MÜHENDİSLİKTE CAM TAVANLARI YIKANLAR

Limak Vakfı'nca başlatılan ve sektörde cam tavanları yıkmayı amaçlayan Türkiye'nin Mühendis Kızları (TMK) projesi, 5'inci yılında büyüyerek ilerliyor. "5. İstanbul Buluşması", Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir'in ev sahipliğinde, Limak Eurasia Luxury Hotel'de düzenlendi.


LİMAK VAKFI YK. BŞK. / LİMAK YATIRIM YK. BŞK. EBRU ÖZDEMİR:
430 MÜHENDİS KIZIMIZI DESTEKLEDİK
Projenin vizyonu; sadece iyi bir kadın mühendis değil, aynı zamanda iyi bir insan yetiştirmek. 5’inci yılına giren TMK, Türkiye’de marka olma ve geleceğin lider kadın mühendislerini yetiştirme konusunda öncülük etmeye devam edecek.

Yeni dönemle birlikte desteklediğimiz 430 mühendis kızımız oluyor. Mentor havuzumuzda ise 150’nin üzerinde mentor var. Geçen yıl aramıza koçlarımız da katıldı. Son 4 yılda 66 kızımızı mezun ettik. Onlar da birer TMK gönüllüsü olarak artık aramızda. TMK ailesinin büyümesi, en büyük mutluluğumuz.

‘CAM TAVANLARI KIRACAK’ KADIN LİDER YETİŞTİRMEK...
Bugün tüm dünyada; sosyal etkisi ölçülebilen, sürdürülebilir işler önem kazandı. İşte bu nedenle TMK’yı sadece bir ‘kurumsal sosyal sorumluluk’ olarak değil; bir ‘sosyal yatırım’, bir ‘etki yatırımı’ olarak konumlandırıyoruz. TMK ile toplumumuz ve geleceğimiz üzerinde önemli bir etki yaratmanın, iz bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece kızlarımızın değil, ülkemizin istihdamına, insan kaynağına ve geleceğine etki yapıyoruz. Gelecekte bizlere liderlik edecek, ülkemizin geleceğine yön verecek, ‘cam tavanları kıracak’ kadın liderleri yetiştirmek bizim önceliğimiz.”


TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE YATIRIM

Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) projesinin amacı, Türkiye’nin  geleceğine yatırım yapmak ve kadınların mühendislik alanında daha fazla yer almalarını sağlamak. Böylece ülkemizin ekonomik ve sosyal güçlenmesine katkıda bulunmak. Ayrıca, kadınların iş hayatında daha etkin ve karar verici mekanizmalarda yer alması için yol haritası çizmek. 


TMK AİLESİ BÜYÜYOR

TMK Üniversite Programı’nın ilk yılından itibaren sırasıyla; 40, 54, 106, 110 ve 120 olmak üzere 2015’ten bu yana toplam 430 kız öğrenci burs ve çok yönlü desteklerden faydalandı. Devlet üniversitelerinin bilgisayar, çevre elektrik-elektronik, endüstri, inşaat ve makine mühendisliği bölümlerinde okuyanlara ulaşıldı. Eğitimleri boyunca kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak sertifika programı, İngilizce dil eğitimi, mentorluk desteği, staj ve istihdam imkânı gibi fırsatlar da sunuluyor. Projenin lise ayağında ise 20 bini aşkın öğrenciye erişildi.