ÖĞRENCİLERİ GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Shell Türkiye Ülke Başkanı AHMET ERDEM: 1923'te hizmet vermeye başladığımız günden bugüne, Türkiye'nin hem ekonomisine hem de sosyal gelişimine katkıda bulunmak birincil önceliğimiz oldu.

Shell Eco-marathon ile geleceği tasarlayacak öğrencileri sürdürülebilir enerji, teknoloji, inovasyon ve mühendislik alanlarında geliştirmeyi hedefliyoruz. Lise ve üniversite çağında alternatif enerji kaynakları ile daha verimli araçlar tasarlayan geleceğin mühendisleri, yaşıtlarıyla bir araya geliyor. Türk gençlerinin dünya finalinde ödül almasından ve onların artan başarısını görmekten çok mutluyum ve hepsiyle gurur duyuyorum.

SHELL ECO-MARATHON’DA “GELECEĞİN YARIŞI”
Shell Eco-marathon, bu yıl ilk kez “Geleceğin Yarışı” (Pitch the Future) başlığıyla online gerçekleşti. 35 yıllık geçmişiyle dünyanın en uzun soluklu öğrenci inovasyon yarışmalarından biri olan ve inovatif fikirler üretilmesini hedefleyen Shell Eco-marathon’da, üniversite ve lise takımları bir araya geldi. Ankara TED Üniversitesi’nden AlecTED takımı “Araçlardaki Karbon Emisyonlarının İzlenmesi ve Azaltılması” kategorisinde Avrupa 1.si olduktan sonra dünya finalinde özel ödüle layık görüldü.