STRATEJİ

Şirketlerin yeni dönem yol haritaları...

AKBANK YÖNETİM KURULU BAŞKANI SUZAN SABANCI DİNÇER:
“BÜYÜMEYİ SÜRDÜRMEK İÇİN GEREKEN TEMELE SAHİBİZ”
Cumhuriyetin 100’üncü Akbank’ın 75’inci yılına denk gelen 2023, Akbank ve Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Sızan Sabancı Dinçer için çok özel ve anlamlı. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, aktif büyüklükte 1 trilyonu geçtiklerini belirtiyor ve “Geriye dönüp son 75 yıla baktığımızda, Akbank'ın müşterilerinin değişen ihtiyaçlarını karşılayabilen ve inovasyona verdiği önemle sektöründe liderliğini koruyan bir kurum haline geldiğini görüyoruz. Akbank başarılarını ve büyümesini sürdürmek için gereken temele sahip” diyor.

Suzan Sabancı Dinçer, iş dünyasının en güçlü kadınları listelerinde ilk 2 arasındaki yerini uzun süredir koruyor. Sabancı Dinçer’in bu gücünün ardında Sabancı Holding ve Akbank yönetim kurullarında üstlendiği görevlerinin yanı sıra global olarak iş, ekonomi, girişimcilik, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve eğitim dünyasının da global çok şapkalı liderlerden biri olmasının payı büyük. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı olan Sabancı Dinçer aynı zamanda Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi. Sabancı Vakfı’nda üstlendiği mütevelli heyeti ve icra kurulu üyeliliklerini de aktif şekilde yürüten Suzan Sabancı Dinçer, Sabancı Üniversitesi mütevelli heyetinde de yer alıyor. Sabancı Dinçer ayrıca, 2009 yılında kurulmasına öncülük ettiği Akbank Uluslararası Danışma Kurulu başkanlığını da sürdürüyor.

37 YILDIR BANKACI

Bankacılık kariyerine 1986 yılında Akbank’ta Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak başladı. 1997 yılında Hazine ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Murahhas Üye ardından 2001 yılında Değişim Yönetiminden Sorumlu Murahhas Üye görevlerini üstlendi. 2008 yılından bu yana Akbank’ın yönetim kurulu başkanlığını sürdüren Sabancı Dinçer’in bankacılık kariyeri oldukça parlak. Akbank, globalde üst üste defalarca kez en iyi bankacılık ödüllerini topladı. Özellikle dijital ve mobil bankacılık uygulamalarıyla bankacılık sektörünü dönüştüren liderlerden biri oldu.

“LİDERLİĞİ KORUYORUZ”

Geçtiğimiz günlerde Akbank’ın 75’inci olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Cumhuriyetimizin 100'üncü Akbank'ın 75'inci yılını yaşamasını anlamlı olarak değerlendiren Sabancı Dinçer, “Çok az şirketin erişmeyi başardığı bu önemli dönüm noktasının, bu kadar anlamlı bir yıla denk gelmesinden dolayı büyük bir heyecan duyuyoruz. Bu özel yıl vesilesiyle bankamızın bugünlere gelmesinde emeği geçmiş tüm Akbanklılara şükranlarımı sunar, ebediyete intikal eden değerli büyüklerimizi sevgi, saygı ve rahmetle anmak isterim" dedi. Bunun yanı sıra, kendilerini geleceğe hazırlayan hissedarlarına, çalışanlarına, müşterilerine, Türk ekonomisine ve bankacılık sektörüne Akbank olarak yaptıkları katkılardan dolayı gururlu olduklarını ifade eden Sabancı Dinçer, şöyle devam etti: “Geriye dönüp son 75 yıla baktığımızda, Akbank'ın müşterilerinin değişen ihtiyaçlarını karşılayabilen ve inovasyona verdiği önemle sektöründe liderliğini koruyan bir kurum haline geldiğini görüyoruz. Akbank başarılarını ve büyümesini sürdürmek için gereken temele sahip.”

