PROJEKSİYONU EN GÜÇLÜ 50 CEO

Business Life'ın, her yıl geleneksel olarak düzenlediği 'Projeksiyonu En Güçlü 50 CEO' araştırması tamamlandı. En iyi performans gösteren liderler açıklanırken; CEO'lar, çeşitli parametrelere göre değerlendirildi. Anket, listeye giren CEO'lar, okur geri bildirimleri ve 'BUSINESS 500' listesi arasından belirlenen 280 üst düzey yöneticinin katılımıyla gerçekleşti. Listenin tamamı ise yayın kurulumuzun tasnifinin ardından şekillendi. Zirvedeki isim değişmedi.

CEO’luğun zor olduğu bir dönemden geçiyoruz. Dünyanın her yerinde ekonomik büyüme azaldı. Neredeyse her bölgede politik belirsizlikler uzun vadeli planların önüne geçiyor. Tüm bunlar ışığında birçok CEO’nun, kısa süreli planları yeğlemesi pek de sürpriz değil. Buna rağmen, bazı CEO’ların uzun vadeli stratejiler oluşturmaya ve uygulamaya yönelik gayretlerine şahit olmak mutluluk verici. Çünkü insan hayâl ettikçe gelişiyor ve sağlıklı ilerleyebilmek için hep bir adım ötesini düşünmek durumunda kalıyor.

EVRENSEL CEO’LAR, MİLLİ DEĞER YARATIYOR
Bir şirketin amacının ve değerlerinin korunması konusunda ise liderlerin rolü yadsınamaz. Büyük resmi gören, global trendleri takip eden, yaratıcı yeni fikirler oluşturan, bunları doğru takımlarla destekleyen başarılı bir CEO, sektöre de meşale tutuyor. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın dediği gibi, “Evrensel olmayan milli olamaz. Evrensel doğrulara burun kıvırandan, kendi milletine hayırlı evlat çıkmaz.” 

ÖNCELİKLERİ DEĞİŞİME UĞRUYOR
Başarılı bir CEO, rekabet avantajını ve büyümeyi süreklileştirmek için, şirketin değerlerini hem paydaşlar nezdinde, hem de çalışanlar arasında güvence altına almalı ve belli standartlar oluşturmalı. Dolayısıyla CEO’ların öncelikleri değişime uğruyor. Sürekli olarak rekabette olan CEO’ların formunu etkileyen parametreler de çeşitleniyor. Biz de böylesine bir dünyada, CEO’ların ihtiyaç duyacağı dönüşüm gücünü yansıtarak onlara destek olmayı amaçlıyoruz.

ORTAK FİKİR VE SOMUT VERİLERE DAYANIYOR
Bu bağlamda senelerdir yaptığımız ‘Projeksiyonu En Güçlü 50 CEO’ listesinin temel felsefesi ise hiç değişmedi. Liderler performanslarına, ortak fikir ve somut verilere göre değerlendirildi. Bu yaklaşımla gerçek resim görülebildi. Yeni CEO’ların eklendiği listede, bazı CEO’lar yer almaya devam ediyor. Bu, geçmişte alkışlanan birçok projeye imza atanların bile işinin garantide olmadığının ispatı...

OKUR GERİ BİLDİRİMLERİ VE “BUSINESS 500” GÖRÜŞLERİ
Bu çalışma, aynı zamanda süregelen bir deney olarak nitelendirilebilir. Çünkü her yıl okurlarımızdan gelen geri bildirimleri tüm detaylarıyla masaya yatırıyoruz. “BUSINESS 500” listesi arasından belirlenen 280 lider&üst düzey yöneticinin, dışarıdan uzmanların görüşlerini alıyoruz ve editörler arasında saatlerce, günlerce tartışıyoruz. Yanıtını aradığımız soru ise şu: “Bu yılki listeyi daha da iyileştirmenin bir yolu var mı?”

LİSTE NASIL ŞEKİLLENDİ?
Listemiz, tam olarak özel bir metodolojiyle şekillendi. Yayın kurulumuz, halka açık olanlar arasından belirli kriterlere göre seçtiği yüzlerce şirketi inceledi. Ulusal ve uluslararası güvenilir veritabanlarından toplanan verilerin de etkisiyle ‘Projeksiyonu En Güçlü 50 CEO’ tespit edildi. Aileden olan CEO’lar yerine, onlardan biri gibi olan liderlere tanınan önem ve öncelik kalktı. Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı ve Yataş Grup CEO’su Nuri Öztaşkın’la bu yaklaşım da terk edildi.

BAZI CEOLAR, KURUM ADIYLA ANILDI
Revize edilen yaklaşımlarımızın ve iyileştirmelerimiz kapsamında ankete katılanlara, yönlendirmeme ve objektiflik adına bu kez biz isim sormadık, onların yazdıklarını not aldık. Bir kısım kurumu zikretti; ancak CEO’yu hatırlayamadı. Örneğin; araştırmamızda adı bir türlü akla gelmeyenlerden bazılarına ilk planda “Koç Topluluğu’nun CEO’su’’ denildi.

ZİRVE HAREKETLENDİ; DUAYENLER DEĞİŞMEDİ
İLK SIRAYA YAZILMA ORANI (Aldıkları oy oranı değildir.)

%26 SANİ ŞENER
%23 AGAH UĞUR
%9 PINAR ABAY
%7 MEHMET T. NANE
%7 LEVENT ÇAKIROĞLU
% 6 HÜSNÜ AKHAN
%6 AHMET C. DÖRDÜNCÜ
%5 HAKAN ATEŞ
%2 MEHMET GÖÇMEN
%1 SERPİL TİMURAY
%8 DİĞER

Ankete katılan kadın yöneticiler, ilk sırada kadın ceo ismi vermedi! Buna rağmen katılımcıların %9'u, ilk sıraya ıng bank genel müdürü pınar abay'ı yazdı. En çok oy alan 2. Kadın ceo olan serpil timuray ise ilk 10'da.

ZİRVE HAREKETLENDİ
TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ile Borusan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Agah Uğur, 2016’dan bu yana ‘Projeksiyonu En Güçlü 50 CEO’ listemizin ilk iki sırasını parselledi. Şener, son 2 yıldır koltuğunu kimseye kaptırmadı. Bu sene 3 numaraya bir kadın CEO girdi. ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay’ın başarısı, meslektaşı olan hemcinslerini de teşvik ediyor. Basamak atlayan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, Vodafone Grubu Avrupa CEO’su Serpil Timuray, adlarını ilk 10’a yazdırdı. Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan ve Akkök Holding CEO’su Ahmet C. Dördüncü ise yine ilk 10’da yer aldı.

HOLDİNG CEO’LARI, GRUP ŞİRKETLERİNİN ÜSTÜNDE
SEKTÖRLER:

1 -İNŞAAT: Sektör sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Tüm zorluklara rağmen, Ortadoğu Holding İnşaat Grup Başkanı Nusret Kayhan Apaydın 4 yıldır listede tutunmayı başardı.
2-FİNANS: CEO’lar yarış halinde. Yapı Kredi Genel Müdürü Gökhan Erün’e “merhaba” dedik. 
3-PERAKENDE: MediaMarkt İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım ile Beymen CEO’su Elif Çapçı artık listede.
4-ENERJİ: CEO oranı artış gösterdi. Signify Orta Doğu ve Türkiye CEO’su Göktuğ Gür ile atandığının 21’inci ayında Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper ilk 50’de.
5-OTOMOTİV & HAVAYOLU: Sürdürülebilirlik korundu. İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı CEO'su Ersel Güral da “Projeksiyonu En Güçlü 50 CEO” arasında.
6-GIDA: Fahiş fiyatlar ve üretimdeki sıkıntıdan olumsuz etkilendi. Girişimcilerin gözdesi olan Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, icraatlarının meyvesini, değerli isimler arasına girerek aldı.
7-TEKNOLOJİ: Kurlardaki yükselişe karşın ayakta kalmak için direnildi. Avrupa'daki ev aletlerinin en büyük üreticilerinden BSH’nin Türkiye CEO’su Gökhan Sığın ile tanıştık.
8-SİGORTA: Aktif CEO sayısını korumayı bildi. Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan başarısının karşılığını aldı.
9-TELEKOMİNİKASYON: Dijitalleşme ve teknolojik dönüşümün ivme kazandığı süreçte, bu alandaki liderler yine ön planda. Turkcell'in yeni CEO'su Murat Erkan’ın ismini ananların sayısı hayli fazlaydı.
10-YAZILIM: Aday gösterilenlerden sadece 1’i ilk 50’de. O da, Logo Yazılım İcra Kurulu Başkanı M. Buğra Koyuncu. 
11-MOBİLYA: Son dönemde dev yatırımlarıyla dikkati çeken Yataş Grup’un CEO’su Nuri Öztaşkın’ın öngörüleri, rakiplerine de yön veriyor. Nurus CEO’su Dinçer Sinici ilk 50’den düştü.
12-EĞİTİM: Şüphesiz, ülkemizin birincil ihtiyaçlarından. Bahçeşehir Eğitim Kurumları Genel Müdürü Özlem Dağ da alanındaki bilgisi ve tecrübesiyle artık “Projeksiyonu En Güçlü 50 CEO”dan biri.

