ULUSAL BİR DÖNÜŞÜM İLAN ETMEK AMACINDAYIZ

Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek konusunda, başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere, her bir birey ve şirket, temel görev ve sorumluluğa sahip...

Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi & Tobb Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı NURTEN ÖZTÜRK:
OPET olarak, paydaş katılımı esası ile “yaşayan”, toplumsal sorunlara çözüm arayan, uzun vadeli projeler üretiyor ve birçok projeye de tam destek veriyoruz. Temiz ve sağlıklı bir toplum yaratmak amacıyla 2000 yılından bu yana sürdürdüğümüz “Temiz Tuvalet Kampanyası” ile bugüne dek, 10 milyonu aşkın kişiye hijyen ve temizlik eğitimleri verdik. 

HİJYEN EĞİTİMLERİ DÜZENLEYECEĞİZ
Pandemiyle geçirdiğimiz bu zor günler, mekân-insan ilişkisinin bulaşta ne kadar önemli olduğunu ve hijyenin her ortam için ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Hijyen; güvenli temizlik yaratılmış, sağlıklı ortamdır ve büyük-küçük tüm toplu yaşam alanlarında iş yeri ve çalışanı güvenliği açısından ilk öncelikli konu olmalıdır. “İşimiz Temiz Projesi”nde de proje ortaklarımızla birlikte, hizmet sektörüne yönelik hijyen eğitimleri düzenleyerek, mikro işletmelerin temiz, hijyenik ve sağlıklı hizmet sunmalarını amaçlıyoruz. Türkiye genelinde, ulusal bir dönüşüm ilan etmek amacındayız. Ülkemizin, insanımızın ve turizmimizin en önemli değerlerinden biri olan misafirperverliğimizi hijyenik kurallarla daha güvenli hale getirmek istiyoruz. Toplumda farkındalık yaratarak, bu zorlu dönemde mikro işletmelerin kapasitelerini artırmayı, gelirlerini yükseltmeyi hedefliyoruz.

Mikro işletmeler için hijyen farkındalığı sağlayacak 
‘İŞİMİZ TEMİZ PROJESİ’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET’in desteğiyle geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi” hayata geçiyor. Hizmet sektöründeki mikro işletmelere, hijyen eğitim programları oluşturularak faaliyetlerinin sürdürülebilirliği için destek verilecek. Türkiye’nin turizm açısından en hareketli illerinden İzmir, Muğla ve Antalya’da pilot çalışmalar başlatıldı. İlk etapta yeme-içme, konaklama ve ulaşım alanındaki 31 bin 500 işletmeye ulaşmak ve sertifika ile hijyen normlarının belgelenmesi hedefleniyor. 

Çalışan istihdamı 10 kişiden az olan, net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 3 milyon TL’yi aşmayan mikro işletmelerin gelirlerinin yükselmesi hedefleniyor.

OPET’İN DENEYİMLERİNDEN FAYDALANILACAK
“İşimiz Temiz Projesi”, 2022 yılının haziran ayı sonuna kadar devam edecek. Pilot illerdeki çalışmaların ardından Türkiye geneline de yaygınlaştırılacak olan projede “Temiz Tuvalet Kampanyası” ile 21 yılda 10 milyonu aşkın kişiye ulaşarak hijyen bilincinin oluşması için önemli adımlar atan OPET’in bu konudaki deneyimlerinden faydalanılacak.

“ONLINE” TOPLANTI
“İşimiz Temiz Projesi”’nin basın toplantısı, 16 Ocak Dünya Hijyen Günü’nden bir gün önce, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk’ün katılımıyla online olarak gerçekleştirildi.