RÖNESANS'IN 100 BİN ÖĞRENCİ GURURU

Geleceği hayâl ederken; çevresel, ekonomik ve sosyal anlamda "sürdürülebilir gelişme" yolundan bir an bile ayrılmamamız gereken bir dönemden geçiyoruz. "Sürdürülebilir Geleceğin Tasarımı"nda, kadın istihdamı ve liderliğine, her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.


Rönesans Holding olarak, bulunduğumuz pazarlarda; kalite standartlarımız, teknolojimiz, müşteri odaklılığımız ve çalışan memnuniyetimiz ile sektörün gelişimine, değişimine yön veren bir konumdayız. Lider bir oyuncu ve rol model olarak, sektörün gelecek yeteneklerini de sürdürülebilirlik bilinciyle yetiştirmek hedefindeyiz. Böylece bize sunulan fırsatları yeni nesillere aktarmış olacağız. Altı yıl önce bu vizyonla yola çıkarak “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasını hayata geçirdik. Gençlerin konuya ilgisi de motivasyonumuzu artırdı. Bugün, Türkiye’nin dört bir yanında, her sene ortalama 25 üniversiteyi ziyaret ediyoruz. Tanıtım, eğitim, seminerler ve yarışma başvuruları ile 100 binden fazla üniversiteliye ulaşmanın gururu ve mutluluğu içindeyiz. 

585 GRUP PROJESİ...
Bu yıl yarışmamıza 75 farklı üniversiteden, 900 öğrenci, 585 grup projeleriyle katıldı. Her biri inanılmaz detaylar barındıran, sürdürülebilirlik temasını geleceği tasarlarken kullanan, yaratıcı fikirlerin arasından 10 farklı kategori için zorlanarak seçim yaptık. Kazanan 28 genç başta olmak üzere, katılanların tümünü tebrik ediyorum. Birinci seçilen ekip, 5 genç kadın mimardan oluşuyor. Geleceğin inşasında kadının söz sahibi olması, zorlukları aşmamızda ve geleceğe umutla bakmamızda kilit rol oynayacak. Eğitimden mimariye, her alanda kadın istihdamından maksimum güç almamız, geleceğimizi sürdürülebilir kılmak adına toplumsal bir sorumluluğumuz.

BİRİNCİ SEÇİLEN EKİPTE 5 GENÇ KADIN MİMAR
“Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması”nda gençler; doğal kaynakların verimli kullanıldığı, çevreye saygılı, her aşamasında sürdürülebilir ve sosyal girişimciliği öne çıkaran “Kendine Yeten Verimli Yaşam Alanları” temasında projeler hazırladı. Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencilerinden Meryem Akar, Merve Karaca, Ayşe Özkan, Beyzanur Kesgin ve Esma İsnaç, birincilik ödülünün sahibi oldu.

Rönesans Holding, sürdürülebilirlik ve gelecek vizyonerlerini buluşturdu
Rönesans Holding’in düzenlediği “6. Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması”nın ödül töreni ve “Bugünden Sürdürülebilir Geleceğe” webinarında; sürdürülebilirlik, girişimcilik, kapsayıcılık ve gelecek kavramları öne çıktı. Prof. Dr. Özgür Demirtaş “Sürdürülebilir Gelecek: Ekonomi ve Yeni Trendler” başlığıyla konuşma yaptı. Sosyal girişimcilik platformu Ashoka Türkiye Eş Direktörü İstem D. Akalp moderatörlüğündeki panelde, İhtiyaç Haritası’nın Kurucusu Mert Fırat, Good4Trust’ın Kurucusu Uygar Özesmi ve TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri A.Ş. Kurucusu Tülin Akın, gençlere ilham veren sosyal girişimcilik hikâyelerini anlattı.


PROF. DR. ÖZGÜR DEMİRTAŞ:
GENÇLER, TEKNOLOJİ VE SANAT İLE İÇ İÇE OLMALI

Sürdürülebilirliğin temelinde; teknoloji, teknolojinin tam ortasında da sanat var. Gençler, önünde uzanan hayatta, teknoloji ve sanat ile daha çok iç içe olmalı. Ancak bu şekilde gelecekte söz sahibi olabilirler. Ekonomide sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için doğru kararlar verilmesi gerekiyor. Doğru fizibilite, liyakat ve şeffaflık ile şirketler sürdürülebilir konuma gelebilir.


İHTİYAÇ HARİTASI KURUCUSU & OYUNCU MERT FIRAT:
EN ÖNEMLİ FAKTÖR, ORTAK BİR MASADA BULUŞMAK

Sosyal girişimcilik fikri İhtiyaç Haritası’nı, destek ve ihtiyacın buluşması gerekliliğinden yola çıkarak hayata geçirdik. Sürdürülebilirliğin sağlanmasında en önemli faktör, ortak bir masada buluşup çözüm odaklı olabilmek. Bu yolda harekete geçmek için şu andan başlayarak günlük hayatımızda değişimleri başlatmalıyız.