KOÇ TOPLULUĞU ÖNDE
Holding CEO’ları, topluluğun diğer CEO’larının önünde. “Projeksiyonu En Güçlü 50 CEO” listesinde en çok CEO ise Koç Topluluğu’ndan çıktı. Koç’u, Sabancı, Doğuş, Zorlu ve Anadolu Grubu izledi. 

%2’LİK ŞAŞIRTAN RAKAM!
Şirketlerin tepe yönetiminde CEO’lar da dahil, kadınların oranı hâlâ çok düşük. Ülkemizde aile üyeleri hariç tutulursa profesyonel kadın CEO’lar, sadece %2’lik dilimde. Türkiye’deki yönetici koltuklarının sadece %17.3’ünde kadınlar oturuyor! Verimliliğe ve finansal başarıya önemli katkı sağlıyor. 15 yaş ve üzeri toplam nüfus içindeki kadınların iş gücüne katılım oranı %33.6.

KADIN ORANI ARTTI 
Listeye seçilen ve aday gösterilen CEO'lar ise eşitlikçi bir anketle belirlendi. Katılımcı CEO’ların ardından “BUSINESS 500” abonemizin oylarıyla, “Bir işin kadını- erkeği olmaz” mottosuyla dengeler de değişti. Eşitlikçi yayın çizgimizin de pozitif yansımasıyla 2018’deki %12’lik kadın CEO oranı, %6’lık artışla %18’e çıktı. Beymen CEO’su Elif Çapçı, Şölen CEO’su Elif Çoban ile Bahçeşehir Eğitim Kurumları Genel Müdürü Özlem Dağ’ın hakkı teslim edildi.

1- SANİ ŞENER - TAV HAVALİMANLARI HOLDİNG İCRA KURULU BAŞKANI
Son 2 yıldır zirvenin değişmeyen ismi… Türkiye’de CEO denilince ilk akla gelen ve takdir edilen bir isim. Bugün sektör, TAV’ın yaptığı her değişikliği kabul ediyor; çünkü stratejileri çok esnek. Anında, hızlı kararlarla değişimi yaşıyor ve de öncü oluyorlar.

YÖNETİM TARZI
Hayâllerine hayat veriyor. Veriyi çok hızlı analiz edip aynı hızda karar alıyor. Bunların uygulamasını yapıyor ve yaptırıyor.

BAŞARI FORMÜLÜ
Küresel boyutta tüm pazarları takip ediyor. Şener’e göre; rakiplerin sabah kahvaltısında ne yediğini bileceksiniz. Bir şirketin üç tane ana taşıyıcı kolonu var: 1. İnsan kaynakları 2. Teknik 3. Finansman. Bunlara hâkim olduğunuz, pazardaki gelişmeleri ve yenilikleri takip ettiğiniz sürece sektörün yön vericilerinden olursunuz. Bakarsınız ki, herkes sizi taklide başlamış. İşte o zaman yön veriyorsunuz demektir. 

2- AGAH UĞUR - BORUSAN HOLDİNG YÖNETİM  KURULU ÜYESİ
Bu yılın başında CEO’luğu bıraksa da araştırmamızda efsane ve listemizdeki yerini koruyor. 2020 sonuna kadar Borusan Holding Yönetim Kurulu’ndaki görevine devam edecek.

YÖNETİM TARZI
Borusan’ın Türkiye’nin en iyi yönetilen şirketlerinden biri olmasında liderliği ve emeği tartışılmaz. Holdingi dünyadaki dönemsel belirsizliklere hazırlıklı hale getirdi. Onunla birlikte Borusan’da kadınların yeri ve önemi ayrıcalıklı hale geldi. 

BAŞARI FORMÜLÜ
O, tam bir süreç yöneticisi. İskoç romancı ve şair Robert Louis Stevenson'ın, “Umut ederek yolculuk, varmaktan daha güzeldir” sözü hayat ve iş hayatı felsefesi... Hâlâ her sabah 06.00'da kalkıyor. İlk işi, küçük not kağıtlarına, yapması gereken 12-13 başlıklı not etmesi...

3- PINAR ABAY - ING BANK TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ
Ankete katılan yöneticilerin %9’u, onun adını ilk sırada yazdı. Aynı zamanda araştırmamızda en çok oy alan kadın CEO. Ve bütün katılımcıların listesinde yer almayı başardı.

YÖNETİM TARZI
İnsan kaynağına yatırımların meyvelerini yurt dışına yaptığı transfer yöneticilerle alıyor. ING Bank’ta eğitim, sürdürülebilirlik, girişimcilik ve inovasyon gibi sosyal odak alanlarındaki çalışmalarla eşsiz bir motivasyon sağlıyor.

BAŞARI FORMÜLÜ
İş hayatında hemcinslerine rol model olan Abay’a göre; cesur ve kararlı kadınlar sadece kendi gelecekleri için değil, ülkemizin geleceği için de çok önemli… O da toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları için, değişimin öncü savunucularından biri olmaya devam ediyor.

4- MEHMET T. NANE - PEGASUS HAVA YOLLARI GENEL MÜDÜRÜ
Sabancı ailesinden biri gibi tanınıyor. Araştırmamızda yerini korudu ve yine ilk 5’te yer almayı başardı. CEO olarak atandığında ilk röportajını da verdiği Business Life'ta yine dev listede...

YÖNETİM TARZI
Ekip ruhuyla güçlenen, yenilikçi, adil ve insani bir yönetim tarzına sahip. Nane’ye göre; her şey önce inanmakla başlıyor. Her zaman kendine, ekibine ve hayâllerine güveni tam. “İnanmak başarmanın yarısı” ise %50’si Mehmet T. Nane’nin cebinde...

BAŞARI FORMÜLÜ
Üretkenliği, verimliliği odağına alıyor. Değişimi ve muhtemel krizleri iyi yönetebilme becerisine sahip. Bunu yaparken de iç ve dış müşteriler, otoriteler, regülasyon gibi farklı yönlerden bir denge kuruyor. Bunların yanına, yenilikçi yaklaşımı da ekleyerek başarıyı getiriyor.

5- LEVENT ÇAKIROĞLU - KOÇ HOLDİNG CEO'SU
İnsan başta olmak üzere, iş modeli ve iş süreçlerini ele alıyor. Araştırmamızda, ismi hatırlanmayan bir CEO olarak, birden çok ankette ‘’Koç Topluluğu’nun CEO’su’’ olarak yazıldı.

YÖNETİM TARZI
Uzun vadeli değer yaratma hedefiyle Koç Holding’in küresel vizyonunu yönetiyor. Odağında, insan olan bir kültür dönüşümü gerçekleştirmek var. Güçlü markalar yaratmak stratejilerinin temel taşları da bu dinamiklerden oluşuyor.

BAŞARI FORMÜLÜ
Koç Holding'in büyüme, kârlılık ve verimlilik hedefiyle birlikte, likidite ve borçluluk yönetimine her zaman önem veriyor. Dengeli portföy yapısı, halihazırdaki ekonomik konjonktürden kaynaklanan olası riskler karşısında dirençli durmasını sağlayan etmenler arasında... 

6- HÜSNÜ AKHAN - DOĞUŞ HOLDİNG CEO'SU
Yatırım iştahı en yüksek olan gruplardan birinin CEO’su… Bütün katılımcıların ilk 10 listesinde var. Ancak büyük çoğunluk, adını net bilmediğinden onu “Doğuş Holding CEO’su’’ olarak yazdı.