75’İNCİ YILDA 1 TRİLYONU GEÇTİ

Sabancı Dinçer, bankanın 2022 yılı finansal sonuçlarınıysa şöyle paylaştı: “Banka geçtiğimiz yıl aktif büyüklüğünü 1 trilyon 147 milyar TL'ye ulaştırdı. Bankanın aktif kârlılığı yüzde 6,2, özkaynak büyüklüğü 153,6 milyar TL, özkaynak kârlılığı yüzde 54,7, sermaye yeterlilik oranı yüzde 23,2, aktif müşteri sayısı 10,8 milyon, yıllık aktif müşteri sayısı artışı 2,3 milyon, çalışan sayısı 12 bin üzeri ve şube sayısı 711 olarak gerçekleşti.”

ENERJİSA ENERJİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI KIVANÇ ZAİMLER:
“DEPREMDE ÖNCELİĞİMİZ ÇALIŞANLARIMIZ VE AİLELERİ OLDU”
Toroslar elektrik dağıtım bölgesinde depreme maruz kalan illerin 5’inde faaliyet gösteriyoruz. Bölgede 4 bin 507 çalışanımız ve aileleri depremden etkilendi. Maalesef 16 çalışanımız hayatını kaybetti.

Enerji, Sabancı Holding’in gelirlerinde yüksek paya sahip iş kollarından biri. Toplam elektrik dağıtımındaki yüzde 20’leri geçen hacmiyle Enerjisa ise Türkiye'nin lider elektrik dağıtım ve perakende şirketi konumunda bulunuyor. Başkent, Ayedaş ve Toroslar bölgelerinde Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Zonguldak, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Mersin, Kilis, Hatay ve İstanbul Anadolu Yakası’ndan oluşan 14 ilde elektrik dağıtım hizmeti veren Enerjisa Dağıtım şirketleri 21 milyon nüfusun elektriğe erişimini, diğer bir ifadeyle her 4 kişiden 1’inin elektriğini sağlıyor.

Enerjisa Enerji, Mart 2023’teyse olağan genel kurulunu topladı. Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler, “Enerjisa genel kurulumuz 5 yıllık yolculuğumun bir özeti gibiydi. Bunun bir nedeni de sorumlu hissedar anlayışıyla genel kurulumuza gelen ve aynı zamanda bir büyüğümüz de olan yatırımcımızın görüşleri oldu” diyor. Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler, yaşanan büyük depremler sonrası yaşadıklarını ve planlarını şöyle anlattı:

“BEŞ YILDIR TEMEETTÜ DAĞITIYORUZ”

“Pandemi sürecinde neredeyse 2 yıl boyunca evlerimizden çıkma konusunda tedirginlik yaşarken, bugün yaşadığımız deprem nedeniyle birçok vatandaşımız evlerinden oldu, birçoğumuz ise evlerimize tedirgin giriyoruz. Gerçekten de tüm dünya ve ülkemizde özellikle son 5 yılda yıkıcı sonuçlar doğuran badireler atlattık. Birçoğunun etkileriyse hala devam ediyor. Son derece değişken, belirsiz, karmaşık ve muğlak bir süreçte, bize güvenen yatırımcılarımızın karşısına güçlü finansal sonuçlara sahip, 5 yıldır düzenli olarak temettü dağıtan, yüksek yetkinlikleri olan organizasyonumuzla çıktık. Gururla söyleyebilirim ki, Enerjisa Enerji bugün hissedarından yatırımcısına, müşterisinden çalışanına, tedarikçisinden yüklenicisine kadar her bir paydaşı için değer yaratan bir ekosistemin lokomotifi konumunda.

“DÖRT BİN BEŞ YÜZ YEDİ ÇALIŞANIMIZ ETKİLENDİ”

6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremler sonrasında bölgede yaşanan felaketin ardından yaşadıklarımızı da paylaşmak isterim. Toroslar elektrik dağıtım bölgesinde depreme maruz kalan illerin 5’inde faaliyet gösteriyoruz. Bölgede 4 bin 507 çalışanımız ve aileleri depremden etkilendi. Maalesef 16 çalışanımız hayatını kaybetti.

