PATİ DOSTU ŞİRKET

Nestlé PurIna, 80 yılı aşkın bir süredir evcil hayvanların sağlıklı beslenmesinde öncü. FelIx markası ile barınaklarda ve sokaklarda zor koşullarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan hayvanların ihtiyaçları karşılanıyor. Gelenekselleşen sosyal sorumluluk projesi #SendepatIle'nin 5'incisi kapsamında, sosyal medyada #SendepatIle etiketli paylaşımlarla 10 ton mama bağışlandı. Nestlé PurIna "Dostum Ofiste-Pets at Work" projesiyle de dikkati çekiyor. Nestlé, çalışanları her ayın belirlenen bir günü ofise dört ayaklı dostlarıyla adım atıyor. Böylece iş ortamı daha keyifli hale getirirken, motivasyon ve verimlik de olumlu etkiliyor.

HAYVANLAR DA GÜZEL YAŞAMALI
#Sendepatile kampanyasının yaygınlaşması ve katılımın her geçen yıl artmasından mutluyuz. Sosyal anlamda, çok önemli bir konuda farkındalığa katkıda bulunduk. Tüm dünyada, hayvanlarla bir arada olmanın insanlara çok olumlu etkileri olduğuna inanıyoruz. Hayvanlar da en güzel şekilde yaşamayı hak ediyor. 2015 yılından bu yana Rehber Köpekler Derneği ile birlikte çalışıyoruz. Mama sponsorluğunu yürütüyoruz. Tabii en önem verdiğimiz şeylerden biri de yeni rehber köpeklerin yetişmesine destek olabilmek. 

ŞEFKATLE BAKILDIKLARI ORTAMLAR OLUŞTURULMALI
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile 2012’den bu yana Türkiye’nin 17 ilinde, 86 okulda uyguladığımız “Sağlıklı Adımlar Projesi” kapsamında yer alan Şehit Asker Çoban İlkokulu öğrencileinden 16’sıyla birlikte Boğaziçi Üniversitesi Barınma Merkezi’ni (BU Paws) ziyaret ettik. Köpeklerin şefkatle bakıldığı BUPaws’ta, çocuklarımıza, sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmaları için çok faydalı bilgiler de verildi. 


‘DOSTUM OFİSTE’ UYGULAMASI TÜM ŞİRKETLERE YAYILMALI

“Dostum Ofiste-Pets at Work” projesi sayesinde ofis ortamında dönüşüm yaşadık. Günümüz dört ayaklı dostlarımızla daha keyifli ve daha verimli geçiyor. Şirket politikamızı da “Bizler evcil dostlarımızla daha iyiyiz” diye özetliyoruz zaten. Birçok araştırma gösteriyor ki, onlarla birlikte olmanın hem psikolojik hem de fiziksel sağlığımız üzerinde bir çok faydası var. Ofise geldikleri günlerde yüzlere baktığınızda bunu görüyorsunuz; herkes tüm gün koca bir gülümsemeyle geziyor. Tüm çalışanlarımızdan çok olumlu geribildirim alıyoruz. Bu tür uygulamaların daha çok şirkette yaygınlaşması için öncülük etmeyi umuyoruz.

TOPLANTIYA KATILAN DA VAR, UYUYAN DA!
Köpek sahibi olmayan arkadaşlarımız bile belki de ilk kez tüm gününü patili bir dostla aynı çatı altında geçiriyor, hayvan sevgisini doya doya yaşıyor. Onların özgürce gezebildikleri katlarda, özel su ve mama kaplarımız mevcut. Yorulan ya da sıkılan köpeklerimiz için renkli yastıklar, yataklar ve oyuncaklarımız da var. Ayda bir günü, evde gözleri yolda beklemek yerine ofis ortamında, sevdiklerinin yanında geçirmenin keyfini yaşayan köpekler toplantılara katılıyor. Ayrıca bilgisayar başındaki insan dostlarının hemen yanı başında, huzurla uyuyor.


NESTLÉ PURINA PETCARE GENEL MÜDÜRÜ AYÇA ERKOL