TEKNEM HAZIR İLE TAM YOL İLERİ

MARİNTÜRK VİLLAGE PORT MARİNA İÇİNDE GÜVENİLİR, UZMAN VE DENEYİMLİ BİR KADROYA SAHİP OLAN TEKNEM HAZIR, REFİT, TEMİZLİK, OTOPARK, ÇAMAŞIR YIKAMA, KARAPARK, KIŞLAMA, CATERİNG HİZMETLERİ VERMEKTE. TEKNEM HAZIR, TEKNE SAHİPLERİ VE KAPTANLARA SUNDUĞU KOLAYLIKLAR VE HIZ SAYESİNDE HER HİZMETİ TEK YERDEN TEMİN EDİYOR. TEKNEM HAZIR GENEL KOORDİNATÖRÜ GÜRCAN ÖZTÜRK, GÖCEK, MARİNTÜRK VİLLAGE PORT MARİNA'DA 330 DENİZ BAĞLAMA, 200 KARAPARK KAPASİTELİ TESİSİN İÇERİSİNDE BULUNAN TEKNEM HAZIR'IN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ FAALİYETLERİ KONUŞMAK İÇİN BUSINESS LIFE YAYIN YÖNETMENİ SEYFETTİN BAYRAM İLE BİR ARAYA GELDİ. İŞTE O SOHBETİN DETAYLARI?

- Tekne sahipleri gelmeden önce her şeyi nasıl seyre hazır hale getiriyorsunuz?

Tekne turdan döndükten sonra bir sonraki seyrine hazırlamak için öncelikle şirketimiz bünyesindeki kaptan ve mürettebatımız ile deneme seyri yapıp herhangi bir olumsuzluk var ise tespitini yapıyoruz. Teknenin gri ve siyah tanklarının istasyona boşaltımını sağlayıp teknenin mavi kartına işletiyoruz. Daha sonra yakıt ve su ikmallerini yapıyoruz. Teknenin bulunduğu marinaya dönerek mekanik kontrollerine başlıyoruz. Bunları açıklamak gerekirse yıllık rutin bakımlarının dışında her seyir sonrası ana makinalarının ve jeneratörün yağlarının, kayışların kontrollerinin ve herhangi bir sıvı sızıntısı olup olmadığının, teknenin hidrofor, miço ve maceratör gibi pompaların kontrollerini yapıyoruz.  Arıza var ise arızalara müdahale edip sorunu çözüyoruz. Teknenin ırgat kontrollerini, bow thruster, dolap ve soğutucularının, klimalarının, elektrik aksamının ve aydınlatmaların rutin kontrollerini yapıp herhangi bir arıza durumunda müdahale ediyoruz. Tekne içesindeki çamaşırları bünyemizde bulunan çamaşırhanemizde yıkayıp hazır hale getiriyoruz. Tekne sahibinin isteği doğrultusunda tekne içerisinde bulunan halı ve koltukları özel temizlik malzemeleri kullanarak makinelerimiz ile temizliyoruz. Daha sonrasında teknenin iç ve dış bölümlerini profesyonel ekibimiz ile en ince ayrıntısına kadar özen ve titizlik ile temizliyoruz. Çamaşırhanemizde hazır hale getirmiş olduğumuz çamaşırların yerleştirmesini yapıyoruz. Tekneye ait olan su sporları ekipmanlarının kontrol ve temizliklerini yapıyoruz. Son olarak tekne sahibinin belirtmiş olduğu kumanya alışverişini yaparak tekneyi hazır hale getiriyoruz.

- Dalaman Havalimanından transfer hizmetleriniz nasıl oluyor?

Tekne sahibi, kaptan ya da misafirimiz hava yolu ile gelmek istediği takdirde firmamız ile iletişime geçerek gelecekleri gün ve saati bize bildiriyorlar. Özel VIP aracımız ile misafirlerimizi Dalaman Havalimanından karşılıyoruz. Konforlu ve rahat bir şekilde gitmek istedikleri lokasyona ulaşımlarını sağlıyoruz.

- Kendi aracıyla gelen tekne sahiplerinin araçlarını nasıl koruyorsunuz?

Hizmetlerimiz arasında otopark ve oto yıkama hizmeti de bulunmaktadır. Dolayısıyla araçları ile gelen tekne sahiplerinin araçlarını güvenli bir alana sahip olan ve devamlı olarak güvenlik kamerası ile izlenilen otoparkımıza park ediyoruz. Tur bitiminde aracı iç/dış detaylı bir şekilde temizleyerek tekne sahibine teslim ediyoruz.

- Tekne için ihtiyaç duyulan kaptan, aşçı ve hostes gibi hizmetleri sağlayabiliyor musunuz?

Evet. Kendi oluşturmuş olduğumuz platformda çalışmak isteyen kaptan, gemici, aşçı ve hostese ait numaralar ve özgeçmişler mevcuttur. Tekne için gereken personeli ve tekne sahibini bu platform ile hızlı bir şekilde buluşturuyoruz.

- Açıklarda olan teknelerin market alışverişlerini de yapıyor musunuz?

