TOPLUMSAL DUYARLILIĞI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Enerji ve doğal kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayan, atıkların çevreye zarar vermemesi için gerekli önlemleri alan, daha yaşanılabilir bir çevre oluşturmayı ve bu konuda toplumsal duyarlılığı artırmayı hedefleyen bir kuruluşuz.

Panasonic Life Solutions Türkiye Kurumsal Gelişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı MUTLU KUTLU:
Şirketimizin de bağlı bulunduğu Panasonic Corporation “2050 Çevre Vizyonu” kapsamında, üretim, lojistik ve ofis faaliyetlerini kapsayan çeşitli çalışmalar ile CO2 emisyonlarını azaltmayı hedefliyor. Panasonic Life Solutions Türkiye olarak bizler de bu önemli vizyona ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın (SKA) gerçekleşmesine katkı sağlamak amacı ile sorumluklarımızı yerine getiriyoruz. 

ŞİRKET FİLOSUNU, HİBRİT MODELLER İLE DEĞİŞTİRDİK
Yaklaşık 100 araçtan oluşan şirket filomuzu, Toyota Hybrid modeller ile değiştirerek karbon salınımı konusunda önemli bir iyileştirmeye imza attık. Araştırma ve ölçümlere göre; hibrit araçların dizellere göre yaklaşık yüzde 15, benzinlilere oranla ise %36 oranında daha az yakıt tükettiği görülüyor. Özellikle Avrupa’da ve ülkemizde dizel araç satışlarının gerileme eğiliminde olduğu bu dönemde hibrit araçlar, yakıt tasarrufu sağladığı gibi emisyon miktarındaki azalma nedeniyle de çevreye daha az etki etkiliyor. Ayrıca, tüm dünyada bu araçların tercih edilmesiyle birlikte; eşdeğer fosil yakıtlı araçların kullanımına göre 120 milyon ton daha az CO2 emisyon salınımının gerçekleşmesinin de önü açılacak.

SORUMLULUKLARIMIZA UYGUN BİR YAKLAŞIM SERGİLİYORUZ
Karbon emisyon miktarının azaltılması için bu tür çevreci uygulamalar kadar, ağaçlandırma faaliyetlerine katkı sağlamak da oldukça önemli. Bu doğrultuda “Çekül 7 Ağaç Ormanları”nda 700 ağaçlık “Panasonic Life Solutions Türkiye Korusu” oluşturarak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için aldığımız sorumluluğa uygun bir yaklaşım daha sergiledik. Günlük hayatımızın büyük bir çoğunluğunu iş ortamlarında geçirdiğimiz düşünüldüğünde, ofislerimizdeki faaliyetlerimizin tanımlanmış tasarruf kriterleri ile gerçekleşmesi ve karbon ayak izini azaltma girişimleri daha çok önem kazanıyor. Bu noktadan hareketle, geçtiğimiz yıllarda WWF-Türkiye iş birliğinde uygulamaya başladığımız “Green Office Programı” ile elektrik ve su tüketiminin azaltılmasından kâğıt ve kartuş tasarrufuna dek birçok alanda ofislerimizde ölçülebilir iyileştirmeler gerçekleştiriyoruz.

DAHA YAŞANABİLİR BİR DÜNYA
Panasonic Life Solutions Türkiye, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için sorumluluklar almayı sürdürüyor. “İnsan odaklı çözümlerle daha iyi ve konforlu bir ‘yaşam’ sunma” vizyonunu hayatın her alanına yansıtmayı hedefleyen şirket, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) konusundaki çalışmalarıyla da dikkati çekiyor.