OKYAY: SOSYAL GİRİŞİMCİLERE DESTEĞİMİZ, EKOSİSTEM YATIRIMI

Sosyal girişimciler, farklı alanlardaki eşitsizlikler, sağlık, eğitim gibi özellikle de savunmasız ve dışlanmış grupları etkileyen en ciddi küresel zorluklarla mücadele ediyor ve dünyanın tüm manzarasını değiştirmek için çaba gösteriyor.

Kale Grubu Başkanı ve CEO’su ZEYNEP BODUR OKYAY:
Maksimum etkiyi elde etmek ve kamuoyunda farkındalık yaratmak için, daha fazla görünürlük, güvenilirlik, finansmana erişim, olumlu politika kararları ve bazı durumlarda küresel meseleleri daha iyi anlama ve karar vericilere erişim ihtiyaçları var. Biz “Geleceğin habercileri” olarak gördüğümüz sosyal girişimcilere desteğimizi, “Ekosistem yatırımı” olarak değerlendiriyoruz. Onların yarattığı pozitif etkiyi çoğaltmayı ilke ediniyoruz. 5’incisini gerçekleştirdiğimiz “İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı” ile “İyi Bak Dünyana” heyecanımızı paylaşan yeni sosyal girişimcilerle ve dört yıldır kol kola yürüdüğümüz fellowlarımız ile “Dünyaya iyi bakan” ekosistemimizi büyütmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

PROJENİN HEDEFİ NE?
İbrahim Bodur’un 64 yıl önce Anadolu’nun küçük bir kasabasında, dünyaya ve insanlara “iyi bakarak” yerel kalkınma ve sosyal fayda yaratmaya odaklandığı Kale Grubu, bu temel yaklaşım doğrultusunda, pozitif etki yaratan döngüsel projelere yatırım yapmaya her zaman öncelik ve değer veriyor. Faaliyet gösterdiği her alanda ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan ortak değer üretmek için çalışan topluluk, bu deneyim ışığında “İyi Bak Dünyana” hareketini başlatmıştı. “İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı” da bu projenin önemli bir ayağını oluşturuyor. Daha eşit, daha adil ve daha yeşil bir dünya için kendini sorumlu hisseden ve harekete geçme cesareti gösteren sosyal girişimcilere destek olunması hedefleniyor.

DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ GENÇLER DE ÖDÜLLENDİRİLECEK
Herhangi bir konu sınırlaması olmaksızın, “Erken Aşama”, “İleri Aşama ve İş Birliği” kategorilerindeki tüm başvuruları kapsamına alan “İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı”, bu yıl “Seçici Kurul Özel Ödülü” ile 18-25 yaş arası değişim öncüsü gençleri de ödüllendiriyor.

DEĞER KAT HAYATA, İYİ BAK DÜNYANA
Kale Grubu’nun kurucusu, merhum Dr. İbrahim Bodur’un anısını ve değerlerini yaşatmak amacıyla 2017 yılında hayata geçirilen “İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı”nın 5’incisi düzenleniyor. 10 Temmuz 2021 tarihinde başlayan başvurular, 1 Eylül’e kadar ibrahimbodurodulleri.com/ internet sitesi üzerinden kabul edilecek. Ön değerlendirme kurulu, Kale Grubu ekiplerinden oluşacak. Finale kalan 12 aday, Türkiye’nin önde gelen sosyal girişimci, sivil toplum kuruluşu ve iş dünyası liderlerinden oluşan bir seçici kurul üyelerinin karşısına çıkacak.

Kale Grubu Başkanı ve CEO’su ZEYNEP BODUR OKYAY:
Dokunduğumuz herkesi, her şeyi değişmeye ve dönüşmeye davet ediyoruz 
Yeni dönemde; risk ve sürdürülebilirliği, sosyal paydaşları, çeşitliliği, çevreyi, inovasyonu, marka ve itibarı bütüncül bir şekilde sosyal farkındalıkla yöneten liderler ve şirketlerin öne çıktığına tanıklık edeceğiz. Biz de Kale Grubu olarak teknoloji ve insan kaynağı dönüşümüne yatırım yaparken, “İyi Bak Dünyana” diyerek dokunduğumuz herkesi, her şeyi değişmeye ve dönüşmeye davet ediyoruz.


Kale Seramik Vakfımız, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM), İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü Programı, Nevruz Kadınları Kooperatifi, Mavruz yatırımımız, Hıdırlar Ekolojik Yaşam Köyü gibi projelerimizle; birbirimize, işimize, kentimize, ülkemize “iyi bakmayı”, değer katmayı ve etkimizi sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz.

EN ÖNEMLİ GÜCÜMÜZ GÜVEN DUYGUSU
Kale markasının temsil ettiği olguları, ürünlerden öte kavramlara, değerlere ve hizmetlere taşımakta kararlıyız. Refahın ve istikrarın küreselleşmediğinin, aksine sorunların küreselleştiğinin hepimiz farkındayız. Buna bağlı olarak, son yıllarda toplumlarda güven duygusunun çok ciddi şekilde zedelendiğini görüyoruz. Hayatın her alanında güven inşa etmek, toplumların ve insanlığın geleceği için gittikçe daha önemli hale geliyor. İşte bizim, Kale Grubu olarak geleceğe yolculuğumuzda en önemli gücümüz, toplumda, paydaşlarımızda, çalışanlarımızda yarattığımız bu güven duygusu olacak. 65’inci yılımızı bir dönüm noktası olarak görüyoruz. 64 yıldır sanayi ve üretimin “Kale”si olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bundan sonra düşünen, sunan, her zaman daha iyiyi savunan bir markaya evrilecek ve 21. yüzyılın rekabetçi koşullarına samimi bir şekilde adapte olarak daha da güçleneceğiz.

SANAYİ VE ÜRETİMİN "KALE"Sİ 64 YAŞINDA
Merhum Dr. (h.c) İbrahim Bodur tarafından 1957 yılında temelleri atılan ve Anadolu’da sanayileşmenin öncüsü olan Kale Grubu, bugün 16 şirket, 5 bini aşan çalışan, binlerce paydaşıyla, yapı ürünleri grubunda, seramik karo özelinde Avrupa’nın 5., dünyanın 15. büyük üreticisi olarak yoluna devam ediyor. Doğduğu topraklardan ve özünden kopmadan 64 yıldır Türkiye’nin ilklerine imza atan ve yenilikçi ruhuyla insan hayatının ve yaşadığı mekâların anlam kazanmasına hizmet eden Kale Grubu, kuruluş yıl dönümü olan 27 Temmuz’u, Çanakkale Çan’da düzenlenen geleneksel “Seramik Bayramı”yla kutladı.

"SERAMİK BAYRAMI"NA KİMLER KATILDI?
Pandemi nedeniyle hibrit etkinlik olarak düzenlenen “Seramik Bayramı”na, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu YK. Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, Çanakkale’nin üst düzey temsilcileri, iş dünyası temsilcileri, şirket çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.