YÖNETİM TARZI
Çok sakin bir yapıya sahip. Sabahları 07.45'te şirketine geliyor. Tüm gün yoğun tempo nedeniyle çıkış saati belli olmuyor. Merkez Bankası kökenli. Türkiye’de yarattıkları markaları yurt dışına taşıyor. Sanayi yatırımları kadar sürdürülebilir projeler üretmeye özen gösteriyor. Bu yıl özellikle nakit akımı ve maliyet yönetimine öncelik veriyor.

BAŞARI FORMÜLÜ
Gerçek kalkınmanın, toplumun tüm kesimleriyle birlikte olduğuna inanıyor. Akhan’a göre; ekip ruhu, bir orkestranın üyeleri gibi tek başına mükemmel ve aynı zamanda bir bütün olarak yakalanacak uyumla bir şirketin veya bir ülkenin başarısında mutlak garanti... 

7- AHMET C. DÖRDÜNCÜ - AKKÖK HOLDİNG CEO'SU
Ankete katılan her kadın yönetici tarafından listenin zirvesinde yazıldı. Ancak okuyucularımız tarafından pek tanınmıyor. 

YÖNETİM TARZI
“Hayır’ları, meydan okumaları yönetmeyi ve soru sormaktan çekinmeyen insanlarla çalışmayı seviyor. Dördüncü’ye göre; en basit soruyu soracaksınız ki bambaşka bir perspektif açılsın. Bu, büyük bir ihtimalle rehavet içindeki yönetim kurulunu sarsacak ve farkına varılmayan birtakım gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacak.

BAŞARI FORMÜLÜ
Başarının ölçüsü, birlikte çalıştığınız arkadaşların başarısıdır. Başarının önemi de  topluma katkınız ölçüsünde... Liderlik için ise iyi bir arkadaş, yol gösteren biri ve gerektiğinde yanlarındaki bir danışman olmalısınız... 

8- HAKAN ATEŞ - DENİZBANK GENEL MÜDÜRÜ
İş dünyasının en renkli CEO’larından biri olarak öne çıkıyor. Listemizde 3 basamak yükseldi. DenizBank’ın başarısız yönetilen kurumsal iletişim birimi nedeniyle (!) ajandasını takip edemediğimiz bir lider... 

YÖNETİM TARZI
Ateş’te birlikte başarma kültürü var. Çalışanlarının aileleriyle beraber DenizBank’ın öyküsünü, yüz binlerin hikâyesine dönüştürdü. Adımlarını cesaretle; ama tevazuyla atıyor. Finansal anlamda okuryazar bir nesil yetişmesi için elini taşın altına koydu. Bu açıdan hayata henüz atılan gençlere temas ediyor. 

BAŞARI FORMÜLÜ
Daima farklı bakış açıları, yenilikçi düşüncelere ve ufuk açıcı fikirlere sahip. Uzun yıllardır Milli Cüzdan hayâlinin peşinde. Hemen her platformda ülkemize yerli bir sistem kazandırma arzusunu dile getiriyor. 

9- MEHMET GÖÇMEN - SABANCI HOLDİNG CEO'SU

Şubat 2017’de, Sabancı Holding’e CEO olarak atandı. Bir sonraki yıl listemize 16’ncı sıradan giriş yaparken, şimdi ilk 10’da…

YÖNETİM TARZI
Çok iyimser bir yapıya sahip. Riskleri iyi öngörüyor. Ekip ruhunu sağlamada başarılı. Veriyi daha çabuk değerlendiren, kısa vadeye bakan, yaptığı işi sahiplenen, frene de gaza da basması gerektiği anları bilen, iş birliklerini çoğaltan, yeni bir yönetici profili çiziyor. Özellikle belirsizlik süreçlerinde yönetebilen insanların gelişimini sağlamayı önemsiyor.

BAŞARI FORMÜLÜ
Kendisini sürekli yenileyebildiği, aksi olunca hızla çıkış kararı alabildiği yeni ekosistemi kabul ediyor. Dijital dönüşümde oyunu iki yönde oynayabilenlerin başarılı olacağı gerçeğiyle adım atıyor. Bu süreçte eski gücü kaybetmeden yeniyi yaratma becerisini gösteriyor. 

10- SERPİL TİMURAY - VODAFONE AVRUPA BÖLGESİ CEO’SU
Başarılı liderliğiyle pek çok kurum tarafından ödüllendirildi. ‘Projeksiyonu En Güçlü 50 CEO’ araştırmamızda, adını ilk 10’a yazdıran ve hızla yükselen 2’nci kadın…

YÖNETİM TARZI
Önceliği; amaç ve misyon. İşine odaklı ve hedefi profesyonel olarak devam etmek. Kadınlar için en iyi işveren şirket olma yolunda ilerleyen Vodafone Grubu’nda "Çeşitlilik ve Dahiliyet Komitesi"ne liderlik ediyor.  Hemcinslerinin iş dünyasına katılımını artırmak ve kariyerlerinde yükselmelerini desteklemek üzere global programlar geliştiriyor.

BAŞARI FORMÜLÜ
Engeller yerine fırsatlara odaklanıyor. Çıtayı en yükseğe koyuyor. Mevki odaklı roller yerine onu geliştirecek olanları tercih ediyor. Yeniden öğrenmeye çok meraklı. Timuray’a göre; öğrenilenler unutulmalı ve yeniden öğrenilmeli…

11- HURŞİT ZORLU - ANADOLU GRUBU İCRA BAŞKANI
Çok uluslu, pek çok sektörde ve farklı markalarla faaliyet gösteren girişimci bir grubu yönetmek için, iyi ve sürdürülebilir bir planlama modeline sahip…

YÖNETİM TARZI
Detaylı analiz, açık iletişim, ekibi dinleme gibi prensipleri var. İki yıl önce gerçekleştirilen kurucu holdinglerin birleşmesiyle daha da sağlamlaştırılan kurumsal altyapı sayesinde işler başarıyla yürütülüyor. Yaklaşık 80.000 kişilik güçlü ekiple faaliyet gösterilen her alanda değer yaratmak için çalışıyorlar.

BAŞARI FORMÜLÜ
Çok çalışıyor, güçlü olduğu alanlara odaklanıyor ve kendini sürekli geliştiriyor. Kariyerinin başından beri farklı bölümlerinde çalışarak edindiği tecrübeler, grubun yapısını ve fırsatlarını iyi analiz edebilmesini sağlıyor. Değişen ve gelişen trendleri yakından takip ediyor.

12- ÖMER YÜNGÜL - ZORLU HOLDİNG CEO'SU
Zorlu Holding’e CEO olarak atandığı tarih itibariyle listelerimizin zirvelerinde. Aynı zamanda kadın yöneticilerin en çok oyunu alan bir diğer isim. Duayen iş insanı Ahmet Nazif Zorlu’nun da hayâl ortağı…

YÖNETİM TARZI
Holdingin ilk CEO’su… Kurumsal sürdürebilirliğe odaklı. İnovasyonu harekete geçiren bir iş kültürüne sahip. Yenilikçi ve üretken toplumların, sadece çeşitliliğin olduğu ortamlarda ortaya çıkılabileceğine inanıyor. Daha yaşanabilir bir dünya ve iyi bir gelecek hayâlinin ancak kadın ve erkeklerin akıl ve yeteneklerini birleştirmesiyle gerçekleşeceği fikrinde.

BAŞARI FORMÜLÜ
06.30’da kalkıyor ve saat 07.15 gibi holdingde oluyor. İş ve özel yaşam dengesi kurma konusunda hassas. Yoldayken iş konuşmayı sevmiyor. Kendini veremediği hiçbir görüşmeye girmiyor.

13- ADNAN BALİ - TÜRKİYE İŞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ
Türkiye İş Bankası’nın 16. Genel Müdürü olarak atandığı Nisan 2011’den bu yana istikrarlı yürüyüşüne devam ediyor.

YÖNETİM TARZI
Sıradanlığa razı olmuyor. Mazeret yerine maharet kültürünün örnek alınmasından yana. Yeni iş birliği imkânlarını “fırsat” olarak nitelendiriyor. Bali’ye göre; fikirlerin geliştirilmesi ve hayata geçirilebilir hale gelmesi için tatbik kabiliyeti taşıması, sahadan beslenmesi, sınanması ve gerçekleştirilebilir olması gerek.

