ÖZDEMİR: "CİNSİYET EŞİTLİĞİ"Nİ HER ZAMAN ÖNCELİKLENDİRİYORUZ

Garanti BBVA, Limak Grubu şirketleriyle toplam 151,2 milyon TL'lik sözleşme imzaladı. Ebru Ödemir: İş dünyası, sürdürülebilirlik ve kalkınmanın kesişim kümesinde cinsiyet eşitliğini görüyorum. Kadın ve erkeğin istihdamdan eğitime, haklardan fırsatlara erişime, toplumun her alanında eşit şansa, temsiliyet anlamında ise dengeli temsile sahip olması, toplumsal gelişim ve kalkınma için öncelikli konuların başında geliyor. 

GARANTİ BBVA İLE LİMAK’TAN “CİNSİYET EŞİTLİĞİ KREDİ” İMZASI
Garanti BBVA, Limak Grubu şirketleriyle toplam 151,2 milyon TL’lik sözleşme imzaladı. Böylece, Türkiye’nin ikinci “Gender Loan” (Kadın ve erkeklerin iş yaşamında eşit fırsatlara sahip olmasını teşvik eden kredi) yapısına sahip kredisini hayata geçirdi. LİMAK GRUBU BÜNYESİNDEKİ dört turizm firmasının cinsiyet eşitliği konusundaki performansı iyileşirse, faizde indirim olacak. Doğum sonrası işe dönüş programları, yeni işe alımlarda eşitlik prensibi gözetilmesi, tedarik zincirinde kadın hâkim ortaklı işletmelere öncelik verilmesi, kadın erkek maaş oranı, tacizi engelleme politikası ve kadınlara yönelik bilinçsiz oluşan olumsuz önyargı ile mücadele konusunda eğitimler gibi farklı kriterlere göre puan verilecek. 


LİMAK YATIRIM YÖNETİM KURULU BAŞKANI EBRU ÖZDEMİR:
“CİNSİYET EŞİTLİĞİ”Nİ HER ZAMAN ÖNCELİKLENDİRİYORUZ
İş dünyası, sürdürülebilirlik ve kalkınmanın kesişim kümesinde cinsiyet eşitliğini görüyorum. Kadın ve erkeğin istihdamdan eğitime, haklardan fırsatlara erişime, toplumun her alanında eşit şansa, temsiliyet anlamında ise dengeli temsile sahip olması, toplumsal gelişim ve kalkınma için öncelikli konuların başında geliyor. 

Limak olarak, gerek şirketlerimiz bünyesinde gerek Limak Vakfı aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz sosyal etki çalışmalarıyla “cinsiyet eşitliği”ni her zaman önceliklendiriyoruz. Özel sektörde öncü, yenilikçi ve özgün projeler üreterek bu amaca hizmet etmeye çalışıyoruz. “Türkiye’nin Mühendis Kızları”, “UNDP Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Mührü” bunlardan sadece bazıları. Öncelikle turizm grubumuz, sonrasında faaliyet gösterdiğimiz diğer iş kollarındaki “cinsiyet eşitliği” performansımızı daha ileri seviyelere çıkarmak için bizleri cesaretlendiren Garanti BBVA’nın bu kredi yapısından faydalanmak, halihazırda bu alanda sarfettiğimiz yoğun çabaları taçlandırıyor. Özel sektörümüze de örnek teşkil edecek bu işbirliğiyle, “cinsiyet eşitliği”ne duyarlı iş modeli yaratılması noktasında çalışmalarımız hız kazanacak.


GARANTİ BBVA GENEL MÜDÜR YARDIMCISI EBRU DİLDAR EDİN:
KADINLARIN EKONOMİYE AKTİF KATILIMI ÖNEMLİ
Türkiye’nin iş yaşamında, kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasına katkı sunuyoruz. Garanti BBVA olarak, kadınların ekonomiye aktif katılımı konusunda hem bankamızda hem de müşterilerimize yönelik birçok çalışma ve ilki gerçekleştirdik.

Türkiye’de sürdürülebilir ekonominin güçlenmesi adına, Limak’ın yaptığı katkıyı ve kadın-erkek eşitliği alanında öncü bir anlaşmaya imza atmasını çok önemsiyoruz. Sürdürülebilir finansmanda, iklim değişikliği ve etkileri hususunda aldığımız inisiyatiflere bir yenisini daha eklediğimiz “Gender Loan” kredi yapısıyla bankacılık sektöründeki öncü ve lider konumumuzu koruyoruz. Ülkemizde eşitliği sağlamaya yönelik çalışmalarımız, sürdürülebilirlik alanındaki teşviklerimiz ile firmaları harekete geçirmek, reel sektörün de konuya istekle yönelmelerine destek vermek, kurum kültürümüzün bir parçası.