YAŞAR TOPLULUĞU'NUN 'İYİ BAKMA' MİSYONU

Yaşar Topluluğu; Türkiye'de gıda, içecek, boya, tarım ve hayvancılık sektörlerinin öncüsü... Haliyle liderlik, beraberinde büyük bir sorumluluğu getiriyor. 76 yılı geride bırakan Türk iş dünyasının devi, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ile uyumlu hale getirdiği "sürdürülebilirlik" hedefleri ışığında önemli adımlar atıyor. Bu noktada, geleceğin ihtiyaçlarını ve dünyayı bekleyen engelleri göz önünde bulunduruyor. 2007 yılında gönüllü imzacıları arasında yer aldığı BM Küresel ilkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) kapsamında, 2009'dan bu yana da "sürdürülebilirlik" faaliyetlerini raporluyor. "İyi Bakmak" yaklaşımı da "sürdürülebilirlik" anlayışının temelini oluşturuyor. Tüm paydaşlarına "İyi Bakma"yı ilke edinen Yaşar Holding'in "İcra Başkanı" Dr. Mehmet Aktaş, stratejilerini "Sürdürülebilir ve Kârlı Büyüme", "Ar-Ge ve inovasyon" ile "dijital devrimin imkânlarından yararlanmak" başlıklı üç temel unsur üzerine kurguluyor...

 “SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK”TE DE ÖNCÜ OLMA SORUMLULUĞUMUZ VAR
Öncü olmak büyük bir sorumluluk mu getiriyor? 

Evet... Gıda ve su gibi, 
hammaddesi doğanın kendisi olan sektörlerdeyiz. Bu nedenle faaliyetlerimizi, sürdürülebilirliği çalışmalarımızın odağına alarak sürdürmek, bizim için ayrı bir önem taşıyor. Sadece şirketlerimiz büyümüyor, sektörlerimizi de büyütüyoruz. Her alanda olduğu gibi sürdürülebilirlik konusunda da öncü olma sorumluluğumuz var.
Birleşmiş Milletler’in (BM), rekabet içindeki iş dünyasını, dünyanın geleceği için ortak bir hedefte buluşturmak amacıyla hazırladığı Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (UN Global Compact) 2007 yılında imzaladık. 2009-2011 için İlerleme Bildirimi Raporlarımızı yayımladık. 2011’den bu yana da “Yaşar Sürdürülebilirlik Raporu”nu yayımlıyoruz. Şirketlerimizin faaliyetleriyle, sürdürülebilirlik yolunda attığımız adımları raporluyor, geleceğe yönelik hedeflerimizi koyuyor ve bunu toplumla paylaşıyoruz. 

GELECEĞE İYİ BAKACAK ADIMLARI ATTIK 
Sürdürülebilirlik çalışmalarınıza nasıl başladınız?

Öncelikle zaten var olan; ancak geçmişte sürdürülebilirlik kavramıyla eşleştirilmeyen hedeflerimizi gözden geçirerek ve yeni hedefler belirleyerek başladık. Biz bu çalışmaları sürdürürken, 2015 yılında BM, iş dünyasının dünya hedefleriyle uyumlanmasında yol gösterici olması için BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı (SKA) açıkladı. Biz de 2017’de sürdürülebilirlik hedeflerimizi, BM SKA’ları ile hizaladık. BM’nin koyduğu 17 hedefi stratejilerimizle ilişkilendirdik ve önceliklendirdik.
İklim krizi ile mücadele, enerji verimliliği, su yönetimi ve atık yönetimini odağımıza aldık. Alt stratejilerimizi belirleyerek, şirketlerimiz özelinde eylem planlarımızı oluşturduk. Önceliğimiz olan iklim krizi ile mücadele kapsamında, karbon ve su ayak izimizi hesaplama çalışmalarımızı tamamladık. 17 hedeften biri de “Hedefler için Ortaklıklar”dı. Biz de bunu gözeterek, iş dünyasıyla birlik olarak geleceğe iyi bakacak adımları attık.

BİRLİKTE HAREKETE GEÇMEK ZORUNDAYIZ 
İklim krizinin etkilerini çok yakından yaşadığımız bir dönemdeyiz. “İklim krizi yarının değil, bugünün sorunudur” demecinizi biraz açar mısınız?