BAŞARI FORMÜLÜ
Problemin nereden kaynaklandığını tespit ederek onun üzerine gidiyor. Yüksek görünen eşikleri de bu şekilde aşıyor. Niyet, kararlılık, çalışkanlık ve disiplin vurgusu üzerinde duruyor. Başarıyı tanımlarken, “Kariyerde üst bir yerde bulunmak, varlık, servet, şöhret, ün sahibi olmak değil, mutluluk” diyor. 

CANAN M. ÖZSOY - GE TÜRKİYE YK. BAŞKANI VE GENEL MÜDÜRÜ
İşini seven ve  başarıya odaklanan bir CEO. Sabırlı, pes etmeyen bir yapıya sahip. Sürekli iletişim halinde olduğu iş arkadaşlarına her zaman destek oluyor.

YÖNETİM TARZI
Hayâllere hayat vermede, BM İnsan Hakları Komisyonu’nun ilk başkanı Eleanor Roosevelt’in, “Yapamayacağınızı düşündüğünüz şeyleri yapmaya çalışmalısınız” söylemini ilham verici buluyor.

BAŞARI FORMÜLÜ
Dünyadaki tüm gelişmeleri yakından takip ediyor. Hatta belirli konulara da öncülük yaparak değişimi ve yeniliği şirket kültürünün odağına alıyor. Müşteri odaklı yaklaşımla bulundukları endüstrilerde daha fazla verimlilik ve kârlılık sağlayabilmek için yenilikçi teknolojilerle çözüm sunuluyor. Bir taraftan da yerlileşmeye ve yetenek gelişimine önem veriliyor.

15- SÜER SÜLÜN - MERCEDES-BENZ TÜRK İCRA KURULU BAŞKANI
Mercedes-Benz Türk’ün 52 yıllık başarısının arkasında yatan, adanmışlık ve ekip ruhu. Sülün’e göre; başarıya odaklanmak istiyorsanız, yaşam boyu öğrenmeyi prensip edinerek zaman kaybetmeden işe koyulmalısınız.

YÖNETİM TARZI
İnsan kaynağının tıpkı bir orkestra gibi uyumla hareket ettiği ve “aile sinerjisinin” kurum kültürüyle birleştiği bir iklim yaratan, operasyonel sorumluluklara katkıda bulunan ve bunu yaparken de keyif aldığını gizlemeyen bir yönetici. 

BAŞARI FORMÜLÜ
Sülün'e göre; ekibinizi iyi tanımanız ve başarılı olduğu farklı yönlerinden destek almanız, hayâllerinizi gerçekleştirmenizi kolaylaştırır. Gündemi yakından takip ediyor. Pazar dinamiklerini ve müşterilerini ihtiyaçlarını iş modelinin merkezine alıyor. Ürün ve hizmetlerde inovasyon odaklı çözümlerle sektöre yön veriyor.

16- ALİ BİLALOĞLU - DOĞUŞ OTOMOTİV İCRA KURULU BAŞKANI
Kadın yöneticilerden çok oy alan bir diğer lider… Mart 2018 itibarıyla Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanlığı’nı da yürütüyor.

YÖNETİM TARZI
Marka imajını çok iyi yöneten bir lider. Ekip ruhu ve eşitlik, ajandasında öne çıkan en önemli başlıklar. İş hayatında kadın-erkek eşitliğini sağlamada aktif bir isim. Mart 2018’deki genel kurulda Doğuş Otomotiv’in halihazırda 6 yönetim kurulu üyesi var ki, bunların 3’ü kadın (Özlem Denizmen Kocatepe, Adalet Yasemin Akad ve Emine Gülden Özgül)...

BAŞARI FORMÜLÜ
Sürdürülebilirlik anlayışı, önce kurumsal olarak bir kültür yaratmak, sonrasında da bunu çevresine yaymak... Bilaloğlu’nu en çok heyecanlandıran ve mutlu eden ise; çalışmalarının paydaşları tarafından da benimsenmesi.

17- İBRAHİM YELMENOĞLU - TÜPRAŞ GENEL MÜDÜRÜ
Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu ve rafineri şirketinin başında… Bunun sorumluluğuyla hareket ediyor ve yeni yatırım fikirlerine ciddi biçimde zaman ayırıyor.

YÖNETİM TARZI
Dönüşüm ve değişimin gerektirdiği iş çeşitlendirme stratejileri oluşturuyor. Sektörel entegrasyona ve StartUP’lara yatırımı önemsiyor. “Etkin risk yönetimi” konusunda büyük mesafe kat etti. Yeni ürün, hizmet, süreç ve iş modelleri için kurum içi girişimcilik ve açık inovasyon çalışmalarını önemsiyor.

BAŞARI FORMÜLÜ
Lojistik yatırımlarıyla da sivrilen Tüpraş’ı, 2020’ye en hazır rafinerilerden biri haline getirdi. Halihazırda Karadeniz ve Akdeniz bölgesinde, Türkiye pazarına çok yakın 71 rakiple mücadele halinde. Yenilenebilir enerji alanındaki gelişmeleri de yakından takip ediyor. 

18- BİLAL EKŞİ - THY GENEL MÜDÜRÜ
THY, dünyada en çok ülkeye uçan hava yolu. Ekşi de adımlarını “bayrak taşıyıcı” şirket olmanın onuru ve sorumluluğuyla atıyor.

YÖNETİM TARZI
Çalışan herkesin katılımcı ve yönetime ortak olduğu, sorumluluğu paylaşan, üstlenen ve kararlı şekilde görevleri takip eden bir yaklaşımla yönetmeye özen gösteriyor. “Her Zaman, +1 Fazlasına Odaklan” mottosuna sahip. Küresel rakiplerden iyi olma stratejisi, sürekli gelişimin de tahrik edici gücü.

BAŞARI FORMÜLÜ
Ekşi’ye göre; havacılıkta işi şansa bırakamazsınız. Çok dinamik bir ortam var. Öncelikle küresel ortama uygun esneklikte olmalısınız. Sadece taşıma yapan bir şirket değil, bakımda bölgesel liderlik ve üretimde yerlilik anlayışıyla hareket ediliyor. İnsan kaynağının ülkemizden karşılanması için yatırım yapılıyor.

19- HAKAN BULGURLU - ARÇELİK GLOBAL CEO'SU
Dünyaya saygılı ve dünyada da saygın bir şirketin 4 yıldır kaptan koltuğunda oturuyor. Sürekli yeniliğin peşinden koşuyor. İnovasyon ve Ar-Ge’de çok başarılı…

YÖNETİM TARZI
Evrenimizin daha yaşanabilir bir yer olabilmesi için iş planlarını sürdürülebilir modeller üzerine kurguluyor. İklim değişikliğiyle mücadelede, birlikte ve hızlı hareket edersek geleceği değiştirmek için hâlâ zamanımızın olduğu inancında. Bu konuya dikkat çekmek amacıyla geçen ay dünyanın en yüksek noktası olan Everest’e tırmandı. 

BAŞARI FORMÜLÜ
Stratejik iş birlikleriyle yeni iş alanlarına giriyor. Liderlik özelliklerinde üretim, satın alma, perakende ve ürün teknolojilerinde güçlü sinerjiler yaratma var. Ana faaliyet alanını güçlendirmeye ve sınırlarını genişletmeye odaklanıyor.

20- CÜNEYT AĞCA - OPET GENEL MÜDÜRÜ
Ülkemizin lider akaryakıt dağıtım şirketinde, öncü ve yenilikçi uygulamalarıyla sektöründe fark yaratıyor. Müşteri odaklı, takım çalışmasına inanan, çevreye ve topluma duyarlı bu dev markanın CEO’su…

YÖNETİM TARZI
Mütevazı kimliğiyle dikkati çekiyor. Takım ruhunun ve iş birliğinin, işlerin delegasyonu ve takibi açısından büyük kolaylık sağladığı inancında. Cüneyt Ağca’ya göre; planlamalarda esneklik zorunlu. Yoğun tempoda iş-özel yaşam dengesini kurmayı ihmal etmiyor. 

BAŞARI FORMÜLÜ
“Çalıştığımız kadar dinlenmeyi ve eğlenmeyi de bilmeliyiz ki, daha verimli olabilelim” görüşüne sahip. Güne mutlaka önceliklendirmeyle ve planlamayla başlıyor. Toplantılarını ve iş gezilerini de bu doğrultuda şekillendiriyor. Alanlarının en iyi markalarıyla iş birliğinde. 

