"OLİMPİK ANNELER" PROJESİNDEN OLİMPİYAT ŞAMPİYONU ÇIKTI

2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli okçumuz Mete Gazoz; klasik yay bireysel finalinde İtalyan Mauro Nespoli'yi 6-4 mağlup etti. Ay-Yıldızlı sporcumuz, olimpiyatlarda, okçuluk tarihimizdeki ve Tokyo 2020'deki ilk altın madalyamızı kazandı. 22 yaşındaki Gazoz, P&G'nin (Procter & Gamble), spor kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla 2014'te Türkiye'de başlattığı "Olimpik Anneler" projesinin sporcularından...

PANKARTLI SELAM
P&G’nin desteklediği sporcuların yer aldığı ilk kafile, Tokyo’ya uğurlanmıştı. Ay-Yıldızlılar, bugünlere gelmelerini sağlayan annelerine “Olimpik Anneler” pankartlarıyla selam vermişti.

OLİMPİK DESTEK
Dünyanın en büyük kişisel bakım ve temizlik ürünleri şirketlerinden olan; Fairy, Prima, Ariel gibi markaların üreticisi Procter & Gamble (P&G), sporun sağlıklı ve özgüvenli nesiller için öneminden hareketle, 2014 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile birlikte “Olimpik Anneler” projesini başlattı. Ülkemizdeki 30’uncu yılı olan 2017'de, olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edecek 30 sporcu ve annesine destek sundu. 

P&G, 34 SPORCU VE ANNENİN YANINDA
P&G bugün Türkiye’deki 34’üncü yılında; atletizm, güreş, halter, taekwondo, karate, okçuluk, rüzgar sörfü, badminton, yüzme, judo, bisiklet, eskrim gibi olimpik branşlarda mücadele eden 34 sporcu ve annesine madde ve manevi olarak destek oluyor. 

TOKYO 2020’YE 29 SPORCU
P&G’nin “Olimpik Anneler” projesiyle desteklediği sporculardan, 14’ü kadın 29’u, Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. 
İŞTE O 29 SPORCU: Nur Tatar, Ecem Güzel, Dilara Uralp, İbrahim Çolak, Neslihan Yiğit, Ahmet Örken, Buse Naz Çakıroğlu, Busenaz Sürmeneli, Batuhan Çiftçi, Nazlı Savranbası, Bilal Çiloğlu, Mete Gazoz, Yasemin Anagöz, Hatice Kübra İlgün, Nafia Kuş, Berkay Ömer Öğretir, Necati Er, Yasemin Adar, Cenk İldem, Evin Demirhan, Özkan Baltacı, Taha Akgül, Süleyman Atlı, Meryem Bekmez, Serap Özçelik Arapoğlu, Uğur Aktaş, Eray Şamdan, İlke Özyüksel ve Salih Korkmaz.

Eski bir milli okçu olan baba Metin Gazoz, Okçuluk Milli Takımı'nın altyapı antrenörü. Anne Meral Gazoz ise İstanbul Okçuluk Kulübü Başkanı. Kız kardeş Melisa Gazoz da ulusal yarışlarda derece almış bir okçu.

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu:
Annesi Meral Gazoz’u ayrıca tebrik ediyoruz
Özellikle eğitim, sağlık ve spor odaklı projelerimizle, çocukların ve gençlerin özgüven gelişimlerine destek oluyoruz. Mete Gazoz’un aldığı altın madalya, Türkiye’nin spor kültürüne, olimpik branşların bilinirliğine daha fazla katkı sağlayacak.

Türkiye’de çok bilinmeyen olimpik sporları yapan gençlerimize destek oluyoruz. 2014’te başlattığımız “Olimpik Anneler” projemizle, spor yapan çocukların oranının sadece 5 yılda 2’den 3’e yükseldiğini ve olimpik branşlara ilginin arttığını gördük. Mete Gazoz ile gurur duyuyoruz. Bu başarısında büyük emekleri olan annesi Meral Gazoz’u da ayrıca tebrik ediyoruz. Diğer sporcularımıza da başarılar diliyorun.