SHELL'DE KADIN ENERJİSİ

Doğrudan istihdam sağlanan 791 personelimizin yüzde 31'i, yönetim ekibimizin ise yüzde 50'si kadınlardan oluşuyor. İş olanakları yaratmanın, yetenekleri geliştirmenin, yerel tedarikçilerden ürün ve hizmet almanın yanı sıra, toplumun ihtiyaçlarına yönelik sosyal sorumluluk programları geliştiriyoruz.

Shell, Türkiye’de, 1923 yılından bu yana faaliyet göstermekte. 1.000’den fazla istasyonumuzda, her gün 1 milyonu aşkın ziyaretçimize, 15 bin çalışanımız ile en hızlı ve güler yüzlü şekilde hizmet veriyoruz. 

KADIN İSTİHDAMINA DESTEK SAĞLIYORUZ 
Topluma karşı sorumluluğunun farkında bir şirketiz. Ülkemizin önemli bir önceliği olan kadın istihdamına destek için, Mart 2018’de, akaryakıt sektöründe bir ilk olan “Fırsat eşitliği” için sosyal yatırım programımız “Shell’de Kadın Enerjisi”ni başlattık. 2 bin 200’ün üzerindeki arkadaşımıza fırsat yarattık. Sektörümüzde kadınların da çalışabileceğini, mesleğin kadını-erkeği olmadığını gösterdik. Kadınlar; istasyon yöneticisi, ön saha satış elemanı, market satış elemanı, vardiya amiri, muhasebe elemanı ve idari işler uzmanı gibi farklı pozisyonlarda çalışma olanağı buluyor. “Shell’de Kadın Enerjisi”ni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın himayelerinde, Türkiye’nin iş ve işçi bulmada en deneyimli kurumu olan İŞKUR iş birliği ile gerçekleştiriyoruz. 


"ÇEŞİTLİLİK VE KAPSAYICILIK" YAKLAŞIMI... 

Shell, küresel olarak “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık” yaklaşımı doğrultusunda, tüm politikalarının temelinde kadın-erkek ayırmaksızın tüm çalışanları için “eşitlik ilkesi”ni amaçlıyor. Bu çerçevede, Türkiye’de de “Shell’de Kadın Enerjisi”ni hayata geçirdik. Ülkemizdeki tüm sektörlerde, kadınlar üretime katılmalı, karar alma süreçlerinde daha aktif şekilde yer almalı. Sadece ekonomik değil, tüm toplumsal alanlarda daha görünür olmaları, cinsiyet ayrımcılığının azalarak son bulması hedefine bizleri daha da yaklaştıracaktır. 
“Büyük ve güçlü Türkiye olma” noktasında, nüfusun yarısını oluşturan kadınlarımızın enerjisinden daha fazla güç almak bizim için son derece ehemmiyetli. Her seviyede kadın istihdamının ve kadın liderlerin sayısının, görünürlüğünün artırılmasına yönelik atılacak adımlar, enerji sektörünün ilerlemesi, Türkiye ekonomisini daha üst sıralara taşıma yolunda büyük önem arz ediyor.

‘EŞİTLİK İLKESİ’...
“Eşitlik ilkesi” doğrultusunda, potansiyellerin ortaya konulabileceği bir çalışma ortamı oluşturuyoruz. Kadınlar iş yaşamına katacak sürdürülebilir uygulamaları hayata geçiriyoruz. Şirket içerisinde, erkeklerle eşit temsil hakkı elde ediyorlar. Gelişimlerini takip ediyoruz. Örnek alabilecekleri rol modeller yaratıyoruz, kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri ve görünürlüklerini artırmaları için teşvik ediyoruz. 


2023’E KADAR, 5 BİN KADIN İSTİHDAMI... 

Gayemiz; sektöre ilham verdiğimiz “Shell’de Kadın Enerjisi” ile, Cumhuriyetin kuruluşunun ve aynı zamanda Shell’in ülkemizdeki 100. yılı olan 2023’e kadar, Türkiye’de 5 bin kadını istihdam etmek. Adaylar, başvurularını İŞKUR il müdürlüklerine yapabiliyor. İşe alım süreçleri İŞKUR iş ve meslek danışmanları aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Kabul edilenler, alanında deneyimli Shell eğitim ekiplerince eğitiliyor. Sınıf ve işbaşı eğitimlerini tamamlayanlar, Türkiye çapındaki Shell & Turcas istasyonlarında görevlendiriliyor. 

KADINLAR İLE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ARTIYOR
Kadın çalışanlarımızın katılımıyla, sadece onların hayatlarında değil; iş arkadaşları, misafirlerimiz ve istasyonlarımızda büyük bir değişime imza attık. Onların olduğu yerde hizmet kalitemiz artıyor. Müşteri memnuniyetimiz yüzde 3 oranında fark ediyor. Sayısı çoğaldıkça, performans ve verimliliğimiz de artacak. Sözlü ve yazılı tebrik ve teşvik mesajları hepimizi çok mutlu ediyor ve “Shell’de Kadın Enerjisi”ne olan inancımızı pekiştiriyor. 

İŞLETMECİLERE İLHAM VERMEYE DEVAM...
“Milli İstihdam Seferberliği” kapsamında 2018’de, “Shell’de Kadın Enerjisi” ile katkılarımızdan dolayı ödülümüzü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız, Sayın Zehra Zümrüt Selçuk Hanımefendi’den almanın gururunu yaşadık. Ayrıca, birçok değerli kurum tarafından farklı ödüllere layık görüldük. 
Kadınların işgücüne katılım oranının yükselmesi, yalnız toplumdaki statülerinin iyileşmesi açısından değil, Türkiye ekonomisinin güçlenerek geleceğe yürümesi için de çok önemli. İşletmecilere ilham vererek, daha fazla kadına iş imkânı için onları teşvik ediyoruz...