PROJE BAZLI DEĞİL, ETKİ ODAKLI HAREKET EDİYORUZ

Kale Grubu Başkanı ve CEO'su ZEYNEP BODUR OKYAY: Yenilikçi fikirler ile geleceğe dair umutlarımızı yeşerten sosyal girişimcileri destekleyerek, yarınlar için bugünden ekosistem yatırımı yapıyoruz.

Ülkemizi ve dünyayı daha yaşanır bir hale nasıl getirebileceğimize sürekli kafa yoruyoruz. Proje bazlı değil, etki odaklı hareket ediyoruz. “İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülleri” de bu yaklaşımın çok değerli bir parçası. Ülkemizdeki en uzun soluklu 2 programdan biri. Ayrıca “İş Birliği” kategorisinde ödül veren tek program. Ekosisteme sürdürülebilir destek sağlamayı ve toplumsal farkındalığı artırmayı önemsiyoruz.Yüzde 54’ünde kadınların imzasının olduğu başvuruların %41’i; İstanbul, Ankara, İzmir dışından geldi. Türkiye’nin dört bir yanında okuyan, yazan, düşünen, toplumsal sorunlara çözüm araştıran gencecik insanlar olduğunu bilmek, bana umut veriyor.

İBRAHİM BODUR SOSYAL GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ “HAYATA DEĞER”
Kale Grubu, 2016 yılında vefat eden kurucusu İbrahim Bodur'un anısını ve değerlerini yaşatmak amacıyla “İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülleri”nin 4’üncüsünü düzenledi. Program, dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimcilik ağı Ashoka Türkiye’nin ortaklığında “Hayata Değer” temasıyla gerçekleştirildi. Üç kategoride 282 girişim değerlendirildi. Kategori olarak “Erken Aşama”da Joon, “İleri Aşama”da Tolkido, “İş Birliği”nde BlindLook birinci olurken, 50’şer bin TL’ye hak kazandılar. İlk kez verilen “Pandemi Özel Ödülü”ne layık bulunan “3 Boyutlu Destek”e 30 bin lira takdim edildi. Girişimcilere, seramik sanatçısı M. Tüzüm Kızılcan'ın imzasını taşıyan seramik tohum heykeli hediye edildi.