YAPI KREDİ'NİN ACI KAYBI... HAKAN ALP VEFAT ETTİ

Yapı Kredi İK ve Organizasyon Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Alp, geçirdiği kalp krizi sonucu 53 yaşında vefat etti. BUSINESS LIFE olarak, merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, iş dünyasına, bankacılık sektörüne ve Yapı Kredililere sabırlar dileriz. Başımız sağolsun... 

Hakan Alp’in cenazesi, 30 Ağustos 2021 Pazartesi günü, pandemi kuralları gereği öğle namazı öncesi kaldırıldı. Merhum, saat 12.00’de, Üsküdar Şakirin Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi. 

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MEZUNU 
Ordu Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu.

BAŞARILARLA DOLU, ÖRNEK BİR KARİYER
Meslek hayatına, 1991 yılında, Garanti Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda başladı. 1997-1999 arasında, aynı bankanın “Eğitim Müdürü”ydü. 2000-2003 döneminde, Humanitas Doğuş İnsangücü Yönetimi AŞ’de, Eğitim, Üst Düzey Yönetici Geliştirme, Mali ve İdari İşler ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı sorumluluklarını üstlendi. 
2003-2005’te, Tansaş Perakande Mağazacılık’ta İK Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı, 2006’da Sütaş’ta İK Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı görevlerinde bulundu. 2007’de, QNB Finansbank’ta İK Grup Yöneticisi’ydi. 2010’dan itibaren “İK Genel Müdür Yardımcısı”ydı. Eylül 2008’de, “Yapı Kredi İK ve Organizasyon Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı” oldu.

“ÇOK, ÇOK ÜZGÜNÜZ ABİMİZİ KAYBETTİK” 

Danışma Kurulu Üyemiz Ege Karapınar’ın, yorumlarıyla katkıda bulunduğu “İK’nın Keşfi” kuşaklı araştırmalarımızda, merhum Hakan Alp’i, hemen her sayımızda misafir etmiştik. Alp’in engin bilgisini ve kıymetli görüşlerini kamuoyuna aktarması noktasında bizlere, Yapı Kredi Kurumsal İletişim Direktörü Sayın Arda Öztaşkın ve değerli ekibi her zaman yardımcı oldu. Öztaşkın, BUSINESS LIFE Instagram hesabından yayımlanan vefat paylaşımının altına “Çok, çok üzgünüz. Abimizi kaybettik” yazdı.

İŞ DÜNYASI YASTA
Panasonic Life Solutions Türkiye İK ve Kurumsal Gelişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mutlu Kutlu: Çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. Sevenlerine sabır dilerim.
QNB Finansbank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Cenk Akıncılar: Çok üzgünüz.
Danışma Kurulu Üyemiz Ege Karapınar: Çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. 
Danışma Kurulu Üyemiz Selen Kocabaş: Çok, çok üzücü. Allah’tan rahmet, yakınlarına büyük sabırlar.

“BÜYÜK BİR DEĞER”
Eylül 2008’de bankalarına katılan Hakan Alp için Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün şu ifadeleri kullanmıştı: “İnsan kaynakları alanında uzun yıllara dayanan tecrübesiyle, bankacılık dahil, pek çok farklı sektörde önemli başarılara imza atan Hakan Alp’in bankamıza büyük değer katacağına inanıyorum. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.”