Evet yapıyoruz. Bize teknedeki eksikleri, bu eksiklerin adet ve markalarını bildiriyorlar. En hızlı şekilde kumanyalarını hazır hale getirip firmamıza ait olan servis botu ile kumanyaları teknenin bulunduğu koya götürerek teslimatını sağlıyoruz. İsteğe bağlı olarak doğal ürünler istendiği taktirde Köyceğiz’ deki anlaşmalı olduğumuz çiftçilerden ürünleri alarak tekneye ürünlerin ulaşımını sağlıyoruz.

- Sezon sonunda Karapark’a aldığınız teknelerin kışlama ve bakım fizibilitesi nasıl oluyor?

Müşterilerimizin taleplerine göre tekne karaya çıkmadan önce ekibimiz keşif yapmaktayız. Yapılan keşif sonrasında yapılması gereken işin türüne ve işlemin süresine göre öncelikle iş planı hazırlanmaktayız.

- Teknelerin rutin kontrolleri neden çok önemli?

Bilindiği üzere tekne sahipleri için tekneler bir yaşam alanıdır yani onların evleridir. Bu yaşam alanında geçirdikleri süre, zaman açısından oldukça kıymetlidir ve bu süre zarfında güvende olmak isterler. Rutin kontrollerinin yapılmaması durumunda seyir sırasında oluşabilecek bir arıza bütün seyir planını bozacağı gibi misafirleri tedirgin edecektir. Bu durumun olumsuz hava şartlarında meydana gelmesi durumunda can ve mal güvenliğini tehlikeye atacaktır. Ayrıca rutin bakımları yapılmayan bir teknenin yapacağı arıza sonucu oluşan maliyet rutin bakım maliyetlerinden çok daha yüksek olacaktır. Bu nedenle firmamız olarak tüm misafirlerimizi tekneleri için yılda en az iki kez rutin bakımlarını yaptırmalarını öneriyoruz.

- Tekne satın alma ve satışları için de hizmetleriniz var mı?

Sektörün içinde yer almamız sebebiyle misafirlerimizin her türlü taleplerine cevap verebilmek üzere Teknem Hazır ekibi olarak hizmet ağımızı genişleterek her geçen gün hizmet kalemlerimizi arttırıyoruz. Bu hizmetler kapsamında tekne alım satın işlemlerini de yürütüyoruz. Müşteriden gelen taleplere göre networkümüzde bulunan tekne listesinden misafirlerimiz ile değerlendirmeler yapılmaktadır ve tekneler yerinde ziyaret edilerek ilgili tanıtımlar yapılmaktadır. Talep edilmesi durumunda kara survey hizmetimizde mevcuttur.

- Bu kadar çok hizmet kaleminizin olmasındaki asıl amaç nedir?

Aslında firmamızın ismi her şeyi açıklamaktadır. Kısaca bahsetmek gerekirse sonuç itibariyle teknenin her bölümü için farklı bir insan veya firma ile muhatap olunması gerekmektedir. Fakat firmamızı tercih eden kişilere bizler teknede oluşabilecek sorunlara çözüm ve hızlı imkan olanağı sağlamaktayız. Elbette alanlarımız dışında kalan kollarda diğer iş ortaklarımız ile birlikte tekne içerisindeki çalışmalarımızı yürütüp takibini sağlamaktayız. Bu şekilde tekne sahipleri tek bir firma ile iletişime geçerek tüm sorunlarına anlık ve hızlı bir şekilde çözüm bulmaktadır. Siz sadece halatlarınızı çözün…


- Merkez ofisinizin Göcek’te Marintürk Village Port Marina içinde yer almasının avantajlarından bahseder misiniz?

Göcek lokasyonunda 330 deniz bağlama, 200 Karapark kapasiteli tesisin içerisinde olmamız sebebiyle potansiyel müşteriye ulaşma hızımız ve ağımız vermiş olduğumuz hizmetlerde bizlere ciddi avantaj sağlamaktadır. Göcek bölgesinin gezilecek koylarının zengin, yaz sezonunun uzun, havalimanına ulaşımının yakın olması sebebiyle yatçılar tarafından tercih edilen bölgelerinin başında yer alması da tesis konumunu belirlememizdeki önemli etkenlerden birisi oldu.

- Teknelerin refit ve temizlik hizmetlerinde ne kadar iddialısınız?

Bu konuda oldukça iddialıyız. Temizlik yaparken kullanmış olduğumuz malzemeler doğaya zarar vermeyen özel malzemelerdir. Tekne temizliğini profesyonel ekibimiz ile yapmaktayız. Ekibimiz işlerinde çok titiz, özenli ve pratiktir. Teknemizin temizliği bittikten sonra mutlaka kontrollerimizi sağlayıp tekneyi teslim ediyoruz.

Yaşanılabilir adaletli temiz bir dünya için çalışmaktayız

Çamaşırhane, tekne temizliği ve oto yıkamada kullanılan temizlik malzemelerinde doğaya zarar vermeyen malzemeleri tercih ediyoruz. Kontrol emanet servis hizmeti verdiğimiz teknelerde düzenli olarak atık su verme işlemini yapıyoruz. Bakım onarım hizmeti verdiğimiz teknelerde ise atıklarımızı mutlaka kontamine atık kutularına atıyoruz. Sürdürülebilirlik için ise global company ile görüşmelerimiz hala devam etmektedir. Yaşanılabilir, adaletli, temiz bir dünya için çalışmaktayız.