Afette evlerini kaybeden çalışanlarımız ve aileleri için geçici konaklama ve sıcak yemek ihtiyacı Toroslar bölgesindeki şirket tesislerinde sağlanmış durumda. Kurduğumuz konteyner ve çadır yerleşkelerinde toplam 660 kişi konaklıyor. Depremde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralılarımızın en kısa zamanda eski sağlıklarına kavuşmasını temenni ediyoruz. İlk andan itibaren bölgeye desteğe gelen ekiplerimizle birlikte büyük bir özveriyle zor şartlar altında afetten etkilenen insanlarımıza ve şehirlerimize hizmet eden tüm çalışma arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum."

“AFET BÖLGESİNDE HİZMETE DEVAM EDİYORUZ”

KRİTİK NOKTALARA ENERJİ Depremde önceliğimiz, çalışanlarımız ve ailelerinin sağlığı ve güvenliliğinin sağlanmasının ardından arama kurtarma alanları, hastaneler, sahra mutfakları, toplanma alanları gibi kritik noktalara enerji verilmesi oldu.

AFET HABERLEŞME SİSTEMİ 2020 yılında Ar-Ge ekiplerimizin çalışmalarıyla hayata geçirdiğimiz ‘Afet haberleşme sistemi’mizi devreye almak için bölgeye sevk ettik. Yüksek noktalara kurulan ve güneş enerjisiyle çalışan 3 mobil kule ve haberleşme istasyonuyla yüzlerce ekip aracına takılı telsizler sayesinde onarım ekiplerinin iletişim ve koordinasyonunu sağladık. Diğer Enerjisa dağıtım şirketleri olan Başkent Edaş ve Ayedaş’tan destek ekip ve malzemelerimiz araçlarla yola çıkarak bölgeye ulaştı.

“143 ÇADIR KENTTEYİZ” Başkent Edaş ve Ayedaş ile birlikte diğer elektrik dağıtım şirketleri ve yüklenici firmalardan gelen destek ekipleri de dahil olmak üzere 3 bin 287 saha çalışanıyla çalışmalarımıza devam ederken Adana, Osmaniye ve Gaziantep’te kurulan 143 çadır kentte 14 bin 494’ü aşkın çadırın enerjilendirilmesi sağlandı. Müşteri hizmetlerimizin aksamaması için afet bölgesinde yer alan 12 Enerjisa Müşteri Hizmet Merkezi’nin 8’i, 34 Enerjisa İşlem Merkezi’nin 27’si hizmet vermeye devam ediyor.

BİOTREND CEO'SU OSMAN NURİ VARDI:
“2023’TE FARKLI ALANLARDA DA ÖN PLANA ÇIKACAĞIZ”
Biotrend net kârını 2022 yılında bir önceki yılın aynı dönemine göre 77 kat artırarak 4 milyon TL’den 311 milyon TL’ye taşıdı. Biotrend CEO’su Osman Nuri Vardı, “Bu önemli başarının üzerine 2023, önemli anlaşmalarla farklı alanlarda da ön plana çıkacağımız bir yıl olacak” diyor.

Biotrend Enerji, alternatif enerji üretimi konusunda yatırımlar yapma misyonunun yanı sıra, teknolojik olarak üretim ve uygulama merkezi olma hedefiyle, 2017 yılında kuruldu. Biotrend Enerji bünyesinde, 2022 sonu yatırımları devam edenlerle birlikte 11 entegre atık yönetimi ve biyokütle enerji santrali (BES), 6 BES, 1 katı yakıt hazırlama ve 1 sera tesisi olmak toplam 19 tesis bulunuyor. Toplam 6 bölgede, 11 ilde, 19 tesiste çöpleri elektriğe dönüştürerek, yüz binlerce hanenin enerji ihtiyacını karşıladıklarını söyleyen Biotrend CEO’su Osman Nuri Vardı, “Gelecek nesillere tertemiz, sürdürülebilir bir dünya bırakmak için durmadan çalışıyoruz. Her geçen gün portföyümüzü büyüterek sektörün öncülerinden olmaya devam ediyoruz” diyor.

