"TOPRAK DEDE"Yİ ANARKEN ANLAMAK!

Çocukluğundan itibaren aşkla bağlı olduğu doğanın korunması için örnek bir mücadele sergileyen TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanlarından Hayrettin Karaca, aramızdan ayrılışının birinci yıl dönümünde büyük bir özlemle anıldı. Hayatını toprak sevdasına ve bu sevdayı tüm nesillere aktarmaya adayan çocukların "Toprak Dede"si için düzenlenen törene, yüzlerce TEMA Vakfı gönüllüsü ve doğasever katıldı.

Törene yoğun katılım
Çevrimiçi gerçekleştirilen “Anma ve Anlama Töreni”nde, TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanlarından A. Nihat Gökyiğit, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, TEMA Vakfı Genel Müdürü Başak Yalvaç Özçağdaş, Hayrettin Karaca’nın yakın dostu Muazzez İlmiye Çığ, Prof. Dr. Kani Işık, Prof. Dr. Mehmet Haberal, İbrahim Betil, torunu Yeşne İren ve TEMA Vakfı temsilcileri konuşmacı olarak yer aldı.

Tema Vakfı Kurucu Onursal Başkanı & Tekfen Holding Kurucu Onursal Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi ALİ NİHAT GÖKYİĞİT:
DOĞA TUTKUSU TOPRAKTAN GELİYORDU

Dava arkadaşım Hayrettin Karaca ile 40 yıl evvel, doğaya sevdalanmış iki kişi olarak yollarımız kesişti. Doğal varlıklarımızın tahrip edilmemesi ve ekosistemin bozulmaması için var gücümüzle çalıştık, halkımıza anlattık. Onun doğa tutkusu topraktan geliyordu. Sevdalandığı kara toprağa kavuştu. Doğaya yaptığı tüm hizmetler için onu hasretle anıyoruz. Mekânın cennet olsun dava arkadaşım.

Tema Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı DENİZ ATAÇ:
TÜM DÜNYA İÇİN BÜYÜK KAYIP

Karaca’nın vefatı yalnızca TEMA Vakfı için değil, tüm dünya için büyük kayıp. Çocukların koyduğu ismiyle Toprak Dedemiz Hayrettin Karaca, ülkesinin verimli topraklarında yeşil bir örtü hayâl etti ve bu amaçla doğaya hizmeti görev bildi. 

ATATÜRKÇÜLÜĞÜ İLE ÖRNEK BİR KİŞİLİKTİ 
Doğa sevgisi, fikirleri, yaşam tarzı ve Atatürkçülüğü ile örnek bir kişilikti. Memleketine inancı ve güveni her daim tamdı. Hep doğa tutkusuyla yaşayıp 70 yaşında sayın A. Nihat Gökyiğit ile birlikte TEMA Vakfı’nı kurduğunda, vicdanı hür, fikri hür gençlerle beraber olup onlara çok sevdiği toprağın önemini anlatmak istedi. TEMA Vakfı’nı yüz binlerce gönüllüsüyle bir “halk hareketi” olarak gördü. Şimdi geride kalan bizler, ondan bu emaneti alarak devam ettirmeye çalışıyor ve her adımımızı onun yolundan yürümek için atıyoruz. “Hayrettin Karaca Doğal Yaşlı Ormanlar” projemizi hayata geçirdiğimizi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.