21- SERRA AKÇAOĞLU - CİTİBANK GENEL MÜDÜRÜ
“Global Türk iş insanı” denildiğinde akla gelen ilk kadın CEO. Aynı zamanda bankacılık alanının en güçlü yöneticilerinden…

YÖNETİM TARZI
Kadın liderlerin, ikili ekonomik ilişkilerin inşasında rol alacaklarına inanıyor. Mart 2019’da, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden seçildiği Amerikan Şirketler Derneği’nin, ülke ekonomisine 54 milyar doların üzerinde katkısı bulunuyor. Türkiye’de yarattıkları doğrudan istihdam 90.000’e yakın. Bu üye şirketlerin, global deneyim ve uzmanlığına ülkemizde liderlik etmeye devam ediyor. 

BAŞARI FORMÜLÜ
Farklı danışmanlarla çalışıyor ve stressiz bir iş hayatı var. Özel hayatında da aynı. Mutsuz hissettiğinde, “Acaba birini kırdım mı?” diye sorguluyor. Kendisiyle barışık uyuyor. Stres yaratan insanları ve ortamları görmezden geliyor.

22- HAKAN BİNBAŞGİL - AKBANK GENEL MÜDÜRÜ
İhracatçı bir lider ve şirketlerle güçlü bir iletişimi var. 2019 yılında da ekibi üzerinden binlerce yeni paydaşa ulaştı...

YÖNETİM TARZI
Bankacılığın her alanında, nitelikli bir kadroya sahip. Daha fazla değer yaratmak için yüksek bir motivasyonla çalışıyor ve takımını aynı şekilde kullanma becerisine sahip. Türkiye’nin geleceğine olan inancıyla, güçlü sermaye, sağlam finansallar, uzmanlık ve deneyimle ülke ekonomisine destek oluyor.

BAŞARI FORMÜLÜ
Sürdürülebilir başarıya odaklı. Önceliği; paydaşlarının güven ve memnuniyeti… Binbaşgil’e göre; yatırımlarda odak noktası, teknoloji ve yüksek nitelikli insan kaynağı. Disiplinli büyüme yaklaşımı ise sağlıklı göstergelere yansıyor. 

23- HAYDAR YENİGÜN - FORD OTOSAN GENEL MÜDÜRÜ
“Engelliler sanayi tesislerinde çalışamaz” önyargısını yıkan bir CEO… “Birlikte başarma” kültürüyle hareket ediyor.

YÖNETİM TARZI
Çalışma arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi çok seviyor. Saha onun için vazgeçilmez. Kadınların başarı haberleri onu çok mutlu ediyor. İstihdamda fırsat eşitliğini savunuyor. Üretim alanlarını engelli dostu haline getirdi. Dijital değişimin şart olduğunu söylüyor. “Future of Mobility” kavramına fokuslandı.

BAŞARI FORMÜLÜ
Yenigün’e göre; sadece elimizin ürettiği değil, beyin gücümüzün yarattığı da değerli. Uzun yıllar yollarını aşındırdığı Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve YTÜ Mezunları Derneği ile çalışmalarına ağırlık vermeye başladı. Ford’un Türkiye’deki konumu, Koç ailesiyle karşılıklı güvene de dayanıyor.

24- SELİM KERVANCI - HSBC TÜRKİYE CEO'SU
Kervancı'ya göre; müşterisi için “en iyi banka” olmanın yanı sıra, çalışanı açısından “en iyi işveren” olmak çok önemli bir hedef. 

YÖNETİM TARZI
“Ben” bakış açısı, yerine “biz” bakış açısını benimsiyor, birbirine güvenen, inanan ve birbirinin yolunu açan tek bir takım olarak çalışmaya inanıyor. “Ekibine Güven”, “Yapabileceğine İnan”,  “Çok Çalışarak Başar!” diyor. Müşterileri çok iyi tanıyarak, onlarla yakın bir ilişki yöneterek, hayâllerini ve hedeflerini gerçekleştirmelerine destek oluyor.

BAŞARI FORMÜLÜ
Çalışanlar üzerinde rakamsal baskı kurmayan bir yaklaşımı var. Dijitalleşme diğer önemli gündem maddesi. Kervancı’ya göre; bu ekonomide gelecekte yer bulma; en az teknoloji ve buna bağlı sistemler kadar yönetim anlayışı ve çalışanların da dönüşümünden geçiyor.

25- ÖZGÜR TORT - MİGROS CEO’SU
Türkiye’nin en başarılı CEO’larından. Bu unvana 35 yaşında ulaştı ki, şimdi 37’sinde. Tam 25 yıldır çeşitli kademelerinde görev yaptığı şirketine de sadık. 

YÖNETİM TARZI
Raporları, mailleri mobil teknolojiyle takip ediyor, arkadaşlarından da bunu bekliyor. Meraktan ve gerçeklerle bağlantıda olmak için tarih okuyor. Esnaf olmak da önemli; ama çalışma arkadaşlarına hep, “Veriyle yönetilen şirket olmak zorundayız” diyor. Yani rakamlara çok hâkim olunması şart.

BAŞARI FORMÜLÜ
Başarısının arkasında ailesi ve hobileri var. Güne 07.00’de başlıyor. Yarım saatini geçirdiği evde değil, ofiste kahvaltı ediyor. 08.00-08.30 gibi işe geliyor. Cumartesi günü sadece yarım gün mağazalarda vakit geçiriyor. Gazetelerini otomobilde okumaya başlıyor. 

26- JAKLİN GÜNER - VAKKO CEO'SU
Perakende sektörüne yön veren organizasyonların fikir üretme ve karar verme mekanizmalarında yer alıyor. Cesur adımlar atmaktan çekinmiyor. Çok boyutlu düşünen, günün çevre koşullarını iyi analiz eden bir CEO... 

YÖNETİM TARZI
Kararlarını, planladığı rota çerçevesinde uyguluyor. Mühendislik eğitimi aldığı için olaylara analitik bakıyor. Değişen dinamikleri göz önünde bulundurarak hesaplanmış riskleri almaktan çekinmiyor. 

BAŞARI FORMÜLÜ
Güçlü bir vizyona sahip olan her CEO’nun sektörüne katkı sağlayıp yön vermesi ve belirsizlik altında yüksek doğrulukta kararlar alabilmesi için büyük resme doğru bakmak, hızlı ve sonuç odaklı uygulama için detaylara inmesi gerektiğini düşünüyor. İş yaklaşımında “olmaz” yok! Her adımında tutkulu ve pozitif düşünceyle “Hayâl et, inan ve hayata geçir” diyor.

27- HİLAL SUERDEM - KİĞILI CEO'SU
25 yıla yakın süredir Kiğılı’nın marka yolculuğunda, neredeyse her kademede görev almış başarılı bir CEO… 

YÖNETİM TARZI
Tüketicisine dokunduğu her alanda detaycı. Öğrenmeye açık. Bilgi ve tecrübeden beslenen bir yapısı var. Sistematik bakış açısı ve öngörü gücüyle planlama yeteneğini bu özelliğine borçlu. Katılımcı şirket kültürüne sahip yönetim kurulu üyeleri her zaman ona çözüm odaklı ve destekleyici oluyor. 

BAŞARI FORMÜLÜ
Suerdem’e göre; başarılı bir yönetici olmada empati kurabilmek etkili. Ekibinin her bir üyesini anlayabilmek ve uygun şekilde yönlendirebilmek için paylaşabilmenin gücüne inanıyor. Her daim, sürdürülebilir fayda sağlayan, inovatif ve markayı pazarın önüne çıkartan adımlar attı.

28- GÖKHAN ERÜN - YAPI KREDİ GENEL MÜDÜRÜ
Daha önce Garanti Bankası Genel Müdür Vekili iken, 2018’in başında CEO olarak atandı. Yapı Kredi’yi başarılara taşırken; ülke ekonomisine de büyük katkı sağlıyor…

YÖNETİM TARZI
Ekibiyle birlikte 2020 vizyonunu oluşturdu. Bunun temelinde iki ana eksen var. Birincisi; teknolojinin de desteğiyle müşteriyi merkeze alan hizmet modeli. Bunu yetkin ve işine tutkuyla bağlı olanlar sağlayacak. İkincisi ise güçlü bilanço yapısıyla kârlılıkta liderliği hedefleyen bir kurum olarak geleceğin bankacılığını bugünden inşa etme isteği ve gücü... 