YENİ PROJELER GELİYOR

2022 sonu itibarıyla Biotrend Enerji’nin sahip olduğu ön lisans ve lisansların toplam gücü 181,3 MWe’ye, kurulu gücüyse 99,2 MWe’ye ulaştı. Biotrend Enerji, sahip olduğu lisans ve ön lisans güçleri ve kurulu güç kapasitesine göre Türkiye biyokütle pazarının en büyük oyunculardan biri konumunda bulunuyor. Biotrend CEO’su Osman Nuri Vardı, 2023’te çok önemli biyodöngüsel ekonomi projelerini hayata geçirmeyi hedeflediklerini söylüyor ve şöyle devam ediyor: “Yakın gelecekte de odağımızda biyodöngüsel ekonominin ülkemizdeki öncü temsilcisi olarak, atığa katma değer katarak düşük karbon ekonomisine geçişi kolaylaştırmak olacak. Bugün, belediye atıklarını mekanik ayrıştırma ve malzeme geri kazanımı tesislerimizde işleyerek döngüsel hammadde üretiyoruz. Bu sayede ülkemizin ekonomisine önemli bir kaynak sağlıyoruz. Ek olarak yıllık olarak ürettiğimiz enerjiyle 450 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılıyoruz. 2023 yılında konsolide satış gelirlerimizi 1,9-2,2 milyar TL’ye ulaştırmayı hedefliyoruz. Kurulu güçte 120 Mwe +1,7 Mwe PV, brüt elektrik üretiminde ~750-800 bin MWh, net elektrikteyse ~650-700 bin MWh hedefliyoruz. Net finansal borcumuzun FAVÖK’e oranındaysa hedefimiz 2,5-3X.”

BAE’DE İŞ BİRLİĞİ

Vardı, 2023 projeleriniyse şöyle açıklıyor: “Birleşik Arap Emirlikleri’nde kurulu BEEAH Enerji Yatırımları ile niyet mektubu imzaladık. Bu anlaşmayla daha sürdürülebilir bir dünya yaratmak için atık toplama, izleme ve mekanik ayırma üniteleri, oksijensiz çürütücüler, kompost ve organomineral gübre üretimi, hibrit enerji üretimi, plastik atıkların ileri dönüşümü, yeşil hidrojen, düşük karbonlu mobilite çözümleri, enerji verimliliği gibi alanlarda pek çok projeyi birlikte değerlendirip uygun görülenlerde iş birliği yapmayı hedefliyoruz.”

BİOTREND 2022’Yİ NASIL KAPATTI?
- Net kâr 2022 yılında, 2021 yılının aynı dönemine göre 77 kat artarak 4 milyon TL’den 311 milyon TL’ye yükseldi.

- 2022 yılı brüt kârı 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 245 oranında yükselişle 426 milyon TL’ye ulaştı.

- Bir önceki yıla göre yüzde 188 artan hasılatı 1,2 milyar TL’ye ulaştı ve 2022 yılında ilk kez karbon ticaretine başlayarak 5 milyon ABD doları gelir elde etti.

- FAVÖK rakamı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 242 oranında yükselişle 482 milyon TL olarak açıklandı.

- Brüt kâr marjı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 29’dan yüzde 35’e yükselirken, FAVÖK marjı da yine bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 33’den yüzde 39’a yükseldi.

SIemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Hüseyin Gelis:
“SIEMENS İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR”
Siemens Xcelerator’ın Siemens için yeni bir dönemi başlattığını söyleyen Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Hüseyin Gelis, “Şirketlerin dijital çağda dönüşümlerini tamamlayacağız” diyor.

Siemens, endüstri 4.0 ile global iş dünyasında yaptığı öncülüğü yeni bir boyuta taşıyor. Tüm sektörlerde işletmelerin sürdürülebilirliğini, enerji verimliliğini ve dijital dünyaya uyumunu artıracak çözümler sunarak gelecek vizyonunu tasarlayan Siemens Türkiye, dijital ile fiziksel dünyayı buluşturan teknolojilerine Siemens Xcelerator’u ekledi. Siemens Türkiye, şirketlerin dijital dönüşümünü hızlandırmak amacıyla, büyük ölçekliden, bağımsız yazılımcılara kadar birçok iş ortağının birden fazla dijital çözümünü bir araya getiren Siemens Xcelerator’ı tanıttı. www.siemens.com/xcelerator üzerinden ulaşılabilen platform, altyapı, ulaşım hizmetleri, yiyecek-içecek, kimya, otomotiv, sağlık ve daha birçok kilit endüstriye yönelik, farklı iş ortaklarının, her ölçekten müşteri ihtiyaçlarına uygun çözümlerine ulaşma imkanı sunuyor.