Aşırı hava olayları, seller, orman yangınları... Bunların hepsinin altında, şiddeti her geçen yıl artan iklim krizi var. Bu konuyu gündemine yeni alanlar için geleceğin sorununu konuşuyoruz. Oysa yaşayarak gördük ki, hemen doğru adımları atmazsak, bugünden başlayarak yarınlara kadar uzanan süreçte olumsuz etkilerini yaşamaya devam edeceğiz. 
İklim bilimciler, insanların faaliyetleriyle, dünyanın iklim düzenini değiştirdiğini ve maalesef geri dönülemez zararlar verildiğini açıklıyor. Doğru adımlar atılmazsa, gelecek için çok büyük tehlikenin var olduğunu yüksek sesle bize anlatıyor.  BM bünyesindeki Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) Ağustos 2021’de açıklanan raporda, küresel iklim değişikliğinin bilimsel temelleri ve iklim değişikliğine neden olan etkenleri değerlendirdi. Sera gazlarında çok hızlı ve ciddi miktarda  azaltım olmazsa, iklim felaketinin çok uzakta olmadığı konusunda hepimizi uyardı. Nitekim, bunun sonuçlarını hepimiz yakın dönemde çok daha yakından hissettik. Birlikte harekete geçmek zorundayız. Sorumluluk hepimizin...

KADINLARIN İŞ YAŞAMINA KATILIMINI DESTEKLİYORUZ
Odağınızda olan konular arasındaki “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” noktasında neler yapıyorsunuz?

2012 yılında imzacılarından olduğumuz BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) kapsamındaki CEO Destek Beyanı’nı imzalayarak, kadınların iş yaşamına katılımını destekleyeceğimize dair niyetimizi ortaya koyduk. İzmir’de, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) ve İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) yürütücülüğünde kurulan Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi İzmir Platformu’nun sözcülerinden biri olarak, bölgemizin iş dünyasında kadının güçlenmesi için farkındalık yaratma çalışmalarını başlattık.
Çalışanlarımız için adaletli ve eşit fırsatlar sunan çalışma ortamları yaratırken kadının güçlenmesini odağımızda tutuyoruz. Şirketlerimizde oluşturulan çalışma gruplarıyla bu hedefimize ulaşmak için çalışıyoruz. Kadın çalışanlarımızın farklı iş alanlarında temsiline yönelik projelerimiz de devam ediyor.

DÜNYAYI, DAHA İYİ BİR GELECEĞE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
“İş Dünyası Plastik Girişimi”nin gönüllü imzacılarındansınız...
2019 yılında “İş Dünyası Plastik Girişimi”nin (İPG) gönüllü imzacılarından olan ilk 26 şirket arasında yer aldık. Plastik tüketiminin azaltılması yönünde devam eden çalışmalarımızı hızlandırdık. Yakın ve orta geleceğe yönelik plastik azaltımı, geri dönüşümlü plastik kullanımı ve geri dönüştürülmüş plastik kullanımı yönünde taahhütlerimizi açıkladık. Çok yakın bir zamanda “2020 Sürdürülebilirlik Raporu”muzu kamuoyuyla paylaştık. Dünyayı daha iyi bir geleceğe taşımak için çalışmaya devam ediyoruz.

"İYİ BAKMAK" YAKLAŞIMI...
Yaşar Topluluğu nelere ve nasıl "iyi bakıyor"? "İyi bakarak" nereye ulaşmayı hedefliyorsunuz?

Kurumun içinden doğan ve tüm çalışanlarımızın destek verdiği bir sürdürülebilirlik anlayışına sahibiz. “Daha iyi bir yaşam sunma” idealimizin altında da tüm insanlığın sağlık ve refah içinde yaşadığı bir dünya var. Bu idealimize ulaşmak için tüm paydaşlarımıza "iyi bakmamız" gerektiğinin farkındayız. Öncelikle işimize iyi bakarak, ekonomik sürdürülebilirliğimizi sağlarken; çalışanlarımıza iyi bakarak adaletli, güvenli, eşit fırsatlar sunan çalışma ortamları yaratıyoruz. Başarımızın temeli olan çalışanlarımızın kişisel ve profesyonel gelişimlerini destekliyoruz. 

Topluma iyi bakarak; eğitim, kültür, sanat ve sporla gelişmiş, yaşadığı dünyanın sorunlarına karşı duyarlı ve farkındalık sahibi bir toplum yaratmaya katkı sunma hedefindeyiz. Sürdürülebilirlik anlayışımızın yayılmasında en değerli kanal olan iş ortaklarımıza iyi bakarak, onların desteğiyle sürdürülebilirlik etkimiz artıyor. Onları da hedeflerimize ortak etmek için çalışıyoruz. Çevreye iyi bakarak, aslında dünyamızı, onun doğal kaynaklarını koruyor, dünyayı daha iyi bir geleceğe taşımayı hedefliyoruz. Tüm bunların özünde; dünyamıza "iyi bakma", onu geleceğe bugünün kaynaklarıyla taşıma ideali bulunuyor...

