akü üretiyoruz. Hizmet sektöründe lojistik gücüyle Yusen İnci Lojistik’le, otel ekipmanları üretiminde ISM Minibar ve yenilenebilir enerji dahil çeşitli katma değerli hizmetleri barındıran İncitaş’la, teknoloji ve girişim dünyasında ise 5 yılda 9 farklı yatırıma imza attığımız Vinci Girişim Sermayesi’yle varlık gösteriyoruz. Akü ve jant üretimi yapan 3 iştirakimiz, yıllardır istikrarla İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nda, ilk 500 şirket arasında yer alıyor.

“ÜRETEN TOPLUMUN BİR PARÇASIYIZ”
2030’DA YÜZDE 50 DAHA AZ KARBON

Sürdürülebilirlik yolculuğumuzda, vizyonumuzun bir parçası olan “Yeni nesillere aktarma” bilinciyle, insana ve topluma yatırım, sorumlu üretim ve tüketime yatırım, inovasyona yatırım ve kurumsallaşmaya yatırım olarak belirlediğimiz önceliklerin her birine yönelik aksiyon alıyoruz. Sürdürülebilirlik yolculuğumuzda tüm hedefleri belirledik. Referans yılımız 2018’e göre 2030 yılında yüzde 50 karbon azaltım hedefi koyduk.

HAYAL HEDEF HAREKET Hayallerinden heyecan duyan bir toplumda yaşamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Cevdet İnci Eğitim Vakfı, her yaştan öğrenciyi destekleyen eğitim ve teşvik programlarını yürütmeye devam ediyor. Tüm faaliyetlerinde ‘hayal-hedef-hareket’in gücüne inanarak, çocukları ve gençleri bu yolda cesaretlendirecek deneyim alanları açıyor.

150 BİN ÇOCUK İnci Vakfı, Çocuk ve Gençlik Orkestrası, Gezici Kütüphane, Çıraklık Okulu ve Kod’inci projesiyle ilköğretim, ortaöğretim ve lise; Hasat Hibe Programı, Genç Gelişim ve Burs Programı ile lisans ve lisansüstü seviyesindeki öğrencileri destekliyor. Aynı zamanda bilimin ve teknolojinin tüm kaynaklarını kullanır hale gelerek üreten toplumun bir parçası olma yolunda onlara eşlik ediyor. Bugüne kadar 150 binin üzerinde çocuk ve gencin hayallerine eşlik ettik.

100 GENÇ İNCİ Eğitimi ve gelişimi iş dünyasının en önemli temellerinden biri olarak görüyoruz. Umut dolu bir gelecek için ümidimizi hiç kaybetmeden Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde gençlerle birlikte geleceğe güvenle ilerliyoruz. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında, Genç İnci Programı’yla 100'ü aşkın gencin hayallerine ortak oluyoruz.

​Süleyman Orakçıoğlu
ORKA Holding Yönetim Kurulu Başkanı:

“DÜNYA MARKALARI YARATMALIYIZ”
Yeni yüzyılda ucuz iş gücü ve rekabetçi kurla ilerlemek mümkün değil. Rakiplerimizin de Batılı gelişmiş ülkeler olduğunu düşünüyorum. Bu doğrultuda ortak bir çabayla hemen hemen her alanda dünya markaları yaratmamız gerektiği kaçınılmaz bir gerçek.

Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şeklinin onur ve gururunu ilelebet yaşamak dileğiyle, ulusumuzun en büyük kazanımı olan Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünü yürekten kutluyorum. Yeni yüzyılda ekonomi yönetimi ve iş dünyasının Cumhuriyet değerlerine bağlı olması ve sadık kalmasının, Türkiye’nin aydınlık yarınları için anayasal bir nitelik taşıdığına inanıyorum. Gerek ülke gerek şirket yönetimlerindeki tüm ekonomik planlamalarımızda ortak bir nokta var ki, nitelikli üretimin ön planda tutulması gerektiği gerçeği.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE DİJİTALLEŞME

Yüksek teknoloji odaklı bir dönüşümün yaşandığı bilgi çağında, refah toplumuna giden yolun ve sürdürülebilir büyüme ve kalkınmanın yegane ölçüsünün nitelikli üretim olduğunu düşünüyorum. Ve bunun sürdürülebilirlik ve dijitalleşme adımlarıyla bir bütün olarak yürütülmesi gerekiyor. Makro ekonomik anlamdaysa fiyat istikrarı ve finansal istikrarın tesis edilmesi, cari açık ve bütçe açığı gibi kırılganlıkların azaltılması hatta mümkünse tamamen ortadan kaldırılması ve finansmana erişimin sağlanması öncelikli konular olarak öne çıkıyor. Bu noktada hükümetin bir süre önce açıkladığı OVP’yi umut verici buluyorum ve kararlılıkla uygulanması gerektiğini düşünüyorum.