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Hüseyin Gelis, yeni teknolojilerinin şirketlerin dijital çağdaki dönüşümlerini tamamlayacağını söylüyor ve şöyle açıklıyor:

DİJİTAL PAZAR YERİ

"Siemens Xcelerator; sunduğu çözümlerle müşteriler, iş ortakları ve geliştiriciler arasındaki etkileşimi artırma ve kolaylaştırmanın yanında, eğitim almak, keşfetmek ve bilgi alışverişi edinmek hedefiyle oluşturulmuş dijital bir pazaryeri olma özelliği taşıyor. Türkiye’de bir ilk olan ve Siemens’in tüm dünyada 4 binden fazla iş ortağıyla bir çözüm ekosistemi oluşturma hedefi dijital platform, Siemens Xcelerator, herkesin kullanımına açık olarak tasarlandı. Ekosistem, sektörlerin değişen ihtiyaçlarıyla hızla kendini güncelleyecek ve kullanıcıların geri bildirimleri üzerinden gelişimini sürdürecek.

“EN ÖNEMLİ ÇALIŞMAMIZ”

Siemens Xcelerator, Siemens için yeni bir dönemin başlangıcı anlamına geliyor. Siemens Türkiye olarak müşterilerimize değer yaratmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızdan en önemlisi de Siemens Xcelerator oldu. Siemens Xcelerator, şirketlerin dijital çağda dönüşümlerini tamamlayacak ve sadece Siemens’in sunduğu çözümleri değil, ortaklarının ürünlerini de içeren bir ekosistem olacak. Bu ekosistemde sunulan tüm ürünler birbirleriyle bağlantılı hale gelecek ve bir pazar ortamında uzmanlarla kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştıracak. Teknolojik sistemler birbirleriyle konuşmaya başladığında verimlilik artacak.”

“ENDÜSTRİYEL METAVERSE YOLUNU AÇACAK”
Platform üzerinde nesnelerin interneti (IoT) özellikli donanım ve yazılımın yanı sıra Siemens ve ortaklarının geliştirdiği hizmetler yer alıyor. Ayrıca ürün portföyünün ve referans örneklerinin incelenmesine olanak sağlayan Siemens Xcelerator’da sunulan çözümlerin tamamı, birbiriyle entegre olarak çalışıyor.

CHAT EKRANI www.siemens.com/xcelerator üzerinde yer alan chat ekranından tüm sorularına yanıt alma imkanı bulacak kullanıcılar, platform üzerinden metaverse, IoT, siber güvenlik, yapay zeka, as-a-service içeren konularda kazanım elde edebilecek.

DİJİTAL İKİZ Böylece Siemens Xcelerator, endüstriyel metaverse yolu açmaya yardımcı olacak. Dijital ikiz sayesinde verimsiz alanlarını ve üretim hatalarını görme fırsatı yakalayan kullanıcılar, karşılaşabilecekleri tüm riskleri de önleyebilecek.

Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici:
“BÜYÜME YOLCULUĞUMUZ DEVAM EDİYOR”
Şişecam, 2022 sonunda büyümesini sürdürerek ciroda 95,3 milyar TL’ye ulaştı. Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici, global üretim faaliyetlerini ‘Küresel düşün, yerel hareket et’ yaklaşımıyla yönettiklerini söylüyor ve “Büyüme yolculuğumuza devam ediyoruz. Değişen dinamiklere rağmen hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz” diyor.

Şişecam, 4 kıtada 14 ülkeyi kapsayan geniş coğrafyaya yayılmış üretim faaliyetlerini dünyanın değişen dengelerine ve belirsizlik ortamına rağmen başarıyla sürdürüyor. Organik ve inorganik büyüme fırsatlarını kaçırmayan şirket, 2022 yılını da oldukça pozitif sonuçlarla kapattı. Şirket, 2022 yılında 5,8 milyon ton cam, 4,9 milyon ton soda külü ve 4,4 milyon ton endüstriyel hammadde üretti. Konsolide net satışlarını 95,3 milyar TL’ye taşıyan Şişecam, 470 milyon dolarlık yatırıma imza attı.

Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici, global üretim faaliyetlerini ‘Küresel düşün, yerel hareket et’ yaklaşımıyla yönettiklerini söylüyor ve “Akılcı kararlarımızla büyüme yolculuğumuza devam ediyoruz. Değişen dinamiklere rağmen hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz” diyor.

Elverici, 2022 yılında gerçekleştirdikleri yatırımların Şişecam’ın büyümesindeki rolünden bahsederken en önemli yatırımları şöyle açıklıyor: “Refrakter üreticisi İtalyan Refel’i satın aldık. Avrupa’da cam ambalaj alanındaki ilk yatırımımız olan Macaristan tesisinin temel atma törenini gerçekleştirdik. Mersin’de ek buzlu cam fırını ve işletme hattı yatırımı gerçekleştireceğimizi duyurduk. Bu yatırıma ilişkin kapasite artırımı da yapacağız. Yine Eskişehir cam ambalaj fırın yatırımımızı 2023 yılı içinde, Lüleburgaz oto cam fırın yatırımımızı 2023’ün ilk yarısında devreye alacağız.”

Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici, ajandasının en önemli başlıklarını şöyle anlattı:

DİNAMİKLER DEĞİŞTİcHEDEFLER DEĞİŞMEDİ

“Dünya, son birkaç yıldır hepimizin hayatını derinden etkileyen ani ve köklü değişimlere sahne oluyor. Düşen talep, artan maliyetler, bozulan tedarik zinciri gibi etkilerle küresel ekonominin nefesi, eski hızında büyümeye yetmiyor. Değişen dinamiklere rağmen hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. 2022’de ulaştığımız 95,3 milyar TL satışın yanı sıra 20,1 milyar TL net kâr elde ettik. Uluslararası satışlarımızın toplam satışlarımız içindeki payı yüzde 63’e ulaştı.

Global stratejilerimizi hayata geçirirken elini yerelin nabzından hiç çekmedik. Bulunduğumuz her coğrafyadaki operasyonlarımızı bölgenin risk ve ihtiyaçlarını gözeterek yönetiyoruz. Dünyanın yeni yapısına adapte olma çevikliğini ve yeteneğini de özellikle veriye ve dijitalleşmeye dayalı yatırımlarımızdan alıyoruz. Ortak akılla ortak vizyonumuza yürürken ve global ayak izimizi genişletirken, kültürler arası etkileşimden besleniyoruz. Senaryo bazlı strateji kurgulama ve uygulama kabiliyetlerimiz Şişecam’ın başarısının önemli kaldıraçları arasında yer alıyor. ‘CareforNext’ sürdürülebilirlik stratejimizle paralel ‘gezegeni koruyan’, ‘toplumu güçlendiren’ ve ‘yaşamı dönüştüren’ ana odaklarımız doğrultusunda hareket ediyoruz. Bilim ve teknolojiyi gelişiminin merkezinde tutmaya devam edeceğiz. Ar-Ge çalışmalarımıza yoğun şekilde devam ediyoruz."

“DÜNYANIN EN ENTEGRE DİJİTAL ALTYAPISINA SAHİBİZ”
İKİ KRİTİK YETENEK Küresel belirsizliklere rağmen zorlu bir atmosferde kesintisiz büyümeyi başarmamızın ardındaki yetkinliklerimizden güç alıyoruz. Sert mücadelelere sahne olan global kriz dönemlerinde şirketlerin hedeflerinden sapmadan başarıya ulaşabilmeleri için iki kritik yetenek öne çıkıyor: Öngörü ve çeviklik.

DÖNÜŞÜM 2024 SONUNDA Bugün dünyanın en entegre dijital altyapıya sahip kurumları arasındayız. Dijitalleşmeye ve akıllı teknolojilere yaptığımız yatırımlar, 2022 yılında daha da zorlaşan küresel ticarette, pazarlarımızın ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap vermemizi sağladı. Etkin müşteri yönetimi, optimize satış ve operasyon planlaması gerçekleştirerek, dijital projelerin de desteğiyle üretim, satış ve stok dengesini başarılı bir şekilde yönetmeyi başardık. Büyük ve kapsamlı dönüşüm projemizi 2024 yılı sonuna kadar tamamlamayı öngörüyoruz.