SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARIMIZ TOPRAKTAN BAŞLIYOR

"Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi 2021" listesinin gıda ürünleri kategorisindeki 20 global şirket arasında ilk ve tek Türk şirketi olarak bulunmaktan büyük mutluluk duyduk.


Ülker’de israfsız şirket modeliyle, hem gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek hem de işimizin sürdürülebilirliğini sağlamak için aralıksız çalışıyoruz. 2014 yılında belirlediğimiz uzun vadeli hedeflerle sürdürülebilirlik faaliyetlerimizi yürütürken, 2015’ten bu yana “Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi”nde, 2016 yılından beri de küresel sürdürülebilirlik endeksi “FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi”nde yer alıyoruz. 

DOĞRU YOLDAYIZ
Sürdürülebilirlik çalışmalarımızın gerek ulusal gerekse uluslararası platformlarda karşılık görmesi, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Sürdürülebilirlik çalışmalarımız, topraktan başlayarak; üreticiler, tedarikçiler, iş ortakları ve tüketiciler dahil olmak üzere tüm paydaşları içine alarak şekilleniyor. Su ve enerji tasarrufu, atıkların azaltılması, gıdanın korunması, insan kaynağı, sürdürülebilir ham madde tedariki ve üretim kalitesi başta olmak üzere. hedeflerimiz doğrultusunda projeler geliştiriyoruz. Birleşmiş Milletler (BM)’nin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı (SKA) temel alıyoruz. Faaliyetlerimizin her adımında kaynakları israf etmeden, sürdürülebilir büyüme hedefliyoruz. Diğer yandan, üretimimizle, yatırımlarımızla, istihdamımızla, ihracatımızla, ülkemize katma değer sağlamaya devam edeceğiz.

KURUMSAL YATIRIMCILAR İÇİN ÖNEMLİ BİR KAYNAK 
 “The Sustainability Yearbook” (Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi), 2007’den bu yana yayımlanıyor. Şirketlerin sürdürülebilirlik alanında yaptıklarının değerlendirildiği kapsamlı ve itibarlı uluslararası çalışmalardan biri olarak kabul ediliyor. “The Sustainability Yearbook”ta, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almak isteyen şirketlerin çevre, sosyal ve yönetişim ana başlıklarının yanı sıra, 27 alt başlıktaki sorulara verdiği yanıtları ve kamuoyuna açık bilgileri dikkate alınıyor. 2020 itibarıyla derecelendirme kuruluşu S&P Global tarafından hazırlanmaya başlanan “The Sustainability Yearbook”, kurumsal yatırımcılar için de önemli bir kaynak olarak kabul ediliyor.

“10X20X30" GİRİŞİMİ
Dünya genelinde gıda kaybının ve israfının 2030 yılına kadar yüzde 50 azaltılması amacıyla başlatılan, Dünya Kaynak Enstitüsü (World Resources Initiative-WRI) tarafından yönetilen “10x20x30" girişimine Ülker de destek oluyor.

İSRAFSIZ ŞİRKET
“İsrafsız şirket” modeline sahip olan Ülker, sürdürülebilirlik çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası platformlarda adını duyurmaya devam ediyor. Ülker, uluslararası derecelendirme kuruluşu S&P Global’in hazırladığı “Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi 2021” listesine, gıda sektöründe girmeyi başaran ilk ve tek Türk kurumu oldu. 61 sektörden, 7 bin kuruluş içinde çevre, sosyal ve yönetişim parametrelerine göre performansları en iyi olanların bulunduğu “The Sustainability Yearbook 2021”de ilk 631 arasında yer aldı.