ÜNİVERSİTELİLER İŞ HAYATINA TÜPRAŞ'TA HAZIRLANIYOR

Üniversite öğrencilerinin kişisel gelişimlerini destekleyerek gerçek bir çalışma ortamı deneyimi sunan "Tüpraş Nextremers" programı, 3'üncü senesinde de yeni yeteneklerle buluşmayı bekliyor. Tüpraş Genel Müdürlüğü ile İzmit, İzmir ve Kırıkkale rafinerileri için başvuru süreci, 14 Mart 2020 tarihine kadar devam edecek. Üretim, Proses, Bakım, Ar-Ge, Veri Analitiği, İnovasyon ve Girişimcilik, Stratejik Planlama, Mali İşler ve İnsan Kaynakları gibi birbirinden farklı fonksiyonlar için proje öğrencisi, sürece dahil edilecek.

Tüpraş İnsan Kaynakları Direktörü AHMET AKSOY:
Okulda öğrendiklerinden yansımalar bulabilecekler
Öğrencilerle bir araya gelmek, her zamankinden daha değerli. Şirketimiz; her bölüm öğrencisinin, okulda öğrendiklerinden yansımalar bulabileceği, büyük bir organizasyon.

“Tüpraş Nextremers” programıyla gençlerin, hem ilgi duydukları departmanlarda proje bazında çalışmalarını sağlıyor hem de farklı iş alanlarında yürütülen projelere ve eğitimlere dâhil olarak bütünü görmelerine destek oluyoruz. Pandeminin etkisiyle eğitim ve bizlerin de çalışma alanları farklılaştı. Yeni düzene çevik bir şekilde adapte olduk. Mart 2020’den bu yana öncelikle 2020 yılı Nextremers öğrencilerimizi uzaktan çalışmayla aramıza kattık, sonrasında, ağustos-eylül döneminde 200’den fazla öğrencimizle “Tüpraş Online Staj Programı”nda buluştuk. “Tüpraş Dijital Kariyer Buluşmaları” ile de her hafta işin uzmanı Tüpraş çalışanlarıyla bir araya getirdik. “Akıllı Baret” gibi dijital uygulamalarımızla uzaktan da olsa, rafinerileri canlı görebilmelerini sağlıyoruz. Kariyer ve gelişim sohbetlerimizle akıllarındaki soruları da yanıtlandırmaya çalışıyoruz.

TÜPRAŞ AİLESİNİN BİR PARÇASI OLUYORLAR

Genç yetenekler Tüpraş’ta; inovasyon, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik ve rafineri teknik projelerde yer alma fırsatı buluyor. İnovasyon kurumiçi girişimcilik ekiplerine dahil olarak, fikirlerini üst yönetime sunma şansı elde ediyor. Dijital dönüşüm projeleri kapsamında veri analitiği ekipleriyle çalışmalar gerçekleştiriyor, sürdürülebilir iş fikirleri üretirlerken, geleceğin yetkinlikleriyle tanışıyor. Ayrıca genel müdürlük ve rafinerilerde teknik departmanlarda çalışarak, önemli teknik kazanımlar sağlıyor.

POTANSİYELLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAYA HAZIR OLACAKLAR
“Tüpraş Nextremers” programı, üniversitelerin lisans 3’üncü sınıf ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik tasarlanarak mezuniyetlerinden önce profesyonel çalışma hayatını deneyimlemelerini sağlıyor. Mutlu çalışılabilecek bir işyeri, sektör ve iş alanı tecrübesi yaşatmak için kurgulandı. Potansiyellerini ortaya çıkarmaya hazır olacak gençler, aldıkları sorumluluk ve inisiyatiflerle, mesleki ve teknik anlamda yetkinliklerini geliştirmeyi sürdürecek. Yaz aylarında tam zamanlı, okul döneminde ise haftanın en az 2 günü Tüpraş’a gelerek iş ortamı solunacak.

2019 VE 2020 DÖNEMİNDE 57 ÖĞRENCİ GÖREV ALDI
“Tüpraş Nextremers”e, 2019 ve 2020 dönemlerinde 57 öğrenci katıldı. Kişisel gelişimlerini desteklerken, yer aldıkları projelerle; takım çalışması, iş birliği, fikir geliştirme ve iş süreçlerine katkı sağlama sorumluluklarını aldı. Yaklaşık 11 ay süren program sonrasında 10 genç yetenek; Üretim, Bakım, Ar-Ge, Kurumsal İletişim ve İnsan Kaynakları başta olmak üzere birçok departmanda istihdam edildi.