NURTEN ÖZTÜRK: GELİBOLU'YU ÇAĞDAŞ BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURUYORUZ

Tarihimizin en önemli sayfalarının yazıldığı Gelibolu topraklarında 15 yıldır sürdürdüğümüz "Tarihe Saygı" projesi kapsamında, yarımadayı çağdaş bir görünüme kavuşturmak için birçok önemli çalışmaya imza attık.

Milli park sınırları içerisinde yer alan 8 köy, Eceabat ilçesi, 57. Alay ve Akbaş Şehitliği’nin ardından, “Tarihe Saygı” projesiyle başlattığımız değişimin önemli bir devam halkası olarak, Troya bölgesinde çalışmalarımızı sürdürdük. Tevfikiye Köyü’nü, Troya dönemini yaşatan atmosferi, binaları ve figürlerinin yanı sıra, tarihi ve mitolojik değerlerini ön plana çıkartarak “Arkeo-köy”e dönüştürdük.

GURUR VERİCİ

Tevfikiye Arkeo-köy, Troya Antik Kenti’ne yapılan ziyaretler sırasında turistlerin odak noktası olan bir köy kimliğine sahip. Anadolu geleneğinin kültür mirasını temsil eden tüm katmanlara dair öğeler, dokular ve öyküler barındıran Çıplak Köyü’nü ise etnografya kelimesinden türetilen “Etno-köy” kavramı kapsamında yeniledik. Projemizin: 15’inci yılında, dünya çapında üne sahip olan Troya Müzesi’nde bir sergiyle taçlanması çok gurur verici. Bundan sonra da aynı vizyonla çalışacağız.

OPET’in, 2006 yılından bu yana devam eden projeleri kapsamında yapılan tüm çalışmalar, “Tarihe Saygı Projesi Bir Destandır Gelibolu” adlı kitapta bir araya getirilmişti.

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi & TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı  Nurten Öztürk:
İlk etapta, 31 bin 500 işletmeye ulaşacağız

“İşimiz Temiz Projesi” ile hizmet sektöründe faaliyet gösteren mikro işletmelere yönelik hijyen eğitim programları oluşturarak, faaliyetlerinin sürdürülebilirliği için destek vermeyi hedefliyoruz. Eğitimler yüz yüze ve online olacak şekilde, ayrı ayrı kurgulandı.

TÜM ÜLKEYE YAYILACAK
Eğitimlerini tamamlayanlar “Hijyen Eğitim Sertifikası”nı almaya hak kazanırken, işletmesi de “İşimiz Temiz Hijyen Eğitimi” belgesini alacak. 3 farklı sektöre özel hijyen eğitimleri ve diğer proje uygulamaları; pilot iller olan İzmir, Antalya ve Muğla’da yürütülecek. Eğitimlerin, MEB online eğitim platformları yoluyla tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması hedefleniyor.

“İŞİMİZ TEMİZ” PROJESİ BAŞLIYOR 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET’in desteğiyle geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi”nin resmi protokolü, Antalya Regnum Carya Otel’de imzalandı. Muğla, Antalya ve İzmir’den toplam 40 halk eğitimi merkezi eğitmeninin katıldığı “İşimiz Temiz Proje Bilgilendirme Toplantısı”na; OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi & TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, MEB Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Cüneyt Akçapınar, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ile Antalya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er de katıldı. 31 bin 500 mikro işletmeye, toplum sağlığı açısından hayati önem taşıyan hijyenik koşulların oluşturulması ve işletilmesi amacıyla hijyen eğitimleri düzenlenecek. 

PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALAN ZENGİNLİK
OPET’in, 2006’dan bu yana sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesi “Tarihe Saygı”nın 15 yıllık hikâyesine ışık tutan “Paylaştıkça Çoğalan Zenginlik!” sergisi, Troya Müzesi’nde açıldı. Gelibolu’da başlayıp, 2018’de kadim Troya topraklarında devam eden projenin öyküsü, büyülü bir atmosferde ziyaretçilerle buluştu. Çanakkale’de hayata geçirilen fiziksel ve toplumsal dönüşümü tüm yönleriyle ele alan sergi, 4 Eylül-4 Kasım 2021 tarihleri arasında iki ay sürecek, farklı kültürel etkinliklere sahne olacak.