BAŞARI FORMÜLÜ
Finans sektöründe yıllara dayanan bir tecrübe… Önceliği ise katma değerli hizmet. Sahip olunan deneyim ve kaliteli insan kaynağıyla müşteriler “Hizmette Sınır Yoktur” anlayışıyla odakta tutuluyor. Teknolojiye yatırım da hız kesmiyor.

29- ATALAY GÜMRAH - ECZACIBAŞI HOLDİNG CEO'SU
Temelleri 1942’de atılan Eczacıbaşı Topluluğu’nda dümen, Şubat 2016’den bu yana Gümrah’a emanet. CEO’luk görevinde 2. yılını geride bıraksa da 27 senelik Eczacıbaşılı…

YÖNETİM TARZI
Gelişimi hızlandırarak, topluluğu daha ileri noktalara taşımayı hedefliyor. İyi yapılmış analizlerin, deneyimler ve iç görülerle birleşmesiyle alınan kararların gücüne inanıyor. Odak noktasını; yetkinlik, tecrübe ve iş alanlarının cazibesini göz önüne alarak belirliyor. 

BAŞARI FORMÜLÜ
Büyümenin yolunun, çeşitlendirilecek hedef pazarlara marka yatırımlarını artırmaktan geçtiğine inanıyor. Gümrah’a göre; ana iş alanlarını güçlendirecek yeni iş modellerine yönelerek, iş birlikleri geliştirilmeli. İnovasyon ve girişimcilik tabanı da daha geniş paydaşlara açılarak hız ve etkinlik artırılmalı.

30- TURAN ERDOĞAN - VESTEL İCRA KURULU BAŞKANI
Yurt içinde ve yurt dışında birçok şirketi olan bir topluluğun CEO’su. Başarılı satın almalarla Avrupa’da pazarında da zirveye oynuyor.

YÖNETİM TARZI
Erdoğan’a göre; fikri gerçeğe dönüştürmek çok kolay, yeter ki bulunsun. Bu kapsamda girişimcileri destekliyor. Onlara bir tür ağabeylik, koçluk yapıyor. En önemli kriteri ise küresel bir şirket olmak. Liderliğin de firma kültürü yaratabilmekten geçtiğine inanıyor. 

BAŞARI FORMÜLÜ
Yöneticilerin başta gelen görevinin, yüksek kalitede bir takım oluşturmak, onları uygun motivasyonlarla hedeflere yönlendirmek olduğu kanaatinde. Bu konuda Bill Gates’in, “Ben dünyanın en pahalı insan kaynakları müdürüyüm” sözünü örnek gösteriyor. Kendine güveniyor, ekibiyle çok çalışıyor, yatırım yapıyor ve “Yapılamaz” denileni başarıyor.

31- M. BUĞRA KOYUNCU - LOGO YAZILIM İCRA KURULU BAŞKANI
Şirketinde sistem analizinden ürün geliştirme müdürlüğüne pek çok farklı görevde bulundu. CEO’lukta ise başarı öyküleri yazıyor.

YÖNETİM TARZI
Eksikliği eğitim ve tecrübeyle kapatmanın mümkün olmadığı kanaatinde. Hayata karşı takınılan pozitif tutumu önemsiyor. Buna sahip olan, yeniliklere açık ve esnek insanlarla çalışmanın, onlardan oluşan bir ekip kurmanın hep olumlu sonuçlar vereceğini düşünüyor. 

BAŞARI FORMÜLÜ
Koyuncu’ya göre; başarıda en önemli faktör, irade. Emek harcanmadan, sabredilmeden ve zorluklara göğüs gerilmeden elde edilenler kalıcı değil. Geçmişte, kendisini yıldıran ya da radikal kararlar almayı düşündüren pek çok olayla karşılaştı. İşi, sektörü, ülkeyi dahi sorgulatan dönemlerden geçti. Ancak şu anda bulunduğu konumdan mutlu.

32- NUSRET K. APAYDIN - ORTADOĞU HOLDİNG İNŞAAT GRUP BAŞKANI
VİKO by Panasonic Türkiye CEO'luğunun ardından yolunun yeniden kesiştiği şirketiyle de listede. İnşaat, turizm, sağlık, enerji, lojistik, çevre teknolojilerindeki tüm holding kurumlarının vizyonuna yön veriyor.

YÖNETİM TARZI
Apaydın’a göre; kurumsal değerleri özümsemiş, özgüveni yüksek, değişimi yönetebilen, yetenekli, karar süreçlerine etkin, heyecanı ve enerjisi yüksek bir takımınız varsa, hayâllerinizi gerçekleştirmek zaman meselesi. Katı, baskıcı, yapay, bürokratik ilişkilerin ve korkunun değil; yardımlaşmanın, içtenliğin, sahiciliğin ve sadeliğin hâkim olmasını seviyor. 

BAŞARI FORMÜLÜ
Hayâl kurarken çıtayı gerçekçi, mümkün olan en yüksek noktaya yerleştiriyor. Hedeflere ulaşılamazsa motivasyon bozulmamalı, omuzlar düşmemeli; yere sağlam basmalı ve daha bir gerilmeli. 

33- ELİF ÇAPÇI - BEYMEN CEO'SU
2009’dan bu yana aynı görevde. Boyner Grubu’nun bünyesindeki ünlü markanın büyük gelişiminin arkasındaki en önemli isim…  

YÖNETİM TARZI
Danışmanlıktan gelen makro bakış açısı ve bankacılıktan edindiği sonuç odaklı disiplinle çalışma kültürü, Beymen’e fazlasıyla artı değer kattı. Amacı kusursuz bir müşteri deneyimi yaşatmak. Bunu da dijitalle zenginleştirmek istiyor. Belli bir hayat tarzı olanlar için Beymen’i lüks modada bir destinasyon haline getirme gayesiyle hareket ediyor.

BAŞARI FORMÜLÜ
Çapçı’ya göre başarı; yeniliklere açık olmak ve değişiklikten korkmamak, geniş bir bakış açısına sahip olmak, azim ve çok çalışmakla elde edilebilir… 2010’dan bu yana da çok istikrarlı şekilde yatırım yapılıyor. Lüks tüketimin demokratikleşmesi kavramını önemsiyor.

34- ALİ HAYDAR BOZKURT - TOYOTA TÜRKİYE CEO'SU
Dijital çağın gereklerine adapte olan, vizyoner kimliğiyle dikkati çeken bir CEO. Başarı yolunda değişimden korkmuyor. Bunu yönetmeyi daha akılcı bir yöntem olarak görüyor.

YÖNETİM YÖNETİM TARZI
Güçlü&kesintisiz iletişim, hıza ve çağa mutlak uyum,  değişim ve gelişim sürecinde olmazsa olmazlarından... Böyle ortaya çıkan vizyoner kimliği, tüm çalışanlara ilham verici unsurlar taşıyor. 

BAŞARI FORMÜLÜ
“Benden öncekiler yıllardır şöyle yapıyor, ben de öyle yapayım” şeklinde bir düşüncesi hiç olmadı. “Ne fark yaratabilirim” sorusunu kendine sıkça soruyor. Felsefesinde, “Bu iş olamaz” sözcüğü barınmıyor. “İmkânsız” denen işi, olabilecek hale getirmenin tüm yollarını arıyor. Realiteyi elden bırakmadan hayâl ediyor. Einstein’ın, “Hayâl gücü bilgiden daha önemlidir” sözü yol gösteriyor. 

35- NEVZAT AYDIN - YEMEKSEPETİ CEO'SU
Ankete katılan girişimci kanadın en başarılı bulduğu CEO… Ekip ruhuna inanan, sıra dışı bir iş insanı profili çiziyor. 

YÖNETİM TARZI
Verimliliği en çok etkileyen faktörleri keşfetti. Aydın’a göre; mutlu bir çalışma hayatı için yapılan işi ve mesleği sevmek yetmiyor, ortam da önemli. “Yemeksepeti Park” ile ‘home office’ yerine ev konforunda ofis deneyimi yarattı. Takımdaşlığa inanıyor ve bu ruhu besleyen CEO'lar arasında da başı çekiyor.

BAŞARI FORMÜLÜ
Yemeksepeti’ni kurdu ve 589 milyon dolara Almanya merkezli dünyanın en büyük online yemek siparişi platformu Delivery Hero’ya sattı. Cesaretli ve tutkulu. Bunlarla aşılan engebelerin sonundaki başarma duygusu gibisi yok.

