"TOPLUMSAL GELİŞİMİ HIZLANDIRIYORUZ"

Böyle zorlu dönemlerde sivil toplumu desteklemek daha büyük önem kazanıyor. Sabancı Vakfı olarak, sivil toplum kuruluşları (STK)'ların değişen ihtiyaçlarını dinlemeye ve çözüm üretmeye gayret ediyoruz. Hibe programları ile toplumsal gelişim için kalıcı etki yaratıyoruz.

SABANCI HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI & SABANCI VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANI GÜLER SABANCI:
Bu süreçte bir kez daha gördük ki, önemli olan, böyle zamanlarda yan yana durabilmek, birlikte hareket edebilmek. Kadın, genç ve engelli bireyleri odağımıza alarak, onların haklardan eşit yararlandığı bir toplum için çalışıyoruz. Maalesef, uzun yıllardır elde edilen kazanımları kaybetme riskiyle karşı karşıyayız. Pandemi sürecinde özellikle kadın hakları konusunda, STK’lar ile benim de dahil olmaktan çok memnun olduğum bir toplantı yaptık. İhtiyaçları ve çözüm önerilerini tartıştık. Önemli aksiyonları hayata geçirmeye başladık. Bu çalışma şekliyle Sabancı Vakfı, yalnızca hibe alan kuruma destek olmakla kalmıyor, toplumsal gelişimi hızlandıracak güçte bir etki yaratıyor. Projelerde ekiplerle birlikte sürece dahil olup bir yol arkadaşlığı yapıyoruz. İlgili kurum gönül ortağımız oluyor.


SABANCI VAKFI’NDAN 173 PROJEYE 28,5 MİLYON TL DESTEK
Türkiye’de, sivil toplum kuruluşları (STK)’lara 14 yıldır kesintisiz hibe desteği veren tek vakıf olan Sabancı Vakfı, bugüne kadar 173 projeye, 28,5 milyon TL’nin üzerinde kaynak ayırdı. Kadın, genç ve engelli bireylerin karşılaştıkları toplumsal sorunların çözümü için projeler hayata geçiren STK’lara bilgi ve tecrübe yardımı da sağlanıyor. “Ekim Zamanı” toplantısında bir araya gelen STK’ların proje hikâyeleri paylaşıldı.