TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL 10 KANYONU

Türkiye, tarihi olduğu kadar, doğal güzellikleriyle de benzersiz bir ülke... Bunların başında da suyun kayaları binlerce yılda oymasıyla oluşan kanyonlar geliyor. Buralarda, sarp kayalıkların ortasında akıp giden su ve çevresindeki dağların muhteşem uyumunu izleyebilirsiniz.

KARANLIK KANYON (ERZİNCAN-KEMALİYE) 
Rafting, kano gibi ekstrem sporlar için dünyaca ünlü rotalar arasında gösteriliyor. Özel kıyafetlerle uçuş yapılan wingsuit atlayışları için de vazgeçilmez bir destinasyon. Daha sakin bir gezi isterseniz de etrafındaki dağlar ve Fırat Nehri’nin heybetini görünce etkileneceksiniz.



ULUBEY KANYONU

ABD'nin Arizona eyaletindeki Grand Kanyon'dan sonra 77 kilometre ile, dünyanın en uzun ikinci kanyonu. Büyük Menderes grabeninin çökmesiyle yaklaşık 500 yılda oluştuğu varsayılıyor. Zeminindeki Banaz Çayı, güzelliğine katkı sağlıyor. 2015’te inşa edilen 150 metre yükseklikteki ve 135 m²’lik cam seyir terasına çıkıp görkemli manzarayı izleyebilirsiniz. Etrafındaki karstik tepeleri ve aşınmış toprak yapısıyla, görenleri kendisine hayran bırakıyor.

VALLA KANYONU
Dünyanın en derin ve geçişi en zor kanyonlarından biri. Trekking ve rafting yapmak isteyenler için şahane seçenekler sunuluyor. Bölgeyi gezmek ve ekstrem sporları deneyimlemek için rehberlerden bilgi alabilirsiniz. Adrenalin dolu aktiviteleri değerlendirirseniz, gezinizi unutulmaz kılabilirsiniz.

SAKLIKENT KANYONU 
Yürürken gökyüzünü görmek çok zor. Nehir üzerinde yeme-içme alanları da yer alıyor. Buz gibi akan suları aşarak yürüyüş parkurunu deneyimleyebilirsiniz. Ulaşmanın en kolay yolu, Dalaman’a uçak bileti almak.

KÖPRÜLÜ KANYON 
Turistlerin çok sevdiği ve ilgi gösterdiği kanyonların başında. 1973 yılında “Milli Park” ilan edildi. İçerisinde sedir ormanları, kızılçam ve makilik alanların yanı sıra, Kapadokya’daki peri bacalarına benzer taş oluşumlar da var. Doğal güzelliklerinin tadını çıkardıktan sonra rafting, jeep safari, trekking gibi eğlenceli aktivitelere de yönelebilirsiniz. Sıcak günlerde, serinliğiyle size huzur verecek.

CEHENNEM DERESİ KANYONU 
Gezmesi en zor kanyonlardan biri. Çok dik, bir kişinin bile zor geçebileceği darlıkta ve 500 metre uzunluğunda. Yürürken dikkatli olmanızda fayda var.

ÇATAK KANYONU
Türkiye’deki en güzel seyir teraslarından birine sahip. Yüksekten korkanların üzerine çıkmaya tereddüt edeceği cam terastan şahane fotoğraflar çekebilirsiniz. Kastamonu’da, Çatak ve Valla’nın dışında Horma, Malyas, Şehriban, Ersizlerdere Kanyonları da bulunuyor. 

LAMAS KANYONU
Mersin’in sıcak yaz günlerinde yerli ve yabancı turistler, serinlemek için gidiyor. Zengin bitki çeşitliliğine sahip. Ortasından Lamas Çayı akıyor. Uzun olduğu için trekking yapmak isteyenler için güzel bir nokta.

ARAPAPIŞTI KANYONU 
6 kilometre uzunluğunda, 380 metre yükseklikte. Çevresinde bungalov oteller var. Giderken yol boyunca muhteşem tablolar görececeksiniz.

IHLARA VADİSİ 
Dünyada, insanların yaşadığı en büyük kanyon. 18 km uzunluğunda ve 150 metre derinliğinde. Doğal güzelliğine ek olarak, kilise ve şapelleriyle büyüleyici. Yerli ve yabancı binlerce turist her yıl, kayalara oyulmuş barınaklar, mezarlar ve kiliseleri görmek için ziyaret ediyor. Bu oyuklara girerek vadiyi keşfe çıkabilir, balon turu yaparak kuş bakışı görebilirsiniz.