VİZYONUMUZ, TÜM PAYDAŞLARA “DAHA İYİ BİR YAŞAM” SUNMAK 
Peki, “Bugünün kaynakları ile dünyamızı geleceğe taşımak, gelecek nesillere de daha iyi bir yaşam sunmak” şeklinde ortaya koyduğunuz hedefinizin hangi aşamasındasınız?

Yaşar Topluluğu olarak, tüm paydaşlarımıza daha iyi bir yaşam sunmak, onlara “İyi Bakmak” olarak belirlediğimiz sürdürülebilirlik vizyonumuz, tüm faaliyetlerimizde yol göstericimiz. Yarattığımız değeri; işimize, çalışanımıza, topluma, iş ortaklarımıza ve çevreye iyi bakarak paylaşıyoruz. Sürdürülebilirliği; ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarıyla kurumsal stratejimizin önemli bir bütünleyicisi olarak ele alıyoruz. Ekonomik boyutta işletmelerimiz, marka ve ürünlerimizle katkı sağlarken, çevre boyutunda enerji verimliliği, su, karbon ve atık azaltım çalışmalarımız devam ediyor.
Toplumun sosyal gelişimi de, bizi geleceğe taşıyacak değerlerden... Toplumsal katkı faaliyetlerimiz; eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında yoğunlaşıyor. İki vakfımız ile Pınar ve DYO markalarımızın, her biri kendi alanının ilki olan toplumsal katkı çalışmaları var.

Bu yolu yalnız yürüyerek başarıya ulaşmak imkansız... 
Dünyamızdaki hızlı değişime paralel olarak; ekonomik, çevresel ve sosyal ortamlarımız da hızla değişime uğruyor. Biliyor ve gözlüyoruz ki; sürdürülebilirliği iş sistemlerinin ve karar verme süreçlerinin bir parçası haline getirmedikçe, gezegenimize fayda sağlamak çok zor. Bu yolu yalnız yürümek ve başarıya ulaşmak ise imkânsız.
Sürdürülebilirlik yolunda yalnız değiliz. Sürdürülebilirliğin değer zincirimize yayılması ve paydaşlarımızın bizden beklentilerini anlamak, farkındalığı ve bilgiyi artırmak adına çalıştaylar, eğitimler düzenledik. Yüz yüze ve dijital ortamda anket çalışmaları gerçekleştirdik. Böylece sürdürülebilirlik yolculuğumuza paydaşlarımızı da dahil ettik. Bu yolu, başta çalışanlarımız olmak üzere; bayilerimiz, iş ortaklarımız, kısacası tüm paydaşlarımızla birlikte yürüyoruz.

"DAHA İYİ BİR YAŞAM İÇİN" ANLAYIŞI
- Ürettiğimiz her ürün gibi, tükettiğimiz her şey, dünya kaynaklarını etkiliyor. 
- Hepimiz, sadece yaşadığımız alandan değil, gelecek nesiller ve "Daha İyi Bir Yaşam" için tüm dünyaya karşı sorumluyuz. 
- Yaşar Topluluğu, sorumluluk alanı olarak gördüğü dünyada, üzerine düşen görev ve sorumluluğun farkında olarak, yaşamın her alanına "iyi bakma"yı sürdürüyor.

YAŞAR HOLDİNG’İN SOSYAL SORUMLULUĞU
- Ekonomik olduğu kadar sosyal gelişim de dünyayı geleceğe taşıyacak temel unsurlardan biri. 
- Uzun yıllardır vakıflarımızla ve şirketlerimizle; eğitimi, kültürü, sanatı ve sporu destekleyen projeler gerçekleştiriyoruz. 
- Moral ve motivasyonun, zor dönemlerde toplumun duygusal ve bilişsel yönünü beslediğini biliyoruz.
- Sosyalleşmenin olumsuz etkilendiği pandemi döneminde, teknolojinin yarattığı fırsatları kullanarak toplumla olan etkileşimimizi, toplumsal katkı faaliyetlerimizi çevrimiçi mecralara taşıyarak sürdürdük.
- Markalarımızın toplum nezdindeki itibarı, uzun yıllardır toplum ile omuz omuza yürüdüğümüz yolun doğal sonucu.