EŞİT HAKLAR VE FIRSATLAR

Grup olarak bizim de titizlikle uyguladığımız gibi öncelikle “açık ve şeffaf” bir yönetim anlayışının ve “eşit haklar ve fırsatlar” içeren bir iş ortamının sunulması gerektiğine inanıyorum. Ekip ruhuyla ortak bir amaç için çalışmaya değer vermek, sürdürülebilir başarı için ana unsurlar arasında. Hedef ve çözüm odaklı bir iş kültürü anlayışının da hakim olması lazım. Yine çalışanların profesyonel ve iş birliği becerilerinin gelişimine yönelik eğitimler, mentorluk programları, yenilikçi fikirleri açığa çıkaracak öneri sistemleri ve aktiviteler, sosyalleşme zamanlarının yaratılması da iş barışı ve sürekliliği için ayrı bir önem taşıyor.

“YAPISAL REFORMLAR HAYATA GEÇİRİLMELİ”
RAKİPLER Türk iş dünyasının ve buna paralel ülkemizin yeni yüzyılda ucuz iş gücü ve rekabetçi kurla ilerlemesi mümkün değil. Rakiplerimizin de Batılı gelişmiş ülkeler olduğunu düşünüyorum. Bu doğrultuda ortak bir çaba ile hemen hemen her alanda dünya markaları yaratmamız gerektiği kaçınılmaz bir gerçek.
YATIRIM MOTİVASYONU Üretim ve sanayi yapısının yatırım motivasyonu ve yatırım enerjisinin sürekliliğinin sağlanması önem taşıyor. Bunun için de finansmana erişimden yeşil dönüşüme, yabancı yatırımlardan yenilenebilir enerji kullanımına bir dizi önemli konu başlıklarında yapısal reformlar hayata geçirilmeli ve bu adımlar kararlılıkla uygulanmalı…

“2023’de marka değerimizi daha da artırmak istiyoruz”
2023'ün hepimiz için ortak bir sorumluluğu var, Cumhuriyetimizin 100. yılını hep birlikte kutlayacağız. Bu, global markalar olarak sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin de birer bayrak taşıyıcısı olan Damat Tween ve D’S damat markalarımızın bayrağını dünyada çok daha fazla ülkede dalgalandırmak ve marka değerimizi daha da artırmak istiyoruz. Şimdiye dek ortaya koyduğumuz performansımızla, global rekabetin içinde belirleyici bir marka olduğumuzu zaten kanıtladık. Bundan sonra da buna yakışır şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Esin Güral Argat
Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili:
“10 YILDA 1,5 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPACAĞIZ”
Cumhuriyet’in ilanının 100. yılında grubumuzun 75. yılını gururla kutluyoruz. Son 10 yılda, şirketlerimizin büyüme, Ar-Ge ve inovasyon gibi ihtiyaçlarına yönelik 1 milyar dolar yatırım yaptık. Önümüzdeki 10 yıldaysa 1,5 milyar dolar daha yatırım planımız var.

1948 yılında Kütahya’da başlayan faaliyetlerimizi bugün sanayi, turizm ve yapı sektörlerinde başarıyla sürdürüyoruz. Üretimle sanayiye katma değerli ürün kazandırıyoruz ve 140’tan fazla ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracatla Türkiye ekonomisine ve cari açığın kapanmasına katkı sağlıyoruz. Cumhuriyet’in ilanının 100. yılında şirketimizin 75. yılını gururla kutluyoruz. Gürok Grup olarak yenilikçilik ve Ar-Ge’yi odağımıza alan çalışma anlayışımız ve yeni sektörlere yatırım planlarımızla büyümeye devam ediyoruz.

