ÜMİT BOYNER: 2023'E KADAR, PLASTİK KULLANIMIMIZI 11,5 TON AZALTACAĞIZ

Bizden sonraki nesillere yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya bırakmak istiyoruz. 2023 sonrasında plastik kullanımımızı sıfır seviyesine indireceğiz.


Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner:
2023’e kadar, plastik kullanımımızı 11,5 ton azaltacağız
Bizden sonraki nesillere yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya bırakmak istiyoruz. 2023 sonrasında plastik kullanımımızı sıfır seviyesine indireceğiz.

İş dünyasının çevreye ve topluma karşı sorumlulukları var. Boyner Grup olarak, İş Dünyası Plastik Girişimi’ne verdiğimiz ilk taahhüt çerçevesinde 2023 yılına kadar plastik kullanımımızı 11,5 ton azaltarak minimum seviyeye indirme sözünü veriyoruz. Merkez ofisimizden başlayarak mağazalarımızı da kapsayan bir planla, bu hedefe rahatlıkla ulaşacağımıza inanıyorum. Geçiş sürecinde ise mecburi durumlarda geri dönüştürülebilir plastik kullanarak daha yaşanabilir bir dünya hedefine katkı sunacağız. Dünyayı etkisi altına alan küresel ısınmaya karşı daha fazla zaman kaybetmeden harekete geçmeliyiz. Boyner Grup olarak, “İş Dünyası Plastik Girişimi”yle çıktığımız bu yolculuğun önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.

İŞ DÜNYASI “PLASTİK”E KARŞI!
“İş Dünyası Plastik Girişimi” (İPG), TÜSİAD, Global Compact ve İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin (SKD Türkiye) önderliğinde, Boyner Grup’un da aralarında bulunduğu 34 kurumun imzasıyla hayata geçiyor. Plastik, hayatı kolaylaştırıyor gibi görünse de doğru geri dönüşüm politikaları uygulanmadığında canlı yaşamı ve biyolojik çeşitlilik üzerinde olumsuz etki yaratıyor ve dünyanın geleceğini tehdit ediyor.

TÜKETİMİ SINIRLANDIRACAK
Boyner Grup, tüm operasyonlarında gereksiz plastik ambalaj kullanımını noktalamayı; yemekhanelerde tek kullanımlık plastik tabak, kaşık ve çatal tüketimini sonlandırmayı amaçlıyor. Mağaza ve merkez ofiste kişisel şişe ve bardak kullanımına geçilmesi planlanıyor. Mağazalardaki askı ve ürünlerin sarılı olduğu ambalajların geri dönüştürülebilir materyallerden üretilmesi için çalışmalar yapılıyor. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA
Boyner Grup; ekonomik, sosyal ve çevresel performansıyla ilgili çalışmalarını “2020 Sürdürülebilirlik Raporu”nda paylaştı. Raporda; grup şirket ve markalarının toplumsal etki, çevresel etki, işyerinde demokrasi, inovasyon, değer zinciri ve paydaş katılımı alanlarında yürüttüğü sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk çalışmalarının detaylarını kamuoyuyla paylaşıyor. 

Boyner Grup CFO ve İcra Kurulu Üyesi Özgür Tokgöz Altun:
Topluma değer katan işlere odaklanıyoruz
Boyner Grup’ta, sürdürülebilirlik yönetimi anlayışının temelini şeffaflık, açıklık, hesap verebilirlik ve katılımcılığın oluşturuyor. 

Sürdürülebilirlik çalışmalarımızı, insan kaynakları politikalarımızı, tedarikçi ilişkilerimizi, müşteri iletişimimizi ve sunduğumuz hizmeti, 2015’te BM tarafından kabul edilen ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ doğrultusunda şekillendiriyoruz. Ayrıca işimizden bağımsız olarak topluma değer katan işler yapmaya odaklanıyoruz. Sürdürülebilir iş modellerini sadece grup şirketlerimizde değil, tedarik zincirimiz ve iş ortağı ağımızda da yaygınlaştımaya ve bu yolla sürdürülebilirlik çalışmalarımızın etkisini artırmaya odaklanıyoruz.