36- GAMZE ÇUHADAROĞLU - DANONE TÜRKİYE CEO'SU
İnsan ve organizasyon çatısı altında, çalışanlarının anlamlı bir yolculuk sürmesini destekliyor.

YÖNETİM TARZI 
Danone Grubu'nun kurucusu Antoine Riboud’un, “Bizim dünyaya ve insanlara karşı olan sorumluluğumuz, fabrika kapılarıyla sınırlı değil’’ sözünden yola çıkıyor. Ekonomik kalkınmaya, çevreyi korumaya ve toplumsal gelişime katkıda bulunmak ana görevlerinden. CEO’ların kapsayıcı ve uzun vadeli katkı sunabilmesinin yanında şirketin performansını sürekli kılması gerektiği kanaatinde.

BAŞARI FORMÜLÜ
Güne çok erken, sabah koşularıyla başlıyor. Bu, en büyük motivasyon kaynağı. En geç 08.00’de ofiste oluyor. İş ve sosyal yaşam arasındaki dengeyi sağladığını görmek, ona daha anlamlı bir iş yaratma inancını veriyor. Bu yüzden çocuklarını ve sporu asla ihmal etmiyor. 

37- MURAT ERKAN - TURKCELL GENEL MÜDÜRÜ
Turkcell’de, Kaan Terzioğlu'nun yerine “Genel Müdürlük” görevine 15 Mart 2019'da vekaleten atandı. Ekibiyle birlikte çok çalışan, aynı zamanda iş arkadaşlarının kalplerini de kazanmaya özen gösteren yönetici.

YÖNETİM TARZI
Finansal hizmetler alanında fark edilir büyüme hedefleniyor. En büyük arzu, müşterilerin kalplerini kazanmak. 20 bin kişilik Turkcell ailesi bunun için çalışıyor. Hayâllerine doğru ekiple birlikte yola çıkarak ve daha çok çalışarak yön veriyor. 

BAŞARI FORMÜLÜ 
Turkcell kendisini “Dijital Operatör” olarak tanımlıyor. 20’den fazla dijital servis, bugün dünyanın her ülkesinde... Amaç, son kullanıcılar için en iyi dijital servisleri geliştirmeye devam ederken ve Türkiye’nin kurumları dijital dönüşümlerini hayata geçirirlerken onların en yakın iş ortağı olmak.

38- TANKUT TURNAOĞLU - P&G TÜRKİYE VE KAFKASYA YK. BAŞKANI
P&G’de, 28 yıl önce, mezun olur olmaz işe başladı. Ülkemizde tam 31 senedir yerel tüketimin %60’ını karşılıyorlar… Türkiye’yi, Orta Asya’yı ve Uzak Doğu’yu yakından tanıyor ve hızlı yükselişini sürdürüyor.

YÖNETİM TARZI
Ana odağı; tüketici verileriyle ürün geliştirme. Geri dönüşümün önemli ve üretken bir şey olduğu bilincini yaygınlaştırmak istiyor. Bu malzemelerden oluşan bir de basketbol sahası yapılacak.

BAŞARI FORMÜLÜ
İnovatif geni taze tutuyor. 3 önceliği var: Birincisi, hızlı tüketim ürünleri sektörünün sağlıklı büyümesini ve Türkiye ekonomisine katkı yapmasını sağlamak. İkincisi, P&G Türkiye’den yetişen yöneticileri dünyada daha üst düzey görevlere yükseltmek. Üçüncüsü; P&G markalarını rekabet ettikleri kategorilerde tüketicilerin tercihi haline getirmek.

39- ELİF ÇOBAN - ŞÖLEN CEO'SU
1996’da döndüğü aile şirketinde ihracattan pazarlamaya, pek çok birimde görev aldı. 2010’da geldiği CEO’lukta ise ilklere imza attı.

YÖNETİM TARZI
Öncelikle, çikolata ve türevi ürünler sektöründe Türkiye’nin lider şirketlerinden olan Şölen’in kimliğini yeniden dizayn etti. Stratejileri ve tüketici beğenilerini gözden geçiriyor. Kurumsallaşma çalışmaları ve uluslararası markaların başarı kriterlerini inceliyor. Uluslararası gelişmeleri yakından takip ediyor. 

BAŞARI FORMÜLÜ
Başarıyı da başarısızlığa da çok büyütmüyor. Yeni bakış açılarına, fikirlere açık, cesaretli ve tüketici odaklı. Her yerde olmak yerine bulundukları kategorilerde zirvede yer almayı önemsiyor. Yatırımların temelinde bire bir izlediği Ar-Ge süreçlerinin ve pazar araştırmalarının payı büyük. Bir de sezgilerinin… 

40- NİHAT KIRMIZI - DOĞA SİGORTA CEO'SU
Henüz 41 yaşında ve 5 yıl gibi kısa bir sürede sektörünün en güçlü markalarından biri haline geldiler. Şirketi; ürün üretim dağılımında, yönetsel olarak ve mali açıdan en dinamik oyuncular arasına almayı bildi…

YÖNETİM TARZI 
5 temel kuralı var: 1- İnisiyatif alabilmek ve hızlı karar verebilmek. 2- Baskı altında yılmamak&kriz yönetimi. 3- Net ve emin olmak. 4- Esnek düşünce yapısı. 5- Doğru zaman yönetimi. Tembellik, işi sevmeme, alışkanlıklardan vazgeçememe konularında hiç tahammülü yok. 

BAŞARI FORMÜLÜ
Kırmızı’ya göre; insan önce kendine yön vermeli. Gelişmeler karşısında kendinizi geliştirip değiştirebiliyorsanız takip edilirsiniz. O da bunu yapıyor. Basit ve pratik bir iş modeline sahip. Güne 06.30’da başlıyor. Stratejilerini değişen koşullara ve gündeme göre belirliyor.

41- BÜLENT GÜRCAN - TEKNOSA GENEL MÜDÜRÜ
Dinamik ve gelişmelerden en hızlı etkilenen perakende sektöründe… Teknosa’yı katılımcı bir yönetim tarzıyla geleceğe taşıyor. 

YÖNETİM TARZI
Teknoloji perakendeciliğindeki uzun soluklu liderliğinin temelinde yoğun çalışma, cesaretli adımlar, yenilikçi olma ve tüketiciye maksimum fayda yaratma arzusu var. Hatadan korkmuyor. Geliştirmeleri gereken yönlerin üzerine gidiyor.  Önemli markalarla iş ortaklıkları var. 

BAŞARI FORMÜLÜ
Teknosa’nın gücü, ihtiyaca göre operasyonel kabiliyetlerini sürekli geliştiren iş modelinden geliyor. Dijital dönüşüm için odağına insanın konulduğu, ileri veri analitiğini akıllı iş uygulamalarıyla bütünleştirilen dinamik bir model oluşturuldu. Tüketicilerle kurulan bağı sağlamlaştırmaya her zaman öncelik veriyor. 

42- SELİM ŞİPER - PETROL OFİSİ CEO’SU
Türkiye’nin en büyük özel sektör şirketleri arasında yer alan Petrol Ofisi’nin CEO’su... Atamasının ikinci yılında listemize girdi. 

YÖNETİM TARZI
Çok önemli bir altyapıya sahip olan Petrol Ofisi’ne liderlik ediyor. Ona göre yöneticilik; karmaşıklıkla başa çıkmak, sistem getirmek, düzene sokmak, süreklilik sağlamak, planlamak, kaynak ayarlamak, yapılmasını sağlamak ve uygulamak… 

BAŞARI FORMÜLÜ
Her yöneticinin lider olmadığına inanıyor; ama her lider, yönetici... İkisi de öğrenebilir şeyler. Ancak liderlikte, yöneticiliğe göre doğuştan gelen yetilerin daha fazla olmalı. Personelin gelişimi için uygun koşullar yaratmaya, doğru performans kültürünün yapılanmasına ve ödüllendirme sistemlerine destek veriyor. 

43- GÖKHAN SIĞIN - BSH TÜRKİYE CEO'SU
Global kariyer yapmak isteyenlerin en çok takip ettiği isimlerin başını çekiyor…

YÖNETİM TARZI
İş ortaklarını ve iş modellerini araştırıyor ve StartUp’lara stratejik yatırımlar yapıyor.  Geleceğe daha iyi hazırlanabilmeleri için vizyonları doğrultusunda projeleri yaygınlaştırmayı hedefliyor. Başarılı ve itibarlı bir şirket olmanın bir şartını da toplumsal sorumlulukların oluşturduğunun farkında.

