SAKIP SABANCI'NIN KUCAKLADIĞI BEBEK, SABANCI ÜNİVERSİTESİ'NDEN MEZUN OLDU

Kuruluşunun 20. yılını kutlayan Sabancı Üniversitesi, öğrencilerin ve ailelerinin sağlığını korumak amacıyla, Türkiye'nin ilk kapsamlı ve geniş katılımlı online mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Osman Berke Güney (Mühendislik ve Doğa Bilimleri), Seham Hakmi (Sanat ve Sosyal Bilimler), Denizalp Aybak (Yönetim Bilimleri). Mezun öğrenciler arasında, Sakıp Sabancı ile bebeklik fotoğrafı bulunan Mustafa Yağız Dimici de yer aldı.


Dünya tarihinde bazı önemli olaylar “ondan önce” ve ”ondan sonra” diye anılır. Covid-19 için de böyle olacağı görünüyor. Sahip olduğumuz birçok şey değişiyor ve dönüşüyor. Sağlık, yeniden yaşamımızın merkezine yerleşti. Birbirimize karşı sorumluluklarımız, bir kez daha büyük önem kazandı. İş birliğinin, dayanışmanın, dünyaya sahip çıkmanın ne anlama geldiğini bir kez daha görüyoruz. Dolayısıyla mezuniyet törenimizi de geciktirmeden yapmayı, çok çalışarak hak edilen diplomaların bir an önce alınmasını ve hayata yelken açılmasını sağlamaya çalıştık. Kaygı ve endişelerin yüksek olduğu böylesi zor bir dönemde, 2020 mezunları, rüzgâra karşı koydu. 

ÖĞRENCİLERE SESLENDİ
Sizlerin teknolojiyi kullanma becerilerinizi, bu yeni dünyayı yaratma ve yaşatma yetkinliğinizi hayranlıkla izliyorum. Bilgiye erişimin bu kadar yüksek ve teknolojinin bu kadar geliştiği günümüzde sahip olduğunuz donanımla, bilimin ışığında emin adımlarla ilerleyeceğinize ve geleceği bizlerden daha iyi yöneteceğinize inancım tam. Covid-19’un yarattığı olağanüstü koşullar size, daha genç yaşınızda sağlığın, ailenin önemini, esnek olmayı, uyum sağlamayı, çözüm odaklı olmayı ve hayatı ertelememeyi öğretti. 2020’nin zorluklarından edindiğiniz ve sizi daha da güçlendiren tecrübeler, ilerleyen yıllarda avantaj olarak size dönecektir...


SAKIP SABANCI’NIN KUCAKLADIĞI BEBEK, SABANCI ÜNİVERSİTESİ’NDEN MEZUN OLDU
Kuruluşunun 20. yılını kutlayan Sabancı Üniversitesi, öğrencilerin ve ailelerinin sağlığını korumak amacıyla, Türkiye’nin ilk kapsamlı ve geniş katılımlı online mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayın gerçekleştirildi. Mezunlar, mezun adayları ve öğretim üyeleri video mesajlarıyla katılım sağladı. Her yıl, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı merhum Sakıp Sabancı’nın vasiyeti üzerine tamamı Sakıp Sabancı Fonu’ndan karşılanan özel bir ödüle layık görülen fakülte birincileri de açıklandı: Osman Berke Güney (Mühendislik ve Doğa Bilimleri), Seham Hakmi (Sanat ve Sosyal Bilimler), Denizalp Aybak (Yönetim Bilimleri). Mezun öğrenciler arasında, Sakıp Sabancı ile bebeklik fotoğrafı bulunan Mustafa Yağız Dimici de yer aldı.


Merhum Sakıb Sabancı, Kasım 1997’de “Sevgili Mustafa Yağız Dimici’ye büyüdüğünde okuması dileğiyle” notuyla bizzat imzaladığı bir de kitap hediye etmiş...