SANKO, EN ÇEVRECİ PROJELERİ YARIŞTIRDI

SANKO Holding; bu yıl Gaziantep'te, 24-27 Eylül 2020 tarihleri arasında "Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali" TEKNOFEST'in ana paydaşlarından oldu. Yürütücülüğü üstlenilen "Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması"na yur tiçi ve yurt dışından yapılan 1.468 başvuran 63'ü finale kaldı. 25 Aralık Panorama Müzesi'nin önünden başlayıp Gaziantep Kalesi girişinde sonlanan kortej yürüyüşüyle açılışı gerçekleştirilen TEKNOFEST 2020'yi ziyaret eden SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, öğrencilerin projelerini dinledi.


SANKO HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADİL SANİ KONUKOĞLU:
GENÇLERİMİZ BİZİ GURURLANDIRDI

Türkiye’nin “Milli Teknoloji Hamlesi” yolculuğunda öğrenciler, birbirinden başarılı projelere imza atıyor. Gençlerimizin azimle ve özveriyle çalışıp ülkemizin geleceğine katkı sunma gayretleri bizleri gururlandırdı. Gençler doğru yolda. Hepsine başarılar diliyorum.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
TEKNOFEST 2020 final ödül töreni, Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) gerçekleştirildi. SANKO Holding’in sponsorluğundaki “Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması”nın “Lise Kategorisi” ile “Üniversite ve Üstü Kategorisi”nde birinci olan takımlara, ödüllerini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep Valisi Davut Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı birlikte verdi.


İŞTE BİRİNCİLER:

LİSE KATEGORİSİ: Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi 12’nci sınıf öğrencileri Ceren İlayda Ekici ve Aleyna Akın’dan oluşan “Hidrotem Takımı”nın, danışman öğretmenleri Zeliyha Çelik rehberliğinde geliştirdikleri “Süper Hidrofobik Petrol Emici” projesi. Birinci: 10.000 TL, ikinci: 5.000 TL, üçüncü: 3.000 TL.
ÜNİVERSİTE VE ÜSTÜ KATEGORİSİ: Düzce Üniversitesi Kimya Bölümü Doktora Öğrencisi Kübra Gökmen ile Çevre Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Hakkı Erdoğan’dan oluşan “Dü-Çevre” Takımı, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Sevim Elibol’un danışmanlığında “Güneş Enerjisi ile Çalışan Elektroflotokaagülayon Presi ile Toplu Konutlarda Kaynaklanan Evsel Gri Suyun Arıtımı ve Geri Kazanımı” projesi geliştirdi. Birinci: 15.000 TL, ikinci 10.000 TL, üçüncü: 5.000 TL.

AMAÇ, ENERJİ VERİMLİLİĞİ 
“Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması”nın amacı; enerji verimli ve çevreye duyarlı endüstriyel işletmeleri, onların projelerini ve teknolojileri ortaya çıkarmak. Ayrıca, bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını sağlamak, endüstriyel alanda enerji verimliliğini artırmak. Toplumda bu kültürün oluşturulması, farkındalık oluşturulması, yenilikçi ve teknolojik fikirlerin geliştirilmesi hedefleniyor. SANKO Holding bünyesindeki mühendisler, öğrencilere mentorluk desteği sağlayarak, akademisyenler ile projeleri değerlendirme süreçlerini yürüttü.