BAŞARI FORMÜLÜ
Sığın’a göre; her iş analitiktir, hangi ülkede olursanız olun birbirlerine benzerlik gösterir. Aynı zamanda kişi hayâl etmeli ve onu gerçekleştirmek için hedef belirmeli. Disiplin ve kararlılık mutlak sonuç getirecek. Çık sık seyahat etmesine rağmen ailesine de vakit ayırıyor.

44- ERSEL GÖRAL - İSG CEO’SU
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (İSG), havalimanı terminal işletmesini devralmasının 11’inci yıl dönümünü kutluyor. Sayısız rekorlara ve başarılara imza atan İSG CEO’su Ersel Göral, tüm iş ortaklarıyla, operasyonel açıdan sorunsuz bir ağı yönetiyor.

YÖNETİM TARZI
Başarıyı tüm takıma mal ediyor. A’dan Z’ye tüm ekibin payına dikkati çekerken, özverinin önemini vurguluyor. Hayâl etmekten vazgeçmiyor ve bunları yerine getirmek için fırsatları zorluyor.

BAŞARI FORMÜLÜ
7 sene üst üste Avrupa’nın en hızlı gelişen ve kıtanın 12. büyük havalimanı olarak öncelikli hedef, yolcu memnuniyetini en üst seviyede tutmak ve Türk sivil havacılığının gururu olmak. Göral’a göre; başarı mutlaka kalıcı ve sürekli hale getirilmeli. Projeler hız kesmiyor.

45- NURİ ÖZTAŞKIN - YATAŞ GRUP CEO'SU
Türk mobilya endüstrisinin önde gelen şirketi, 2012’de başladığı atılımının ilk 7 yılını tamamladı. Yönetimindeki Altop ve Öztaşkın aileleri sektörde çok deneyimli. CEO’su Nuri Öztaşkın da öyle…

YÖNETİM TARZI
Firmanın DNA’sını, aileden gelen birikimler oluşturuyor. Sözde değil, özde bir dünya markası olmak için daima daha büyük hedeflere yürüyor. Sosyal medyanın gücünü önemsiyor. Sosyal sorumluluk projelerine çok önem veriyor. İnsan ilişkilerinde, takım çalışmalarında vb. konularda da yetenekli. En büyük yatırımları yetenekli personele yapıyor.

BAŞARI FORMÜLÜ
İşini tutkuyla yapıyor. Pozitif bakış açısıyla karşısına çıkan engelleri daha rahat aşıyor. Öztaşkın’a göre; başarılı olmak isteyen birinin yapması gereken ana görev, çalışmak ve çaba göstermek. 

46- GÖKTUĞ GÜR - SİGNİFY ORTA DOĞU VE TÜRKİYE CEO’SU
Dünyada ilk 50 içerisinde yer alan bir şirketin lideri... Detaylı, çok yönlü düşünebilen kadınlara, genç çalışanlara verdiği değer ve birlikte yaratılan sinerjiyle başarıyı yakalıyor, sektöre de katma değer katıyor. 

YÖNETİM TARZI
Müşteri, sonuç ve süreç odaklı olmayı; yaratıcılık, operasyonel verimliliği artırmada önemli buluyor. Yoğun geçen stresli günleri paylaştığı gibi, beraber eğlenmeyi de biliyor. Güven üzerine kurulu ilişkilerin daha verimli takım çalışmasına imkân tanıdığını ve bunun da başarıyı getirdiğine inanıyor. Tersine koçluğun da yanında… 

BAŞARI FORMÜLÜ
İşini severek yapıyor. Özel yaşam ve iş hayatı arasındaki dengeyi kuruyor. Yaratıcılığının daha da gelişmesi için hobileri ve taktikleri var. Çeşitlilik ve dahiliyeti, Türkiye’de de sahipleniyorlar. 

47- YENAL GÖKYILDIRIM - MEDİAMARKT TÜRKİYE İCRA KURULU BAŞKANI
Hem büyüme hem de dijital dönüşümün rol model lideri olarak listemize “merhaba” dedi.

YÖNETİM TARZI
“Tüketici gönül bağı” kurma planı var. Şirketin kültüründe müşteri odaklı dönüşümün sağlanması gibi projeler onun liderliğinde gerçekleşti. Satın alma yolculuğunun her adımını, çağrı merkezi de dahil, satış sonrası servislerin tamamında yaşadığı tüm deneyimi adım adım haritalandırıyor. İhtiyaç duyulan tüm iyileştirmeleri yapıyor.

BAŞARI FORMÜLÜ
Son üç yıldır üst üste grubun en hızlı büyüyen ülkesi Türkiye. MediaMarkt’daki görevine başladıktan hemen sonra ekibiyle finansallarda önemli iyileştirmeleri gerçekleştiren bir dönüşüm programını hayata geçirdi. Aksine günün sonunda fiziksel olarak yorgun olsa da birçok işi başarmanın mutluluğunu hissediyor.

48- TOLGA GÜRKAN - ALLİANZ TÜRKİYE CEO'SU
Şirket bünyesine 2007’de “Program Yönetimi Direktörü” olarak katıldı. Bu yılın başında CEO oldu ve adını ilk 50 arasına yazdırmasını bildi. 

YÖNETİM TARZI
Takım olmanın önemine inanıyor. Ekip arkadaşlarının yetkinliğine güveniyor ve onlara yeteneklerini kullanmaları için gereken desteği veriyor. Çözüm ve sonuç odaklı bir liderlik anlayışına sahip.  

BAŞARI FORMÜLÜ
Geniş perspektiften düşünüyor, gerçekleştirme sürecini parçalara bölüp sıraya diziyor. Allianz Türkiye’yi yeni nesil sigortacılığın da öncüsü olarak tanımlıyor. Sektöre, finansal sonuçların yanı sıra sürdürülebilirlik, inovasyon, girişimcilik ve önleyici çözümler konusunda liderlik ettikleri inancında. Müşteri odaklı yaklaşımı daha da ileriye taşımak için çeviklik, yalınlık, verimlilik ve dijitalizasyonu önceliklendiriyor.

49- ÖZLEM DAĞ - BAHÇEŞEHİR EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRÜ
Türkiye genelinde açılan kampüslerle ciddi anlamda büyük bir yapıya dönüşen bir eğitim kurumuna yön veriyor. Her değerin ülkemizin geleceğine de etki ettiğini bilmekle de tatmin duygusu yaşıyor… 

YÖNETİM TARZI
En ufak detaylarla bile ilgileniyor. Her anlamda kurumsal yapıya yakışır işler çıkması için eğitim uygulamalarına, finansal konulara hatta Bahçeşehir Koleji adına yayımlanan her metindeki kelimelere kadar dikkat ediyor. Özveriyle çalışmanın iş hayatının en önemli unsuru olduğunu düşünüyor. 

BAŞARI FORMÜLÜ
Çok yüksek tempoyla çalışıyor. Aynı anda birçok işle ilgilenmesi, denetleme yapması ve karar vermesi gerekiyor. Sevdiği, kendimi adadığı bir alanda ve ait hissettiğim bir kurumda olduğu için bu yoğunluk onu zorlamıyor. 

50- FIRAT KURUCA - AVİVASA CEO’SU
Sektöre duyduğu güven ve inanç, başarısının anahtarı. Öğrenmeye, yeniliklere ve farklı düşüncelere açık…

YÖNETİM TARZI
İnsanı işin merkezine koyan bir yönetim tarzı var. Yaşam mottosu: “Öğrenmenin yaşı yok,”  Meraklı, araştırmacı ve yaratıcı bir insan. Bu özelliklerin hayallerimi gerçekleştirmemde bana büyük katkısı oluyor.

BAŞARI FORMÜLÜ
Kuruca’ya göre; işinizi inanarak yaparsanız ve kendinizi sürekli geliştirirseniz, değişime ayak uydurabilir; müşterilerinizin değişen beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Tam da bu noktada müşteri odaklılığın önemi ortaya çıkıyor. AvivaSA, ihtiyaçlarını anlamak ve onlara uygun kişiselleştirilmiş ürün ve hizmetleri doğru zamanda, uygun kanallardan sunuyor. Müşterilerin hayatları boyunca yanında olabilmek için çalışılıyor.