FARKLI SEKTÖRLERDE YATIRIMLARLA BÜYÜDÜK

Şirketimizin ilk dönemine baktığımızda Kütahya’da kereste ticareti ve imalatıyla başlayan bir serüven görüyoruz. Yıllar içinde bu alanda Türkiye’de liderliğe ulaştık. İlk turizm yatırımımız olan Gül Palas 1 otelini Kütahya’da açtık. Ardından 1972 yılında Değirmisaz Kömür İşletmeleri ile madencilik sektörüne ilk yatırımımızı gerçekleştirdik. 1981 yılında da kiremit yatırımımızın ilkini hayata geçirdik. 1985 yılında seramik ve porselen sektörüne adım attık. Bu adım şirket için yeni ve farklı bir alana girmek demekti. Bizi bugünlere getiren heyecan ve keşfetme merakının nereden geldiğini tarihimize bakınca daha net görüyoruz. 1989 yılında ise RYG Makine ile bu sektördeki yatırımlarımızı güçlendirdik. Her zaman gücünü yeni alanlarda deneyen ve farklı sektörlerde yatırımlarla büyüyen bir şirket olduk. Tam da bu vizyonla 1991 yılında, Türkiye’nin ilk tatil köyü konseptli oteli olan Ali Bey Club’ı açtık. 1997’de cam sanayideki ilk yatırımımızı yaptık. 2000 yılında Teknopark’ımızı kurduk. 2005’e geldiğimizde inşaat sektöründe Lapis Yapı ile yapılandık ve kalıp imalat yatırımları gerçekleştirdik. 2011 yılına geldiğimizde ise seramik ve porselen sektöründen çıktık. Cam sanayi, kiremit, turizm, makine imalatı ve yapı sektörlerinde büyümemizi sürdürdük. 2021 yılında ise yenilenen marka kimliğimizle Gürok Grubu’na dönüştük.

YENİLİK VE CESARETİN ÖNCÜSÜYÜZ

Sanayi, turizm ve yapı sektörlerindeki uzmanlık alanlarımızı genişleterek Türkiye’yi ileriye taşıyan projeleri hayata geçiriyoruz. Sanayide dünden bugüne taşıdığımız tecrübemizi inovatif tasarımlarla destekliyor ve yerli üretimle ihracat yapıyoruz. Varolduğumuz her sektörde yeniliğin ve cesaretle yapılan işlerin öncüsüyüz. Turizmdeki 30 yılı aşkın deneyimimizi yurt dışı destinasyonlara taşıyarak ülkemizin tanıtımına katkı sağlıyoruz. Gürok Grup olarak geçtiğimiz son 10 yılda faaliyette olduğumuz sektörlerde şirketlerimizin büyüme, Ar-Ge ve inovasyon gibi ihtiyaçlarına yönelik toplam 1 milyar dolar yatırım yaptık. Önümüzdeki 10 yıldaysa 1,5 milyar dolar daha yatırım planımız var. Bugün Kütahya’dan Maldivler’e, Antalya’dan Burdur’a, İstanbul’dan New York ve Milano’ya kadar tüm markalarımıza hayat veren 5 bin Gürok çalışanımızla geleceğe heyecan ve umutla bakıyoruz.

“KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKIYORUZ”
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK Dünyayı bugün ve gelecekte tüm canlılar için yaşanılabilir kılmayı hedefliyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasından, gençlerin eğitimini desteklemeye, kültür sanattan sürdürülebilirliğe kadar pek çok farklı alanlarda projeler hayata geçiriyoruz. Sürdürülebilirlik felsefemiz: ‘Dünya için sınırsız düşün’, ‘Toplum için cesur davran’ ve ‘İnsan için iyi yap.’
BURS PLANI Bu yıl Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliği ile hayata geçirdiğimiz ‘Rıza Güral Gelecek İçin Eğitim Burs Fonu’ ile geçtiğimiz öğretim döneminde 34 öğrenciye burs desteği sağladık. 75. yılımız vesilesiyle bu yıl 75 öğrenciye, 10 yılda ise 700 öğrenciye burs vermeyi hedefliyoruz.
KAZI SPONSORLUĞU Ülkemizin kültürel değerlerini korumayı sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında değerlendiriyoruz. Kültürel mirasımıza sahip çıkma misyonuyla Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde yer alan Aizanoi Antik Kenti kazı çalışmalarını 2020 yılından bu yana destekliyoruz.

CEM BOYNER
BOYNER Grup Yönetim Kurulu Başkanı:
“İKİNCİ YÜZYILA BÜYÜK UMUTLARLA GİRİYORUZ”
“Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına büyük umutlarla giriyoruz. 2023 yılında kârlılık rasyolarımız, enflasyon etkisinin ötesinde büyüdü. Brüt kâr marjımız pandemi öncesi döneme göre 5,4 puan arttı. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını, 2023’ü, 1 milyar dolar ciroyla kapatacağız.”

Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına büyük umutlarla giriyoruz. Boyner Büyük Mağazacılık markamızla perakende sektöründe benzeri olmayan bir yapıda müşteriye deneyimi sunuyoruz. Büyük bir dönüşümün tam ortasında, 15 milyonu aşan müşteriyle pazar payımızı artırarak hızlı ve kârlı bir şekilde büyüyoruz. Yaptığımız doğru yatırımların meyvesini topladık. Neredeyse sıfıra yakın bir borçlulukla, grup olarak 1 milyar dolar ciroya gidiyoruz. Türkiye’deki ekonomi yönetiminin bu enflasyonist ortamdan çıkmak için çok doğru bir programla ilerlediğini düşünüyorum. Bağımsız kurumlar ve kayıt dışı ekonomi gibi alanlarda yapısal reformların da önünün mutlaka açılması gerekiyor. Kararlarımızı sadece Ankara’nın rotasına göre değil dünyada olan biten her yeni olaya göre şekillendiriyoruz. Perakende sektöründe kusursuz bir rekabet ortamı var. Kararlarımızı sokağa bakarak, müşterimizi dinleyerek veriyoruz. Hem kurumsal hem durumsal karar vermemizi sağlayan atak politikalarımız var.

CİROMUZUN YÜZDE 25’İ ONLINE’DAN

Online alışverişte büyüme, pandemi sonrası dönemde ivme kazandı. Boyner.com üzerinden yapılan satışlarımız yüzde 832 arttı. Online satışlarımızsa toplamda yüzde 392 arttı. Ciromuzun yüzde 25 online’dan geliyor, bu oran gittikçe artacak. Bunlar sektörümüzde çok çarpıcı büyüme rakamları. Bu gelişmeler doğru yolda olduğumuzu ve işimizi çok iyi yaptığımızı bir kez daha kanıtlıyor. Boyner Büyük Mağazacılık markamızla perakende sektöründe benzeri olmayan bir yapıda müşteriye deneyimi sunuyoruz. Büyük bir dönüşümün tam ortasında, 15 milyonu aşan müşteriyle pazar payımızı artırarak hızlı ve kârlı bir şekilde büyüyoruz. Yeni İstinyepark Boyner ve 2024’te tamamlanacak yeni Boyner online hizmetlerimiz bu dönüşümün yüzü olacak.

BAŞARILI BİR YIL

Boyner Grup olarak mali açıdan başarılı bir yıl geçiriyoruz. Yaptığımız doğru yatırımların meyvesini topladık. Neredeyse sıfıra yakın bir borçlulukla, 1 milyar dolar ciroya gidiyoruz. Müşterilerimize online alışveriş ve offline alışverişi bir arada sunduğumuz, 90 dakikada ya da randevulu teslimatla en yakın Boyner'den sipariş verebilen ve evde farklı bedenlerin denenerek seçilen ürünlerin ödemesinin yapılabildiği Boyner Now, her ay ortalama yüzde 24 büyüyor. Grubun 70 yıllık köklü tarihinin amiral gemisi Altınyıldız, ortalama 60 milyon dolarlık ciroyla, ihracatta da büyümeye devam ediyor. Altınyıldız Classics ise erkek giyiminde Türkiye’de lider marka konumunda. 50’yi aşan mağaza sayısıyla yurt dışında da çok önemli bir ayak izine sahip. Brooks Brothers da nefis koleksiyonlarla sağlam bir yere oturdu.

“HOPİ FINTECH ŞİRKETİNE DÖNÜŞÜYOR”
8 YILDA 16 MİLYON KULLANICI Hopi’yi 2015’te bir sadakat uygulaması olarak hayata geçirmiştik. Hopi, geçen 8 yılda 16 milyon kullanıcıya ulaşmayı başardı. Hopi şimdi bir fintech şirketine dönüşüyor.
KARTSIZ TAKSİT DÖNEMİ Advantage Card ile senetli taksit işini kredi kartına yükleyerek perakendede bir devri başlatmıştık. Şimdi de Hopi ile kartsız taksit dönemini başlatacağız. Bu yepyeni alışveriş deneyimiyle yeni çığır açacağız, biz icat seven, yapılmayanı yapan bir grubuz.

“ALTIN ÇOCUKLARIMIZIN YERİ HAZIR”
BEYİN GÖÇÜ Günümüzün çetin koşulları yüzünden maalesef beyin göçü giderek artıyor. Ülkemizin bu altın çocukları gelecek hayallerini hep memleket dışında bir yere kapağı atma üzerine kuruyor.
YENİ YÜZYIL Daha yeni başlayacağımız bir yolun en başında o kıymetlerimizi kaybetmek gerçekten bende bir yara. Umutlarımızın yeşerdiği, yarınlara göğsümüzü gere gere baktığımız gün bugün oysa. Bir yüzyılı geride bırakıp, yenisine yelken açtığımız gün bugün.
“SİZ OLMADAN OLMAZ” Buradan başta gençler olmak üzere giden herkese sesleniyorum. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılını kurgularken siz olmadan asla olmaz. Hepimizin bu ülkenin altın çocuklarına ihtiyacı var ve Türkiye’nin altın şirketlerinde yerleri zaten hazır!